-
Mε bmw 520 E60 εξακύλινδρο, 1ο πόδι Χαλκιδική - Θεσνίκη: 7,3 l/100km με 2-3 κολλήματα των 5 λεπτών στα οποία είμασσταν με 1η-2α, στην ΕΟ ταχύτητες ~120-130 χλμ/ώρα.
Aμαξάρα ρε γμτ -
Πρωτο γεμισμα στο Outback 2.0D
757,7 χιλ, 58,57λιτ --->7,73λιτ/100 σε ολες τις συνθηκες και με το clima on
Στην ΕΟ το ειχα στα 140,
περιπου 200χιλ στην πολη και αλλα 100 σε στροφιλικι ορεινο.
Πιστευω οτι με την παροδο του χρονου (και των χιλιομετρων0 θα παω καλυτερα -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Mε bmw 520 E60 εξακύλινδρο, 1ο πόδι Χαλκιδική - Θεσνίκη: 7,3 l/100km με 2-3 κολλήματα των 5 λεπτών στα οποία είμασσταν με 1η-2α, στην ΕΟ ταχύτητες ~120-130 χλμ/ώρα.
Aμαξάρα ρε γμτ523? 2300 κυβικά? βενζίνη?
-
αυτός ο δρόμος κινέτα θήβα πως είναι? θέλω να παω την αλλη εβδομάδα. Είναι καλός?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
2200 δεν ηταν η εξακυλινδρη 520?
-
Ευχαριστώ θα πάω έτσι κι αλλιως σιγά σιγά (τρόπος του λέγει)... εχουμε φαρδύνει κιόλας.
Πάντως η κατανάλωση και 3,500 κυβικά ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Μηχανικό ή αυτόματο
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θεσσαλονίκη - Βόλος - Κινέτα μέσω Θήβας 520 χλμ με ταχύτητες 130-180 χλμ το όργανο έδειξε 12,4 l/100.
Cayenne 3.6Δε θυμόμουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και είπα να δω στο internet
http://www.autotriti.gr/auto/_NEA_MONTE ... lo=PORSCHE
Ο ανταγωνισμός σπάει κόκκαλα!!!!!!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
2200 δεν ηταν η εξακυλινδρη 520?
ναι, 2200
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ένα καλό 40αρι ....... είμαι super ευχαριστημένος από Μ1 0-40 πχ, που είναι από τα χοντρά 40ρια.
εκτός από την διαφορά στην κατανάλωση, θα δεις και διαφορά στην ιπποδύναμη ...Τα έχω δει όλα με αυτό το λαδάκι
Η κατανάλωση έχει πέσει τόσο πολύ που απορώ πως γίνεται να συμβαίνει μόνο και μόνο από μια αλλαγή λαδιού Πιο βελούδινος ήχος του κινητήρα, καλό στροφάρισμα ακόμα και όταν είναι κρύο ενώ όταν ζεσταθεί έχω την εντύπωση ότι παλιότερα κόμπιαζεΣτη συγκεκριμένη διαδρομή ήμουν πάντα στα 7,5 - 8,5 l/100km
Ρεκορ καταναλωσης για εμενα
Από πρώτο πόδι Χαλκιδικής (Ν.Σκιώνη) προς Θεσσαλονίκη!
107km σε 1ώρα και 17λεπτά με 6,7 l/100km -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αφου έχει η Honda TURBOΣτο λουτράκι μόλις στρίψεις στο ρεμα και κάνεις δεξιά στο πρώτο μετά την ταμπέλα 'Δημοτικό Παρκινγ' εχει ένα type-R κοκκινο μαυρο και ανθρακοννήματα που γράφει καθαρα από πίσω TURBO
Δεν τόλμησα να ρωτήσω πως πάει γιατί φαντάστηκα ότι θα μάζευα τα κομμάτια μου......
στη γειτονια μου ειναι το εχω δει κ γω
-
Χθες κατέβασμα από ΒΠ σε παραλιακή (Γλυφάδα) μέσω Κηφισσού, μέση κατανάλωση 8,3 lt/100km.
Στην επιστροφή μέσω της ίδιας (αντίστροφης) διαδρομής αλλά με λιγότερη κίνηση (με έπιασαν μόλις 2 φανάρια), στην άνοδο του Κηφισσού είδα μέση κατανάλωση 7.5 lt/100km. Και αυτό με ανοιχτή ηλιοροφή, ελαφρά ανοιχτά παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και σταθερή ταχύτητα 100-120km/h, και ελάχιστο γκάζι.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και αυτό με ανοιχτή ηλιοροφή, ελαφρά ανοιχτά παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και σταθερή ταχύτητα 100-120km/h, και ελάχιστο γκάζι.Τους καθρεφτες τους ειχες κλειστους;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Χθες κατέβασμα από ΒΠ σε παραλιακή (Γλυφάδα) μέσω Κηφισσού, μέση κατανάλωση 8,3 lt/100km.Στην επιστροφή μέσω της ίδιας (αντίστροφης) διαδρομής αλλά με λιγότερη κίνηση (με έπιασαν μόλις 2 φανάρια), στην άνοδο του Κηφισσού είδα μέση κατανάλωση 7.5 lt/100km. Και αυτό με ανοιχτή ηλιοροφή, ελαφρά ανοιχτά παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και σταθερή ταχύτητα 100-120km/h, και ελάχιστο γκάζι.
Αυτό χαλαρά... πολύ καλή για ταξίδι!
Όταν πιέζεις πόσο καις?? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Χθες κατέβασμα από ΒΠ σε παραλιακή (Γλυφάδα) μέσω Κηφισσού, μέση κατανάλωση 8,3 lt/100km.
Στην επιστροφή μέσω της ίδιας (αντίστροφης) διαδρομής αλλά με λιγότερη κίνηση (με έπιασαν μόλις 2 φανάρια), στην άνοδο του Κηφισσού είδα μέση κατανάλωση 7.5 lt/100km. Και αυτό με ανοιχτή ηλιοροφή, ελαφρά ανοιχτά παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και σταθερή ταχύτητα 100-120km/h, και ελάχιστο γκάζι.
Αυτό χαλαρά... πολύ καλή για ταξίδι!
Όταν πιέζεις πόσο καις??Χαρακτηριστικά μετά τον Κηφισσό μπήκα ΑΟ και κινήθηκα με απαγορευτικές ταχύτητες (σχετικά με τις 4.000-4100σ.α.λ με 6η που είχε γράψει ο Krus δείχνει 180 και όχι 170 ) και όταν έφτασα σπίτι η μέση κατανάλωση είχε διαμορφωθεί στα 9.5lt/100km.
Στα τελευταία ~1200km η μέση κατανάλωση είναι στα 10.3lt/100km (μικτές συνθήκες οδήγησης).
-
Το Σάββατο γέμισα το 206 στην Elin στο Μαρούσι με 1,109 E/lt.
Έκανα τη διαδρομή Αθήνα - Πόρτο Χέλι - Άγιο Αιμιλιανό - Ερμιόνη - Πόρτο Υδρα & πίσω Αθήνα. Σύνολο 425 χλμ (μισά τη μία μέρα, μισά την επόμενη). Μέση κατανάλωση 7.7 lt/100km με Α/C μόνο στον πηγαιμό, μια και γύρισα βράδυ με δροσούλα.
Υπολογίζω ότι θα μπορούσα να το ρίξω κοντά στα 7.3 - 7.4 στη συγκεκριμένη διαδρομή οδηγώντας με λίγο μικρότερες ταχύτητες σε Ε.Ο. (μέχρι ~130) και λίγο πιο χαλαρά στα στροφιλίκια από Επίδαυρο και κάτω. Γενικά δεν το πατούσα παραπάνω από το μέσο όρο των άλλων οδηγών, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων - απλά φρόντιζα να μην κολλάω πίσω από κάποιον υπερβολικά αργό και μαζεύεται κονβόι πίσω μου.
Τώρα σύμφωνα με το T/C μου έχουν μείνει λίγο πάνω από 200 χλμ με το ίδιο ρεζερβουάρ (50 l) αλλά βέβαια μέσα στην πόλη δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη.
-
Με τρομακτικα οικονομικη οδηγηση εχω κανει μεχρι ωρας 60 περιπου χιλιομετρα με μεσο ορο συμφωνα με τον υπολογιστη ταξιδιου 5.3!!!(κατα 70% μεσα σε πολη).Μολις συμπληρωσω 300 χιλιομετρα θα παω να το ξαναγεμισω να δω ποσο σφαλμα θα κανει ο υπολογιστης .Το αμαξι ειναι GPunto 1.4 95
-
Σε μια δική μου μέτρηση η απόκλιση του TC απο την πραγματική κατανάλωση ήταν 0.2 λ/100χλμ.
Να πώ και εγώ ότι πέτυχα την μικρότερη κατανάλωση με ήρεμη οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο,περίπου 200 χλμ ταξίδι, και ήταν 4.5λ/100χλμ(ένδειξη TC).
Αυτοκίνητο GPunto 1.3 90hp diesel. -
Ο χρήστης nikospva έγραψε:
Σε μια δική μου μέτρηση η απόκλιση του TC απο την πραγματική κατανάλωση ήταν 0.2 λ/100χλμ.Σχεδόν αμελητέα απόκλιση η οποία δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται στο ΤC - εκτός κι αν έχεις εξασφαλίσει ότι η αντλία του βενζινάδικου δεν κλέβει καθόλου και ξέρεις ακριβώς τι μπήκε στο ρεζερβουάρ σου και τι βγήκε.
Με τρομακτικα οικονομικη οδηγηση εχω κανει μεχρι ωρας 60 περιπου χιλιομετρα με μεσο ορο συμφωνα με τον υπολογιστη ταξιδιου 5.3!!!(κατα 70% μεσα σε πολη).Μολις συμπληρωσω 300 χιλιομετρα θα παω να το ξαναγεμισω να δω ποσο σφαλμα θα κανει ο υπολογιστης .Το αμαξι ειναι GPunto 1.4 95
Το ίδιο μοτέρ έχει φίλη μου σε Punto Sporting (όχι σε Grande). Απ' όσο θυμάμαι κάτω από 6.5 lt/100km δεν έχει βγάλει, και αυτό στο ταξίδι και με αρκετή αυτοσυγκράτηση.
Για το δικό σου η FIAT στους πίνακες των 4Τ απ' ό,τι βλέπω δίνει **6.1 lt/100km **ως ***μέση ***κατανάλωση.
-
Σημερα που το κινησα αποκλειστικα μεσα στην πολη ανεβηκε στα 6.4lt/100 συμφωνα με τον υπολογιστη παντα.Καλα σιγουρα η φιλη σου δεν κανει την οδηγηση που κανω εγω : το πολυ 50 μεσα στην πολη και το πολυ 80 εκτος.Επιπλεων δεν ξερω αν βαζει και 6η με 50 χιλιομετρα (εννοειται οχι σε ανηφορα).Αυτο που κανω ειναι μαλλον επικινδυνο γιατι ετσι οπως τρεχουν οι αλλοι θα κολλησει κανεις απο πισω.Απλως εχω περιεργεια να δω ποσο θα καψει.Καλα το ποσο θυμωμενοι ειναι οι οδηγοι που κολλανε απο πισω δεν περιγραφεται.
Το μονο που μου αρεσει σε αυτον τον τροπο οδηγησης ειναι οτι οταν με προσπερνανε οι τσαντισμενοι οδηγοι ,κατα 90% θα τους πιασω στο επομενο φαναρι(για να μην σου πω οτι θα τους προσπερασω κιολας αφου ερχομαι με φορα ) και τοτε τσαντιζονται ακομα περισσοτερο
Τελικα δεν κερδιζεις τιποτα πηγαινοντας γρηγορα στην πολη
-
Έχω κακομάθει στα πραγματικά 5-6l/100km (πάνω από 6.5 δεν έχω δει ποτέ, ακόμα και μέσα στην πόλη) και μου κακοφαίνεται τώρα που σκέφτομαι να πάρω ένα κανονικό αυτοκίνητο...
Βέβαια, πιστεύω και πάλι πως έτσι που οδηγώ σαν παππούς δε θα κατεβάζει τα άντερά του και το μεγάλο αλλά θα μου φαίνεται κάπως να μου στοιχίζει 50% παραπάνω στην καλύτερη...Καβουράκιας; Μάλλον περισσότερο ζήτημα αντίληψης είναι...
Θα ήθελα ένα ντηζελάκι γμτ!Επίσης βρήκα (χθες που με είχε πιάσει άγχος) και ένα ωραίο κιτ με κόστος κοντά στο 10ρικο για να κάνω το σκαθάρι μου state-of-the-art ηλεκτροκίνητο με LiMH μπαταρίες και ψηφιακό managment!
Classic looks-Zero emissions*!
Βλέπω το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία πλέοn!
Έρευνα Κατανάλωσης