-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Εμ αν χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα...
Nokia 730 & Tapatalk
Στο Ελλαδισταν ΤΠΤ δεν ειναι αυτονοητο.....Εγω θεωρω πως Ολος ο κοσμος πρεπει να ξερει να οδηγαει πρωτα χειροκινητο και μετα αυτοματο γιατι σχεδον σιγουρα ακομα και αυτοματο να εχει καποιος καποια στιγμη θα χρειαστει να οδηγησει χειροκινητο οποτε η δεν θα το κανει επειδη δεν θα εχει διπλωμα και αρα μπορει να συμβει κατι κακο (πχ να πρεπει να παει καποιον στο νοσοκομειο - κατι που συμβαινει και δεν ειναι επιστημονικη φαντασια) η θα το κανει και παλι μπορει να συμβει κατι κακο (ατυχημα πχ). Για μενα εστω δεν βγαζει νοημα να υπαρχει διπλωμα απλα για αυτοματα αυτοκινητα.
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τα μηχανάκια που σου είπα πιο πάνω. Δηλαδή όλοι οι οδηγοί δίκυκλων θα πρέπει να βγάλουν δίπλωμα για 1000αρα μηχανή με το σκεπτικό ότι κάποτε μπορει να χρειαστεί να την οδηγήσουν; Το ποσοστό αυτών που πηγαίνουν να βγάλουν δίπλωμα για αυτόματο αυτοκίνητο προφανώς είναι πολύ μικρό, αλλά αν ο άλλος δεν θέλει να οδηγήσει χειροκίνητο θα τον βάλουμε με το στανιό;
Και αν καποια στιγμη αναγκαστει να οδηγησει με ταχυτητες και δημιουργησει καποιο ατυχημα τοτε τι? Νομιζω πως καποια πραγματα ειναι αυτονοητα, δεν ειναι οπως στην Αμερικη που οι ταχυτητες σε ολα τα 'ντοπια' αυτοκινητα πλυν εισαγωγης βρισκονται στο τιμονι οποτε ολοι μαθαινουν ετσι. Εδω πιστευω πως θα επρεπε καποιος να μαθαινει στο χειροκινητο πρωτα και μετα στο αυτοματο. Οσο για τα μηχανακια εκει αλλαζουν πολλα απο μεγεθος μεχρι ιπποδυναμη, ταχυτητα κτλ κτλ κτλ, νομιζω ολιγον ασχετο με τα αυτοκινητα.
Kαι αν κάποια στιγμη πρέπει να οδηγήσει τρένο;Αεροπλάνο;Πλοίο;Διαστημόπλοιο;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Kαι αν κάποια στιγμη πρέπει να οδηγήσει τρένο;Αεροπλάνο;Πλοίο;Διαστημόπλοιο;
Άσε που αν κάποιος ο οποίος δεν έχει οδηγήσει ποτέ χειροκίνητο, βάλει στο μυαλό του ότι 'χρειάζεται' να οδηγήσει, θα του κοπεί η όρεξη γρήγορα από τα διαδοχικά σβησίματα πιστεύω.
-
Εν γένη κι εγώ πιστεύω πως κάποιος καλύτερα να βγάλει πρώτα δίπλωμα για χειροκίνητο και στη συνέχεια αν θέλει να επιλέξει το αυτόματο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της υπερτονίας που αναφέρει ο φίλος μας (για την οποία δεν γνωρίζω παρά μόνο όσα ανέφερε) ίσως είναι καλύτερα να βγάλει κατευθείαν δίπλωμα για αυτόματο αν αυτό, όπως λέτε, όντως είναι εφικτό.
-
ναι και γω για αυτόματο τείνω περισσότερο .... ξέρετε καμιά καλή σχολή στη Λάρισα ?
-
Αρχικά θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνα να δεις ποιες έχουν αυτόματο εκπαιδευτικό. Σίγουρα δε θα έχουν όλες. Οπότε ξεκίνα από εκεί, και παίρνε και προσφορές ταυτόχρονα.
Δε ξέρω αν με το πρόβλημα που έχεις σου απαγορεύεται από το νόμο να βγάλεις για χειροκίνητο. Αν απλά το θες με το σκεπτικό ότι θα πάρεις αυτόματο, δεν είναι κακό να δοκιμάσεις λίγο την οδήγηση στο χειροκίνητο, και αν δεις οτι δε μπορείς πας στο αυτόματο. Ή αν το πρόβλημα είναι τέτοιο που καθιστά απαγορευτική γενικά την οδήγηση χειροκίνητου τότε πήγαινε απευθείας στο αυτόματο.
Οπότε για να σου συνοψίσω την 'πρόταση'¨μου:
[list:36apq9k1]Αν έχεις νομικό θέμα προφανώς πας απευθείας σε αυτόματο
Αν δεν έχεις, δοκίμασε να δεις το χειροκίνητο
Αν δεν την παλεύεις λόγω του θέματός σου, πήγαινε σε αυτόματο[/list:u:36apq9k1] -
Χαίρετε. Είχα δώσει για δίπλωμα οδήγησης μέσα Φεβρουαρίου στην Πάτρα και από τότε περιμένω να μου έρθει. (Από ότι μου έχουν πει χρειάζεται ένα 3μηνο. ) Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα μια εφαρμογή του υπουργείου η οποία σε ενημερώνει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίπλωμα. Έβαλα λοιπόν τα στοιχεία μου αλλά μου λέει πως δεν υπάρχει αίτηση εκτύπωσης με αυτά τα στοιχεία. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: ο αριθμός πρωτοκόλλου που βάζω είναι αυτός που έχω από το χαρτί αποτελεσματων των σημάτων. Μήπως υπάρχει και άλλος αριθμος ή απλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτύπωσης; Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης prophet48 έγραψε:
Χαίρετε. Είχα δώσει για δίπλωμα οδήγησης μέσα Φεβρουαρίου στην Πάτρα και από τότε περιμένω να μου έρθει. (Από ότι μου έχουν πει χρειάζεται ένα 3μηνο. ) Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα μια εφαρμογή του υπουργείου η οποία σε ενημερώνει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίπλωμα. Έβαλα λοιπόν τα στοιχεία μου αλλά μου λέει πως δεν υπάρχει αίτηση εκτύπωσης με αυτά τα στοιχεία. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: ο αριθμός πρωτοκόλλου που βάζω είναι αυτός που έχω από το χαρτί αποτελεσματων των σημάτων. Μήπως υπάρχει και άλλος αριθμος ή απλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτύπωσης; Ευχαριστώ.μόνο όταν είναι έτοιμο το δίπλωμα στο εμφανίζει με αυτό τον τρόπο. Από την στιγμή που σου λέει ότι είσαι λάθος σημαίνει πως δεν είναι έτοιμο
-
Οκ σε ευχαριστώ! Σχετικά με τον αριθμό πρωτοκόλλου ξέρεις μήπως αν είναι ο ίδιος;
Πριν ανοίξουμε ένα θέμα, κοιτάμε μήπως υπάρχει ήδη ανάλογο θέμα [mod]
-
ο ίδιος είναι
-
καλησπέρα σας γραφω το πρώτο μου post εδω με λενε αλεξη και ειμαι 19 χρονων λοιπόν σύντομα θα παω να γραφτω σε σχολή οδηγών για δίπλωμα αυτοκινητου θα ήθελα να μαθω τα εξης σε ποσο χρονικο διάστημα θα αποκτησω το διπλωμα μου αν περασω με την πρωτη σε όλα .ποσο καιρο κανει να βγει η καρτελα και ποσο διαρκούν τα μαθηματα θεωριας και πρακτικης
-
Νομίζω πως στη σχολή θα σου απαντήσουν πιο έγκυρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, πιστεύω πως και σε ένα μήνα μπορείς να έχεις καθαρίσει με όλα (μαθήματα και θεωρητικά), εκτός αν υπάρχει γραφειοκρατεια στο υπουργείο. Πήγαινε σε μια σχολή και θα σου πούνε εκεί.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Νομίζω πως στη σχολή θα σου απαντήσουν πιο έγκυρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, πιστεύω πως και σε ένα μήνα μπορείς να έχεις καθαρίσει με όλα (μαθήματα και θεωρητικά), εκτός αν υπάρχει γραφειοκρατεια στο υπουργείο. Πήγαινε σε μια σχολή και θα σου πούνε εκεί.Ευχαριστώ Πολύ για την απάντηση παντως αν μου πουν 3 μηνες ειναι υπερβολή μπορυν να μου πουν καποια ατομα την εμπειρία τους που το βγαλανε το 2014 2015
-
Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά εγω ενα καταλαβαίνω. Τα τελευταία 10 χρόνια αλλάξαμε διπλώματα 4 φορές και συνεχίζουμε ....να πληρώνουμε την αλλαγή και το μυαλό κουκούτσι.
-
Ο χρήστης alex96 έγραψε:
Νομίζω πως στη σχολή θα σου απαντήσουν πιο έγκυρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, πιστεύω πως και σε ένα μήνα μπορείς να έχεις καθαρίσει με όλα (μαθήματα και θεωρητικά), εκτός αν υπάρχει γραφειοκρατεια στο υπουργείο. Πήγαινε σε μια σχολή και θα σου πούνε εκεί.
Ευχαριστώ Πολύ για την απάντηση παντως αν μου πουν 3 μηνες ειναι υπερβολή μπορυν να μου πουν καποια ατομα την εμπειρία τους που το βγαλανε το 2014 2015
Θεωρώντας ότι θα κάνεις όλα τα μαθήματα οδήγησης, και με σχετική συχνότητα, πχ 3-4 μαθήματα ανα εβδομάδα θεωρώ σε ένα μήνα μπορείς να δώσεις και να τελειώνεις από μεριάς σου. Τώρα ανάλογα με το νομό που βρίσκεσαι, η καθαυτή έκδοση του διπλώματος μπορεί να κάνει από 2 εβδβομάδες μέχρι και μήνες, ανάλογα με το φόρτο του υπουργείου και της τοπικής διευθυνσης συγκ.
-
Καλημέρα , εδώ και λίγους μήνες έκλεισα τα 18 και αποφάσισα να κάνω μαθήματα για δίπλωμα , το πρόβλημα μου ειναι οτι όλοι οσοι έχω μιλησει ( φίλοι και γνωστοί ) μου λένε οτι πρέπει να 'λαδώσεις' αλλιώς οτι και να κάνεις κατι θα σου βρούνε και θα σε κόψουνε , μου φαίνεται παράλογο και δεδομένου οτι οδηγάω καιρό λόγω εγωισμού δεν θέλω να λαδώσω , Θα έχω ελπίδες ή τζάμπα κόπος ? Επίσης γνωρίζεται στην θεσσαλονίκη για τίμιες σχολές να μου προτείνεται ?
Ευχαριστώ -
Μην ακους σαχλαμαρες,δεν σε κοβουν χωρίς λόγο.Αν δεν κάνεις λάθος θα το παρεις.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Χθες σε συζήτηση με τον ανιψιό μου (23 χρονών) μου είπε πως θα ήθελε συμβουλές για να ξεκινήσει για δίπλωμα οδήγησης. Όταν τελείωσε το λύκειο εδώ έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές και γύρισε φέτος για το στρατιωτικό του, τελειώνει και αυτό και θέλει να βγάλει δίπλωμα. Δεν έχει πιάσει τιμόνι ποτέ στη ζωή του, δεν φοβάται ή τίποτα τέτοιο απλά δεν του χρειάστηκε όσο ήταν έξω και ποτέ δεν είχε 'κάψα' με τα αυτοκίνητα.
Η ερώτηση είναι η εξής: πιστεύετε πως θα ήταν καλό να ξεκινήσει από το μηδέν με τον δάσκαλο ή να τον ξεκινήσω εγώ με τα βασικά ώστε να ξέρει πέντε πράγματα πριν ξεκινήσει μαθήματα πορεία? Συμβουλές για επιλογή σχολής?
Any thoughts/advices appreciated
-
H μονη συμβουλη που εχω ειναι να κανει ΟΛΑ τα μαθηματα (οχι τα μισα η το 1/3 που κανουν καποιοι βιαστικοι) και να ΜΗΝ λαδωσει για να παρει το διπλωμα. Απο εκει και περα η αρχη ειναι το λιγοτερο που θα επρεπε να τον ανησυχει. Το τελος ειναι που μετραει και σε αυτη την χωρα οι περισσοτεροι δεν ξερουν να οδηγουν οταν παιρνουν διπλωμα.
-
Σε ευχαριστώ για το input, και εμεις αυτής της άποψης είμαστε, όχι λάδι.
Είναι και τυχερούλης αφού θα έχει δικό του αμάξι ένα Micra 2009 με λίγα σχετικά χιλιόμετρα..
-
Εγώ από την πλευρά μου δεν θα ήθελα να γίνω 'δάσκαλος' σε κανένα συγγενή μου, όπως επίσης δεν θα ήθελα να έχω 'δάσκαλο' συγγενή μου. Αν δημιουργηθούν προστριβές μπορεί να έχουν άσχημη κατάληξη.
Τώρα από εκεί και πέρα, αυτά είναι και υποκειμενικά θέματα, οπότε ο καθένας πράττει όπως θέλει.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ