-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μήπως το 1200αράκι στα 90 πάει ατούρμπιστο και στα 130 πάει τουρμπισμένο, άρα πλούσια μίγματα κλπ.? Αν ισχύει κάτι τέτοιο η μεγαλύτερη σχέση μετάδοσης δε θα βοηθούσε και πολύ...
Το πότε θα μπει το τούρμπο. από τη στιγμή που δεν είσαι σε πολύ χαμηλές στροφές, δεν έχει να κάνει με τις στροφές αλλά με το πόσο πατάς το γκάζι!
Υπόθεση κάνω που μπορεί να μην ισχύει...
Επίσης τα 11 λίτρα σαν απόλυτο μέγεθος είναι πάρα πολλά. Ένα 1400άρι ατμοσφαιρικό σούπερμίνι πρέπει να πηγαίνει με 160+ για να κάψει τόσα!Εχεις εν μερει δικιο σε αυτο. Στα 90 εισαι γυρω στις 2.000 στροφες οποτε απλα γυρναει το turbo δε σου δινει τρελη πιεση. Στα 130 προφανως δουλευει σχεδον φουλ για να σε κρατησει. Προφανως τα 11 λιτρα ειναι παρα πολλα, και για τοσο μακρια 5η κιολας ακομα περισσοτερο. Απλα εκει κανει μεγαλο σκαλοπατι... Για παραδειγμα στα 180 εκαιγε γυρω στα 18-19λιτρα/100.
Μετα τα 120 παίζει τεραστειο όγκο η αεροδυναμικη ...
Και ΕΚΕΙ αν δεν Έχεις ουρα σε τσακιζει...
Και το δικο μου 1400αρη είναι ΠΟΛΥ πιο οικονομικο στα 90 σε σχέση με τα 140 και έχει και 6η (όχι ιδιαίτερα μακριά βέβαιαΤι εννοεις οταν λες ουρα? Το ibiza παντως δεν εχει εντελως κοφτο κωλο οπως το polo πχ... Ειναι πιο τραβηγμενο προς τα πισω, κι εχει μια υποψια φτερου στο τελειωμα. Φαινεται πιο σωστο αεροδυναμικα... Προφανως σε γ@μαει η αεροδυναμικη σ αυτες τις ταχυτητες.
Ναι θα θέλαμε όλοι κιβώτια με μια 6η, 7η, 8η.... Όμως μια 6η δε θα ήταν τόσο κοντά στην 5η σου που θέλεις γιατί όταν βάζουν 6τάχυτο ρυθμίζουν όλες τις σχέσεις κάπως αναλογικά για να καλύπτουν καλύτερα όλο το φάσμα ταχυτήτων και καταστάσεων και όχι μόνο το λίγο παραπάνω που θέλεις για τον αυτοκινητόδρομο. Έτσι πχ στο μοντέλο που λες μπορεί η 6η του να δίνει λίγο παραπάνω αλλά νομίζω ότι αν δεις καλύτερα η 5η του θα είναι πιο κοντή από τη δική σου κοκ. Οπότε εκεί που εσένα σε κρατάει η 5η σου η 6η του θα ψόφαγε και θα έβαζε τη δική του 5η που θα είναι πιο κοντή άρα πιο θορυβώδης και σπάταλη....
Μιλαω για μια 5η στα 38χλμ/1000 για παραδειγμα και μια 6η στα 43χλμ/1000. Μια χαρα θα ηταν ετσι και προφανως θα εβαζες 6η μετα τα 100χλμ/ωρα. Για να σου κρατησει μια σταθερη ταχυτητα μια χαρα θα ηταν εκει. Μην ξεχναμε οτι ειναι turbo, για μενα δεν εχει νοημα να βαλεις μια ταχυτητα overdrive σε αμαξι χωρις turbo γιατι δε θα χεις τιποτα να σου κραταει και ταχυτητα και οικονομια.
Θα δοκιμασω παντως με cruise control και σε ισωμα ξανα για να επιβεβαιωσω αυτες τις τιμες, γιατι και μενα με ανησυχει αυτο το 11αρι εκει περα... Ισως τωρα που εχει στρωσει τελειως ο κινητηρας να ειναι καλυτερα απο αποψη καταναλωσης.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Πάντως, το cruise control είναι ό,τι πρέπει για χαμηλή κατανάλωση...Όχι πάντα, πχ σε ανηφόρα πατάει για κρατήσει σταθερά τα χιλιόμετρα . Σε γενικές γραμμές ένας οδηγός στην εθνική με προσοχή μπορεί να πετύχει χαμηλότερες καταναλωσεις , το cruise είναι για ξεκούραση περισσότερο
Σίγουρα με το cruise control καίει παραπανω, ειδικα σε υψηλές ταχύτητες.
π.χ. στις ανηφορες επιταχύνει δυνατα, η βελονα απο το οικονομομετρο πεταγεται στην ακρη του κοντερ κι εγω πιανομαι στο τιμονι (αφου οι ανηφορες εχουν και στροφες )ο λογος που το χρησιμοποιω ειναι για να μην ξεχνιεμαι και το παταω παραπανω, οπότε θα εμπλουτισω το άλπμουμ μου και συγχρόνως θα αυξησω τον προϋπολογισμο των δήμων
-
ορέστη εννοώ 3 όγκους... και το ιμπιζα προφανώς ΔΕΝ έχει...
το δικό μου σουπερμίνι θεωρ έχει τον καλύτερο αερ συντ. της κατηγορίας του ... ακόμα και αυτά καίει αρκετά περισσότερο...το καλοκαίρι που γύριζα όλη τους καταβλακιώτοικους άγιου τόπους ( και δεν είχα πληρωθεί ) με cc στα 115 km/h έκανα κάτι απίθανες καταναλώσεις
-
να δωσω κ εγω πληροφοριες....
seat ibiza 1.2 tsi dsg .....( 7 αρι )
χιλιομετρα καπου 14000.....
μεση καταναλωση περιπου 8.2 μεικτα κ μετρημενα
η χρηση του περιπου 30 χιλιομετρα καθε μερα περιφερειακο θεσσαλονικης κ αρκετα χιλιομετρα στο κεντρο θεσσαλονικης
απο κ προς περιφερειακο...συμπερασμα...διπροσωπος κινητηρας ....
σε περιφερειακο χαλαρα ταξιδια εχω δει 6.1 με 7 χαλαρότατα.....σε μικρες διαδρομες πριν ζεσταθει καλα βλεπεις καταναλωσεις απο 9.... (1-2 χιλιομετρα είναι οτι χειροτερο αν εχουν σταματα ξεκινα κ δεν ειναι ρολλαριστες διαδρομες)
90% τοοδηγει η συζηγος με βαρυ ποδι κ καθολου οικονομικη οδηγηση (απολαμβανει κινητηρα κ κιβωτιο...)
εγω παθιαζομαι να κατεβασω καταναλωσεις...... με αυτοματους πιλοτους κ οτι αλλο μπορω...)
το κλιμα ανεβαζει καταναλωση το καλοκαιρι εντυπωσιακα...... εδικα σε διαδρομες οπου εισαι μποτιλιαρισμενοςσε ταξιδι φορτωμενος ο κινητηρας κ κιβωτιο ειναι απολαυση. για χαλκιδικη με οδηγηση σχετικα γρηγορη κ οχι οικονομικη βλεπω 6.1 με 6.5
αρκετα ακριβες ο υπολογιστης καταναλωσης....
απλα περιμενα η μεικτη μου καταναλωση κ ρεαλιστικη να ξεκινα απο 7 κ οχι απο 8......
-
Seat Leon 1.2 TSI 105hp.
Αυτονομία 450 χιλιόμετρα, στην Αθήνα, με κατανάλωση 11.8λτ/100χλμ και μέση ταχύτητα 20χλμ/ώρα.
Δυστυχώς κάνω μικρές σχετικά διαδρομές. Προσπαθώ όσο μπορώ να μένω κάτω από τις 2000 στροφές για να μην παίρνει μπρος το τουρμπίνα, αλλά σπάνια βλέπω κάτω από 9λτ/100χλμ. Δεν κυκλοφορώ ιδιαίτερα μέσα στη κίνηση, αλλά σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια, ανεβαίνει. Πολύ μεγάλο νούμερο, και δε μπορώ να δίνω 90 ευρώ κάθε 25-30 μέρες. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Seat Leon 1.2 TSI 105hp.
Αυτονομία 450 χιλιόμετρα, στην Αθήνα, με κατανάλωση 11.8λτ/100χλμ και μέση ταχύτητα 20χλμ/ώρα.
Δυστυχώς κάνω μικρές σχετικά διαδρομές. Προσπαθώ όσο μπορώ να μένω κάτω από τις 2000 στροφές για να μην παίρνει μπρος το τουρμπίνα, αλλά σπάνια βλέπω κάτω από 9λτ/100χλμ. Δεν κυκλοφορώ ιδιαίτερα μέσα στη κίνηση, αλλά σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια, ανεβαίνει. Πολύ μεγάλο νούμερο, και δε μπορώ να δίνω 90 ευρώ κάθε 25-30 μέρες.Κατι κανεις λαθος ή ακομα δεν εχεις μαθει τ αμαξι... Η το επιπλεον βαρος του σε σχεση με το Ibiza που εχω γ@μαει εντελως τον 1200αρι (και μιλαμε για 300!!! παραπανω κιλα)... Εγω σε συνθηκες πολης, οχι απαραιτητα μποτιλιαρισμα, ειμαι γυρω στο 7/100 μονιμα... Χτες ειδα και 6.8...
Μεσα στην πολη ειναι πολυ οικονομικος ο 1200αρης εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. -
Έσπασε και το φράγμα των 10λτ/100χλμ [για την ακρίβεια, 9.8] , με την 911 GTS (3,8lt -408hp) σε διαδρομή 150 χλμ (εκ των οποίων τα 35 περίπου, επαρχιακός) από το Monschau πίσω στις Βρυξέλλες. Με το κιβώτιο στο αυτόματο, και ως επί το πλείστον 7η και 130-140χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο. Μέση ωριαία 109 χλμ/ω.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μήπως το 1200αράκι στα 90 πάει ατούρμπιστο και στα 130 πάει τουρμπισμένο, άρα πλούσια μίγματα κλπ.? Αν ισχύει κάτι τέτοιο η μεγαλύτερη σχέση μετάδοσης δε θα βοηθούσε και πολύ...
Το πότε θα μπει το τούρμπο. από τη στιγμή που δεν είσαι σε πολύ χαμηλές στροφές, δεν έχει να κάνει με τις στροφές αλλά με το πόσο πατάς το γκάζι!
Υπόθεση κάνω που μπορεί να μην ισχύει...
Επίσης τα 11 λίτρα σαν απόλυτο μέγεθος είναι πάρα πολλά. Ένα 1400άρι ατμοσφαιρικό σούπερμίνι πρέπει να πηγαίνει με 160+ για να κάψει τόσα!Εχεις εν μερει δικιο σε αυτο. Στα 90 εισαι γυρω στις 2.000 στροφες οποτε απλα γυρναει το turbo δε σου δινει τρελη πιεση. Στα 130 προφανως δουλευει σχεδον φουλ για να σε κρατησει. Προφανως τα 11 λιτρα ειναι παρα πολλα, και για τοσο μακρια 5η κιολας ακομα περισσοτερο. Απλα εκει κανει μεγαλο σκαλοπατι... Για παραδειγμα στα 180 εκαιγε γυρω στα 18-19λιτρα/100.
Δεν παιζει....σε συνεχεια του post του onyx απο πανω, με μερικους προχειρους υπολογισμους για το ποσα αλογα χρειαζονται για να διατηρησει συγκεκριμενη ταχυτητα σε ισιο δρομο, θεωροντας οτι το Ibiza εχει 0.31Cd, μετωπικη επιφανεια 2.5m^2 και βαρος στα 1100, προκυπτουν (στο περιπου παντα) τα παρακατω νουμερα
80km/h -> 11hp
100 -> 19
130 -> 37
140 -> 45
150 -> 54
200 -> 119
..βλεπουμε λοιπον οτι για να διατηρησει τα 130, χρειαζεται μολις 37 αλογα τα οποια αντιστοιχουν σχεδον στο 1/3 της διαθεσιμης ισχυος. Επομενως το μοτερ ειναι σε ληθαργο, και το τουρμπο προφανως κοιμαται τον υπνο του δικαιου.*Τα νουμερα ειναι σαφως ενδεικτικα και δεν λαμβανω υποψην πολλες ακομα παραμετρους που επηρεαζουν το αποτελεσμα (ασε που δεν εχω στοιχεια), αλλα τα 105hp ονομαστικα και 190km/h τελικη που δινει η Seat ειναι εκπληκτικα κοντα στα 104hp που βγαζει ο υπολογισμος μου σε αυτα τα χιλιομετρα....
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Seat Leon 1.2 TSI 105hp.
Δυστυχώς κάνω μικρές σχετικά διαδρομές. Προσπαθώ όσο μπορώ να μένω κάτω από τις 2000 στροφές για να μην παίρνει μπρος το τουρμπίνα, αλλά σπάνια βλέπω κάτω από 9λτ/100χλμ. Δεν κυκλοφορώ ιδιαίτερα μέσα στη κίνηση, αλλά σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια, ανεβαίνει. Πολύ μεγάλο νούμερο, και δε μπορώ να δίνω 90 ευρώ κάθε 25-30 μέρες. -
Κατι κανεις λαθος ή ακομα δεν εχεις μαθει τ αμαξι... Η το επιπλεον βαρος του σε σχεση με το Ibiza που εχω γ@μαει εντελως τον 1200αρι (και μιλαμε για 300!!! παραπανω κιλα)... Εγω σε συνθηκες πολης, οχι απαραιτητα μποτιλιαρισμα, ειμαι γυρω στο 7/100 μονιμα... Χτες ειδα και 6.8...
Μεσα στην πολη ειναι πολυ οικονομικος ο 1200αρης εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.7 μόνο σε ταξίδι έχω δει.
Προσπαθώ να οδηγώ ομαλά, πάνω από 2.500 στροφές πάω σπανιότατα, και αυτό μόνο για μικρές διαδρομές στη Βουλιαγμένης (πχ Καλλιρόης-Αγ.Ιωάννης). Δυστυχώς όλες μου οι διαδρομές είναι μικρές.
Όταν πάω στη σχολή (4-5χλμ διαδρομή) η κατανάλωση είναι γύρω στο 11, ενώ όταν επιστρέφω είναι κοντά στο 8 επειδή είναι κατηφόρα.Υπάρχει συζήτηση με οδηγίες για νέους χρήστες τούρμπο;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν παιζει....σε συνεχεια του post του onyx απο πανω, με μερικους προχειρους υπολογισμους για το ποσα αλογα χρειαζονται για να διατηρησει συγκεκριμενη ταχυτητα σε ισιο δρομο, θεωροντας οτι το Ibiza εχει 0.31Cd, μετωπικη επιφανεια 2.5m^2 και βαρος στα 1100, προκυπτουν (στο περιπου παντα) τα παρακατω νουμερα
80km/h -> 11hp
100 -> 19
130 -> 37
140 -> 45
150 -> 54
200 -> 119
..βλεπουμε λοιπον οτι για να διατηρησει τα 130, χρειαζεται μολις 37 αλογα τα οποια αντιστοιχουν σχεδον στο 1/3 της διαθεσιμης ισχυος. Επομενως το μοτερ ειναι σε ληθαργο, και το τουρμπο προφανως κοιμαται τον υπνο του δικαιου.*Τα νουμερα ειναι σαφως ενδεικτικα και δεν λαμβανω υποψην πολλες ακομα παραμετρους που επηρεαζουν το αποτελεσμα (ασε που δεν εχω στοιχεια), αλλα τα 105hp ονομαστικα και 190km/h τελικη που δινει η Seat ειναι εκπληκτικα κοντα στα 104hp που βγαζει ο υπολογισμος μου σε αυτα τα χιλιομετρα....
Ωραιο αυτο μ αρεσε η φυσικη σου προσεγγιση... Δε ξερω πραγματικα τι παιζει... Αν ειναι για 37 αλογα να πληρωνω 11 λιτρα στα 100 χιλιομετρα να παω να παρω κανα παπακι μπας και βρω την υγεια μου!!!
Για την τελικη δεν σχολιαζω, Εχω δει και γω με σχετικη ευκολια 180φευγα στο κοντερ, το θεμα ειναι οτι το κοντερ του κλεβει μπολικα...
Και η Alfa 146 1.4 που ειχαμε 190 τελικη εδινε με 103 αλογα...Επισης με ενα προχειρο υπολογισμο με 5η στα 41χλμ/1000 στροφες, τα 190 τα βλεπεις στις 4650 στροφες περιπου... 600 στροφες κατω απο την περιοχη μεγιστης ισχυος του μοτερ... Και 1500 στροφες κατω απο τον κοφτη...
-
Με 20 μωτ μια χαρά είναι τα 11....Είναι μωτ που πιάνεται με πολύ σταμάτα ξεκίνα και κόλλημμα στην κίνηση. Κατά η γνώμη μου καταναλώσεις πόλης με μωτ κάτω από 30 δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα γιατί είναι δύσκολο να τις συγκρίνεις. Και αυτό επειδή εξαρτώνται περισσότερο από τον οδηγό και τη μάζα του αυτοκινήτου και λιγότερο από οτιδήποτε άλλο που παίζει ρόλο σε άλλες συνθήκες όπως σχέσεις, αεροδυναμική, τριβές, σχεδιασμός και οικονομία κινητήρα κλπ.
... Αν ειναι για 37 αλογα να πληρωνω 11 λιτρα στα 100 χιλιομετρα να παω να παρω κανα παπακι μπας και βρω την υγεια μου!!!
...Επισης με ενα προχειρο υπολογισμο με 5η στα 41χλμ/1000 στροφες, τα 190 τα βλεπεις στις 4650 στροφες περιπου... 600 στροφες κατω απο την περιοχη μεγιστης ισχυος του μοτερ... Και 1500 στροφες κατω απο τον κοφτη...Τα 11 στα 130 υπαρβολικά μου φαίνονται. Εκτός αν περιέχουν και κάμποσες επιταχύνσεις μέσα. Ακόμα και τα 10 είναι πολλά για 130 με 1600...
Ιδανικά θα έπιανες τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα με τη σχέση που σου προσφέρει τη δυνατότητα να φτάσεις ακριβώς τις στροφές μέγιστης ισχύος. Συνήθως η μεγαλύτερη σχέση είναι φτιαγμένη για να το κάνει αυτό μόνο στα σπορ αυτοκίνητα. Στα άλλα είτε αυτό κάνει η προτελευταία σχέση με μια τελική overdrive είτε, το πιο συνηθισμένο, απλά δεν διατίθεται στο κιβώτιο η τέλεια σχέση. Δεν υπάρχουν αρκετές σχέσεις για να καλύπτεις όλες τις συνθήκες οπότε γίνονται εκπτώσεις. Σκεφτείτε ότι παλιά τα κοινά αυτοκίνητα έφταναν τελικές 140-170 χλμ. Οι 4-5 ταχύτητες επαρκούσαν. Με τη βελτίωση κυρίως της αεροδυναμικής αυξήθηκε το εύρος των καθημερινών αυτοκινήτων σε 0-200+χλμ τελικής. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και το βάρος... Πλέον οι 5 ταχύτητες είναι λίγες και οι 6 πάλι οριακές. Προσπαθεί λοιπόν ο κάθε κατασκευαστής να καλύψει ότι μπορεί όπως μπορεί με όσο γίνεται λιγότερο κόστος (και σχέσεις κιβωτίου). Μια και όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν και να επιταχύνουν ακόμα και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου η ανάγκη για πιο ήσυχα ταξίδια και οικονομία είναι πιο σημαντική από την τελική που έτσι κι αλλιώς σπάνια χρειάζεται. Τους βοηθάει εν μέρει η πολύ πιο ομαλή καμπύλη των σύγχρονων αυτοκινήτων που μπορεί να είναι πολύ κοντά στη μέγιστη ισχύ τους για πολλές στροφές και έτσι επιλέγουν σχετικά μακρύτερη τελική σχέση. -
Να αναφέρουμε επίσης ότι όποτε οι κατασκευαστές άκουσαν τους καταναλωτές και πρόσθεσαν μια 6η overdrive χωρίς να πειράξουν τις υπόλοιπες σχέσεις, δέχθηκαν επίθεση από τα περιοδικά του 'ειδικού' τύπου.
-
Αθήνα Κόρινθο αθηνα με σοβαρό συνεπιβάτη για δουλειά , ευκαιρία για μετρήσεις ήπιας χρήσης ...
Km=86*2
Λίγα μέχρι να βγω απο την αθηνα , λίγα μέσα στην κορινθο
Ταξίδι με cc κατα κυριο λόγο στα 115-125km/h
Μοτέρ 1.4 fire 155hp
Μ.κ. 6,2l/100 -
Επανέρχομαι στο θέμα κατανάλωσης του Corsa μου...
Την τελευταία φορά που έγραψα στο νήμα, είχα δει αρκετά νορμάλ κατανάλωση γύρω στα 7,1λ. Αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες βδομάδες. Να πω ότι οι διαδρομές μου ήταν μεικτές, με τα περισσότερα χλμ να γίνονται σε εθνική & παλιά εθνική. Όμως τον τελευταίο ένα μήνα αυξήθηκαν οι διαδρομές μου εντός πόλης. Συγκεκριμένα από το Σάββατο που το φούλαρα μέχρι σήμερα, έχω κάνει 97χλμ όλα εντός πόλης και έχει ήδη κάψει τουλάχιστον 14ευρώ, δηλαδή 7,9λίτρα σχεδόν. Την περασμένη βδομάδα με μεικτές διαδρομές αλλά με τα περισσότερα χλμ να έγιναν πάλι εντός πόλης, είδα μέση κατανάλωση 8,1. Αυτή τη φορά θέλω να τα κάνω όλα εντός πόλης να δω πόσο θα πάει. Πόσο ακόμα θα με εντυπωσιάσει αυτό το αμάξι? -
Αν είναι το 1200αρη καίει ΠΟΛΥ ...
-
Κι όμως αυτό είναι!
-
Οι μετρήσεις σου δεν είναι αξιόπιστες. Ξεκίνα από γεμάτο και όταν φτάσεις κάτω από το 1/4 το ξαναγεμίζεις και τότε μετράς λίτρα και χλμ. Όλα τα άλλα σε αποστάσεις 97χλμ δεν κάνουν...
Πάντως αν έκανες 97χλμ πόλης σε μια εβδομάδα υποπτεύομαι πολλές μικρές διαδρομές που είναι κακό για την κατανάλωση. Καλύτερα συμπεράσματα για την ικανότητα του αυτοκινήτου βγάζεις εκτός πόλης, στην πόλη μετράει πολύ ο τρόπος οδήγησης και λιγότερο το αυτοκίνητο. -
Ταξιδι Αθηνα-Πατρα και πισω. Μηδενισμος πριν ξεκινησουμε κι εχουμε και λεμε...
Στο πηγαινε:
220 χλμ, 5.9 λ/100χλμ μεση καταναλωση, με μεση ταχυτητα 86 χλμ/ωρα.Οταν ξεκινησουμε για να φυγουμε απο Πατρα:
καναμε επιπλεον ~45-50χλμ μεσα στην Πατρα (ψαχνωντας παρκινγκ, κινηση κλπ). Η μεση καταναλωση ειχε ανεβει στα 6.4 λ/100χλμ.Οταν φτασαμε Αθηνα:
Συνολικα 485 χλμ, 6.2 λ/100χλμ μεση καταναλωση και 69 χλμ/ωρα μεση ταχυτητα (η επιστροφη ηταν λιγο ταχυτερη).Ολα δαυτα με το DS3 THP.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι μετρήσεις σου δεν είναι αξιόπιστες. Ξεκίνα από γεμάτο και όταν φτάσεις κάτω από το 1/4 το ξαναγεμίζεις και τότε μετράς λίτρα και χλμ. Όλα τα άλλα σε αποστάσεις 97χλμ δεν κάνουν...
Πάντως αν έκανες 97χλμ πόλης σε μια εβδομάδα υποπτεύομαι πολλές μικρές διαδρομές που είναι κακό για την κατανάλωση. Καλύτερα συμπεράσματα για την ικανότητα του αυτοκινήτου βγάζεις εκτός πόλης, στην πόλη μετράει πολύ ο τρόπος οδήγησης και λιγότερο το αυτοκίνητο.Όσες μετρήσεις έχω κάνει, τις έκανα με το γνωστό τρόπο και είναι σίγουρα αξιόπιστες. Πάντα μα πάντα όταν φτάνει στη μέση, το γεμίζω και σύμφωνα με τα χλμ που έχω κάνει, βγάζω πόσο καίει.
Το ότι έκανα 97χλμ και είχε κάψει 15ευρώ, ισχύει γιατί στο συγκεκριμένο σημείο που ήταν ο δείκτης παίρνει ακριβώς 15ευρώ ως το γέμισμα. Η αλήθεια είναι ότι κάνω μικρές διαδρομές και σίγουρα αυτές ευθύνονται για την τσιμπιμένη κατανάλωση. Τώρα όμως που φτιάχνει ο καιρός, θα χρησιμοποιώ περισσότερο το μηχανάκι.
Αυτό που λες για τη μέτρηση εκτός πόλης, να το κάνω τι αν μου καίει λίγο εκτός πόλης αν εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως ή μονάχα εντός? Κατάλαβες τι θέλω να πω? Κατανάλωση 8,5/100 εντός πόλης για 1200αρη είναι υπερβολική.
Έρευνα Κατανάλωσης