-
Εγώ με σχετικά οικονομικό ταξίδι θα πιάσω 600χλμ δηλαδή όχι και άσχημα για το βέρι εάρλι νάιντις κατερμπυτεράτο χρέπι μου. Ωστόσο όταν η μπέμπα σχεδόν διπλάσιου βάρους και υπερδιπλάσιων ίππων έχει διπλή αυτονομία, έ τσούζει πως να το κάνουμε...
-
-
Honda Civic 1.8, 5d.
Σε ένα ΠΣΚ, μέση κατανάλωση 8,6 χωρίς να το πιέσω πολύ, αλλά δε... φημίζομαι και για το ελαφρύ μου πόδιΠραγματικά, αυτό το μοτέρ συνεχίζει 3 χρόνια μετά που βγήκε να με αφήνει άφωνο. Ευρωπαϊκοί τούρμπο ίδιας απόδοσης καίνε τόσο λίγο μόνο... σβηστοί. Σωστές επιλογές γραναζιών στο σασμάν, οικονομία ως τις 4.000-4.200 και από κει μεταμορφώνεται ως τις 6.800, ΑΛΛΑ τραβάει και χαμηλά, παρά το αρκετούτσικο βάρος του Χόντα (σε μέτριας κίνησης παραλιακή εύκολα ρολάρεις με 5η/6η). Ίσως στο τοπ 5 ατμοσφαιρικών μοτέρ, σήμερα.
Το αυτοκίνητο στρίβει με όσα γενικώς (βοηθούν και οι 17άρες), το τιμόνι είναι σβέλτο και σωστό και μετά από 50.000 ( ) δημοσιογραφικά χλμ. δεν τρίζει και όλα λειτουργούν σωστά, αλλά αυτή η πίσω ανάρτηση μου έβγαλε τ' άντερα. Χώροι, εργονομία και εσωτερικό design για σεμινάριο, εξωτερικό περί ορέξεως... Κρίμα και πάλι κρίμα για την πίσω ανάρτηση και για την τσιμπημένη τιμή του.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
60άρι ρεζερβουάρ υποθέτω, ε; ...Ναι, 60άρι....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Xρηστο, οπως εγραψα μιλουσα γενικα για την Ευρωπη, φανταζομαι δε οτι οι διαφορες στην τιμη δε θα ειναι μεγαλες.για την Ελλαδα ειναι οπως τα λες.
απλα προσπαθω να δω αν τα υβριδικα εχουν μελλον στην Ευρωπη σε σχεση με τα diesel. Βγαζω εκτος οτι πριμοδοτησεις μπορει να εχουν τα υβριδικα, καθως αυτες δεν ισχυουν παντου και δεν ξερουμε αν τα diesel σε 2-3 χρονια ειναι εξισου καθαρα ή ακομη πιο καθαρα απο τα υβριδικα. Πχ, θεωρω κουτο να πριμοδοτειται το ΙΜΑ και οχι ενα smart diesel ή 500 diesel!!!
Οι τιμές των diesel αναμένεται να επιβαρυνθούν αρκετά με το Euro 5 & Euro 6.
Aπό το 2010 πρακτικά κάθε μεγάλος Ευρωπαίος Κατασκευστής θα έχει ένα υβριδικό στη φαρέτρα του. IMHO τα υβριδικά έχουν μέλλον στην Ευρώπη καθώς εκμεταλεύονται μέρος της ενέργειας που πάει χαμένη.
Ευρώπη και Αμερική ξοδεύουν άπειρα χρήματα στην εξέλιξη των κινητήρων HCCI οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη.
Η Ευρώπη θεωρώ ότι θα περάσει και στα υβριδικά diesel που θα είναι και το Άγιο της Δισκοπότηρο της αλλά πολύ δύσκολα βλέπω κάποιον Ευρωπαίο ή Αμερικανό να διαβαίνει το ποτάμι όπως έκανε η Toyota σε οχήματα full Hubrid.
IMHO ίσως δούμε οχήματα με εξελιγμένους HCCI κινητήρες και μικρούς ηλεκτροκινητήρες για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων και οχήματα με πολύ πιο έντονη τη χρειά της ηλεκτροκίνησης για κάλυψη διαδρομών στη πόλη. Εταιρείες όπως η Th!nk στην Ευρώπη ίσως να δώσουν μεγαλή ώθηση στη μικτή κίνηση.
Σε επίπεδο πολιτικό η ΕΕ πρακτικά ως όριο έχει βάλει τα 100 γραμμάρια το χιλιόμετρο σε εκπομπές CO2 πριν αρχίσουν οι επιβολές προστίμων με την μορφή αυξημένων τελών. Η βενζίνη δεν θα πεθάνει αυτό είναι βέβαιο καθώς σύντομα το πετρέλαιο θα πληρώνει περισσότερους φόρους το λίτρο. 100 γραμμάρια το χιλιόμετρο συνεπάγεται καταναλώσεις της τάξης των 4.5 λίτρων βενζίνης και 4.0 λίτρων στο diesel ανά 100 χιλιόμετρα.
Θα δούμε όμως.... τεχνολογικά η επόμενη 5ετία θα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα όπου και θα ξεχωρίσουν και οι νικητές.
-
6,4 και 7,3 με τα τελευταία 2 ρεζερβουάρ. Το 2ο δε, έκανε τον παππού να δει και τα μαγευτικά 180 στο κοντέρ (120 πραγματικά πιστεύω) και να πει την ατάκα 'με καθυστερούσε μια μηχανή μπροστά μου'...
-
Μετά τα σχεδόν ...12,5 λίτρα που ανέφερα στη σελίδα 100, επιτέλους διακοπές και ...7,17 λίτρα/100χλμ. με το πρώτο ρεζερβουάρ και 7,87 λίτρα/100χλμ. με το δεύτερο, σε κάθε είδους ελληνικό 'οδόστρωμα', με φουλ φορτίο στα μισά χιλιόμετρα και χρήση κλιματισμού στο 99% των περιπτώσεων ...
Επιστροφή στα σκ@τά όμως τώρα (όπου θα αδειάσει οσονούπω και το τρίτο ρεζερβουάρ...) ... -
Swift 1.3 GLA
Μετά από 8 μήνες και 12500km ο υπολογιστής ταξιδίου μου δίνει μέση κατανάλωση 6.9 lt/100 km
Η οδήγηση είναι ήπια κατά κύριο λόγο, σε συνθήκες επαρχιακού δρόμου (θα έλεγα και 'πόλης' αλλά ιδιαίτερη κίνηση και μποτιλιαρίσματα δεν έχουμε στο νησί για να επιβαρύνει την κατανάλωση) -
Corsa OPC,
μετά από 17.000 χλμ η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 10,3 lt/100km.
To 80 % των χλμ έχουν πραγματοποιηθεί σε συνθήκες πόλης! Εκτός δείχνει από 7,9 έως 9,5! Εντός από 9,5 εως και 11,6! Βέβαια σε συνθήκες %@$%^&^$%&*(^#@() μπορεί να δείξει και 13 και 14....20 μέση καταναλώση!
Οπότε αν το 80% των χιλιομέτρων αφορούσαν open road η μέση κατανάλωση συμφωνα με τις σταθμίσεις που έχω κάνει θα βρισκόταν κοντά στα 9-9,3! Αρκετα ικανοποιητική για το προφίλ της μηχανής (turbo 1,6 που εμπλέκεται από τις 1850 rpm). Σε σχέση πάντως με τις αρχές (σφιχτή μηχανή), η κατανάλωση έχει περιοριστεί αρκετά!Mitsakos
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σήμερα είδα στο BC την παρακάτω μέτρηση, μετά από χρήση νορμάλ (100 - 140χλμ/ω) σε αυτ/δρομο και 30% πόλη......διανυμένα 201,2 Km - υπόλοιπο 1001Κm - Σύνολο:1202Km αυτονομία!!
60άρι ρεζερβουάρ υποθέτω, ε;
Η μέγιστη (εκτιμώμενη από το TC) αυτονομία που έχω δει στο Avensis είναι 777Km, με σβέλτη οδήγηση (άνω των ορίων) αλλά εξαιρετικά στρωτή και γέμισμα του ρεζερβουάρ σχεδόν μέχρι την τάπα...
Είχα ήδη κάνει καμιά 150αριά χλμ εκείνη την ημέρα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Σήμερα είδα στο BC την παρακάτω μέτρηση, μετά από χρήση νορμάλ (100 - 140χλμ/ω) σε αυτ/δρομο και 30% πόλη......διανυμένα 201,2 Km - υπόλοιπο 1001Κm - Σύνολο:1202Km αυτονομία!!
60άρι ρεζερβουάρ υποθέτω, ε;
Η μέγιστη (εκτιμώμενη από το TC) αυτονομία που έχω δει στο Avensis είναι 777Km, με σβέλτη οδήγηση (άνω των ορίων) αλλά εξαιρετικά στρωτή και γέμισμα του ρεζερβουάρ σχεδόν μέχρι την τάπα...
Είχα ήδη κάνει καμιά 150αριά χλμ εκείνη την ημέρα.
Μπράβο βρε θηρίο!!! Εγώ στο Astra 1.4 της γυναίκας μου μετα βίας βγάζω 650χλμ........
ΥΓ: Καλά, με πόσο πήγαινες? Σίγουρα θα πήγαινες με 70χλμ & 5η
-
Καλό το spritmonitor αλλά μερικοί δηλώνουν καταναλώσεις που δεν μπορώ να τις πιστέψω. Ναι είναι βαρύ το αυτοκίνητό μου και είναι κι αυτόματο και δεν οδηγάω και σαν παπούς και μου καίει 12,2 λίτρα.... Μόνο ένας χτυπάει πιο πάνω από μένα 12,68, όλοι οι άλλοι είναι πιο χαμηλά. Και άντε να πουμε αντί για 12 πιάνουν 10 γιατί δεν έχουν κακιά κίνηση όπως στην Ελλάδα και έστω ότι δεν είναι αυτόματα.... αλλά πώς διάολο μπορούν άλλοι με ίδιο αυτοκίνητο, ίδιου βάρους 1500 κιλών έστω κι αν δεν είναι αυτόματο να έχουν σε μικτές συνθήκες 8 λίτρα??? Τι κάνουν, τέτοια κατανάλωση μπορώ να πιάσω μόνο με cruise control και σταθερή ταχύτητα χαλαρά σε άδεια εθνική.... Πώς δηλώνουν ότι μπαίνουν και στην πόλη, δεν συναντάνε φανάρια?? Κακές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου για τους συνανθρώπους μου, υποπτεύομαι μήπως έχουν πετρέλαιο και έχουν κάνει λάθος....
Ή μήπως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια....! -
προς την αλεπού κλείνω
Πάντως στη Γερμανία λόγω θερμοκρασίας θα σου κάψει λιγότεροσυνεχίζω πάντως στην Ιθάκης και η κατανάλωση πεφτει. Γενικά δε με κλέβει καθόλου. Τωρα έχω μεγαλύτερες αμφιβολίες για τη Shell που εβαζα, ασε που μου φαίνεται ότι καίει παραπάνω με τη shell
http://gasprice.gr/main/showgasstation. ... ionid=1795
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό το spritmonitor αλλά μερικοί δηλώνουν καταναλώσεις που δεν μπορώ να τις πιστέψω. Ναι είναι βαρύ το αυτοκίνητό μου και είναι κι αυτόματο και δεν οδηγάω και σαν παπούς και μου καίει 12,2 λίτρα.... Μόνο ένας χτυπάει πιο πάνω από μένα 12,68, όλοι οι άλλοι είναι πιο χαμηλά. Και άντε να πουμε αντί για 12 πιάνουν 10 γιατί δεν έχουν κακιά κίνηση όπως στην Ελλάδα και έστω ότι δεν είναι αυτόματα.... αλλά πώς διάολο μπορούν άλλοι με ίδιο αυτοκίνητο, ίδιου βάρους 1500 κιλών έστω κι αν δεν είναι αυτόματο να έχουν σε μικτές συνθήκες 8 λίτρα??? Τι κάνουν, τέτοια κατανάλωση μπορώ να πιάσω μόνο με cruise control και σταθερή ταχύτητα χαλαρά σε άδεια εθνική.... Πώς δηλώνουν ότι μπαίνουν και στην πόλη, δεν συναντάνε φανάρια?? Κακές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου για τους συνανθρώπους μου, υποπτεύομαι μήπως έχουν πετρέλαιο και έχουν κάνει λάθος....
Ή μήπως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια....!Μην ανησυχείς και 'γω με τα 8,7 λίτρα μου έχω το πιο ...βενζινοβόρο Clio II 1.4 της Ευρώπης !!
Και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω, πώς κάποιοι έχουν ΜΕΣΗ κατανάλωση κοντά στα ...6 λίτρα !!
Απλά ακατανόητο (και ακατόρθωτο) ... -
στο εξωτερικο χρησιμοποιουν ΚΑΥΣΙΜΑ, εμεις ενα μιγμα που εχει και καυσιμο μεσα
επισης συνηθως οι συνθηκες κινησης ειναι πιο χαλαρες.
πλακα πλακα και γω προτελευταιος ειμαι στν Ευρωπη, τελευταιος ειναι παλι Ελληνας... ο οποιος φαινεται οτι το παει παντα τσιτα
-
Μπράβο μου δίνετε λίγο θάρρος.... δεν είμαι μόνο εγώ στο top 2!!
Πάντως στην Ελλάδα όσο χαλαρά και να πάω, ακόμα και στην Αθήνα 15αύγουστο χαράματα αυτά που λένε δεν τα πιάνω.... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στο εξωτερικο χρησιμοποιουν ΚΑΥΣΙΜΑ, εμεις ενα μιγμα που εχει και καυσιμο μεσαεπισης συνηθως οι συνθηκες κινησης ειναι πιο χαλαρες.
πλακα πλακα και γω προτελευταιος ειμαι στν Ευρωπη, τελευταιος ειναι παλι Ελληνας... ο οποιος φαινεται οτι το παει παντα τσιτα
ο αδερφός σου είναι, το παίρνει το βράδυ κρυφά
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως στην Ελλάδα όσο χαλαρά και να πάω, ακόμα και στην Αθήνα 15αύγουστο χαράματα αυτά που λένε δεν τα πιάνω....τις υπογραφές προτείνω να τις κάνετε clicable (αν υπάρχει τέτοια λέξη) ώστε να βλέπουμε κι εμείς γρήγορα τους ξένους που μας λετε
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως στην Ελλάδα όσο χαλαρά και να πάω, ακόμα και στην Αθήνα 15αύγουστο χαράματα αυτά που λένε δεν τα πιάνω....τις υπογραφές προτείνω να τις κάνετε clicable (αν υπάρχει τέτοια λέξη) ώστε να βλέπουμε κι εμείς γρήγορα τους ξένους που μας λετε
Υπάρχει, κλίκαβλ είναι στα ελληνικά.
Στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι γίνεται. Στις Xsara είναι κάπως νορμάλ οι μετρήσεις (δηλαδή κοντά στις δικές μου), αλλά τα 2-3 Leon FR DSG δείχνουν 9.94, 9.81, 9.60. Μας δουλεύετε ρε?
-
Kαλά και εμένα με τις καταναλώσεις που βλέπω στο spritmonitor μου δημιουργούνται... ερωτηματικά για τις επιδόσεις μου.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να οδηγούν γενικά σε επίπεδους δρόμους, σε σχετικά κρύο καιρό και να κάνουν μόνο περιαστικές/υπεραστικές διαδρομές με το αυτοκίνητο. Για την πόλη δηλαδή να χρησιμοποιούν πόδια/ποδήλατο και ΜΜΜ.
Αλλά ΟΛΟΙ τους πληρούν αυτές τις προυποθέσεις?Με το Corsa πάντως 6λ/100χλμ. δεν έχω δει ποτέ μου ακόμα και αν οδηγώ στην Αττική Οδό σταθερά με 100χλμ/ώρα. Η κατανάλωση παίζει από 6,5 σε χαλαρό ταξίδι στην Εθνική μέχρι 11 το καλοκαίρι στην πόλη (με clima και βαρύ πόδι)
Έρευνα Κατανάλωσης