-
Εχεις ρωτησει συνολικο κοστος?
-
Μπα. Όχι.
-
Καλησπέρα,
Έχω πρόσφατα περάσει τις εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου και περιμένω την έκδοση του. Σε περίπτωση που στο μεσοδιάστημα οδηγήσω και με σταματήσουν ποιές είναι οι κυρώσεις; Είναι σαν να μην έχω βγάλει δίπλωμα ή απλά πληρώνω το 20ευρω αν με γράψουν, επειδή δεν έχω το δίπλωμα πάνω μου;
Ευχαριστώ πολύ!
-
To δίπλωμα θα γράφει την ημερομηνία της εξέτασης, οπότε σε περίπτωση δικαστηρίου κλπ αθωώνεσαι αλλά ποιος τρέχει?
Το βασικότερο είναι ότι ΔΕΝ σε καλύπτει η ασφαλιστική! -
Παιδιά δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ.
Έχω δίπλωμα τροχαίας για μηχανάκι 50 κε και δίπλωμα αυτοκινήτου. Έμαθα πως πρέπει να ενσωματωθεί το δίπλωμα για το 50άρι μέχρι τέλος του 2014 στο νέο δίπλωμα - κάρτα γιατί πλέον καταργήθηκαν τα διπλώματα των 50αριών από την Τροχαία. Το ζήτημα που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.
Με το νέο αυτό δίπλωμα - κάρτα, που θα προκύψει από την ενσωμάτωση αυτή, θα μειωθεί η διάρκεια ισχύος του διπλώματος μου στα 15 χρόνια ή θα συνεχίσει να ισχύει ως τα 65 μου όπως ίσχυαν και τα δύο διπλώματα μέχρι τώρα;
Ευχαριστώ πολύ
-
Ποιο πάνω την ίδια απορία διατυπώσαμε και εμείς... και μάλλον άκρη δεν βγάλαμε.
Εγώ περιμένω να πάρω το 'νέο' δίπλωμα για να δω τι θα αναφέρει.
Στα ΚΕΠ πάντως δεν ήξεραν και στο τμήμα του υπουργείου που πήρα πολλές φορές τηλέφωνο σε πολλά διαφορετικά νούμερα κανείς δεν απάντησε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιο πάνω την ίδια απορία διατυπώσαμε και εμείς... και μάλλον άκρη δεν βγάλαμε.Εγώ περιμένω να πάρω το 'νέο' δίπλωμα για να δω τι θα αναφέρει.
Στα ΚΕΠ πάντως δεν ήξεραν και στο τμήμα του υπουργείου που πήρα πολλές φορές τηλέφωνο σε πολλά διαφορετικά νούμερα κανείς δεν απάντησε.
Ακριβώς φίλε. Και εγώ διάβασα τα προηγούμενα αλλά δεν κατέληξα σε κάτι που σίγουρα να ισχύει με βεβαιότητα γιαυτό και έκανα την άνωθεν ερώτηση.. Ένας φίλος στις προηγούμενες σελίδες έδειξε φωτό από το νέο του δίπλωμα που δεν επηρεάστηκε η χρονική ισχύς του και παρέμεινε στα 65 χρόνια αλλά κάποιος άλλος σε άλλη σελίδα, διάβασα πως με την αλλαγή του διπλώματος σε νέου τύπου, η ισχύς περιορίστηκε στα 15 χρόνια. Δυστυχώς δεν βγαίνει δηλαδή σαφές συμπέρασμα του τι συμβαίνει. Εάν είναι να το πάμε στην τύχη, δεν γίνεται τίποτα. Και εγώ τέλος του χρόνου εάν δεν το ανανεώσω χάνω το δίπλωμα για το 50αράκι! Αν είναι όμως να μπλέκω με ανανεώσεις στα 15χρόνια καλύτερα να κρατήσω το παλιό ροζ μιας και το δίπλωμα για 50αράκι απλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, παρά μόνο καμιά φορά που είχα πάρει για βόλτα ένα 50αράκι κανενός φίλου., Δυστυχώς στο Ελλάντα πάμε κατά τύχει και όπως λάχει... Τίποτα σίγουρο τίποτα σαφές. Φίλε όταν πάρεις το νέο δίπλωμα πες μας τελικά εάν παραμένει το 65 έτος. Ευχαριστώ.
-
Εγώ έκανα την κίνηση γιατί και σε 15 χρόνια να λήγει, θα είμαι σχεδόν 60 χρονών...
Οπότε τι 60 τι 65 ... -
φιλος εχασε το διπλομα του τυπου καρτας το οποιο ελειγε στα 65του χρονια το οποιο το ειχε βγαλει πριν τις αλλαγες με την 15ετια...στην αστυνομια του ειπαν εμμεσος οτι δεν αξιζει να βγαλει αλλο 100ε παραβολα +οτι πεζει να θελει ανανεωση στην 15ετια και του ειπαν οτι αν τον πιασει κανενας βλεπει στον τερματικο τον αριθμο του διπλοματος αρκει να εχει ταυτοτητα πανω του και δεν χρειαστει εξακριβοση ,στιν χειροτερη αν πεσει σε ζωω του κοβει προστιμο 20ε για μη επαρκη στοιχεια η οποια εντος 10 ημερων αν πληρωθει γινετε 10ε.... αντε να τον πιασουν 10 φορες δεν παιζει θα το εχει βρει μεχρι τοτε καθος πεζει να το εχει στο εξοχικο του.
σε διαμαχη με φιλο για τα 4τροχα τυπου γουρουνες οδηγουντε τελικος με διπλωμα αυτοκινητου!? η' πρεπει να ειναι μεχρι πανω απο 250cc για να γινετε!?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
φιλος εχασε το διπλομα του τυπου καρτας το οποιο ελειγε στα 65του χρονια το οποιο το ειχε βγαλει πριν τις αλλαγες με την 15ετια...στην αστυνομια του ειπαν εμμεσος οτι δεν αξιζει να βγαλει αλλο 100ε παραβολα +οτι πεζει να θελει ανανεωση στην 15ετια και του ειπαν οτι αν τον πιασει κανενας βλεπει στον τερματικο τον αριθμο του διπλοματος αρκει να εχει ταυτοτητα πανω του και δεν χρειαστει εξακριβοση ,στιν χειροτερη αν πεσει σε ζωω του κοβει προστιμο 20ε για μη επαρκη στοιχεια η οποια εντος 10 ημερων αν πληρωθει γινετε 10ε.... αντε να τον πιασουν 10 φορες δεν παιζει θα το εχει βρει μεχρι τοτε καθος πεζει να το εχει στο εξοχικο του.σε διαμαχη με φιλο για τα 4τροχα τυπου γουρουνες οδηγουντε τελικος με διπλωμα αυτοκινητου!? η' πρεπει να ειναι μεχρι πανω απο 250cc για να γινετε!?
Για γουρούνες πάνω από 50 κε θέλει αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ έκανα την κίνηση γιατί και σε 15 χρόνια να λήγει, θα είμαι σχεδόν 60 χρονών...
Οπότε τι 60 τι 65 ...Ναι αλλά στα 60 λίγο ζάχαρο να σου βρούνε παραπάνω θα πάς στο δευτεροβάθμιο ...
-
Πριν ένα χρόνο ανανέωσε ο πατέρας μου που είναι πάνω από 70 στα ΚΕΠ...χωρίς να κοιτάξουν τίποτα από τα χαρτιά των γιατρών.
Οπότε στα 60μου, και αν υπάρχει μέχρι τότε Ελλάδα και ΚΕΠ θα δούμε τι θα κάνουμε...
Μέχρι τότε για ένα είμαι σίγουρος. Θα έχουν αλλάξει καμιά 10αριά φορές οι νόμοι, ο ΚΟΚ, τα διπλώματα κλπ...κλπ... -
Τελικά ρε παιδιά τι έγινε; Έκανε κανείς το δίπλωμά του νέου τύπου με ενσωμάτωση και της ΑΜ για πενηντάρια και στην κατηγορία Β πότε θέλει ανανέωση, στα 15 χρόνια ή ισχύει μέχρι τα 65 χρόνια σου;
-
Το δίπλωμα (η κάρτα δλδ) έχει ισχυ 15 χρόνια. Η άδεια οδήγησης μέχρι τα 65 έτη. Κοινως, κάθε 15 χρόνια τα σκας για να πάρεις καινούργια κάρτα. Όποιος παίρνει το καινούργιο, έτσι θα πηγαίνει.
-
Δηλαδή το παραδοσιακό παράβολο και μετά στα ΚΕΠ... για αντικατάσταση.
Βρήκαν τρόπο να βγάζουν χρήματα...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Το δίπλωμα (η κάρτα δλδ) έχει ισχυ 15 χρόνια. Η άδεια οδήγησης μέχρι τα 65 έτη. Κοινως, κάθε 15 χρόνια τα σκας για να πάρεις καινούργια κάρτα. Όποιος παίρνει το καινούργιο, έτσι θα πηγαίνει.A δηλαδή εννοείς πως απλά γίνεται ανανέωση της κάρτας κάθε 15 χρόνια χωρίς ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονταν μέχρι πρότινος με τα παλιά διπλώματα όταν είσαι 65 και πάνω; Εγώ νόμιζα πως με το νέο δίπλωμα - κάρτα κάθε 15 χρόνια που ανανεώνεις το δίπλωμα - κάρτα , περνάς και ιατρικές εξετάσεις.... (Δεν μιλώ για το επαγγελματικό, για το απλό δίπλωμα για ΙΧ αμάξι μιλώ.) Για διευκρινιστείτε το αυτό παρακαλώ. Έτσι είναι;
-
Το πιο πιθανό είναι να θέλει ιατρικές εξετάσεις κατά την ανανέωση.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Το πιο πιθανό είναι να θέλει ιατρικές εξετάσεις κατά την ανανέωση.Και εγώ διαβάζοντας το Νόμο αυτό κατάλαβα...
-
Συμφωνώ με τους προλαλησαντες. Μα ο σκοπός της κοινοτικής οδηγίας αυτός είναι. Να γίνεται ιατρικός έλεγχος του οδηγού για να πιστοποιειται η αρτιότητα του για οδήγηση. Τώρα, αν στην Ελλάδα γίνεται της μίζας το κάγκελο για να βγάζουν δίπλωμα οι τυφλοί και οι κουτσοι, αυτό είναι άλλη υπόθεση...
-
Κάνα νέο σχετικά με το ερώτημά μου έχουμε;
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ