-
renault 1.6diesel 130Hp ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
renault 1.6diesel 130Hp ....μπα.... δεν έχω λεφτά για να πληρώνω τα service της Renault....
-
Την τελευταία εβδομάδα έκανα περίπου 2.000 χλμ...
Τα μισά κ κάτι από αυτά με polo 6n 1,4L , μέση κατανάλωση 6,7 λ/100 χλμ με ρυθμούς αυτοκινητόδρομου (120-140χαω).
Τα υπόλοιπα με golf 5 1,4L fsi με τους ίδιους ρυθμούς κ 1-2 μποτιλιαρίσματα... Κατανάλωση 7,1 λ/100χλμ.
Αναμενώμενη κατανάλωση θα έλεγα, ειδικά με χειμερινά ελαστικα... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τα μισά κ κάτι από αυτά με polo 6n 1,4L , μέση κατανάλωση 6,7 λ/100 χλμ με ρυθμούς αυτοκινητόδρομου (120-140χαω).
Τα υπόλοιπα με golf 5 1,4L fsi με τους ίδιους ρυθμούς κ 1-2 μποτιλιαρίσματα... Κατανάλωση 7,1 λ/100χλμ.
Αναμενώμενη κατανάλωση θα έλεγα, ειδικά με χειμερινά ελαστικα...Αντίστοιχα εντός πόλης τι κατανάλωση έχουν?
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Αναμενώμενη κατανάλωση θα έλεγα, ειδικά με χειμερινά ελαστικα...Αντίστοιχα εντός πόλης τι κατανάλωση έχουν?
περίπου 1-1,5 λίτρο παραπάνω.
-
Κατανάλωση πόλης γερμανικής εννοείς έτσι; Που καμία σχέση δεν έχει με κίνηση Αθήνας-Θεσ/κης κλπ....
-
Είναι λογικό να έχω κατανάλωση εκτός πόλης 7,1λίτρα και εντός πόλης 9,5 με corsa 1.2?? Να ήταν 1-1,5λίτρα παραπάνω από την 'εκτός' να πω οκ. Αλλά να είναι 2,5 και πολλές φορές να πλησιάζει στο 9,8...δεν ξέρω πραγματικά. Και μάλιστα προσπάθησα να το οδηγήσω όσο πιο οικονομικά μπορούσα.
-
Ναι είναι λογικό. Εξαρτάται βέβαια και τι εννοείς πόλη. Πάντως αν είσαι ακίνητος με 1η 2α και στοπ για ώρα άνετα θα περάσεις και τα 10!
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Είναι λογικό να έχω κατανάλωση εκτός πόλης 7,1λίτρα και εντός πόλης 9,5 με corsa 1.2?? Να ήταν 1-1,5λίτρα παραπάνω από την 'εκτός' να πω οκ. Αλλά να είναι 2,5 και πολλές φορές να πλησιάζει στο 9,8...δεν ξέρω πραγματικά. Και μάλιστα προσπάθησα να το οδηγήσω όσο πιο οικονομικά μπορούσα.ξεκαθαρα όχι...
το είχες φίλος και ήταν πολύ πιο χαμηλή.... -
Aπο τα αυτοκινητα της οικογενειας:
Τoyota yaris 1.3(2010) 5,8(στον υπολογιστη ταξιδιου)
fiat sedici 1.6 7.2 (αν το μαθω καλυτερα θα πεσει κι αλλο πιστευω)
suzuki ignis sport επειδη δεν εχει ενδειξη καταναλωσης θα πω γυρω στο 6,5-7
το (πρωην)renault grand espace 11 -
Update στο παλιοτερο thread που ειχα ανοιξει με την καταναλωση του Ibiza 1.2 tsi.
Τον τελευταιο μηνα που εχουν ανεβει αισθητα οι θερμοκρασιες στην Αθηνα παρατηρειται οπως ειναι λογικο μεγαλη πτωση στην καταναλωση και εντος και εκτος πολης.
Πλεον η μεικτη διαδρομη που κανω καθε μερα εχει πεσει στα 5,5-6,0 lt/100 χλμ και αυτο με κανει αρκετα χαρουμενο, καθως πλησιαζει τις εργοστασιακες...
Αναμενω να δω τι θα γινει με ακομα υψηλοτερη θερμοκρασια, αν και δυσκολα το βλεπω να πεφτει κατω απο 5,0/100. -
Αναμενω να δω τι θα γινει με ακομα υψηλοτερη θερμοκρασια, αν και δυσκολα το βλεπω να πεφτει κατω απο 5,0/100.
Με ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες θα αναγκαστείς να βάλεις το κλιματιστικό οπότε το 7άρι θα είναι καλό. Αλήθεια πάντως πολύ χαμηλή κατανάλωση για tsi μοτερ (αν θες όμως διευκρίνησε τι εννοείς μικτή διαδρομή, γιατί απο 1.2tsi έχω ακούσει κάτι 'δράκους' για 9 στη κίνηση κι αυτά με οικονομική οδήγηση!)
-
Ο χρήστης typhoonx έγραψε:
Αναμενω να δω τι θα γινει με ακομα υψηλοτερη θερμοκρασια, αν και δυσκολα το βλεπω να πεφτει κατω απο 5,0/100.
Με ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες θα αναγκαστείς να βάλεις το κλιματιστικό οπότε το 7άρι θα είναι καλό. Αλήθεια πάντως πολύ χαμηλή κατανάλωση για tsi μοτερ (αν θες όμως διευκρίνησε τι εννοείς μικτή διαδρομή, γιατί απο 1.2tsi έχω ακούσει κάτι 'δράκους' για 9 στη κίνηση κι αυτά με οικονομική οδήγηση!)
Κλιματισμο μονο οταν εχει κατηφορα... (Σοβαρα αυτο κανω)
Λοιπον μεικτη διαδρομη εννοω :
1 χιλιομετρο ελαφρως κατηφορα ανοιχτου δρομου
2 χιλιομετρα ελαφρως ανηφορα με κινηση και ~10 κωλοφαναρα
1 χιλιομετρο λιγο παραπανω ανηφορα ανοιχτου δρομου
8 χιλιομετρα περιφεριακη υμμητου με μεση ταχυτητα 110 πες
3 χιλιομετρα ελαφρως ανηφορα με μετρια ροη και 6-7 φαναρια
500 μετρα πες σε στενακια κι ανηφορες/κατηφορεςΤωρα για τα φιδια και τους δρακους ασχολιαστο... Αν ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ο tsi μεσα στην πολη βγαζει πολυ ωραιες καταναλωσεις, γυρω στο 7,0...
Το μεγαλο του μειονεκτημα σε οσα μοντελα τον εχουν με 5αρι κιβωτιο, ειναι η καταναλωση του μετα τα 120-130 σε ταξιδι...Υ.Γ. Οτι μπορει πολυ ευκολα με 2 πατηματα σε φαναρι πχ να πιει οσο δεν εχει πιει για 30 χιλιομετρα, αυτο ειναι σιγουρο ομως... Πολυ οικονομικο μοτερακι αρκει να μην το πηγαινεις συνεχεια με full boost...
-
Κομοτηνη- Αθηνα σημερα, με τη Fiestaρα και σημειωθηκε νεο ρεκορ!
5,9 λιτρα/100 χλμ.!!
Βεβαια για να γινει αυτο , δεν ανεβηκαμε ποτε παραπανω απο 110 (Λαρισα ομως το ανοιξαμε λιγο ), ενω καναμε και καπου στις 8μιση ωρες για να φτασουμεΔεν ξερω αν θα ξαναδω τετοιο νουμερο!!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Κομοτηνη- Αθηνα σημερα, με τη Fiestaρα και σημειωθηκε νεο ρεκορ!
5,9 λιτρα/100 χλμ.!!
Βεβαια για να γινει αυτο , δεν ανεβηκαμε ποτε παραπανω απο 110 (Λαρισα ομως το ανοιξαμε λιγο ), ενω καναμε και καπου στις 8μιση ωρες για να φτασουμεΔεν ξερω αν θα ξαναδω τετοιο νουμερο!!
Χαρα στην υπομονη σου!!!
-
Ενας φιλος μου (με πολυ ελαφρυ ποδι και υπομονη), το πηρε σ'ολη τη διαδρομη γιατι εγω αναρρωνω
(Αν οδηγουσα εγω θα ηταν τουλαχιστον 1 λιτρο παραπανω ) -
Χρειάζονται όντως ειδικές ικανότητες για να το κάνεις αυτό.... με 110 στην Εγνατία;;
-
Μια χαρά το κάνεις.
Κι εγώ πλέον όταν δεν βιάζομαι και εφόσον έχω παρέα στο αμάξι και συζητάμε περί ανέμων και υδάτων, δεν πιάνω πάνω από 120. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι είναι λογικό. Εξαρτάται βέβαια και τι εννοείς πόλη. Πάντως αν είσαι ακίνητος με 1η 2α και στοπ για ώρα άνετα θα περάσεις και τα 10!Βασικά είναι αυτόματο. Και όταν λέω πόλη, εννοώ τα Μέγαρα που ναι μεν δεν έχουμε φανάρια αλλά κίνηση σε ώρες αιχμής με σταμάτα-ξεκίνα παίζει πάρα πολύ... Μπορεί να φταίει και ότι δεν έχω αλλάξει λάδια εδώ και 9.000χλμ. Μου κάνει εντύπωση η πολύ μεγάλη διαφορά εντός-εκτός πόλης.
-
Με αφορμή τη διαφήμιση της Citroen που μιλούσε για κάτι 1500χλμ με ένα ντεπόζιτο είπα να το δοκιμάσω και εγώ.
Έκανα δυο γεμισματάκια στο ίδιο πρατήριο. Το ένα στα 63ευρώ και το άλλο στα 64ευρώ. Το πρώτο γέμισμα δε μπορώ να θυμηθώ πού πρωτοπήγα (νομίζω βόλο και πήλιο) αλλά το δεύτερο ήταν ένας γύρος 2ου ποδιού και μια πρόχειρη βόλτα στη πύλη, Ελάτη κτλ το γύρο του βουνού και από εκεί που βγαίνεις στην διασταύρωση για Γρεβενά ή Ιωάννινα μετά την καλαμπάκα και πίσω. Να μην πολυλογώ έβγαλα 960χλμ το πρώτο(που δεν θυμάμαι πού πήγα απλά τα είχα σημειωμένα) και 972χλμ το δεύτερο γέμισμα ακριβώς όταν άναψε το λαμπάκι. Γύρω στα 4,2λτ στα 100χλμ με ταχύτητες 6η και 100χλμ/ώρα στις ευθείες. Νομίζω αν δεν ανέβαινα στο βουνό άνετα τα είχα τα 1300χλμ με ολοκληρωτικό άδειασμα.
Α, δοκίμασα και την πάπια μιας και έβγαλα δίπλωμα. 125άρα καρμπυρατέρ με 4ευρώ με 1,78 έβγαλε 102χλμ...
Έρευνα Κατανάλωσης