-
Κατεβαίνοντας πήγαινα στην εθνική με 100-110 σχετικά σταθερά.
Ανεβαίνοντας Μπράλο πήγαινα με το γκάζι στη μέση ούτε αργά ούτε και πολύ γρήγορα. Από Πάτρα μέχρι Καλαμάτα το πήρε ο bro και το πήγαινε μια 120 μια 80 όταν είχε διασταυρώσεις και χωριά.
Ανεβαίνοντας μέχρι την Πάτρα πήγαινα σχετικά αργά. Είχα μέση 3,7λίτρα στον υπολογιστή. Από Αντίριο και μετά όμως το πλάκωσα και πολύ άγρια. Έτσι μέχρι τα Γρεβενά. Τα λάστιχα φαγώθηκαν μέχρι τα γράμματα μπρος και πίσω ενώ ορισμένοι θιγμένοι που τους προσπερνούσε το Panda το πατούσαν για να με περάσουν στις ευθείες. Λίγο πριν την Άρτα σε κάτι ευθείες με πέρασε ένα Primera ενώ πήγαινα με 140. Βέβαια η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο και στις επόμενες στροφές του έδωσα να καταλάβει ότι δεν είναι τόσο γρήγορος όσο νομίζει. Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά τα Ιωάννινα προς Μέτσοβο, αλλά εκεί που πέρασα υπέροχα ήταν κατεβαίνοντας για Γρεβενά.Με ένα Toledo με πινακίδα Ηγουμενίτσας ήταν ωραία φάση. Κοινώς τα λάστιχα μου πάνε για πέταμα αλλά δεν πειράζει εργοστασιακά ήταν.Ευτυχώς είχε καλό καιρό και η άσφαλτος είχε πολύ καλό συντελεστή τριβής, αλλιώς να θα μου πήγαινε...Μέση στον υπολογιστή τώρα που γύρισα Θεσσαλονίκη αλλά ΔΕΝ το ξαναγέμισα έχω 4,4λίτρα στα 100 από λίγο πριν την Πάτρα που το γέμισα.Πάντως σχετικά με την επιτάχυνση...στο βουνό πρώτη φορά με εντυπωσίασε τόσο πολύ παρόλο που το έχω από τον περασμένο Οκτώβρη. Είναι απίστευτη, για τόσο μικρό μοτέρ η επιτάχυνση, κάτω από όλες τις συνθήκες και πιο πολύ στις ανηφόρες. Στο G Punto,που είπε κάποιος, η μηχανή είναι ΙΔΙΑ αλλά έχει 90άλογα χάρη στο VGT τούρμπο ενώ ροπιάζει καλύτερα, αλλά έχει και περισσότερα κιλά να τραβήξει.Ενδεικτικά έχω ακούσει G P να μαρσάρει και ακούγεται καθαρά η τουρμπίνα και χωρίς ταχύτητα κάτι που δεν συμβαίνει στο δικό μου. Φαντάζομαι τι θα γίνει αν βάλω και εγώ τέτοιο τούρμπο...Αντί να πιάνει στις 1800 που πιάνει τώρα και έχει κενά, να ξεκινάει από τις 1200. Χμμμμμμ.
Αλλά μιας και το θέμα είναι η οικονομία είναι πεποίθησή μου πώς αν μπει VGT στο Panda τα νούμερα της κατανάλωσης θα πέσουν ακόμη περισσότερο μιας και το turbo είναι πολύ βασικό στην οικονομία ενός diesel κινητήρα. Το ερώτημα που παραμένει στα χείλη του έθνους: Γιατί οι Ιταλοί δεν βάλαν VGT στο PANDA;Αυτά...
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Το ερώτημα που παραμένει στα χείλη του έθνους: Γιατί οι Ιταλοί δεν βάλαν VGT στο PANDA;Αυτά...
μπααα...το ερώτημα είναι άλλο: γιατί οι έλληνες καρεκλοκένταυροι δεν επιτρέπουν την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσνικη;
-
Λαντσια Θεσις 3.0 λιτρα με κρουιζ κοντρολ στα 145 χλμ επι 150 χλμ καταναλωση 11λ/100 στη πολη ομως γυρω στα 19 λ/100 ειναι αυτοματο αλλα και σειριακο εγω παντως χρησιμοποιω το αυτοματο στην πολη. κοστος σε δραχμες 13 δρχ. το χλμ (εδω η βενζινη κοστιζει 70δρχ το λιτρο........)
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Λαντσια Θεσις 3.0 λιτρα με κρουιζ κοντρολ στα 145 χλμ επι 150 χλμ καταναλωση 11λ/100 στη πολη ομως γυρω στα 19 λ/100 ειναι αυτοματο αλλα και σειριακο εγω παντως χρησιμοποιω το αυτοματο στην πολη. κοστος σε δραχμες 13 δρχ. το χλμ (εδω η βενζινη κοστιζει 70δρχ το λιτρο........)που εδώ; Ντουμπάι;
-
Nissan Sunny 1.3DX
8,5 lt/100km μόνο μέσα στην πόλη για 438 χιλιόμετρα. Όσα χιλιόμετρα έγιναν εκτός του κέντρου, έγιναν αρκετά πατημένα. Ο κινητήρας είναι 1.300αρης με 60 άλογα και το αμάξωμα ζυγίζει 860 κιλά πλην οδηγού.Περίμενα καλύτερο νούμερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι έμπλεξε και σε μπόλικα μποτιλιαρίσματα. Καίει πολύ και το air condition (το ποιο;;; ), καίει και το ραδιόφωνο (το ποιο;;; )...
Περιμένω τώρα μια τελείως αυτοκινητοδρομική μέτρηση, όπου πιστεύω στην 5η που είναι πιο μακριά και από τα γεννητικά μόρια μερικών μελών του 4TForum!
-
που εδώ; Ντουμπάι;
Ναι ειμαι Αμπου Νταμπι απο τον Ιανουαριο...
-
Kαλησπέρα.
Δοκιμή στο Nissan Almera N16 1.5 Challenge (115PS) στην autobahn με A/C αναμένο και 160-200χλμ/ώρα επί 70χλμ, είχε ώς αποτέλεσμα η κατανάλωση να εκτοξευθεί στα 9,8L/100Km.
-
-
Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 3 άτομα και αποσκευές, πάλι κοντινή κατανάλωση, 7,5/100 χλμ. Τo cruise στα 140, οπότε γιατί η έλλειψη διαφοράς σε σχέση με πριν; Μα γιατί είχα σε όλο το ταξίδι αρκουδίσιον, ενώ η βενζίνη που έβαλα από σελ στο καλαμάκι ήταν ότι χειρότερο έχω βάλει. Πυράκια πού και πού στα βυθίσματα του γκαζιού, έλλειψη δύναμης κτλ. Τώρα του έριξα ένα τεπόζιτο ultimate και ελπίζω να μην γίνει καμιά ζημιά.
-
ρε μαγκες και εγω οταν παω 90 - 100 4,5 λιτρα /100 καταναλωση εχω αλλα το θεμα ειναι και με τι οχημα το κανεις. αλλο να εχεις αμαξι 800 κιλα και αλλο 1300. παρτε ενα πετρελαιοκίνητο 1300 κιλα μεγαλητερης κατηγοριας και ας ερθει να καψει 4,5 και 5 λιτρα. υβριδικο μαγκες και για προσπεραση 48,7 κιλα ροπης ειναι αυτα.[ο ηλεκτροκινητηρας κανει θαυματα].
-
Και βέβαια έχει σημασία με το τι όχημα το κάνεις και πού.Άλλο βουνό και άλλο εθνική. Αν δεις το Panda είναι ψηλότερο από πολλά αυτοκίνητα (δεν μιλάω και για το 4x4). Αν δεν ήταν ψηλό αλλά και αν είχε την VGT με μια 6η θα φλερτάριζε με άνεση τα 3λίτρα στα 100, μπορεί και λιγότερο. Και το κόστος μόνο 11600...
Είχα την προηγούμενη εβδομάδα μια C200 CDI 2002 για ένα πρόβλημα στο A/C. Είχε μέση στον υπολογιστή 6,5λίτρα στα 100. Πρέπει να είναι καμιά 1400κιλά σίγουρα. Την οδήγησα φυσικά(σιγά μην την άφηνα). Μπορείς να πηγαίνεις με 1500στροφές και να επιταχύνει αν χρειαστεί. Είχε και 6αρι κιβώτιο οπότε στην εθνική πηγαίνει πολύ άνετα και με χαμηλές στροφές.
Το καλύτερο πάντως θα ήταν υβριδικό με diesel μηχανή...
-
υβριδικο με ντιζελ θα ειναι καλο αλλα ειχα διαβασει οτι το προβλημα ειναι στο οταν ζβηνει η μηχανη και οταν ξανα αναβει εκει στο ντιζελ γινεται αντιληπτο λογο της φυσης των ντηζελ λογο κραδασμων. π.χ. στο δικο μου αυτοκινητο αν δεν εχεις το μονιτορ στη θεση με τα γραφηματα που σου δειχνει την λειτουργια ανα πασα στιγμη απο που περνεις κινηση, δεν καταλαβαινεις ποτε λειτουργει ο κινητηρας παρα μονο οταν εισαι σε φουλ επιταχηνση [π.χ. προσπερασμα].οταν εισαι στην πολη με μικρες ταχητητες ο κινητηρας μπορει να παρει εμπρος παρα πολλες φορες και να ζβησει παρα πολλες΄φορες χωρις να καταλαβεις τιποτα. αυτο ειναι το ωραιο.
-
Υβριδικό ντίζελ δεν φτιάχνει κανένας γιατί το ζητούμενο είναι η μείωση των ρύπων μέσα στη πόλη (μειώνοντας τη κατανάλωση, μειώνεις τους ρύπους).
-
http://www.citroen.com/CWW/en-US/TECHNO ... C4HYBRIDE/
-
Που θα τα πουλήσουν αυτά; Οι μόνοι μειωμένοι ρύποι που αναφέρουν είναι το CO2 (εκτός από ZEV όταν δουλεύουν μόνο ηλεκτρικά). Ίσως να πουλιούνται όταν αρχίσουν οι πωλήσεις των bluetec diesel και μπορούν να έχουν τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων με ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους. Όπως είναι οι ρύποι τους τώρα, επιδοτούνται; (τέλη, περιορισμοί κυκλοφορίας κλπ - αν κυκλοφορούσαν γιατί λέει ότι θα αρχίσουν να πωλούνται το 2010).
-
Υβριδικά ντήζελ;; Τί λένε οι -κάθε λογής- 'σουφλιάδες' γι' αυτά ;
-
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
(εδω η βενζινη κοστιζει 70δρχ το λιτρο........)= 0,205
-
-
Ο χρήστης pΑGUrius έγραψε:
υβριδικο με ντιζελ θα ειναι καλο αλλα ειχα διαβασει οτι το προβλημα ειναι στο οταν ζβηνει η μηχανη και οταν ξανα αναβει εκει στο ντιζελ γινεται αντιληπτο λογο της φυσης των ντηζελ λογο κραδασμων. π.χ. στο δικο μου αυτοκινητο αν δεν εχεις το μονιτορ στη θεση με τα γραφηματα που σου δειχνει την λειτουργια ανα πασα στιγμη απο που περνεις κινηση, δεν καταλαβαινεις ποτε λειτουργει ο κινητηρας παρα μονο οταν εισαι σε φουλ επιταχηνση [π.χ. προσπερασμα].οταν εισαι στην πολη με μικρες ταχητητες ο κινητηρας μπορει να παρει εμπρος παρα πολλες φορες και να ζβησει παρα πολλες΄φορες χωρις να καταλαβεις τιποτα. αυτο ειναι το ωραιο.Και τι τον νοιάζει τον κάθε χρήστη του αυτοκινήτου πότε δουλεύει η μηχανή ή όχι. Υπάρχει υπολογιστής που κανονίζει τι θα δουλέψει ανάλογα με το γκάζι που πατάει ο χρήστης. Το ΜΕΓΑ πλεονέκτημα με τα υβριδικά είναι ότι μπορείς να παίρνεις μέρος της ενέργειας που δαπανάς για να κουνήσεις το αμάξι πίσω και να την αποθηκεύεις. Πχ όταν είσαι σε επιβράδυνση φορτίζεις τις μπαταρίες και έχεις ενέργεια για την επόμενη ανηφόρα, κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Γι αυτό και πεποίθησή μου είναι ότι με ένα υβριδικό και σωστή οδήγηση μπορείς να πετύχεις τρελά χαμηλές καταναλώσεις.
Με σωστή οδήγηση όμως! Πχ είσαι σε μια ευθεία στην πόλη και στα 100 μέτρα βλέπεις το φανάρι κόκκινο. Δεν χρειάζεται να το πατάς μέχρι την τελευταία στιγμή και μετά να το πλακώσεις στα φρένα. Το αφήνεις να τσουλά με κάποια μεγάλη ταχύτητα για να έχεις το cut off ή αν έχεις Prius για να βάλεις έστω και αυτή την ελάχιστη ενέργεια στις μπαταρίες. Yπάρχει περίπτωση να πετυχαίνεις και την ταχύτητα με την οποία είναι ρυθμισμένα τα φανάρια και αν είσαι τυχερός να μην σταματάς καθόλου.
Η οικονομική οδήγηση είναι κάτι που εξαρτάται κατα το μεγαλύτερο ποσοστό από τον οδηγό. Όσο πιο λίγο φρένο και ταχύτητα χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις είναι τα στοιχεία που απαιτούνται...
Έρευνα Κατανάλωσης