-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Οταν ειστε σταματημενοι δειχνει μετρηση ή οχι?νομιζω παυλιτσες
οταν τσουλαει χωρις γκαζι, δείχνει 0,2 λιτ/100 -
Οταν ειστε σταματημενοι δειχνει μετρηση ή οχι?Στο φόκους αλλάζει από lt/100km σε lt/h Όταν είναι σταματημένο. Όταν τσουλάει με νεκρά η στιγμιαία είναι 6με 7 lt/100km
-
Οταν ειστε σταματημενοι δειχνει μετρηση ή οχι?Όχι...παύλες μου δείχνει.
-
Εμένα δεν μου βγάζει νούμερα πια, μόνο μούντζες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εμένα δεν μου βγάζει νούμερα πια, μόνο μούντζες.Είναι τελείως ανάγωγο... Καλά τα έλεγαν για τα premium Γερμανικά τελικά...
Πάντως και σε όλα τα PSA το TC δεν δείχνει τίποτα αν η ταχύτητα είναι κάτω από 30χαω.
Όταν δεν καις τίποτα (τσουλάς με ταχύτητα) στο 206 δείχνει 0,01 και στη Νίτσα 0,00
-
Σε BMW 520i Ε39 δίλτρη, εξακύλινδρη, αυτόματη τσουλώντας με νεκρά επιβραδύνοντας για στάση δείχνει γύρω στο 6 μετά καθώς πέφτει η ταχύτητα πάει να ανέβει αλλά πέφτει στο 0 (κάτω από κάποια ταχύτητα ~10χλμ/ώ). Οπότε ακίνητος δείχνει μηδέν αλλά στο κρυφό μενού στο σχετικό πεδίο συνεχίζει να δείχνει λίτρα ανά ώρα (με ζεστό κινητήρα και νεκρά γύρω στο 1,0, στην Drive αν θυμάμαι καλά 1,4 οπότε κάνεις οικονομία βάζοντας νεκρά όταν περιμένεις).
Όταν δεν καίω τίποτα (κατηφόρα με >1500στροφές) δείχνει μηδέν και σε λτ/100 και σε λτ/ώρα. -
Μηπως λοιπον (υποθετικα μιλαω παντα) αυτοι που εχουν αποκλιση στην ακριβεια του BC σε κινηση και σε αυτοκινητοδρομο ωφειλεται στο οτι σταματημενο δειχνει l/h?
-
einai πολυ πιθανό, το δικο μου σταματημενο δεν δειχνει τιποτα.
καπως ομως θα μετραει αλλιως η αποκλιση θα ηταν πολυ μεγαλυτερη απο το 1 λιτρο περιπου που βλεπω -
Μηπως λοιπον (υποθετικα μιλαω παντα) αυτοι που εχουν αποκλιση στην ακριβεια του BC σε κινηση και σε αυτοκινητοδρομο ωφειλεται στο οτι σταματημενο δειχνει l/h?Βασικά, έχω την εντύπωση ότι το tc μετράει συνολικά τα λίτρα που κατανάλωσες και τα διαιρεί με τα χλμ που έκανες, άρα αν ήσουν σταματημένος ώρες απλά θα σου ανεβάσει την κατανάλωση σε λίτρα / χλμ...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασικά, έχω την εντύπωση ότι το tc μετράει συνολικά τα λίτρα που κατανάλωσες και τα διαιρεί με τα χλμ που έκανες, άρα αν ήσουν σταματημένος ώρες απλά θα σου ανεβάσει την κατανάλωση σε λίτρα / χλμ...
εννοείται ότι αυτό κάνει.Πώς αλλιώς θα έβγαζε την κατανάλωση?
Θα ήθελα κάπου πάντως να μου γράφει (χωρίς να κάνω υπολογισμούς) πόσο πιστεύει το αμάξι ότι έκαψα σε lt βενζίνης ή πόσα lt έχουν απομείνει στο ρεζερβουάρ από το να μου κάνει μετρήσεις και να μου λέει ότι σε τόσα χιλιόμετρα μένεις από βενζίνη.by the way, τελικά όταν δεν τρέχεις και πας με τη ροή του δρόμου η κατανάλωση πέφτει αισθητά.
Πήγα για καφέ από τη Ν.Σμύρνη ως τη Βάρκιζα και πίσω.
Ακολούθησα διαδρομή Συγρού->παραλιακής->λιμανάκια->Βάρκιζα και στην επιστροφή γυρίσαμε από Βάρης-Κορωπίου -> Παραλιακή->Συγγρού.Το BC όταν φτάσαμε στη Βάρκιζα έδειξε 8,3lt/100km και όταν έφτασα Ν.Σμύρνη (συνολική κατανάλωση -'πήγαινε-έλα') έγραψε 7.9lt/100km.
Και ο δρόμος είχε μία σχετικά πυκνή ροή (δεν ήταν άδειος αλλά δεν είχε και κίνηση) και εγώ πήγαινα ελαφρώς πιο γρήγορα από την ροή του δρόμου...
Εξεπλάγην (θετικά προφανώς)... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
... το tc μετράει συνολικά τα λίτρα που κατανάλωσες και τα διαιρεί με τα χλμ που έκανες, άρα αν ήσουν σταματημένος ώρες απλά θα σου ανεβάσει την κατανάλωση σε λίτρα / χλμ...εννοείται ότι αυτό κάνει.Πώς αλλιώς θα έβγαζε την κατανάλωση?
.... πόσα lt έχουν απομείνει στο ρεζερβουάρ ...
....όταν δεν τρέχεις και πας με τη ροή του δρόμου η κατανάλωση πέφτει αισθητά...Στο κρυφό μενού στο δικό μου δείχνει λίτρα με ένδειξη ενός δεκαδικού στα δύο μισά του ρεζερβουάρ, άθροισμα αυτών (αυτά παίζουν σημαντικά εν κινήσει αν στηριζόταν άμεσα σε αυτά η μέση κατανάλωσή μου και η αυτονομία θα ήταν τραλαλά) και σε άλλο πεδίο τα λίτρα που θα δείξει στο όργανο (που διαφέρει λίγο από το προηγούμενο εν κινήσει, τείνει να συμφωνήσει αν μείνεις ακίνητος για λίγη ώρα οπότε μάλλον είναι μέσος όρος και με κάποια καθυστέρηση και κάποια μείωση για να μην βγει καταλάθος αισιόδοξο και μείνεις). Οπότε είναι λογικό ο υπολογισμός κατανάλωσης που στηρίζεται σε όλα αυτά να μην είναι εντελώς απλός... ίσως μάλιστα να έχει επιπλέον διορθωτικούς παράγοντες με τελικό αποτέλεσμα τις διάφορες αποκλίσεις ανάλογα με την περίπτωση.
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το λαμπάκι βενζίνης δεν ανάβει απλά όταν φτάσεις σε κάποια στάθμη αλλά επηρεάζεται και από την κατανάλωση. Ίσως να έχει κάποιο όριο που νομίζω ότι είναι όποιο από τα δύο έρθει πρώτα 8 λίτρα ή 80χλμ. Παράδειγμα ξεκινάω με λίγη βενζίνη πχ 10λτι και μου ανάβει λαμπάκι επειδή με το πλούσιο μίγμα υπολογίζει ότι καίω πολύ και δεν θα βγάλω 80χλμ. Φεύγω και όταν κάνω 1-2χλμ και ζεσταθεί κιόλας που πέφτει η κατανάλωση μου σβήνει το λαμπάκι. (μιλάω για ίσιο δρόμο χωρίς αυξημένες επιταχύνσεις).
Η παρατήρησή σου δεν μου είναι κάτι νέο... Έχω παρατηρήσει σε ίδια διαδρομή λίγων χλμ για δουλειά διαφορά μέχρι και πάνω από 20% στην κατανάλωση απόλυτα συνδεδεμένη με τον τρόπο οδήγησης.... τα κέφια πληρώνονται!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το λαμπάκι βενζίνης δεν ανάβει απλά όταν φτάσεις σε κάποια στάθμη αλλά επηρεάζεται και από την κατανάλωση. Ίσως να έχει κάποιο όριο που νομίζω ότι είναι όποιο από τα δύο έρθει πρώτα 8 λίτρα ή 80χλμ.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και για μένα.
Στο 1/4 το ρεζερβουάρ, ξαφνικά για 4-5km πήγαινα 'κομμάτια' και άναψε λαμπάκι. (από τις ελάχιστες φορές που μου έχει συμβεί γενικότερα αφού μόλις φτάσει η βενζίνη στο 1/2 πάω για γέμισμα. )
γυρίζω στην ένδειξη για την 'απόσταση που απομένει μέχρι να μείνεις' ( ) και γράφει 50km.
Μετά πήγα πολύ οικονομικά (επίτηδες) και η ένδειξη ανέβηκε στα 110km και το λαμπάκι της βενζίνης έσβησε.
Οπότε μάλλον στα σύγχρονα αυτοκινητα (είναι σύγχρονη η 'μπέμπα' ε39 ) γίνεται αυτό που λες.Όποιο έρθει πρώτο και μεταξύ μας, σωστά πράττει.Η παρατήρησή σου δεν μου είναι κάτι νέο... Έχω παρατηρήσει σε ίδια διαδρομή λίγων χλμ για δουλειά διαφορά μέχρι και πάνω από 20% στην κατανάλωση απόλυτα συνδεδεμένη με τον τρόπο οδήγησης.... τα κέφια πληρώνονται!!
η έκπληξη ήταν στο γεγονός ότι άλλη φορά μεταξύ σοβαρού και αστείου (ήταν κάτι σαν 'στοίχημα') προσπάθησα να φτάσω Βάρκιζα με κατανάλωση κάτω από 8 και οι φίλοι μου έλεγαν 'φίλε...με τίποτα με το μπουρδέλο που πήρες' ( ).Και τότε παρότι την πραγματική προσπάθεια μου για ομαλή ροή, έφτασα βάρκιζα με 8,1lt/100km και πήγαινα αρκετά πιο αργά (και στρωτά).
τελευταία παρατηρώ ότι υπάρχει μία μικρή περιοχή στην ταχύτητα που κινούμαστε που παρότι πας πιο γρήγορα και καις λιγότερο, όσο τραγελαφικό κι αν ακούγεται αυτό.(βέβαια εγώ μιλάω για αποστάσεις αρκετών km - καμια 50αριά πρέπει να είναι σίγουρα )
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Οπότε μάλλον στα σύγχρονα αυτοκινητα (είναι σύγχρονη η 'μπέμπα' ε39 ) γίνεται αυτό που λες.Όποιο έρθει πρώτο και μεταξύ μας, σωστά πράττει.Και το μακρυνο 1988 το εκαναν αυτο καποια αυτοκινητα οποτε σιγα μην δεν το ειχε η 5αρα του onyx.
-
Εμενα που ναι ενα απλο Cliaκι στην ανηφορα αναβει το λαμπακι και οταν παω σ επιπεδο δρομο σβηνει ...Περα απ την πλακα κ ενα Fabia που ειχε τυχει να οδηγησω το λαμπακι αναβοσβηνε συμφωνα με τις πληροφοριες που επαιρνε απ το trip computer και αναλογως τα υπολογιζομενα εναπομειναντα χιλιομετρα που εβγαζε
-
οπως ειπε κι οnyx πρεπει να ειναι συνδυασμός.
συνηθως μου ανβε στα 110 χιλ, αλλα τελευταια που το κινω στην πολη αναβει στα 80-90.υπολογισα περιπου στα 5 λιτ + τη ρεζερβα
-
Στο 206 αν θυμάμαι καλά, το βιβλίο λέει ότι ανάβει στα 6-7 λίτρα (που είναι καμμιά 100αριά χλμ). Ποτέ δεν έσβυσε αφού είχε ανάψει και άλλαξα στυλ οδήγησης... Το αυτό και στο Golf IV.
-
Τρίκαλα Κορινθίας - Αθήνα
ΜΟ 98χλμ/ώρα
κατανάλωση 7.7λ/100χαω
volvo V50 1.8 φορτωμένο
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
volvo V50 1.8 φορτωμένοτα είχες πάρει στο κρανίο?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
volvo V50 1.8 φορτωμένο
τα είχες πάρει στο κρανίο?
στην Εθνική πήγαινα μια χαρά .... 120-160 (μετά έπεφτε παντόφλα ), άσε που δεν μπορείς να πας και παραπάνω με τις κάμερες και τα στρούμφ , μου έχουν λείψει oι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι, ακόμα και με χιλιάρι .
στις κατηφόρες βέβαια αισθανόμουν λίγο σαν νταλικέρης, αφού για να μην κουράζω τα φρένα
κατ-έβαινα από τα Τρίκαλα με 2α-3η. -
Κάτι η κίνηση στην Εθνική, κάτι η κίνηση στην Α.Ο. κάτι το γεγονός ότι έχω κόψει τις μικρό-μετακινήσεις στο κέντρο με το αμάξι και το πιάσαμε το 5.84lt/100km (στο σύνολο για τα 823.6 χιλιόμετρα είδα 5.2 και 5.12 στην αντλία).
Φυσικά θα είμαι ευτυχής αν στον επόμενο ανεφοδιασμό μείνω κάτω από τα 6 λίτρα.... (κρύο γαρ...).
Έρευνα Κατανάλωσης