-
.....'slipstreaming'....???
τσίπηδες.....
-
Εγώ το θεωρώ εντελώς σπαστικό στην πόλη να πηγαίνεις πάνω από 3000 στροφές και να κόβεις μετά απότομα και ξανά πάλι τα ίδια..
Και στην εθνική τα ίδια κάνω δηλαδή διατηρώ μια σταθερή ταχύτητα 140-160 χλμ με περιοδικά ανοίγματα στα 180-200 χλμ.Τώρα βέβαια μάλλον θα κοπούν αυτά με τη βενζίνη στο 1,50.... -
Επιστροφή χθες από το κλασικό εβδομαδιαίο ταξίδι, Αθήνα-Τρίπολη(για ένα quickie.... )-Γιάννενα-Αθήνα, με μπόλικες διαδρομές στην Εγνατία προς Μέτσοβο-Παναγιά, και επιστροφή πάλι από τον ίδιο δρόμο (χωρίς Τρίπολη...).
Μέση κατανάλωση (δεν την μηδένισα) 11.6 lt/100. Μέση ταχύτητα για όλες τις μέρες δεν θυμάμαι, αλλά γενικώς ήμουν με το πόδι στο πάτωμα (στην παράκαμψη του Αγρινίου, παρατήρησα πως στα 215 σταθερά για ώρα μου έδειχνε 24.5 lit/100 στιγμιαία κατανάλωση σταθερά! ).
Εντυπωσιακές τιμές βλέπω βέβαια στην άνοδο προς Μέτσοβο, στα 180-190 σταθερά, βλέπεις εύκολα κάτι 30άρια σταθερά στιγμιαίας !
Η επιστροφή την Παρασκευή ήταν πάντως ψυχοβγαλτική : έβρεχε σε όλο το δρόμο σχεδόν και είχε τρελή κίνηση λόγω τριημέρου. Μου βγήκε η πίστη στο Πάτρα-Κόρινθος, αλλά ό,τι έχασα εκεί, το κέρδισα μετά στο Κόρινθος-Αθήνα (χωρίς βροχή, δεν έχει μπάτσους, οπότε έριξα κι εκεί κάτι 200άρες ). Γιάννενα-Δαφνί (υπό βροχήν, μην ξεχνάμε.. ). 4:15 .
Στις παρούσες συνθήκες και χωρίς τίποτε τρελές ταρζανιές, είναι εξαιρετικός χρόνος!
Και η κατανάλωση με τέτοιους ρυθμούς, μου φαίνεται μια χαρά!
Σήμερα ταξιδεύω πάλι προς τα ίδια μέρη (Αγρίνιο) για ένα γάμο, ελπίζω να μην βρω την ίδια τραγική κίνηση!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
.......
Το ήξερα πως δεν είσαι τίποτα άλλο από ένας άθλιος και επιδειξίας κοντράκιας.
[Αρτέμης Μάτσας mode on] To πόστ με τις αθλιότητες σου μεταβιβάστηκε στα κεντρικά της τροχαίας
[Αρτέμης mode off]ΥΓ
Καλό ταξίδι ρε και να προσέχεις -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
.......
Το ήξερα πως δεν είσαι τίποτα άλλο από ένας άθλιος και επιδειξίας κοντράκιας.
[Αρτέμης Μάτσας mode on] To πόστ με τις αθλιότητες σου μεταβιβάστηκε στα κεντρικά της τροχαίας
[Αρτέμης mode off]ΥΓ
Καλό ταξίδι ρε και να προσέχειςO αδερφός της νύφης είναι υψηλόβαθμος μπάτσος κι εγώ είμαι καλός φίλος του γαμπρού, λογικά το αυτόφωρο θα το γλιτώσω!
Προσέχω πάντα! Γι' αυτό και σηκώνει βελτίωση ο χρόνος από τους...απρόσεκτους!
(Σήμερα ταξιδεύω με την κοπέλα, οπότε λογικά μιλάμε για τραγικά πεσμένη μ.ω.τ με βλέπω για 3:00++ για Αγρίνιο! )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Βρε παιδιά είναι δύσκολο να οδηγάς ατμοσφαιρικό ταξιτζίδικα με 'κόφτη' στις 2500-3000.... μπράβο σας που τα καταφέρνετε εγώ το προσπαθώ αλλά δυσκολεύομαι...
Αύριο θα πάω ταξίδι, χαλαρά οπότε μπορεί να δοκιμάσω και λιγάκι slipstreaming σε καμιά ζωηρή νταλίκα. Από πρόχειρη παρατήρηση υπάρχει σαφής και σημαντική βελτίωση, αύριο ίσως εμβαθύνω!με το 'slipstreaming σε καμιά ζωηρή νταλίκα', το μονο που μπορεις να κερδισεις ειναι να αυξησεις τις πιθανοτητες σου για ατυχημα, και αναλογως του δρομου, να δυσκολεψεις τη ζωη των λοιπων οδηγων. Και ολο αυτο γιατι? Για να κερδισεις 0,5λ/100?
- προφυλακτήρας-καπώ σαγρέ από πετραδάκια
-
Με πολύ μεγάλη προσοχή πλέον (λόγω κόστους βενζίνης όπως όλοι μας), με αξιοποίηση της φόρας του αυτοκινήτου με νεκρά σε κάποιες φάσεις, ομαλή επιτάχυνση με λίγες στροφές, οδήγηση με τη ροή της κίνησης και όλες τις λοιπές αλχημίες μείωσης κατανάλωσης, βλέπω νούμερα που ποτέ δεν περίμενα ότι είναι εφικτά στο φάσμα των 7 (πραγματικών, όχι trip computer) λίτρων ανά 100χλμ
(tsi 140) -
8,5lt/100km πραγματική μέση στο si με πολύ Α.Ο. Το BC γράφει 13,4 βεβαίως.
-
Κάτι κάνεις λάθος...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάτι κάνεις λάθος...Όχι τόσο έβγαλα. Είχα κάνει 360κμ και γέμισα στο κάτι λιγότερο από το μισό. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσα λίτρα έβαλα...έκανα τη πράξη εκεί και μου έβγαλε 8.5.
-
+60% το τριπ είναι τραγικά πολύ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+60% το τριπ είναι τραγικά πολύ.Ξέρεις τι...μου το κάνει συνέχεια αυτό. Μήπως φταίει το γεγονός ότι έχω να το μηδενίσω καμιά 2Κ κμ?
-
Ε ναι ρε συ.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ξέρεις τι...μου το κάνει συνέχει αυτό. Μήπως φταίει το γεγονός ότι έχω να το μηδενίσω καμιά 2Κ κμ?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε ναι ρε συ....α εντάξει τότε. Ε καλά βαριέμαι να μηδενίζω και αυτό σε κάθε γέμισμα. Μηδενίζω τον ημερήσιο
Να φανταστείς ότι πριν έδειχνε 14.2λτ/100κμ αλλά έπεσε
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ξέρεις τι...μου το κάνει συνέχεια αυτό. Μήπως φταίει το γεγονός ότι έχω να το μηδενίσω καμιά 2Κ κμ?
-
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Nισσάν κασκάι 1600, μοντέλο 2010, κατανάλωση εδώ στη Σάμο που ζω : 6,54 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!!!!!Επιβεβαιώνω την αλλαγή τοποθεσίας και την αλλαγή διάθεσης
Ρόδο 6 μερες 250 χλμ με Hunday Accent 1300, από 6,3 έως 6,4 λιτρα απλή αμόλυβδη
Προφανώς νοικιάρικο.Συμπέρασμα. Αμα περνάς καλά γιατί να τρέχεις και να σκας... Δροσούλα... Θάλασσα... (και τα αγόρια μου.... 2 συνάδελφοι γαρ!!!!)
Εκεί που έπρεπε να τρέξεις για να εντυπωσιάσεις... ήταν πεζόδρομος (όποιος κατάλαβε κατάλαβε)
-
Εκδρομή 100+ χλμ σήμερα από Ζυρίχη->Schaffhausen -> όρια Γερμανίας με τρία αμάξια τρενάκι...
VW Golf VI 2.0 TDI -> 3,9 λίτρα/100 χλμ
Audi A4 2.0 TFSI SW -> 7 λίτρα/100 χλμ
Seat Ibiza 1.6 -> 6 λίτρα/100 χλμ -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εκδρομή 100+ χλμ σήμερα από Ζυρίχη->Schaffhausen -> όρια Γερμανίας με τρία αμάξια τρενάκι...VW Golf VI 2.0 TDI -> 3,9 λίτρα/100 χλμ
Audi A4 2.0 TFSI SW -> 7 λίτρα/100 χλμ
Seat Ibiza 1.6 -> 6 λίτρα/100 χλμδε μας είπες και ποιό πήγαινε πρώτο.
Έρευνα Κατανάλωσης