-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ταξί Mercedes 190E.
Δεν είχα βρει ποτηροθήκη που να με αρέσει για να τον κάνω δώρο.
Με έπεισε ο άχρηστος ηλεκτρολόγος και πήρα μία για την πόρτα από το Praktiker.
Βολική είναι, πέφτει και ο αεραγωγός του A/C πάνω
-
βενζινοβόρο αυτοκίνητο...
-
Κάτι μου λέει ότι είναι και βενζινοβόρος οδηγός...
PeterPan, πολύ καλή η κατανάλωση...υποθέτω σταθερές ταχύτητες γενικά...8,5 ευρώ με 1 ευρώ το λίτρο περίπου βγαίνει 5 lt/100km.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
λοιπόν, με πόλο 1.4, φούλαρα στο shell του φοίνικα με 95αρα, πήγα Σάνη, 3 άτομα με κλιματισμό, γύρισα, έκανα 170 χλμ, ξανάπήγα στο ίδιο βενζινάδικο, φούλαρα, πλήρωσα 8,5 ευρώ... ταχύτητα περιπου 120 χ.α.ω., εκτός από τα 20 χλμ με τα έργα που πήγαινα κανονικά.άρα με 8,5 ευρώ εκανα 170 χλμ... μου φάνηκε πολύ περίεργο, αλλά αν συμβαίνει, με εξέπληξε!
μπααα χλωμό ...
με 1 ευρώ το λίτρο έχεις κατανάλωση δηλ. 5l/100 ;
αυτό ούτε το Luppo diesel δεν το επιτυγχάνει. -
Το δικό μου 98αρι πάντως (χωρίς A/C όμως) σε μια από τις πρόσφατες μετρήσεις έδειξε 6,44 για ταξίδι σε Ε.Ο. με σταθερή ταχύτητα 120, ενώ μέσα στην κατανάλωση αυτή υπήρχαν και πολλά σκισμένα χιλιόμετρα σε βουνό (220km το ταξίδι+100km το βουνό+50 μέσα στην πόλη).
Ο PeterPan έχει το 75αρι νομίζω, ενώ και οι ταχύτητες προς Χαλκιδική είναι μικρότερες. Λίγο πιο κάτω να έβαλε και από 1 ευρώ το λίτρο, η κατανάλωσή του μου φαίνεται εφικτή. Πάντα υπό τον όρο ότι κρατούσε σταθερές ταχύτητες και ότι δεν το πίεζε.
-
ναι 75άρι έχω, κ δεν ξεπέρασα τις 3.200 στροφές, γιατί πηγαίνω για αλλαγή ιμάντα τη δευτέρα κ είπα...'ασε, μη μου σπάσει τώρα...' κ δεν το πίεζα... στο κοντερ έγραφε 120-125, οπότε πήγαινα με 115-120 χαω...
υπόψιν ο δρόμος προς χαλκιδική έχει ευθείες, κ προς τη Σάνη επίσης... η μόνη ανηφόρα είναι της καρδίας... 2 km μήκος περίπου...
έβαλα με 98,5 το λίτρο... 8,65 λίτρα... κ έκανα 164 χλμ ακριβώς... άρα 5.2l/1000km
χθες πηγα το πρωί λάρισα κ γύρισα, κ έκανα 474 χλμ κ έβαλα 28,5 ευρώ βενζίνη... περίπου 29 λίτρα, από το ίδιο βενζινάδικο... οπότε έκαψα 0,61 l/100km, αλλά εκει πηγαινα με 130-135 στο κοντέρ... κ με μερικά χλμ εντός πόλης...
αλλά εν κατακλείδι, ακόμα κ 6-6,5 λίτρα να καίω στα 100 χλμ μου φαίνεται πολύ καλή κατανάλωση... αλλά αυτό με την χαλκιδική μου προξένησε το ενδιαφέρον... τέλος πάντων...
άντε με το καλό κ στα δικά σου αμάξια Νίκο, αυτές οι καταναλώσεις!!!
(θέλω να πιστεύω ότι Νίκο σου έδωσα καλή ευχή!!!)
-
το point με την Χαλκιδική είναι πως δεν σηκώνεις το πόδι από το γκάζι...για να έχεις άσκοπες επιταχύνσεις... οπότε πηγαίνει κανείς με μια σταθερή ταχύτητα 110-115 χ.α.ω.
εξαίρεση αποτελούν τα 15 χλμ που φτιάχνουν τον δρόμο... όμως εκεί πηγαινα συντηρητικά, με 2.500 στροφές...
γενικά πήγαινα με 3000 στροφές, με max τις 3.300 στροφές για 2 λόγους...
α) εκεί είναι η μέγιστη ροπή αυτού του αυτοκινήτου
β) δεν ήθελα να ζορίσω τον ιμάντα μου...αυτά τα πολλά!!!
-
λάθος edit...
-
Υπάρχει και επιλογή να σβύσεις εντελώς το post αρκεί να είσαι ο τελευταίος που έχει ποστάρει.Κάνεις edit και κλικάρεις το x (delete) δεξιά από το edit.
-
thanks για τη συμβουλή!
όσο ζω μαθαίνω τελικά! δίκιο είχε τελικά ένας σοφός πρόγονος!
στο εξής θα το κάνω!
thanks πάλι!
-
PeterPan, από καταναλώσεις μια χαρά μου φαίνεται ότι πάω (6,44 για το Clio και 7,2 στο Leon ταξίδι). Όπως έχει πει και ο mirage (με trademark και πλήρη copyrights) 'Μα καλά, ποιος είμαι, o Prius;'
Θα ήθελα πάντως να έκαιγα κάτι παραπάνω λόγω πίσω κίνησης και ανοιχτής κουκούλας...κάτι τέτοιο σε ευχή υπάρχει;
Υ.Γ. Στα έργα που μείωσες ταχύτητες, έριξες ακόμα περισσότερο την κατανάλωση...Πρέπει να βρω το βέλτιστο σημείο του Polo για να σου το επιβεβαιώσω. Σχέσεις κιβωτίου έχουμε καθόλου;
Υ.Γ. Ρε θηρίο, πώς έφτασες σε ταξίδι Λάρισα να έχεις 0,61lt/100km;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
PeterPan, από καταναλώσεις μια χαρά μου φαίνεται ότι πάω (6,44 για το Clio και 7,2 στο Leon ταξίδι). Όπως έχει πει και ο mirage (με trademark και πλήρη copyrights) 'Μα καλά, ποιος είμαι, o Prius;'Θα ήθελα πάντως να έκαιγα κάτι παραπάνω λόγω πίσω κίνησης και ανοιχτής κουκούλας...κάτι τέτοιο σε ευχή υπάρχει;
Υ.Γ. Στα έργα που μείωσες ταχύτητες, έριξες ακόμα περισσότερο την κατανάλωση...Πρέπει να βρω το βέλτιστο σημείο του Polo για να σου το επιβεβαιώσω. Σχέσεις κιβωτίου έχουμε καθόλου;
Τελικά μάλλον άλλος είναι ο Prius
-
Την περασμένη Παρασκευή: Γιαννιτσά-Λαμία-Μπράλλος-Κ. Τιθορέα Φθιώτιδας και επιστροφή, σύνολο 700 χλμ., μέση ταχύτητα 105 χλμ/ώρα, μέση κατανάλωση 7,4 λ/100χλμ. Τα στοιχεία είναι από το trip computer...Το cruise control ήταν αυτη τη φορά στα 135 με 140 χλμ/ώρα και ΔΕΝ έφαγα κλήση
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
PeterPan, από καταναλώσεις μια χαρά μου φαίνεται ότι πάω (6,44 για το Clio και 7,2 στο Leon ταξίδι). Όπως έχει πει και ο mirage (με trademark και πλήρη copyrights) 'Μα καλά, ποιος είμαι, o Prius;'Θα ήθελα πάντως να έκαιγα κάτι παραπάνω λόγω πίσω κίνησης και ανοιχτής κουκούλας...κάτι τέτοιο σε ευχή υπάρχει;
τώρα είδα το ποστ...
λοιπόν, από περιέργεια, είδα το manual, κ έλεγε πως σε polo 1.4 16v 75αρι, έχει κύκλο εκτός πολής 5,2 l/100km. ωραία πράγματα! όσο ζω μαθαίνω!
καλά, για λάρισα πηγαινα με 5η ταχύτητα κ 110 χ.α.ω. κ χαμηλες στροφές...στο όριο των 3.000 σ.α.λ.
άλλαξα κ ιμάντα τώρα στην ΕΤΕΑ. για όλα μαζί (ιμάντα, τεντωτήρα, αντλία νερού, εργασία) μου πήρε 234,5 euro. μου φάνηκε πολύ λογική τιμή... βέβαια είχα κ 25% έκπτωση λόγω παλαιότητας...
νίκο σου εύχομαι τότε μια Z4 3.0L με κατανάλωση clio!!!
-
Εκτος πολης: 5,5 l / 100km
Εντος πολης: 7,5 l / 100kmΣυμφωνα με τον υπολογιστη του punto , χωρις διαθεση για οικονομικη οδηγηση...
-
αναζητω καταναλωσεις golf 1.400 (90hp) και focus 1.400....
οποιος εχει παρακαλω να παραθεσει
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αναζητω καταναλωσεις golf 1.400 (90hp) και focus 1.400....οποιος εχει παρακαλω να παραθεσειAντιπροσωπευτικά αποτελέσματα δεν ξέρω αν είναι, αλλά βρήκα στο spritmonitor αυτά για το Golf και αυτά για το Focus ...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αναζητω καταναλωσεις golf 1.400 (90hp)....[popolaros]
Πέτα το στη θάλασσα.
[/popolaros]
-
Έπεσε κάτω απο 10 επιτέλους!!!
Και μάλιστα, σε ταξίδι Θεσ/νίκη - Αθήνα, με ταχύτητες 140 - 180 συνεχώς
κλικ στην υπογραφή για αναλυτικά info.
-
Ειναι κατηφορα για αυτο!
Έρευνα Κατανάλωσης