-
Προωθείται νέα ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2006 17:46Σε μια νέα ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης θα καταλήξουν ως τον Ιούνιο οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε., δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Αυστρίας Χούμπερτ Γκόρμπαχ.
Η νέα άδεια θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και θα έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο η διάρκεια της άδειας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά συζητείται το διάστημα των 10 ετών.
Η πιο πρόσφατη πρόταση είναι η νέα άδεια να υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη σε έξι χρόνια και να δοθεί το περιθώριο 20 ετών έως ότου όλοι οι οδηγοί να είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν αλλάξει τις παλιές τους άδειες με νέες.
Σήμερα υπάρχουν στην Ευρώπη περίπου 100 διαφορετικές εκδοχές αδειών οδήγησης. Χθες, η Αυστρία εισήγαγε σε πανεθνικό επίπεδο νέες άδειες οδήγησης με τη μορφή πιστωτικής κάρτας.
Γερμανικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2006 17:46Σε μια νέα ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης θα καταλήξουν ως τον Ιούνιο οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε., δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Αυστρίας Χούμπερτ Γκόρμπαχ.
Η νέα άδεια θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και θα έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο η διάρκεια της άδειας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά συζητείται το διάστημα των 10 ετών.
Η πιο πρόσφατη πρόταση είναι η νέα άδεια να υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη σε έξι χρόνια και να δοθεί το περιθώριο 20 ετών έως ότου όλοι οι οδηγοί να είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν αλλάξει τις παλιές τους άδειες με νέες.
Σήμερα υπάρχουν στην Ευρώπη περίπου 100 διαφορετικές εκδοχές αδειών οδήγησης. Χθες, η Αυστρία εισήγαγε σε πανεθνικό επίπεδο νέες άδειες οδήγησης με τη μορφή πιστωτικής κάρτας.
-
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
-
Αντε σιγα σιγα να γινονται και οι ταυτοτητες ετσι σε μορφη και μεγεθος πιστωτικης καρτας οπως ειναι στην Κυπρο που δεν ειναι στην ευρωπη πολλα χρονια τωρα...
Αυτο το διπλωμα και η ταυτοτητα που εχουμε σημερα ειναι τελειως αντι πρακτικα και παλιομοδιτικα -
Το πιθανότερο είναι με την πάροδο των χρόνων να έχουμε μια τύπου πιστωτικής κάρτας για όλα, ταυτότητα , δίπλωμα, διαβατήριο κλπ.
-
αυτήν την άδεια την έχω απο το 98
-
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: σε 6 χρόνια θα 'χουν διεξαχθεί στη Μπανανία δύο εκλογικές 'αναμετρήσεις', οι ευαισθητοποιημένοι υπάλληλοι του υπουργείου μεταφορών και των σχετικών υπηρεσιών των νομαρχιών θα 'χουν 'κατέβει' σ' απεργία τουλάχιστον 6 φορές, διαμαρτυρόμενοι για την 'έλλειψη προσωπικού', μ' αποτέλεσμα να προσληφθούν κανά δυο χιλιάδες από δαύτους ακόμα. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν ν' αντικαταστήσουν κάποια στιγμή τις άδειες οδήγησης λίγο πριν εξαντληθεί το πετρέλαιο στον πλανήτη μας ...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το πιθανότερο είναι με την πάροδο των χρόνων να έχουμε μια τύπου πιστωτικής κάρτας για όλα, ταυτότητα , δίπλωμα, διαβατήριο κλπ.ΜΕ λίγη παραπάνω πάροδο θα έχουμε εμφυτευμένο τσιπάκι.
Ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΜΕ λίγη παραπάνω πάροδο θα έχουμε εμφυτευμένο τσιπάκι.
Γνωρίζεις μήπως εάν στο σημείο εμφύτευσης υπάρχει εκ φύσεως οπή ή θα μας δημιουργήσουν οι αρμόδιοι για τη τοποθέτηση;
-
επρεπε να εισασταν απο μια μερια να δειτε πως την κοιταζε την αδεια οδηγησης μου [αυτο το κοκκινο πραγμα ] ενας μεξικανος αστυνομικος που με σταματησε για τροχαια παραβαση πριν λιγες μερες που βρεθηκα εκει.
χρειαστηκε να ''επιστρατευσει'' αλλον συναδελφο του ο οποιος με τα λιγα αγγλικα του καταλαβε τι ειναι αυτο το χαρτι.
τελικα περισσοτερο ρολο επαιξε ο τοπος καταγωγης μου [griego=ελληνας] και με αφησαν να φυγω γιατι αν ημουν gringo= ηπαμερικανος τοτε την ειχα ασχημα αφου δεν τους πανε με τιποτα οπως μου ειπαν αργοτερα ντοπιοι φιλοι μου ενω τους ελληνες τους αγαπουν ιδιαιτερα.
ελπιζω συντομα να απαλλαγουμε απο αυτην την αηδια που εχουμε τωρα και να παρουμε κατι πιο πρακτικο και ιντερνασιοναλ.
-
Παλι θα πληρωνουμε και παλι θα τρεχουμε,και παλι πορτα θα τρωμε οπως με τα διαβατήρια.
Η χαρα του γραφειοκράτη ειναι αυτη η ΕΕ -
Ακουσα σημερα στη ΝΕΤ πως απο 19 Ιανουαριου θα δινονται τα νεα διπλωματα σε μεγεθος πιστωτικης καρτας τα οποια θα εχουν τσιπ και θα διαβαζονται απο μηχανιματα της αστυνομιας.Απ οτι θυμαμαι ειπαν οτι για αντικατασταση ο ενδιαφερομενος θα πρεπει να καταβαλει 30 ευρω και θα το προμηθευτε απο τη νομαρχια.
-
πολύ μ' αρέσουν αυτές οι υποχρεωτικές ανανεώσεις για τις οποίες ο πολίτης πρέπει να σκάει λεφτά
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
πολύ μ' αρέσουν αυτές οι υποχρεωτικές ανανεώσεις για τις οποίες ο πολίτης πρέπει να σκάει λεφτάΔεν είναι υποχρεωτική, μπορείς να κρατήσεις το παλιό έως άλλα 34 (?) χρόνια.
-
τα δικαιολογητικά τα ξέρει κανείς????
-
Άντε, ποιος θα κάνει την πρωτιά; Είμαι περίεργος να δω πόσο καιρό θα χρειάζονται για να τα εκδόσουν... Και επίσης πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να δούμε περιπολικό που θα την περνάει από card reader για έλεγχο, αντί απλά να το κοιτάει... Γιατί στην αρχή σίγουρα θα το χρησιμοποιούν όπως το κλασσικό παλιό ροζ δίπλωμα...
-
update:
πήρα τηλέφωνο στη νομαρχία και ουτε αυτοί έχουν ενημερωθεί ακόμα για τα δικαιολογητικά
από την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουν σίγουρα
ΥΓ
επειδή υπάρχει και άλλο θέμα με νέα διπλώματα κάντε το ένα merge -
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Άντε, ποιος θα κάνει την πρωτιά; Είμαι περίεργος να δω πόσο καιρό θα χρειάζονται για να τα εκδόσουν...Λενε οτι μεσα σε 7 μερες θα το εχεις.Οπως γινεται και με τις νεες ταυτοτητες δηλαδη.
-
Εγώ πάντως δεν θα είμαι ο πρώτος!!! Έτσι κι αλλιώς σε τρία χρόνια αναγκαστικά το ανανεώνω (Ε' βλέπεις). Αλλά και για τους υπόλοιπους η διορία είναι μέχρι το 2032, οπότε έχετε καιρό!!!
-
το νεο διπλωμα θα ειναι διεθνες; (δηλαδη δεν θα απαιτειται η οποια αλλαγη απο την ΕΛΠΑ για να οδηγουμε στο εξωτερικο; )
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ