-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Trip computer δεν έχει το Avensis? Βοηθάει πολύ τόσο η μέση όσο και η στιγμιαία για να δείς τι γίνεται ακόμα και το πρωτόγονο λαμπάκι Economy που είχε η Corolla μας και νομίζω έχουν ακόμα τα Toyota μπορεί να βοηθήσει.
Σε test drive της νέας Corolla θυμάμαι οτι το λαμπάκι που ζητάει ανέβασμα ταχύτητας για οικονομία άναβε γύρω στις 3000 στροφές.Γύρω στις 2500 δίνει το δικό μου (μέγιστη ροπή).
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
......
Γιατί λογικά δούλευε στο ωφέλιμο κομμάτι το μοτέρ με 4η
Puntolord η BMW έχει φίλτρο σωματιδίων?Xμ, καλή ερώτηση......δεν είμαι σίγουρος αλλά θα μάθω έως το απόγευμα.....γιατί ρωτάς?? Παίζει ρόλο στην κατανάλωση???
Όχι στις εκπομπές σωματιδίων. Λογικά το δικό σου με το καινούργιο 2λιτρο πρέπει να έχει.
@δρίφτερ
Μάλλον ήρθε λειψό από το εργοστάσιο...Toyota χώρις οικονομόμετρο, πρωτάκουστο -
Παιδιά μία βοήθεια με το spritmonitor.de. Εγγράφηκα πριν λίγες μέρες και σήμερα προσπάθησα να το χρησιμοποιήσω για να καταγράψω την κατανάλωση. Όμως δεν πολυκαταλαβαίνω πως συμπληρώνω τη φόρμα στο Fuelings.
Αυτό που έκανα είναι:
Odometer, έβαλα τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου (112500).
Trip odom, πόσα χιλιόμετρα έκανα συνολικά σήμερα (25km). Εδώ βάζω μετά το γέμισμα πόσα έκανα;
Quantity, πόσο βενζίνη έβαλα (21lt).
Costs, με πόσο γέμισε στα 21lt (20€).Τα κάνω σωστά, ή κάτι δεν έχω καταλάβει καλά;
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Z3RatuL έγραψε:
Παιδιά μία βοήθεια με το spritmonitor.de. Εγγράφηκα πριν λίγες μέρες και σήμερα προσπάθησα να το χρησιμοποιήσω για να καταγράψω την κατανάλωση. Όμως δεν πολυκαταλαβαίνω πως συμπληρώνω τη φόρμα στο Fuelings.
Αυτό που έκανα είναι:
Odometer, έβαλα τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου (112500).
Trip odom, πόσα χιλιόμετρα έκανα συνολικά σήμερα (25km). Εδώ βάζω μετά το γέμισμα πόσα έκανα;
Quantity, πόσο βενζίνη έβαλα (21lt).
Costs, με πόσο γέμισε στα 21lt (20€).
Τα κάνω σωστά, ή κάτι δεν έχω καταλάβει καλά;
Ευχαριστώ!Αν μιλάμε για την πρώτη σου μέτρηση, τότε ΔΕΝ βάζεις πόσα χιλιόμετρα έκανες (και γενικά δεν χρειάζεται ποτέ να βάζεις τα διανυθέντα χιλιόμετρα, γιατί τα προσθέτει μόνο του...). Επίσης, μην ξεχάσεις να βάλεις την ένδειξη '1' (αφού είναι η πρώτη σου φορά) !!
-
στο trip odometer δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα το συμνπλρώνει μόνο του
-
Γενικά μπορείς να βάζεις βενζίνη και χωρίς να γεμίζεις αν επιλέγεις το μισογεμάτο ρεζερβουάρ (εκεί που έχει και το 1, το πρώτο γέμισμα). Απλά η κατανάλωση θα βγει όταν κάποια στιγμή θα το γεμίσεις.
-
ΟΚ ευχαριστώ παίδες... Το έβαλα με full γέμισμα (αφού του είχα γεμίσει το ντεπόζιτο) για πρώτο Fueling και από εδώ και στο εξής θα το ενημερώνω.
Άντε να δω σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο τώρα που θέλω να πάρω καινούργιο γιατί όπως και να το κάνουμε από το 1995 είναι 14χρόνια (το είχα πάρει το 2002 μεταχειρισμένο) και είναι καιρός για κάτι νεότερο και λιγότερο ενεργοβόρο.
-
VolvoV50 1.8 Summum
1η) μέτρηση Αθήνα-Καλάματα ...3 άτομα +φορτωμένο 100% και όσο πάει όπου με παίρνει, 3-4 φορές 200χαω, μέση ταχύτητα 102χλμ/ώρα μαζί με έργα που κάνουν, μαζί με πολλές στροφές στον επαρχιακό clima 100% ON
8.2lt/100
2η) Στην επιστροφή πολύ πιο χαλαρά μια φορά μόνο μέχρι τα 200χαω, μέση ταχύτητα 75χαω, στην εθνική 100-140, Clima 50% ON και γενικά προσοχή να μην έχω βαρύ πόδι.
7.3lt/100
μόνο για 0.9λτ/100 χλμ προτιμώ να το πηγαίνω metal2petal
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
VolvoV50 1.8 Summum1η) μέτρηση Αθήνα-Καλάματα ...3 άτομα +φορτωμένο 100% και όσο πάει όπου με παίρνει, 3-4 φορές 200χαω, μέση ταχύτητα 102χλμ/ώρα μαζί με έργα που κάνουν, μαζί με πολλές στροφές στον επαρχιακό clima 100% ON
8.2lt/100
2η) Στην επιστροφή πολύ πιο χαλαρά μια φορά μόνο μέχρι τα 200χαω, μέση ταχύτητα 75χαω, στην εθνική 100-140, Clima 50% ON και γενικά προσοχή να μην έχω βαρύ πόδι.
7.3lt/100
μόνο για 0.9λτ/100 χλμ προτιμώ να το πηγαίνω metal2petal
Now that's what I call 'positive thinking'//
-
Από την άλλη Αθήνα-Καλαμάτα με 3 άτομα + full αποσκευές + air condition το έχω κάνει με 6,5 αν θυμάμαι καλά. Στην επόμενη κάθοδο θα το ξαναμετρήσω.
Focus II 1.6 Ti-VCT S/WPS μετά από 30.000 χλμ περίπου βλέπω ότι οι μέση που δίνει ο κατασκευαστής είναι υπό προϋποθέσεις εφικτή
-
μετά από 30.000χλμ έχει ανοίξει το μοτέρ και έχει πέσει η κατανάλωση ? το δικό μου έχει μόνο 6500χλμ, λες να ελπίζω σε κάτι τέτοιο . Το focus SW πόσο ζυγίζει, τι διάστασης λάστιχα φοράει και τι συντελεστή αεροδυναμικής έχει (VolvoV50 1400kg, 205-55-15 P7, Cd:0,31, επιδόσεις 0-100 11sec maxspeed 200klm/h, τυποποιημένη μέση κατανάλωση κατασκευαστή 5,8/7,3/10,3 ? Εγώ στις Ελληνικές Ε.Ο κάτω από 7.5 πολύ δύσκολα μπορώ να πέσω όσο χαλαρά κι αν πάω, βασικά λόγο του βάρους (και των έντονων κλίσεων που έχουν) που πρέπει να είναι κοντά στα 1400 στην έκδοση Sum, ανεξάρτητα αν η Volvo δίνει 1299 στην kinetic. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι ότι αν δεν το οδηγήσω καθόλου οικονομικά στο ταξίδι, θα δω μια διαφορά στην κατανάλωση της τάξης μόνο του 1λτ/100. Αντίθετα με το 106Rallye (950kg) στην ίδια διαδρομή, αν οδηγούσες οικονομικά έβλεπες μέχρι και 6λτ/100, ενώ αν το πάταγες έβλεπες εύκολα και 12λτ/100, πράγμα που 'πιστεύω' ότι οφείλονταν σε χειρότερη διαχείριση του μοτέρ και την απουσία ηλεκτρόγκαζου.
-
Νομιζω το station wagon παει γυρω στα 1280 κιλα.
-
Στο πόσο ακριβώς ζυγίζει δεν ξέρω, αλλά πάνω κάτω 1300 κάτι κιλά.
Λάστιχα 205/50/17 Goodyear Eagle NCT5. 0-100 10,8 , τυποποιημένη 6,6
Ξαδερφάκια είναι τα 2 μοντέλα πάντως.Το καλύτερο που έχω πιάσει είναι 5,3 διαδρομή Ηράκλειο (αρχή 'εθνικής') Ρέθυμνο (Είσοδος πόλης) περίπου 80 χλμ (και οι 2 στην επιφάνεια της θάλασσας χοντρικά). Πάνω από 90 -100 δεν πήγα καθόλου.
Μετά από τα πρώτα 5000-10000 χλμ δεν είδα καμιά σοβαρή αλλαγή στην κατανάλωση -
Και η κατανάλωση της επιστροφής από Ολλανδιά, γενικά ομαλή κίνηση μέση ταχύτητα γύρω στα 120 μέχρι το μποτιλιάρισμα....Πλήρης ακινησία για περίπου 55 λεπτά, βάλτε και λίγο Στρασβούργο μέσα στην εξίσωση...7.2l/100 km το τελικό αποτέλεσμα
-
Καλημέρα,
Νέο φουλάρισμα πριν λίγο(υπενθυμίζω με φαρδύτερα ελαστικά 225/45/17), με σπορ οδήγηση & με τις παρακάτω ενδείξεις:
Χιλιόμετρα = 782
Καύσιμο = 49 Λίτρα Diesel
Μέση Κατανάλωση = 6.27 λ/100ΚΜ
Μ.Ο Ταχύτητας (σύμφωνα με το BC) = 64,5 KM/Ω
Μ.Ο Κατανάλωσης (σύμφωνα με το BC) = 6.2 λ/100ΚΜ
Είδος Διαδρομής = 15% Επαρχιακός - 35% Πόλη - 50% AutobahnΦωτό βαριέμαι να βγάζω.....καλομάθατε
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Φωτό βαριέμαι να βγάζω.....καλομάθατεσε πιστεύουμε....
Κάτι 6 λίτρα μέσα στη πόλη με TSi των 140 αλόγων δεν πιστεύουμε....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Φωτό βαριέμαι να βγάζω.....καλομάθατε
σε πιστεύουμε....
Αυτό θα ήθελα να μάθω πόσο πάει το TSI στη πόλη ειδικά το 1.2 που θα βγει αρχές 2010. Γιατί το 6,8lt μου φαίνεται πολύ χλωμό να το πιάσει στις συνθήκες της Αθήνας.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Φωτό βαριέμαι να βγάζω.....καλομάθατε
σε πιστεύουμε....
+1000
-
Μετά από αυτές τις προκλήσεις, βάλθηκα να κάνω την Εύα υβριδική
140 χλμ αποκλειστικά με λωβοτομημένου cruising σε ολλανδικούς αυτοκινητόδρομους με ελάχιστη κίνηση και ταχυτητες το πολύ μέχρι 120. Με προσπερνάγαν μέχρι και τροχόσπιταΑποτέλεσμα?
5,5 L/100
Tο θέμα είναι ότι δεν ξέρω μήπως δεν γέμισε σωστά το ρεζερβουάρ, μιας και τα χλμ ήταν λίγα για να βγει συμπέρασπα.Το επόμενο γέμισμα, πάλι με αυτοκινητόδρομο αλλά και λίγο πόλη, στην ίδια λογική έβγαλε 7,3l/100 σε απόσταση 270χλμ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μετά από αυτές τις προκλήσεις, βάλθηκα να κάνω την Εύα υβριδική
140 χλμ αποκλειστικά με λωβοτομημένου cruising σε ολλανδικούς αυτοκινητόδρομους με ελάχιστη κίνηση και ταχυτητες το πολύ μέχρι 120. Με προσπερνάγαν μέχρι και τροχόσπιταΑποτέλεσμα?
5,5 L/100
Tο θέμα είναι ότι δεν ξέρω μήπως δεν γέμισε σωστά το ρεζερβουάρ, μιας και τα χλμ ήταν λίγα για να βγει συμπέρασπα.Το επόμενο γέμισμα, πάλι με αυτοκινητόδρομο αλλά και λίγο πόλη, στην ίδια λογική έβγαλε 7,3l/100 σε απόσταση 270χλμ
Είδες, άμα θες γίνεσαι πολύ πιο scroutz από εμένα....
Τι εννοείς πως δεν γέμισε σωστά το ρεζερβουάρ? Δεν είδες το δείκτη, τερμάτισε?
Έρευνα Κατανάλωσης