-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:oops: Που θα τα πουλήσουν αυτά; Οι μόνοι μειωμένοι ρύποι που αναφέρουν είναι το CO2 (εκτός από ZEV όταν δουλεύουν μόνο ηλεκτρικά). Ίσως να πουλιούνται όταν αρχίσουν οι πωλήσεις των bluetec diesel και μπορούν να έχουν τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων με ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους. Όπως είναι οι ρύποι τους τώρα, επιδοτούνται; (τέλη, περιορισμοί κυκλοφορίας κλπ - αν κυκλοφορούσαν γιατί λέει ότι θα αρχίσουν να πωλούνται το 2010).Το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας που αναφέρεται είναι ότι μπορείς να ανακτάς μέρος της ενέργειας που δαπανάς για να κινηθείς. Εννοείται ότι όσο πιο λίγη ενέργεια ζητάς από την θερμική μηχανή τόσο το καλύτερο.Γιατί να χάνεται ενέργεια σε τριβές στα φρένα;
Αλλά ούτως ή άλλως η μηχανή diesel έχει μεγαλύτερη απόδοση από τη βενζίνη πράγμα που μειώνει ακόμη περισσότερο το απαιτούμενο καύσιμο. Ο λόγος που δεν βγαίνουν σε παραγωγή είναι το κόστος που είναι ακόμη απαγορευτικό για να βγει στην αγορά.Από τη στιγμή που θα βγουν σαν υβριδικά δεν μπορούν παρά να επιδοτούνται.Εξάλλου έχουν και τα τελευταία φίλτρα σωματιδιών που έχουν βγει..
Που θα τα πουλήσουν; Ευχαρίστως θα αγόραζα ένα!
-
Αυτά θα μπούνε στη παραγωγή το 2010. Σίγουρα καίνε λιγότερο αλλά αν δεν επιδοτείται θα το προτιμούσες; (τέλη κυκλοφορίας, λεωφορειολωρίδες, δακτύλιος - ανάλογα με τη χώρα). Μπορεί η καθυστέρηση είναι λόγω ρύπων (bluetec) και τότε υπολογίζουν να μην υπάρχει διαφορά ρύπων με τα βενζινοκίνητα, οπότε σίγουρη η επιδότηση.
-
Μόνο που θα αποθηκεύω ενέργεια κατά την επιβράδυνση μου φτάνει.Έχω οικολογική συνείδηση και δεν χρειάζομαι κανένα κράτος ηλιθίων με τέλη και αηδίες να μου πει κάτι γι αυτο. Εμένα με ενδιαφέρει να βγάζω τα περισσότερα χιλιόμετρα με τα λιγότερα δυνατά καύσιμα και κατά συνέπεια λιγότερους ρύπους.
Η τεχνολογία τους είναι ακόμη ακριβή (λέγε με μπαταρίες, διαχειριστής ενέργειας και σύστημα σύμπλεξης) σε ένα ήδη ακριβό (diesel γαρ) αυτοκίνητο.
Δεν πειράζει. Τώρα πήρα το μικρό. Μην το πουλήσω από τώρα....
-
7,2 έδειξε το Leon σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη από το Ελ. Βενιζέλος μέχρι Λευκό Πύργο. 130-140 (δηλαδή 120κάτι πραγματικά) για το δρόμο με 2 ή 3 λωρίδες και όριο +10 (μέχρι και +20 παραπάνω) στα υπόλοιπα σημεία. Ξεσπάσματα ναι, και σκασίματα σε αρκετά σημεία, αλλά πάνω από 160 δεν έδειξε πουθενά το κοντέρ. Στην κατανάλωση προστίθεται και ένα τέταρτο σχεδόν που το αυτοκίνητο ήταν στο ρελαντί με A/C.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
7,2 έδειξε το Leon σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη από το Ελ. Βενιζέλος μέχρι Λευκό Πύργο. 130-140 (δηλαδή 120κάτι πραγματικά) για το δρόμο με 2 ή 3 λωρίδες και όριο +10 (μέχρι και +20 παραπάνω) στα υπόλοιπα σημεία. Ξεσπάσματα ναι, και σκασίματα σε αρκετά σημεία, αλλά πάνω από 160 δεν έδειξε πουθενά το κοντέρ. Στην κατανάλωση προστίθεται και ένα τέταρτο σχεδόν που το αυτοκίνητο ήταν στο ρελαντί με A/C.Κάνε και καμμιά ενημέρωση στο spritmonitor (μόνο το Clio βλέπω να γεμίζει ...) !!
-
Δυστυχώς, δεν βάζω βενζίνη μόνο εγώ, οι άλλοι 2 οδηγοί δεν βάζουν ούτε μέχρι γέμισμα ούτε σε σταθερό πρατήριο (ώστε να ξέρω τιμές), οπότε όποια προσπάθεια έχω κάνει για καταγραφή μακροχρόνια, πέφτει στο κενό.
Αν ήταν μόνο στη δικαιοδοσία μου θα είχα βγάλει πολύ καλύτερα συμπεράσματα...
-
Γιαννιτσά-Αθήνα(διεθνής έκθεση αυτοκινήτου)-Γιαννιτσά, περίπου 1040 χλμ., μέση κατανάλωση 8,3 λ/100χλμ. με μέση ταχύτητα 93 χλμ/ώρα (στοιχεία trip computer). Στη διαδρομή (πλην Πλαταμώνα-Τεμπών-Μαλιακού) πήγαινα με 140-160, στο πήγαινε αλλά και στο έλα βγήκα από την εθνική μετα τη Λαμία και ακολούθησα τη διαδρομή Μπράλλος-Αμφίκλεια-Λιβαδειά-Κάστρο και στο γυρισμό,νύχτα λίγο πριν την Κατερίνη με έγραψαν...(φορητό ραντάρ, 147χλμ/ώρα). Όλα αυτά με Ford Focus MkII 1600
-
τι ωρα σε γραψαν?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι ωρα σε γραψαν?Αν και δεν έχω την κλήση μπροστά μου, πρέπει να ήταν γύρω στις 23:45...
-
Επειδή βαρέθηκα να μην σπαταλάω καύσιμα ορίστε το ιδανικό όχημα για την πόλη...
](http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=ztmhzyuwywv0kyqym22z.jpg)[/img]
](http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=qgznzumotxxkizadfdjm.jpg) [/img]
Με ένα μικρό 6,7 V8 και 3τάχυτο αυτόματο κιβώτιο αποτελεί το ιδανικό μέσο για τον σύγχρονο Έλληνα πολίτη, που από την μια διαμαρτύρεται για την τιμή της βενζίνης αλλά από την άλλη δεν δίνει σημασία στην κατανάλωση... [/img]
-
Μας ξεχείλωσεεεεεεεεες....
-
λοιπόν, με πόλο 1.4, φούλαρα στο shell του φοίνικα με 95αρα, πήγα Σάνη, 3 άτομα με κλιματισμό, γύρισα, έκανα 170 χλμ, ξανάπήγα στο ίδιο βενζινάδικο, φούλαρα, πλήρωσα 8,5 ευρώ... ταχύτητα περιπου 120 χ.α.ω., εκτός από τα 20 χλμ με τα έργα που πήγαινα κανονικά.
άρα με 8,5 ευρώ εκανα 170 χλμ... μου φάνηκε πολύ περίεργο, αλλά αν συμβαίνει, με εξέπληξε!
-
Ρε συ, μήπως δεν το γέμισε καλά μία από τις δυο φορές;
-
αν δεν γεμισε καλα θα ήταν σίγουρα η 2η...
αλλα στη 2η φορά η αντλία πιστόλιασε, ξαναέβαλε γιατι του είπα ότι πρέπει να χωράει κι άλλο, ξαναπιστόλιασε κ στρογγυλοποίησε ακόμα 40 λεπτά...
σημειοτέον πως ποτέ δεν αφήνω να βάλει πολύ βενζίνη (πέρα του 0,8 ευρώ) όταν πιστολιάσει η αντλία, για να μην χαλάσει μετά ο μετρητής... οπότε το σφάλμα είναι πολύ μικρό, αν συνέβη κάτι τέτοιο.
-
-
Πάλι καλά...
Πέρασαν κιόλας 6 μήνες?
-
καλα, τι αμάξι ειναι αυτο Krus?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πάλι καλά...Πέρασαν κιόλας 6 μήνες?
Κιόλας, ναι
Πάλι καλά που την οδηγώ ελάχιστα να λεςκαλα, τι αμάξι ειναι αυτο Krus?
Ό,τι βλέπεις με κλικ στο νουμεράκι της υπογραφής μου
-
Ταξί Mercedes 190E.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ταξί Mercedes 190E.Δεν είχα βρει ποτηροθήκη που να με αρέσει για να τον κάνω δώρο.
Έρευνα Κατανάλωσης