-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
δίαιτα επειγόντως
μάριε αν δεν οδηγάς νευρικά, δεν δικαιολογείται
(και νευρικά να οδηγάς δλδ )Bρε κουφάλα, όταn τρώγαμε επάνω μπήκαν τα κιλά, προσπαθούσα να σε συναγωνιστώ αλλά ήσουν σε άλλη κατηγορία......παμφάγου!!
Οδηγώ επιθετικά .....ως συνήθως.....
Μα είμαι μόλις 18.1 stones......αυτό φταίει λες??
Λες γι'αυτό να καίει και τόσο πολύ το BMW??
Ο Παναγιώτης είναι πιο φθηνό να τον ντύνει κανένας παρά να τον ταϊζει.... Τα 18.1 stones είναι 115 κιλά.... μεγάλε κόψε τα κοψίδια γιατί στην ηλικία μας κυκλοφορούν καρδιακά και εγκεφαλικά.... (Πρώην Ελληνική Δημοκρατία του Αθηναιό-Ηπειρώτη (Υ DNA) - -Καραγκουνό (mtDNA) Χοντρού εδώ...).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.... Τα 18.1 stones είναι 115 κιλά....Φτου σου βρε που με πρόδωσες.....
μεγάλε κόψε τα κοψίδια γιατί στην ηλικία μας κυκλοφορούν καρδιακά και εγκεφαλικά.... (Πρώην Ελληνική Δημοκρατία του Αθηναιό-Ηπειρώτη (Υ DNA) - -Καραγκουνό (mtDNA) Χοντρού εδώ...).
Εχθές βγήκαν τα αποτελέσματα εξέτασης Χρήστο, με χοληστερίνη 195 τριγλυκερίδια 125 και σάκχαρο 90, ολα καλώς....
Εξάλλου, 192cm θέλουν και λίγο λίπος.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εξάλλου, 192cm θέλουν και λίγο λίπος.....
Κυμπαριλίκι!
-
6.46 lt / 100 km με το προηγούμενο γέμισμα, περίπου 20% πόλη και τα υπόλοιπα πορεία με normal ρυθμό. Είχα 2 φριχτά μποτιλιαρίσματα όσο αφορά την πόλη τα οποία πρέπει να μου κόστισαν.
Καλή Ανάσταση!
-
suzuki swift στην καθημερινή μου διαδρομή προς/από τη δουλειά: καταφέρνω κατανάλωση (σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού) μέχρι και 6 λίτρα/100χλμ (ζω στην επαρχία) προσέχοντας όμως πάρα πολύ και με ταχύτητα 90χλμ/ώρα σχεδόν μόνο στις κατηφόρες.
Πρόσφατα δοκίμασα ένα dacia logan 1.5dci 85ΗΡ (φίλου από ρουμανία) το οποίο χαλαρά επιτυγχάνει μέγιστο 3,5λιτρα/100 χλμ. με το ίδιο στυλ οδήγησης και πάντα το ένιωθες πολύ δυνατότερο από το suzuki swift που διαθέτω (αν και αισθητά πιο θορυβόδικο). Βάσει των τιμών βενζίνης (1,5) & πετρελαίου(1,16), το dacia θα μου στοίχιζε 15€/εβδομάδα ενώ το suzuki 31€/εβδομάδα. Δηλαδή σε ένα χρόνο θα μου περίσσευαν και 750€! (Να μη σας πω τι θα γινόταν αν γέμιζα με 'κόκκινο' πετρέλαιο όπως κάνουν όλοι εδώ με 0,62/λίτρο!).
4ήμερο δώρο από τα καύσιμα!
Τώρα, όσον αφορά το αυτοκίνητο φαίνεται οτι είναι υποδεέστερο σε πολλά πράγματα (για μένα κυρίως στην τεχνολογία που δε φαίνεται), αλλά θα το αγόραζα με κλειστά μάτια. Ο δε φίλος μου έχει διανύσει 240.000 χλμ, απροβλημάτιστα (μόνο με το σασμάν του είχε βγάλει κάτι) .Στην εποχή που διανύουμε, άποψη μου, θεωρώ καλύτερο να είμαι με ένα φθηνότερο αμάξι και με λεφτά στην τσέπη, παρά να είμαι σαν το γείτονα μου με 316 E92 και εσώκλειστος στο σπίτι χειμώνα καλοκαίρι!Υ.Γ.: τα πλεονεκτήματα της πετρελαιοκίνησης είναι πολλά και όποιος οδηγήσει diesel αμάξι δε θα οδηγήσει ποτέ ξανά βενζίνης. Το θέμα είναι οτι ο diesel κινητήρας καπνίζει και μυρίζει. Δε μπορώ να φανταστώ Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ελεύθερη πετρελαιοκίνηση και με κακή συντήρηση οχημάτων. Η κάπνα των diesel σε πνίγει κυριολεκτικά και προκαλεί μεγάλη δυσφορία γιατί την οσμίζεσαι.
-
Ο χρήστης k.t.m έγραψε:
Να μη σας πω τι θα γινόταν αν γέμιζα με 'κόκκινο' πετρέλαιο όπως κάνουν όλοι εδώ με 0,62/λίτρο!)Kαι μετά λέμε γιατί καπνίζουν τα diesel.
-
Η πρώτη μου μέτρηση σε Lancia Y 1.2 16v '98.
35% εγνατία με 4000σαλ, 2 άτομα με αρκετές αποσκευές.
45% επαρχιακό δίκτυο με κανονικούς ρυθμούς, μόνο οδηγός.
20% (επαρχιακή) πόλη, 1-2 άτομα.
45 λίτρα μου έβγαλαν 625 χιλιόμετρα ήτοι 7.2lt/100km. Ικανοποιητικότατα πιστεύω -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
45 λίτρα μου έβγαλαν 625 χιλιόμετρα ήτοι 7.2lt/100km. Ικανοποιητικότατα πιστεύωΔεν λες τίποτε!
Εγώ δεν έχω πετύχει ποτέ τέτοια κατανάλωση, βέβαια φταίει μάλλον και το....ξύλινο πόδι μου!
Αλλά μερίδιο ευθύνης έχει και το κοντό σασμάν του δικού μου Elefantino Rosso.Τι λάστιχα έχεις (διάσταση; )
-
Κάναμε με τον αδελφό μου (aserf) 'κόντρα' κατανάλωσης από το σπίτι μας στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι στο Νέο Βουτζά (περίπου 30χλμ). Μπρος-πίσω πηγαίναμε σε όλη τη διαδρομή ώστε να εξασφαλιστεί ίδιος ρυθμός. Αποτέλεσμα: 6,9lt/100km τόσο εγώ (Corolla 1.4 G6) όσο κι εκείνος (Cordoba 1.4) βάσει των υπολογιστών ταξιδιού των αυτοκινήτων. Ισοπαλία.
-
Σήμερα γέμισα την Lancia που ήταν στην ρεζέρβα για κάμποσα χιλιόμετρα... Χώρεσε 47,14 λίτρα!
Όσο άδεια και να ήταν, με το ρεζερβουάρ στα 47 λίτρα, μήπως πρέπει να ψάξω για άλλο βενζινάδικο;Επιπλέον, η κατανάλωση ξεπέρασε τα 10 λίτρα/100 από το τελευταίο γέμισμα, οπότε λέω να αλλάξω πρατήριο για τα επόμενα 2-3, γιατί έχω την εντύπωση πως ο τωρινός μου βενζινοπώλης, έγινε άπληστος...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σήμερα γέμισα την Lancia που ήταν στην ρεζέρβα για κάμποσα χιλιόμετρα... Χώρεσε 47,14 λίτρα!
Όσο άδεια και να ήταν, με το ρεζερβουάρ στα 47 λίτρα, μήπως πρέπει να ψάξω για άλλο βενζινάδικο;Επιπλέον, η κατανάλωση ξεπέρασε τα 10 λίτρα/100 από το τελευταίο γέμισμα, οπότε λέω να αλλάξω πρατήριο για τα επόμενα 2-3, γιατί έχω την εντύπωση πως ο τωρινός μου βενζινοπώλης, έγινε άπληστος...
Δεν είχες ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν να συγκρίνεις?
Συμβαίνει και αυτό βέβαια, να πάρεις λίγο παραπάνω ποσότητα, αν έχεις στεγνώσει και ο βενζινάς στο γεμίσει μέχρι και την τάπα!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κάναμε με τον αδελφό μου (aserf) 'κόντρα' κατανάλωσης από το σπίτι μας στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι στο Νέο Βουτζά (περίπου 30χλμ). Μπρος-πίσω πηγαίναμε σε όλη τη διαδρομή ώστε να εξασφαλιστεί ίδιος ρυθμός. Αποτέλεσμα: 6,9lt/100km τόσο εγώ (Corolla 1.4 G6) όσο κι εκείνος (Cordoba 1.4) βάσει των υπολογιστών ταξιδιού των αυτοκινήτων. Ισοπαλία.Μπα, χρήσιμο ποστ στο θέμα; Πάσχα είναι;
Ενδιαφέρον ότι ίδια κιλά περίπου, ίδια κυβικά και ίδια άλογα έδωσαν τόσο κοντινή κατανάλωση (δεν είναι απαραίτητο ότι και οι δύο κάψατε στην πραγματικότητα 6,9) πράγμα που σημαίνει ότι προφανώς στον ίδιο ρυθμό η κλιμάκωση δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κάναμε με τον αδελφό μου (aserf) 'κόντρα' κατανάλωσης από το σπίτι μας στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι στο Νέο Βουτζά (περίπου 30χλμ). Μπρος-πίσω πηγαίναμε σε όλη τη διαδρομή ώστε να εξασφαλιστεί ίδιος ρυθμός. Αποτέλεσμα: 6,9lt/100km τόσο εγώ (Corolla 1.4 G6) όσο κι εκείνος (Cordoba 1.4) βάσει των υπολογιστών ταξιδιού των αυτοκινήτων. Ισοπαλία.
Μπα, χρήσιμο ποστ στο θέμα; Πάσχα είναι;
Ενδιαφέρον ότι ίδια κιλά περίπου, ίδια κυβικά και ίδια άλογα έδωσαν τόσο κοντινή κατανάλωση (δεν είναι απαραίτητο ότι και οι δύο κάψατε στην πραγματικότητα 6,9) πράγμα που σημαίνει ότι προφανώς στον ίδιο ρυθμό η κλιμάκωση δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας.
Να συμπληρώσω ότι την περισσότερη ώρα εγώ 'ηγούμουν', άρα πηγαίναμε με στροφές που 'βόλευαν' το δικό μου αυτοκίνητο. Επίσης, δεν ξεπεράσαμε ποτέ τα 100χαώ.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δεν είχες ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν να συγκρίνεις?
Συμβαίνει και αυτό βέβαια, να πάρεις λίγο παραπάνω ποσότητα, αν έχεις στεγνώσει και ο βενζινάς στο γεμίσει μέχρι και την τάπα!
Ποτέ άλλοτε δεν έχει πάρει τόση βενζίνη και ήμουν πολλές φορές με το λαμπάκι, μια άλλη φορά είχε δείξει 45,5 και πραγματικά ήμουν με τις αναθυμιάσεις, αφού είχα κάνει με λαμπάκι σχεδόν 90 χλμ (με την ψυχή στο στόμα βέβαια τα τελευταία και ...τρελή οικονομία! ).
Παραείναι περίεργο, είμαι σχεδόν σίγουρος πως η αντλία του κάνει νερά... Και είναι απορίας άξιο, γιατί είναι το βενζινάδικο με την μεγαλύτερη κίνηση εδώ στο Ελληνικό, ανοιχτό 24 ώρες, και πάντα κόσμος...
-
Ποτέ άλλοτε δεν έχει πάρει τόση βενζίνη και ήμουν πολλές φορές με το λαμπάκι, μια άλλη φορά είχε δείξει 45,5 και πραγματικά ήμουν με τις αναθυμιάσεις, αφού είχα κάνει με λαμπάκι σχεδόν 90 χλμ (με την ψυχή στο στόμα βέβαια τα τελευταία και ...τρελή οικονομία! ).Παραείναι περίεργο, είμαι σχεδόν σίγουρος πως η αντλία του κάνει νερά... Και είναι απορίας άξιο, γιατί είναι το βενζινάδικο με την μεγαλύτερη κίνηση εδώ στο Ελληνικό, ανοιχτό 24 ώρες, και πάντα κόσμος...
Έ μάλλον κλέβει..
Σε ένα γέμισμα μου είμουν με λαμπάκι για 80+ km μικτής διαδρομής και πήρε 51.9/53 λίτρα με γέμισμα ώς την τάπα.
Μάλλον για να δεις τελικά ποσότητα μεγαλύτερη από την ονομαστική πρέπει να το πας.. σπρώχνοντας! -
Άρχισα πάλι τις βόλτες μου...
Πετάχτηκα μέχρι Ναύπακτο να δω αν τα κανόνια είναι ακόμη στη θέση τους...
Έκανα βέβαια το γύρο της χώρας αλλά ήταν καλή μέρα και άξιζε.
Έβαλα και λίγο πετρέλαιο στην διαδρομή...μια μέτρηση στη Ναύπακτο ήταν 32,5ευρώ 27,3λίτρα και 555,4 χλμ.
Από εκεί έχω κάνει κοντά 500χλμ αλλά ακόμη δεν το γέμισα. -
45 λίτρα μου έβγαλαν 625 χιλιόμετρα ήτοι 7.2lt/100km. Ικανοποιητικότατα πιστεύωΔεν λες τίποτε!
Εγώ δεν έχω πετύχει ποτέ τέτοια κατανάλωση, βέβαια φταίει μάλλον και το....ξύλινο πόδι μου!
Αλλά μερίδιο ευθύνης έχει και το κοντό σασμάν του δικού μου Elefantino Rosso.Τι λάστιχα έχεις (διάσταση; )
Και εγώ εξεπλάγην ευχάριστα, είναι υποτίθεται και ζωντανό μοτεράκι όχι κάτι ''οικονομικό'' θεωρητικά. Μόλις
165/65 R14 φοράει, και μάλιστα ενα κλίκ πιο φουσκωμένα, ένα πελματάκι να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα -
Το γέμισα...
44,33ευρώ 38,25 λίτρα 802χλμ...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Να συμπληρώσω ότι την περισσότερη ώρα εγώ 'ηγούμουν', άρα πηγαίναμε με στροφές που 'βόλευαν' το δικό μου αυτοκίνητο. Επίσης, δεν ξεπεράσαμε ποτέ τα 100χαώ.
Μιας και -νομίζω ότι - είσαι από τους λίγους που μπορεί να ενδιαφερθούν ή/και να συγκρατήσουν τη διόρθωση ας το πω :
'ηγούμην' είναι ο παρατατικός του 'ηγούμαι' -
Θεωρώ ότι ο πρώτος από τους δύο με τον ίδιο ρυθμό επιλέγει μεν το ρυθμό αλλά ο δεύτερος είναι πιο εύκολο να κάψει λιγότερο. Δεν έχει να ανοίξει δρόμο, μπορεί να παίζει με την απόστασή του από τον πρώτο, τα κάνει όλα πιο απαλά. Καλό θα ήταν να κάνετε διαδρομή και με αντίθετη σειρά.
Έρευνα Κατανάλωσης