-
Απ τους θαμώνες του τοπικού που κινούνται καθημερινά και κρατάν στοιχεία, μήπως υπάρχει κάποια μέτρηση για κόστος/χλμ πριν και μετά τις ανατιμήσεις?
Απο περιέργεια να βλέπαμε αν η μείωση της κυκλοφορίας (και το ελαφρύ πόδι ), έσωσε λίγο την τσέπη
-
Επειδή κάνω συνεχώς αστικά, περιαστικά και βιομηχανικά χιλιόμετρα , η κατανάλωση δεν άλλαξε καθόλου. Το πόσο θα αυξηθεί/μειωθεί γύρω από τον μ.ο. επηρεάζεται επακριβώς από το πόσο μαστιγώνω τα 65 άλογα για να φτάσω στον προορισμό μου. Ταξίδια δεν πηγαίνω για να αναφέρω διαφορές σε ταχύτητες κλπ.
Τεράστια μποτιλιαρίσματα πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από τη δουλειά δεν συναντώ, με Περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Η ροή στα 90-100 ήταν και παραμένει το ίδιο άνετη.
Στις τυπικές διαδρομές πόλης που κάνω, η Τσιμισκή από τις 9 μέχρι και τις 10.30 π.χ. συνεχίζει να είναι μέρος με κόκκινο φως του Βαρδάρη όπως και η Β.Όλγας. Η Καλαμαριά προς Κέντρο πρωινή διαδρομή είναι πάντα δύσκολη, ακριβώς όπως και η Πυλαιοανωτουμπιώτικη προς Κέντρο. Το μεσημέρι πάλι η ίδια κατάσταση στην Ανδριανουπόλεως και στην Καραμανλή προς τα έξω αυτή τη φορά. Ό,τι γινόταν, γίνεται.
Για τους Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν ανατολικές διαδρομές τεράστια διαφορά κάνει η διασταύρωση Περφερειακής με Εθνικής Αντιστάσεως. Μια που η δουλειά μου είναι σχεδόν δίπλα, διαπιστώνω τρομακτική μείωση χρόνου περάσματος σε σχέση με 1 μήνα πριν, που φυσικά δεν αιτιολογείται από την αύξηση της μπεντζίνας.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για τους Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν ανατολικές διαδρομές τεράστια διαφορά κάνει η διασταύρωση Περφερειακής με Εθνικής Αντιστάσεως. Μια που η δουλειά μου είναι σχεδόν δίπλα, διαπιστώνω τρομακτική μείωση χρόνου περάσματος σε σχέση με 1 μήνα πριν, που φυσικά δεν αιτιολογείται από την αύξηση της μπεντζίνας.
παίζει ρόλο η διαπλάτυνση του φαναριού έξω από τον Απόστολο Παύλο.
-
Brainfart post...
-
Πέτρο, μ' αρέσεις.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Απο περιέργεια να βλέπαμε αν η μείωση της κυκλοφορίας (και το ελαφρύ πόδι ), έσωσε λίγο την τσέπη
Εγώ πάντως, που βλέπω σαφέστατη μείωση στην κίνηση στον περιφερειακό δεν είδα διαφορά στην κατανάλωση... Μάλλον σε κάποια σημεία πάω πιο γρήγορα απ' ότι πρέπει...
-
εγω πάω πλέον στις 30-40 μέρες με ένα τεπόζιτο.
Οφείλεται βασικά στο ότι δε πάμε εκδρομές. -
γιατί ??
δεν έχει καλό καιρό ?
-
μουχλα? Δουλειές?
-
είπα κι εγώ .... μήπως σε περιόρισε το 1.5€/λτ της βενζίνης ...
εμ, δεν πήρες 320d -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ πάντα έβλεπα τέτοια διαφορά με τη V-power αλλά από συγκεκριμένο βενζινάδικο το οποίο δυστυχώς άλλαξε ιδιοκτήτη και σήμα.
ποιό; (δεν είχε και πολλά shell στην πόλη, ένα απέναντι απ το κολυμβητήριο θυμάμαι)
Πριν το κάμπινγκ του ΕΟΤ βγαίνοντας από την πόλη.
Εγώ πάντα έβλεπα τέτοια διαφορά με τη V-power αλλά από συγκεκριμένο βενζινάδικο το οποίο δυστυχώς άλλαξε ιδιοκτήτη και σήμα.
Φυλακή?
Μπα, από όσο έμαθα μέσω κοινού φίλου , του ανήκε ολόκληρο το τετράγωνο που περιλάμβανε και το βενζινάδικο και δούλευε για χόμπι μέχρι που βαρέθηκε.
Επειδή το μέρος είναι μικρό αν κάποιος είναι απατεώνας θα μαθευτεί , ο συγκεκριμένος δεν ήταν πάντως. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Επειδή το μέρος είναι μικρό αν κάποιος είναι απατεώνας θα μαθευτεί , ο συγκεκριμένος δεν ήταν πάντως.Επειδή εγώ δεν ξέρω αλλά θέλω να μάθω, ποιο βενζινάδικο προτείνεις σαν φτηνό και καλό στην Αλεξ/πολη. Είτε εδώ είτε με πμ. Έχω απορρίψει έναν γιατί μάλλον έκλεβε και αποφεύγω μερικούς λόγω τιμής αλλά σαφείς προτάσεις υπέρ κάποιου με δικαιολόγηση δεν μου έχουν γίνει.
Σαν δικαιολόγηση εννοώ το παρακάτω παράδειγμα. Έτυχε να βάλω 1-2 φορές από έναν μετά σε άλλον και μετά πάλι στον πρώτο και μου φαίνεται ότι με του πρώτου έχω πιο χαμηλή κατανάλωση κατά μισό λίτρο περίπου. Που σημαίνει για μένα ότι είτε η βενζίνη είναι καλύτερη (τουλάχιστον από πλευράς κατανάλωσης) είτε μου βάζει 2-3+ λίτρα παραπάνω ανά γέμισμα (το λέω ωραία, δεν λέω ότι οι άλλοι μου βάζουν λιγότερο!)! Αν συνεχίσω να βλέπω αυτή τη διαφορά είναι μια καλή δικαιολογία προτίμησής του. -
Δεν έχω βρει κάποιο να με ικανοποιεί απόλυτα. Τον τελευταίο καιρό ξαναβάζω από την BP απέναντι από το Αλεξάντερ αλλά είναι ακριβός. Έχω δυο βενζινάδικα στη γειτονιά μου αλλά καταλαβαίνω οτι μερικές φορές με κλέβουν στην ποσότητα. Οπότε αν και είναι μακριά, πάω στον συγκεκριμένο που τον ξέρω από παλιά ( προ shell εποχής) και δεν είχα προβλήματα
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν έχω βρει κάποιο να με ικανοποιεί απόλυτα. Τον τελευταίο καιρό ξαναβάζω από την BP απέναντι από το Αλεξάντερ αλλά είναι ακριβός. Έχω δυο βενζινάδικα στη γειτονιά μου αλλά καταλαβαίνω οτι μερικές φορές με κλέβουν στην ποσότητα. Οπότε αν και είναι μακριά, πάω στον συγκεκριμένο που τον ξέρω από παλιά ( προ shell εποχής) και δεν είχα προβλήματακαντε και καμια ανωνυμη καταγγελια βρε παιδια στο υπουργειο Αναπτυξης...
-
Πειραιάς-Χαλκίδα-Ψαχνά και τούμπαλιν:
Στο πήγαινε οικονομική οδήγηση 80-90χ/ω μέχρι την μαλακάσα, 100-130χ/ω μέχρι την χαλκίδα και 40χ/ω± μέχρι ψαχνά και κανένα κικ ντάουν. 6,6λτ/100χλμΣτο έλα το αμάξι πέρασε τα 1.500χλμ άρα στρώθηκε άρα τίμησα λίγο το S
140-160χ/ω μέχρι το ΣΕΦ και σε μια φάση έπιασα για λίγη ώρα και 200χ/ω (άκοπα )Συνολικά: 7,4λτ/100χλμ, μέση ταχύτητα 68χ/ω, συνολική απόσταση 205χλμ
-
1294 χιλ, 95 λίτρα ---> 7,34
Τα χιλιομετρα ειναι μικτα.
αρκετα σε πολη, αρκετα σε επαρχιακο και περιπου 700 εθνικη.Εφαγα ενα επικο μποτιλιαρισμα στη θεσσαλονικη (βγαινοντας γεμισα στη Χαλαστρα και μου εδινε αυτονομια 690 χιλ. Οταν εφτασα Λαρισα η αυτονομια ειχε παει στο 770 μετα απο 140 χιλιομετρα διαδρομης )
Παντα με κοσμο και πραγματα μεσα και στην εθνικη cc στα 150+ (πραγματικη κατω απο τα 150 για ενδεχομενη κληση)
ενδιαμεσα αλλαξα και τα λάστιχα και εβαλα τα μαμισια Γιοκοχαμα, μπορει να γλιτωσα κατι κι απ'αυτα
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Συνολικά: 7,4λτ/100χλμ, μέση ταχύτητα 68χ/ω, συνολική απόσταση 205χλμ
αυτά τα νούμερα μου φαίνονται αδιανόητα (ή εγώ έχω πόδι ελέφαντα )
7,46lt/100km έχω δει μία φορά αλλά πραγματικά πήγαινα με τη ροή του ρεύματος και συζητούσα με τη συνοδηγό.max πιάσαμε 120-130km/h και όλα τα km έγιναν Εθνική οδό (με εξαίρεση καμιά 30km που έγιναν για μπες-βγες από την πόλη) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Συνολικά: 7,4λτ/100χλμ, μέση ταχύτητα 68χ/ω, συνολική απόσταση 205χλμ
αυτά τα νούμερα μου φαίνονται αδιανόητα (ή εγώ έχω πόδι ελέφαντα )
7,46lt/100km έχω δει μία φορά αλλά πραγματικά πήγαινα με τη ροή του ρεύματος και συζητούσα με τη συνοδηγό.max πιάσαμε 120-130km/h και όλα τα km έγιναν Εθνική οδό (με εξαίρεση καμιά 30km που έγιναν για μπες-βγες από την πόλη)Μην χαλιέσαι ρε συ!
Δες την μωτ και συμπέρανε: για να μην καις, δεν πρέπει να τρέχεις.-Εγώ με το ατμοσφαιρικό μου είχα μωτ από Γιάννενα Αθήνα στα 107+ χλμ. Ε, λογικό δεν είναι να κάψει 10.9 λτ/100;
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται!
(και πήγαινα για κάνα 10λεπτο σταθερά με 210 και cruise στην παράκαμψη του Αγρινίου... )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται!
Με αυτό το γνώμονα ναι.μάλλον πρέπει να τον θαυμάζω που έχει τέτοια υπομονή.
Ειδικά σε άδειο δρόμο, δύσκολα κρατιέμαι κάτω από 130-140km/h.(και πήγαινα για κάνα 10λεπτο σταθερά με 210 και cruise στην παράκαμψη του Αγρινίου... )
καλά πάει...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
(και πήγαινα για κάνα 10λεπτο σταθερά με 210 και cruise στην παράκαμψη του Αγρινίου... )
καλά πάει...
Μπορούσε και καλύτερα βέβαια... αλλά μάλλον τσιγγουνεύεται την βενζίνη...
Έρευνα Κατανάλωσης