-
Xρήστο, με το gliding, καταφέρνεις να κρατάς τις μπαταρίες φορτισμένες?
Επίσης, για το start-stop, μπορεί να κρατήσει, με κλιματισμο, ράδιο τόσο πολύ που αναφέρεις?Η ανεμογενήτριες, ενοχλούν και τις μπεκάτσες, μην το ξεχνάς αυτό
-
Καλησπέρα
Το θέμα είναι αξίζει να πας για αγορά του PRIUS αφού το 2009 βγαίνει η 3η γενιά του , οπότε και πιο προηγμένη θα είναι και καλύτερη διαχείριση θα κάνει και καλύτερη οικονομία θα έχει ?
Τίποτα φωτό - πληροφορίες του νέου μοντέλου υπάρχουν ? -
Ο χρήστης manbag έγραψε:
Καλησπέρα
Το θέμα είναι αξίζει να πας για αγορά του PRIUS αφού το 2009 βγαίνει η 3η γενιά του , οπότε και πιο προηγμένη θα είναι και καλύτερη διαχείριση θα κάνει και καλύτερη οικονομία θα έχει ?
Τίποτα φωτό - πληροφορίες του νέου μοντέλου υπάρχουν ?Ούτε καν φίλε... πάρα πολύ ακριβό. Εκτός αν διανύεις 20.000+ χλμ το χρόνο εντός πόλης σε ώρες αιχμής και σε βολεύει μέσα σε αυτές τις συνθήκες να οδηγείς ολόκληρο καράβι
Το καινούριο υποτίθεται θα είναι ακόμα καλύτερο σε κατανάλωση αλλά αν σε ενδιαφέρει η μικρή κατανάλωση προτείνω αντί για υβριδικό να δεις προς diesel μεριά. Αν μένεις Αθήνα προτίμησε ένα Smart κι ένα κανονικό αμάξι -
Αθηνα - Τεμπη
2 ατομα με πολλες αποσκευες
clima στο φουλ
ταχυτητες εως και 200 (gps)
μεση ταχυτητα 127km/h (μαζι με τα χλμ μεχρι να βγω απο Αθηνα)
μεση καταναλωση 10,2 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αθηνα - Τεμπη
2 ατομα με πολλες αποσκευες
clima στο φουλ
ταχυτητες εως και 200 (gps)
μεση ταχυτητα 127km/h (μαζι με τα χλμ μεχρι να βγω απο Αθηνα)
μεση καταναλωση 10,2Ρε συ, πιάνει 200 το Ibiza;
Εγώ είμαι πιο συντηρητικός... Ελληνικό - Γιάννενα 4:20 ώρες. Χιλιόμετρα, περίπου 450 (δεν θυμάμαι ακριβώς). Μέση ωριαία, ~105 (μέγιστη για λίγη ώρα 180 στην άδεια παράκαμψη της Αρτας, συνήθως μέχρι 150, στο GPS). Κατανάλωση, 8,1 lt/100, με το Α/C ανοιχτό στο μεγαλύτερο μέρος (όταν έφτασα Γιάννενα έκανε κρύο και το έκλεισα! ).Όσο δεν κυκλοφορώ σε πόλη, καλά είμαι!
-
μεχρι 204 εχω δει στο gps σε επιπεδο δρομο, κοντερ 212.
εχω το revo και δινει κατι παραπανω απο το 'μαμα'.θελει υπομονη για να τα πιασω παντως, ειδικα με το κλιματισμο ΟΝ...
-
Ρε 'σεις... πολύ δεν καίνε τα δικά σας;;;;
Το 206 στην εθνική με 130 σταθερά καίει 7 (πάντα με AC αναμμένο)... Το Υ με 8,1 πολύ μου φαίνεται, το ίδιο και το Ibiza με 10,2... Και άντε, ο Σπύρος το πάτησε λίιιιιιιιιγο παραπάνω...
Το δικό μου καίει γύρω στα 8 με όλα μέσα (πόλη, εθνική, επαρχιακός, μποτιλιάρισμα...) και δεν πάω αργά!!!
Ίσως το glide που εφαρμόζω κατά κόρον να βοηθάει πολύ περισσότερο απ' όσο νόμιζα... Ακόμα και χωρίς υβριδικό έχει πλάκα να κινείσε σε κατηφόρες και να διανύεις χλμ χωρίς να καις σταγόνα βενζίνη... Αν το επόμενο είναι και ντήζελ (που το φρενάρισμα από τον κινητήρα είναι ανύπαρκτο), τότε με το glide θα κάνω τα μισά χλμ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μεχρι 204 εχω δει στο gps σε επιπεδο δρομο, κοντερ 212.
εχω το revo και δινει κατι παραπανω απο το 'μαμα'.θελει υπομονη για να τα πιασω παντως, ειδικα με το κλιματισμο ΟΝ...
A, άμα έχεις ΦΠΕ , δεν παίζω!
Εγώ να σου πω δεν το έχω δοκιμάσει, μια φορά είδα 195+ στο κοντέρ (άρα κάπου 185 στο GPS, γιατί το κοντέρ μου είναι ...μεγάλος κλέφτης! ), αλλά έκανε τόσο θόρυβο (πολύ κοντή 5η) και μου δημιουργούσε μια ανασφάλεια (πολύ κοντό, πολύ ελαφρύ, πολύ....λίγα τ'αστέρια στο EuroNCAP ), οπότε δεν επέμεινα. Υποθέτω πως αν το πατούσα θα πήγαινε κι άλλο, αφού είχε ακόμη περιθώριο μέχρι τον κόφτη (στις 7200) και ανέβαζε, αργά μεν, αλλά ντάξ, νέοι είμαστε ακόμη, έχουμε υπομονή και καιρό μπροστά μας!
Αλλά δεν βλέπω και νόημα, ειδικά στην διαδρομή Αθήνα-Γιάννενα, δεν χρειάζεσαι υψηλή τελική, αλλά καλή Μ.Ω.Τ για να φτάσεις γρήγορα.
-
δεν εχω ΦΠΕ, μονο Π
και μενα εχει πολυ κοντη 5η. Στα 160 κοντερ εχω 5000σαλ...
αυτο ειναι που μου σκιζει τη καταναλωση.παντως ειναι εντυπωσιακα σταθερο στα πολλα χλμ και δεν νιωθεις καθολου ανασφαλεια. Μιλαω παντα για τη κατηγορια του.
και εγω ειμαι υπερ της καλης μεσης και οχι πατα-ασε. Μενει και σε πιο λογικα επιπεδα η καταναλωση.
για το Μαρκο που λεει, σε πιο χαλαρα ταξιδια δεν καιω πανω απο 8-8,5. Το 206 εχει πιο μακρυ σασμαν και το βοηθαει αρκετα, μαζι με το γενικα οικονομικο μοτερ του.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ρε 'σεις... πολύ δεν καίνε τα δικά σας;;;;Το 206 στην εθνική με 130 σταθερά καίει 7 (πάντα με AC αναμμένο)... Το Υ με 8,1 πολύ μου φαίνεται, το ίδιο και το Ibiza με 10,2... Και άντε, ο Σπύρος το πάτησε λίιιιιιιιιγο παραπάνω...
Το δικό μου καίει γύρω στα 8 με όλα μέσα (πόλη, εθνική, επαρχιακός, μποτιλιάρισμα...) και δεν πάω αργά!!!
Ίσως το glide που εφαρμόζω κατά κόρον να βοηθάει πολύ περισσότερο απ' όσο νόμιζα... Ακόμα και χωρίς υβριδικό έχει πλάκα να κινείσε σε κατηφόρες και να διανύεις χλμ χωρίς να καις σταγόνα βενζίνη... Αν το επόμενο είναι και ντήζελ (που το φρενάρισμα από τον κινητήρα είναι ανύπαρκτο), τότε με το glide θα κάνω τα μισά χλμ...
Εχεις το 206 1.6 16V σωστά; Τότε είναι άδικη η σύγκριση με τα δικά μας... Επίσης, εγώ στα 150 στο GPS, έχω σχεδόν 5000 στροφές!
Επομένως, όσο το πηγαίνω γρήγορα, καίει, και καίει πολύ! Επίσης, σκέψου την διαδρομή που έκανα, η μισή ήταν στο...highway Αντίρριο-Γιάννενα, όπου βρήκα και κίνηση και έκανα και καμιά 40αριά προσπεράσματα!
(και ήταν και μέσα στην μαύρη νύχτα, πάει χάλασε ο κόσμος! )
Ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο για το δικό μου είναι πως το ντιζό-γκαζο ναι μεν το κάνει πολύ πιο ζωντανό, αλλά είμαι πεπεισμένος πως αυξάνει την κατανάλωση, αν δεν είσαι προσεκτικός!
(αν κάνεις τις συγκρίσεις, νομίζω πως και ο Σπύρος θα συμφωνήσει πως δεν είναι καθόλου κακή η Μ.Ω.Τ μου τηρουμένων των αναλογιών και του δρόμου... ). -
Θεσσαλονίκη-Σέρρες και πίσω με το 307, με νορμάλ ταχύτητες στα υπό κατασκευή και ελαφρώς σβέλτα στα καλά κομμάτια, 7 στον πηγαιμό και 7,4 στον γυρισμό. Η διαφορά μάλλον λόγω του μπροστινού μου που έκοβε και επιτάχυνε.
Το 308 GT που με ακολουθούσε κατά πόδας, με ίδιους ακριβώς ρυθμούς και ίδιας φιλοσοφίας οδηγό ήταν στο 7,2-7,3.
Τι σου κάνει η 6η...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλησπέρα
Τίποτα φωτό - πληροφορίες του νέου μοντέλου υπάρχουν ?Ούτε καν φίλε... πάρα πολύ ακριβό. Εκτός αν διανύεις 20.000+ χλμ το χρόνο εντός πόλης σε ώρες αιχμής και σε βολεύει μέσα σε αυτές τις συνθήκες να οδηγείς ολόκληρο καράβι
Το καινούριο υποτίθεται θα είναι ακόμα καλύτερο σε κατανάλωση αλλά αν σε ενδιαφέρει η μικρή κατανάλωση προτείνω αντί για υβριδικό να δεις προς diesel μεριά. Αν μένεις Αθήνα προτίμησε ένα Smart κι ένα κανονικό αμάξιΚάνω περίπου 35-40.000 Km / Έτος εντός Αθήνας .
Μου χρειάζεται μεγάλο αυτοκίνητο γιατί λόγω δουλειάς κουβαλάω καθημερινά διάφορα
Αν τώρα 'καίω' περίπου 3.500-4.000 lt με μέση κατανάλωση 11 lt /100 km , υπολογίζω σε περίπου ένα όφελος της τάξης των 1.600 lt / έτος (με μέση κατανάλωση του PRIUS στα 7lt/100Km ) που σημαίνει σε περίπου 1.800,00€ / έτος .Οπότε σε μία εφταετία θα μου μείνουν στην τσέπη περίπου 12.000,00€ . (Λέω εφταετία γιατί τόσο διαρκεί η εγγύηση της ΤΟΥΟΤΑ).
Δεν είναι να το σκέφτομαι λοιπόν ????????????????? θα μου έρθει τι PRIUS 17.000,00€ σαν αγορά και όσο το πουλήσω μετά ......
Ερώτηση....
Οι μπαταρίες του για πόσα Km είναι άραγε ????????
Κάθε πόσα θα θέλουν αλλαγή και με τι κόστος ????????? -
Παρασκευή βράδυ: Αθήνα-Πελασγία, 260 χαλαρά χιλιόμετρα, χωρίς καθόλου κίνηση, με κλιματισμό, με ταχύτητα γύρω στα 110-130, και 45 αρκετά σβέλτα νυχτερινά χιλιόμετρα (2ας, 3ης και 4ης) σε επαρχιακό ημιορεινό στροφιλίκι όπου η μεγαλύτερη ευθεία δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα, είδα κατανάλωση που δεν έχω ξαναδεί! 7,2 στον Υ/Τ και 6,61 στο βενζινάδικο! Δεν έχει ματαγίνει στα 6 χρόνια που έχω το 307!
-
Γκουχ γκουχ.... είδα κάτω από 5 λίτρα στα 100.... (δείτε την υπογραφή....). Τελικά το glide δουλεύει.
Επιστρέφοντας σήμερα σε μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων από την παλαιά Εθνική Πατρών Κορίνθου ως και την έξοδο για Τρίκαλα είδα κατανάλωση κάτω από τα διαφημιζόμενα 4.6 λίτρα στα 100.....
-
To glide έχει και εφαρμογή στα μη υβριδικά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To glide έχει και εφαρμογή στα μη υβριδικά;Αν έχεις CVT τότε έχει εφαρμογή σε οποιοδήποτε όχημα. Απλά στο IMA η συγκεκριμένη τεχνική (πόδι εκτός γκαζιού, στροφές περί της 1000~1200 και ανάληψη καθηκόντων προώθησης από τον Η/Κ) είναι περισσότερο αποδοτική.
Σε ένα όχημα με χειροκίνητο κιβώτιο δεν μπορώ να το πολυφανταστώ. Ίσως κίνηση με μία ταχύτητα άνω και χαμηλές στροφές για μικρές αντιστάσεις του βενζινοκινητήρα και κατέβασμα πριν την επιτάχυνση να βοηθούσε. Προς θεού όχι ρελαντί γιατί η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από 0.4 κωλολίτρα καύσιμα στα 100....
Άλλωστε για 760 χιλιόμετρα σε σχέση με πέρυσι πλήρωσα μόλις 6 ευρώ παραπάνω σε καύσιμα ή θα πλήρωνα 9.5 με την περσινή κατανάλωση. Αυτό σε 8 ημέρες σημαίνει μόλις 1.20 ευρώ την ημέρα.
-
Ο χρήστης manbag έγραψε:
Καλησπέρα
Το καινούριο υποτίθεται θα είναι ακόμα καλύτερο σε κατανάλωση αλλά αν σε ενδιαφέρει η μικρή κατανάλωση προτείνω αντί για υβριδικό να δεις προς diesel μεριά. Αν μένεις Αθήνα προτίμησε ένα Smart κι ένα κανονικό αμάξιΚάνω περίπου 35-40.000 Km / Έτος εντός Αθήνας .
Μου χρειάζεται μεγάλο αυτοκίνητο γιατί λόγω δουλειάς κουβαλάω καθημερινά διάφορα
Αν τώρα 'καίω' περίπου 3.500-4.000 lt με μέση κατανάλωση 11 lt /100 km , υπολογίζω σε περίπου ένα όφελος της τάξης των 1.600 lt / έτος (με μέση κατανάλωση του PRIUS στα 7lt/100Km ) που σημαίνει σε περίπου 1.800,00€ / έτος .Οπότε σε μία εφταετία θα μου μείνουν στην τσέπη περίπου 12.000,00€ . (Λέω εφταετία γιατί τόσο διαρκεί η εγγύηση της ΤΟΥΟΤΑ).
Δεν είναι να το σκέφτομαι λοιπόν ????????????????? θα μου έρθει τι PRIUS 17.000,00€ σαν αγορά και όσο το πουλήσω μετά ......
Ερώτηση....
Οι μπαταρίες του για πόσα Km είναι άραγε ????????
Κάθε πόσα θα θέλουν αλλαγή και με τι κόστος ?????????Ε τότε είσαι ακριβώς η περίπτωση ανθρώπου για τον οποίο φτιάχτηκε το Prius Μπορώ να πω πως λογικά θα σε συμφέρει η αγορά του.
Δεν ξέρω να σου απαντήσω για το κόστος μπαταριών αλλά αφού έχουν εγγύηση για 7 χρόνια δε σε αγγίζει το θέμα -
To ιδανικότερο θα ήταν μάλλον επιτάχυνση και μετά glide με σβηστό κινητήρα και νεκρά. Αλλά δεν είναι και πολύ ασφαλές αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To ιδανικότερο θα ήταν μάλλον επιτάχυνση και μετά glide με σβηστό κινητήρα και νεκρά. Αλλά δεν είναι και πολύ ασφαλές αυτό.Σήμερα το πρωί πήγα στον Λαγκαδά και διαπίστωσα ότι με νεκρό το αμάξι τσουλάει από το Δερβένι μέχρι μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης (την περνάει). Είναι αρκετά επικίνδυνο να κινείσαι με νεκρό (πήγε 130+ και έπεσε στα 50) ευτυχώς δεν είχε κίνηση και δεν εκνεύρισα πολλούς.
Όπως και από τα διόδια της Εγνατίας στον Πολύμυλο (που δεν λειτουργούν) περνάς όλα τα τούνελ με νεκρό. Πάλι πάει από 130 μέχρι 60 χαω αλλά δεν σταματάει και φθάνεις μετά τη Βέροια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σήμερα το πρωί πήγα στον Λαγκαδά και διαπίστωσα ότι με νεκρό το αμάξι τσουλάει από το Δερβένι μέχρι μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης (την περνάει). Είναι αρκετά επικίνδυνο να κινείσαι με νεκρό (πήγε 130+ και έπεσε στα 50) ευτυχώς δεν είχε κίνηση και δεν εκνεύρισα πολλούς.Όπως και από τα διόδια της Εγνατίας στον Πολύμυλο (που δεν λειτουργούν) περνάς όλα τα τούνελ με νεκρό. Πάλι πάει από 130 μέχρι 60 χαω αλλά δεν σταματάει και φθάνεις μετά τη Βέροια.
Σε οποιδήποτε αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό ψεκασμό αν έβαζες top gear και άφηνες εντελώς το γκάζι θα είχες κατανάλωση πραγματικά 0. Τώρα σου έκαψε σαν να ήταν στο ρελαντί γι αυτό το διάστημα. Ομοίως, στη κατηφόρα της Καρδίας με αυτό το τρόπο δεν καίω σταγόνα βενζίνης για περίπου 4-4,5 χιλιόμετρα.
Το πρόβλημα είναι όταν έχεις καρμπυρατέρ.
Έρευνα Κατανάλωσης