-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σήμερα φούλαρα το Fiesta 1.4 της συζύγου (κι επίσημο όχημα Dimsabas πλέον, αφού όλα τα υπόλοιπα έχουν παραδώσει το πνεύμα) και σύμφωνα με τα λίτρα που φούλαρε και την αυτονομία που έδειξε ο υπολογιστής ταξιδίου, υπολόγισα ότι έχω μέση κατανάλωση 6 ξερό. Δεν το λες κι άσχημα.
Ο Μίχος?
Διαλυθηκε νομιζω
-
-
Mε γεματο ντεποζιτο,ητοι 43 λιτρα,και διαδρομη που περιλαμβανε 300 χιλιομετρα εθνικης με αρκουδιο στο φουλ και ταχυτητες ανω των 130-140 η αλλιως πανω απο 4500 σ.α.λ και 270 πολη επισης με φουλ αρκουδισιο..υποθετω οτι θα εκανε καμια 20-30 χιλιομετρα μεχρι να σβησει εντελως,γιατι ετσι το πηγα για φουλαρισμα για να μετρησω.
Αρα εχουμε 7,2 με 7,3 καθολου ασχημα για το ignisaki αν υπολογιζουμε το αρκουδισιο που βαρουσε κοφτες και την ζεστη της κρητης αυτες τις μερες.
Το sedici γραφει στο trip computer 6.8 και ο πατερας μου νομιζει οτι λεει παπαριες και μισο λιτρο παντως να χει σφαλμα παλι καλα ειναι.
Και εδω εχουμε το εξης σκηνικο,ενα βραδακι ημασταν παρεα 5 ατομα στο χωριο και λεμε να παμε ηρακλειο(50 χιλιομετρα αποσταση)παιρνω λοιπον το sedici και βλεπω οτι εγραφε στο trip 100 χιλιομετρα,για να μην εχουμε λοιπον τις γνωστες ιστοριες το μηδενιζω ωστε γυριζοντας να λεει 100 κατι,παμε ηρακλειο βαζουμε και ενα δεκαρικο και το γυρναμε σπιτι.Μετα απο κανα 2 μερες ξενερωμενος ο πατερας μου ελεγε οτι καιει πολυ το αμαξι γιατι με 140 χλμ αναψε το λαμπακι ενω ειχε βαλει 20αρικο και το καημενο ειχε κανει 240 χλμ με 17 λιτρα. -
Στις π@υστιτσες πρωτος!
-
το ρεκορ οικονομίας για το οποιο ειχα απλως ενδειξεις (τριπ), ειναι γεγονος
στο σημερινο γεμισμα η αντλία σταματησε στα 55,74 λιτρα για 891,5 χιλιομετρα, ήτοι** 6,25 λιτ/100** (το τριπ εδειχνε 6,0)
αν εκμεταλευομουν λοιπον όλο το καυσιμο (64 λιτρα) θα μπορουσα να πιασω το ψυχολογικο οριο των 1000 χιλιομετρων αυτονομιας.Τα χιλιομετρα εγιναν στη διαδρομη Λάρισα Περαία Χ 2 + ενα περασμα απο το κεντρο της Θεσσαλονικης και γυρω στα 110 χιλιομετρα μεταξυ Περαιας και Φοινικα.
Εκτος απο μια επιστροφη που εγινε βραδυ (αλλα με A/C), οι υπολοιπες διaδρομες ηταν ολες με τον καυσωνα στα χάι του και την αρκουδα να κανει φιλοτιμες προσπαθειες.επισης πετυχα και μια μικρη αλλα οχι ασημαντη κινηση το ΣΚ
Την Εθνικη οι ταχυτητες ηταν μεταξυ 120 και 130.κοστος χιλιομετρου με τις σημερινες τιμες 9,25 λεπτα το χιλιομετρο
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Στις π@υστιτσες πρωτος!Μου χει μεινει το κοσουρι απο τοτε που το βουτουσα κρυφα χωρις διπλωμα και δεν ηθελα να το παρουν πρεφα.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
το ρεκορ οικονομίας για το οποιο ειχα απλως ενδειξεις (τριπ), ειναι γεγονοςστο σημερινο γεμισμα η αντλία σταματησε στα 55,74 λιτρα για 891,5 χιλιομετρα, ήτοι** 6,25 λιτ/100** (το τριπ εδειχνε 6,0)
αν εκμεταλευομουν λοιπον όλο το καυσιμο (64 λιτρα) θα μπορουσα να πιασω το ψυχολογικο οριο των 1000 χιλιομετρων αυτονομιας.Τα χιλιομετρα εγιναν στη διαδρομη Λάρισα Περαία Χ 2 + ενα περασμα απο το κεντρο της Θεσσαλονικης και γυρω στα 110 χιλιομετρα μεταξυ Περαιας και Φοινικα.
Εκτος απο μια επιστροφη που εγινε βραδυ (αλλα με A/C), οι υπολοιπες διaδρομες ηταν ολες με τον καυσωνα στα χάι του και την αρκουδα να κανει φιλοτιμες προσπαθειες.επισης πετυχα και μια μικρη αλλα οχι ασημαντη κινηση το ΣΚ
Την Εθνικη οι ταχυτητες ηταν μεταξυ 120 και 130.κοστος χιλιομετρου με τις σημερινες τιμες 9,25 λεπτα το χιλιομετρο
Με τι αυτοκινητο;
-
αυτο που εχω στην υπογραφη μου
Subaru Outback diesel 2.0
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
αυτο που εχω στην υπογραφη μουSubaru Outback diesel 2.0
Αυτα ειναι,κοιτα να δεις ο diesel καιει ενα λιτρο κατω απο αυτοκινητο με 500 κυβικα λιγοτερα και 500 κιλα ελαφρυτερο.
Αμα δεν ειχες και τα τελη -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αν κανεις πανω απο 15.000χλμ τον χρονο παρε αλλιως μην μπεις στο τρυπακιΚάνω γύρω στα 450-500 το μήνα, ήτοι 6000 το χρόνο και πολλά έβαλα. Κοίτα, χρήματα παραπάνω δεν θα ξοδέψω. Όσα θα δώσω αυτό που έχω, τόσα θα πάρω το άλλο (θα το πάρω απ' έξω). Άντε να βάλει και κανα χιλιάρικο ο φάδερ. Το θέμα είναι να δω όντως οικονομία...γιατί αν έχω πάλι παρόμοιες καταναλώσεις, δεν βγαίνει τίποτα.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Αν κανεις πανω απο 15.000χλμ τον χρονο παρε αλλιως μην μπεις στο τρυπακι
Κάνω γύρω στα 450-500 το μήνα, ήτοι 6000 το χρόνο και πολλά έβαλα. Κοίτα, χρήματα παραπάνω δεν θα ξοδέψω. Όσα θα δώσω αυτό που έχω, τόσα θα πάρω το άλλο (θα το πάρω απ' έξω). Άντε να βάλει και κανα χιλιάρικο ο φάδερ. Το θέμα είναι να δω όντως οικονομία...γιατί αν έχω πάλι παρόμοιες καταναλώσεις, δεν βγαίνει τίποτα.
Aφου κανεις τοσο λιγα χλμ ποσο οικονομια ελπιζεις να κανεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aφου κανεις τοσο λιγα χλμ ποσο οικονομια ελπιζεις να κανεις;Από τα 8-8,5 λίτρα που έχω εντός πόλης, αν πέσω στα 5,5-6 σημαίνει 2,5-3λ λιγότερο. Από 73€/μήνα που θέλω τώρα, θα πέσω στα 45€. 30€ λιγότερα δηλαδή. 30*12=360€/χρόνο. Δεδομένου ότι από τη δουλειά μου βγάζω σχετικά λίγα χρήματα και...δεν μου περισσεύουν για βενζίνες, θα βγω απόλυτα κερδισμένος. Άλλωστε αν έχω οικονομική κατανάλωση θα αυξηθούν και τα χλμ που θα κάνω (θα προστεθούν ταξίδια και διαδρομές που τώρα γίνονται αναγκαστικά με μμμ).
-
Στοιχεία κατανάλωσης τελευταίου ταξιδιού μετά το καθημερινό 'σούρσιμο' του τελευταίου καιρού.
Σκέλος καθόδου
Διαδρομή : Bαλομάνδρι Δήμου Πύλης - Καρδίτσα - Δομοκός - Λαμία - Ε.Ο έως την έξοδο στη Ροσινιόλ στο ποτάμι.
3 ενήλικες + 2 πιτσιρίκια + γεμάτος χώρος αποσκευών.
Απόσταση : 330km
Μέση ωριαία ταχύτητα : 103km/h
Διάρκεια : 03h 10min
Μέση κατανάλωση : 9,0l/100kmΕντός Αθήνας
Απόσταση : 74km
Μέση ωριαία ταχύτητα : 21km/h
Διάρκεια : 03h 30min
Μέση κατανάλωση : 10,2l/100kmΣκέλος ανόδου
Η ίδια διαδρομή με αφετηρία τα διόδια στο Καπανδρίτι.
Απόσταση : 310km
Μέση ωριαία ταχύτητα : 110km/h
Διάρκεια : 02h 50min
Μέση κατανάλωση : 9,8l/100kmΑυτοκίνητο : Fiat Bravo 150 Sport
-
Πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Όχι σαν κάτι 5αρια και 6αρια που διαβάζουμε κατά καιρούς...που είναι λες και βγήκαν από εργοστασιακό περιοδικό.
-
Καλοκαιρινες διακοπες με το Ibiza 1.2 tsi.
Καταναλωσεις με φουλ μπαγκαζια 4 ατομα + air condition. Πιεσεις 36 μπρος - 33 πισω.
138 χιλιομετρα στην αθηνων-λαμιας + 12,5 χιλιομετρα Αττικη οδος.
-Στο πηγαινε : cruise control στα 110-120, μεση καταναλωση 7.0 lt/100 km
-Στο ελα : cruise control sta 140 με 2-3 ανοιγματα μεχρι τελικη ~190,** μεση καταναλωση 9.0 lt/100**-Γυρω γυρω βραδινες διαδρομες συνολικης αποστασης 180 χιλιομετρων, σε πολυ χαλαρο ρυθμο απο εθνικη, με cruise control στα 80-90. 4 ατομα, χωρις μπαγκαζια. Μεση καταναλωση 5.5 lt/100.
-
Εγώ δεν ξέρω τι κάνω λάθος αλλά αν και θεωρώ τον εαυτό μου ήρεμο οδηγό καταφέρνω και έχω περίπου την ίδια μέση κατανάλωση ανεξαρτήτως αυτοκινήτου και έχω προβληματιστεί... Πεζώ 106 1.4 του 95 μέση κατανάλωση 8.9 πόλη, Σμαρτ Fortwo 2005 700 μέση κατανάλωση 9 πόλη. Chevrolet Cruze 1.8 Auto 2009 μέση κατανάλωση 8,8-9,5 μικτός κύκλος και τέλος Peugeot 206 CC 2.0 2004 μέση κατανάλωση 9,5-10,5 μικτός κύκλος. Πως καταφέρνω και έχω την ίδια κατανάλωση ανεξαρτήτως κυβικών ???? στα μεγάλα είναι καλή επίδοση αλλά στα μικρά καίω αδικαιολόγητα πολύ και δεν είναι οτι στα μεν αλλάζω στις 2-2500 χιλιάδες και στα δε στο κόφτη.
-
Καλημέρα και από εμένα!
Έχω ένα Opel corsa D 1.7 cdti με 130hp και 30kgr και πριν απο λίγες μέρες έκανα την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Πρέβεζα(ξέχασα και δεν κράτησα πληροφορίες για την ανάποδη διαδρομή) όπου έκανα 333χλμ με 14.5 lit με μέση καταναλωση 4.35lit/100km
Στο αυτοκίνητο ήμασταν 3 άτομα με να τα ανάλογα μπαγκαζια!
Την διαδρομή την έκανα σε 3 ωρες περίπου,με ταχύτητα στο cruise control στα 120km/h, χαλαρά χωρίς εξάρσεις στο γκάζι ώστε για να δω που μπορώ να το φτάσω με μια ανεκτή ταχύτητα!
Η κατανάλωση που γράφω είναι απο το board computer.Στο αυτοκίνητο έχω περίπου 5500km και τώρα τελευταία άρχισα να μετράω κατανάλωση απο γέμισμα σε γέμισμα για να βλέπω την πραγματική σε σχέση με το board computer που έχει μια μικρή απόκλιση!
Γενικά κινουμε στα 5,5 λίτρα πραγματικά αλλα με το πεντάλι στο πάτωμα! -
Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που 'έπιασα' με το αμάξι μου τα 100χλμ. Πάνω από μισό χρόνο!!! Θυμάμαι όμως τη μέρα που κοίταξα τον υπολογιστή ταξιδίου και είδα μέση κατανάλωση πάνω απο 9λτ στα 100 Με δυσκολία περνούσα τα 600 χλμ με ένα γέμισμα.
Εξακολουθώ βέβαια να φουλάρω το ντεπόζιτο αλλά πλέον πηγαίνω με 90 χλμ μέγιστη ταχύτητα, πάντα αφήνω το γκάζι στις κατηφόρες - με ταχύτητα βέβαια ποτέ νεκρό - Σε κάθε γέμισμα κερδίζω κατά μέσο όρο 60-70 χλμ ενώ η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,8.
Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω αν η εργασία μου δεν είχε να κάνει με οδήγηση γιατί μπορώ να βγάζω τα 'απωθημένα μου' σε άλλα αυτοκίνητα. Αλλιώς αν είχα μόνο το megane και έπρεπε να πηγαίνω αργά για οικονομία θα έκοβα φλέβες. -
Μεικτή κατανάλωση για 320d e93:
707 χλμ με 43 λίτρα πετρέλαιο...
6,1 λ/100 χλμ για μεικτή κατανάλωση 50% εντός πόλης-50% αυτοκινητόδρομος.σήμερα βρήκα κ φούλαρα με super diesel, θα γράψω αν υπάρξουν διαφορές στο επόμενο φουλάρισμα...
-
Γραψε και ταχυτητες περιπου, αν και με τετοια καταναλωση μαλλον για μωτ ~ 230km/h το κοβω, ειναι λιγο ψηλη
Έρευνα Κατανάλωσης