-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει κανένα πινακάκι με το τι αυτοκίνητο οδηγάει το κάθε μέλος του forum, που μπορούμε να συμβουλευόμαστε όταν διαβάζουμε αυτό το thread?
Ή είστε τόσο φιρμές μερικοί που δεν χρειάζεται να το αναφέρετε;Άντε να το λέει και κανένας άλλος να μην με λένε μόνο εμένα γκρινιάρη.... σιγά που θα θυμάμαι τι έχει ο καθένας. Άσε που μερικοί έχουν πάνω από ένα ή το αλλάζουν συχνά...
Το να λέτε με το αυτοκίνητο της υπογραφής ή του άβαταρ επίσης λάθος αφού αυτά αλλάζουν.
Τόσο δύσκολο πια είναι να λέτε το μοντέλο (και το καύσιμο γιατί μερικές φορές τρομάζουμε! ).Σωστή παρατήρηση.
Το post μου μία σελίδα πίσω:Να πω και τα δικά μου:
Διακοπές Κρήτη (Ν. Χανίων)
Διανυθέντα km: 1330
μέση κατανάλωση: 8,0lt/100km (το BC έδειχνε 7,9lt/100km).Στη γενικότερη περίπτωση πήγαινα στην εθνική(?) οδό με 100km/h ενώ δε έλειψαν και 4-5 φορές με 'αρκετό κάψιμο' σε στροφοδιαδρομή προς Παλαιόχωρα και άλλα 2-3 χωριά (δεν πήγαινα και με την ταυτότητα στο στόμα ).
not bad θα έλεγα.
Σημειώνω ότι ο αδερφός μου που ήταν πίσω μου ή μπροστά μου τις περισσότερες φορές με ένα Golf V 1.6fsi ήταν περίπου 0,7 με 1lt/100km κάτω από μένα μόνιμα (με εξαίρεση όταν τρέχαμε όπου προφανώς με πλησίαζε).Τέλος να σημειώσω ότι στο 90% των περιπτώσεων ήμασταν 4 άτομα και χωρίς A/C αφού οι θερμοκρασίες στην Κρήτη όσο καιρό ήμουν κάτω, δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου και επίσης από το απόγευμα και μετά οι γυναίκες θέλανε τη ζακετούλα (τουλάχιστον αυτή που είναι μόνο μανίκια - δεν ξέρω πως τη λένε ) για να μην κρυώνουν. (το βράδυ έγραφε το αμάξι θερμοκρασίες από 22 ως 24,5 βαθμούς)
ΥΓ: μου κακοφάνηκε πάρα πολύ η τιμή της βενζίνης (2.079€/lt και μάλιστα EKO - είδα και BP με 2,1€/lt αλλά δεν τρελάθηκα ακόμα για να βάλω εκεί ) αλλά η ποιότητά της ήταν καλή τουλάχιστον (βάζω μόνιμα 100στάρα βενζίνη).
αναφέρεται στο αμάξι μου που είναι Α3 sportback του 2008, 1.8TFSI Stronic με 225/40/18 ελαστικά και μετρημένο βάρος σε πλάστιγγα είναι 1440kg χωρίς εμένα. (μη μου πεις ότι θες περισσότερες πληροφορίες )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει κανένα πινακάκι με το τι αυτοκίνητο οδηγάει το κάθε μέλος του forum, που μπορούμε να συμβουλευόμαστε όταν διαβάζουμε αυτό το thread?
Ή είστε τόσο φιρμές μερικοί που δεν χρειάζεται να το αναφέρετε;Άντε να το λέει και κανένας άλλος να μην με λένε μόνο εμένα γκρινιάρη.... σιγά που θα θυμάμαι τι έχει ο καθένας. Άσε που μερικοί έχουν πάνω από ένα ή το αλλάζουν συχνά...
Το να λέτε με το αυτοκίνητο της υπογραφής ή του άβαταρ επίσης λάθος αφού αυτά αλλάζουν.
Τόσο δύσκολο πια είναι να λέτε το μοντέλο (και το καύσιμο γιατί μερικές φορές τρομάζουμε! ).HONDA CIVIC IMA II. Ελαστικά 195/65/15 Michelin Energy Saver. Βάρος οχήματος 1360 kgr χωρίς τα κοψίδια μου. Καύσιμο: Απλή Αμόλυβδη 95 RON κατά όνομα....
-
Λοιπον εχουμε και λεμε Αγρινιο-Αθηνα με μεση ταχυτητα τα 94χλμ/ωρα η καταναλωση κυμανθηκε συμφωνα με το trip computer στα 7,5λτ/100κμ και με μπολικες προσπερασεις στην Πατρων-Κορινθου (βενζινη 95αρα ανακατεμενη απο διαφορα βενζιναδικα )
Επιστροφη Γαλατσι-Αγρινιο και βραδυνο ταξιδι 21:11-00:01 μεση ταχυτητα 98χλμ, μεση καταναλωση 6,7λτ/100χλμ απο την ΑΟ-μεχρι την Γεφυρα εκανα ευρεια χρηση του cc και το ειχα κλειδωμενο στα 120-140χλμ με ελαχιστα ανοιγματακια για να μην χαλασω τις καταναλωσεις μιας και ηθελα να δω ποσο μπορει να πεσει η καταναλωση χωρις αυξομειωσεις. Η βενζινη ηταν 97αρα v-power και ολιγην απο 95ρα .
Αμαξι Mercedes-Benz C 200 K ( διλιτρο με 163 αλογα)
Επισης να σημειωθει πως στο αμαξι επενεβαιναν 2 ατομα (οδηγος-συνοδηγος) μισογεματο πορτ-παγκαζ και παντα σε λειτουργια ο κλιματισμος.
Ελαστικα Pirelli P7 Cinturato 205-55 R16 και πιεσεις 30 μπροστα 35 πισω -
γιατι μεγαλυτερη πιεση πισω;
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Λοιπον εχουμε και λεμε .... 7,5λτ/100κμ .....6,7λτ/100χλμ ....Απαράδεκτος
Τι καταναλώσεις είναι αυτές?! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι μεγαλυτερη πιεση πισω;Πισωκινητος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πισωκινητος
λεει το βιβλιαρακι οτι αυτες πρεπει να ειναι οι πιεσεις;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πισωκινητος
λεει το βιβλιαρακι οτι αυτες πρεπει να ειναι οι πιεσεις;
30 μπροστα 33 πισω κανονικα, αλλα σιγα για 2 psi παραπανω δεν χαθηκε ο κοσμος, ισα ισα γλυστραει ποιο ευκολα
-
Λεει το βιβλιαράκι με ελάχιστο φορτίο πιο μεγάλη πίεση πίσω απο μπρος ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Λεει το βιβλιαράκι με ελάχιστο φορτίο πιο μεγάλη πίεση πίσω απο μπρος ;Ναι και το βιβλιαρακι και η ταπα βενζινης
-
Μιας και το θέμα το έχω παρακολουθήσει,
->Merc C180 Avantgarde W204 (stock) μέση κατανάλωση στις τελευταίες 34.000km 7,7lit/100km σύμφωνα με το trip, 8,4lit/100km πραγματικά. Το βρίσκω χαζό άλλα να λέει το trip και άλλα να καταναλώνεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.
-> Audi TT 1.8TFSi (με ουκ ολίγα, stock turbo) μέση κατανάλωση στο trip για 56.000km 7,2lit/100km και πραγματική 7,4lit/100km.
->Suzuki Grand Vitara I f/l (stock, 205 λάστιχο) σε 50.000km (trip δεν έχει) περίπου 11lit/100km εντός πόλης, 13-17lit αν ξεπεράσεις τα 130km/h. Το αυτοκίνητο αυτό είναι οικονομικό, μόνο όταν είναι παρκαρισμένο.
->Opel Corsa 1.3D (stock) σε 2000km έχω περί τα 5lit εντός! Αναλυτικότερα όταν θα πιάσουμε έναν σεβαστό αριθμό χιλιομέτρων.
-
μετα απο 640 χιλιομετρα με ενα peugeot 208 1.6D και την αχαρη οδηγηση μου η καταναλωση ανήλθε στα 5,9 lt/100km
μακραν η μικροτερη μου καταναλωση EVER!!!
ενιωσα τρισμεγιστος
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μετα απο 640 χιλιομετρα με ενα peugeot 208 1.6D και την αχαρη οδηγηση μου η καταναλωση ανήλθε στα 5,9 lt/100kmμακραν η μικροτερη μου καταναλωση EVER!!!
ενιωσα τρισμεγιστος
Εχεις δρομο ακομα
-
ΘΑΥΜΑΤΑ ... και στις μερες μας λοιπον!!!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
μετα απο 640 χιλιομετρα με ενα peugeot 208 1.6D και την αχαρη οδηγηση μου η καταναλωση ανήλθε στα 5,9 lt/100kmμακραν η μικροτερη μου καταναλωση EVER!!!
ενιωσα τρισμεγιστος
Ή το peugeot καιει πολυ για ντιζελ, ή εσυ εχεις βαρυ ποδι, αλλα μαλλον το 2ο αν κρινω απο τις φημες που εχω ακουσει για το προσωπο σου...
-
ενιωσα τρισμεγιστος
-
ενιωσα τρισμεγιστος
Δεν είσαι ο ποπ που αγαπήσαμε
Πάρε πάλι αβένσις και χτύπα 9άρες... όχι στο στροφόμετρο -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
μετα απο 640 χιλιομετρα με ενα peugeot 208 1.6D και την αχαρη οδηγηση μου η καταναλωση ανήλθε στα 5,9 lt/100km
μακραν η μικροτερη μου καταναλωση EVER!!!
ενιωσα τρισμεγιστος
Ή το peugeot καιει πολυ για ντιζελ, ή εσυ εχεις βαρυ ποδι, αλλα μαλλον το 2ο αν κρινω απο τις φημες που εχω ακουσει για το προσωπο σου...
ο ποπ είναι ο μοναδικός στον κοσμο που έχει καταγράψει κατανάλωση βενζίνης σε wind surf
-
Καβάλα - Λιτόχωρο και γυρισμός συνολικά χιλιόμετρα 476.
Στο πήγαινε: Σταθερή ταχύτητα 120 με cc και παρακάμψεις διοδίων Προφήτη-Μαλγάρων(με πιάσαν και 3-4φανάρια). ΜΟΤ 94χλμ και μέση κατανάλωση 6,7λ/100
Στο έλα: Σταθερή ταχύτητα 130 με cc χωρίς παρακάμψεις (συνέχεια εγνατία δηλαδή). ΜΟΤ 109χλμ και μέση κατανάλωση 7,5λ/100
Συνήθης απόκλιση του υπολογιστή ταξιδίου-πραγματικής 0,1-0,2λ
Αυτοκίνητο Golf V GT 170 ΜΥ2007 με 104.000χλμ -
να γράψω κι εγώ τπτ, μιας κι έχω συγκεντρωτικά:
Κάθοδος από Ολλανδία μέσω Γιουγκοσλαβίας, σε αρκετά γρήγορους έως πολύ γρήγορους ρυθμούς, χωρίς καθόλου κίνηση όμως, 8,3l/100 και 3.700 km
Στη γερμανία έγραψε ένα 11άρι, ενώ είδα και ένα χαμηλό 6άρι στα σκόπια που πήγαινα πολύ χλρ.
Χοντρικά είναι τουλάχιστον 1,5 με 2 λίτρα κάτω απ το μάζντα στο ίδιο στυλ οδήγησης.
Εχω δε την εντύπωση ότι σε αυτοκινητόδρομο με ψηλές ταχύτητες είανι ακόμα πιο οικονομικό.Α, να βάλω και μία απ το παπί
modenas 110cc το πρώτο μοντέλο, 50χλμ όσο πάει και άλλα 50 ο πατέρας μου χλρ 2,4l/100
Έρευνα Κατανάλωσης