-
+1
-
+1000...ετσι ακριβως...για να δουμε,last -sorry- NEXT year,τι θα βρουνε να μας πουν παλι.
Β. -
Ποια τεκμηρια...εδω μιλαμε για τον απολυτο εμπαιγμο πλεον. Οντως για αλλου το πηγαιναν αλλα ευτυχως οι συνθηκες δεν τους βοηθησαν. Το θεμα ειναι οτι ηρθε η ωρα να δρεψουμε τους καρπους της πολιτικης των μπλε κλεφτων και των πρασινων ληστων. Πετσοκομμενα εργασιακα δικαιωματα, η απεργια πλεον δεν εχει κανενα νοημα, το 'ονειρο του δημοσιου' δεν εχει αντικρυσμα αφου 'ξεζουμιζεσαι' πρωτα ως συμβασιουχος χανοντας περιπου μια δεκαετια πληρους ασφαλισης και αν, λεμε αν, διοριστεις τοτε παιρνεις ενα μισθο πεινας και μια ελαχιστη συνταξη, η ειδοσηματικη ταξη των 25-30.000Ε το χρονο πρεπει να πληρωνει το μαρμαρο στην ουσια (οι μικροι δεν εχουν αλλα να δωσουν ενω οι μεγαλοι συνεχιζουν ανενοχλητοι το κρυψιμο), οι οποιες αυξησεις των μισθων των πολιτων ακυρωνονται απο το κοστος ζωης ενω αν βλεπαμε τις αυξησεις των βουλευτων τα τελευταια 10 χρονια απλα θα μας επεφταν τα σαγονια.
Κρατος το οποιο δεν πληρωνει στην ωρα του ουτε τους -με τρελες υποχρεωτικες υπερωριες γιατι δεν συμφερουν οι προσληψεις- εργαζομενους στον τομεα της υγειας, το οποιο αναγκαζει τους μισθωτους να πληρωσουν τα φαρμακα μετρητοις λογω των χρεων αρα εχει ως στοχο να την απαξιωσει σε τετοιο σημειο ωστε να παμε ολοι στα ιδιωτικα και να μας ξεβρακωνουν με το καλημερα, βαζει εξετασεις (ΑΣΕΠ) και αρα αμφισβητει τα πτυχια που το ιδιο εδωσε στους πολιτες του και ταυτοχρονα λογω του συστηματος ανοιγει την πορτα και για τα 'δικα του παιδια' αναλογα με το ποιος ειναι στην εξουσια, ή ακομα χειροτερα εχει τους δημοτομπατσους μονιμους και τους οδοκαθαριστες συμβασιουχους -κατα τα αλλα μονο η τροχαια πρεπει να κοβει κλησεις συμφωνα με το ΣτΕ, για να μην παμε στο αντικειμενικο 'ποιος ειναι πιο χρησιμος απο τους 2' - ειναι καταπτυστο και δεν πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας πολιτες του, αλλα απλα χρηστες του γεωγραφικου χωρου του που 'πληρωνουμε το πανακριβο ενοικιο'.Οποτε ποια τεκμηρια. Το κακο μας τον φλαρο ρεεεε. Μετα λυπης λεω πως δεν ειμαστε αλητες -οπως λενε στις συζητησεις αρκετοι- , αλλα απλως ηλιθιοι. Τωρα με την ολο και αυξανομενη φτωχια θα γινουμε βεβαια και αλητες και αναλγητοι και πολλα αλλα.
Και φυσικα ολα τα παραπανω δεν ειναι ουτε αναρχια, ουτε στειρος κομμουνισμος. Ειναι περιπου αυτα που επιδοκιμαζε το τηλεοπτικο κοινο οταν τα ακουγε απο το Λαζοπουλο αλλα δεν θελει να τα εκφρασει και στην καλπη. Του εφτανε το υστερικο γελιο της Ανθουλας και τα νευρικα χειροκροτηματα και τιναγματα ενος αλλου μαλια μεσα στο κοινο στα τελευταια επεισοδια. Καλα να παθουμε λοιπον και επονται και αλλα...Και ολα αυτα συμβαινουν γιατι η μια κοινωνικη ομαδα στρεφεται εναντιον της αλλης:
ΤΑ ΡΕΤΙΡΕ...μαλιστα. Ας δουμε ενα ωραιο παραδειγμα:
Το καλοκαιρι πηγα στην Κρητη. Στο λιμανι του Πειραια υπαρχουν εσωτερικα λεωφορεια που σε πανε (δωρεαν) στο πλοιο σου. Μπαινω στο λεωφορειο το οποιο εχει το A/C του και ο οδηγος μας λεει οτι θα περιμενουμε 20min γιατι πρεπει να συζητησουν κατι συνδικαλιστικα. Μια χαρα περιμεναμε και σε 25min ο ανθρωπος μπηκε να μας παει στο καραβι μας (το οποιο θα εφευγε σε πανω απο μια ωρα). Την ωρα που ξεκιναει μια καμπια, μια γαγγραινα, μια κωλογρια του κερατα βαζει εμπρος την φασιστικη της κασσετα: 'Να δεις ρε, τωρα που θα σας παρει ο Κινεζος αν θα μπορεις να τα κανεις αυτα.'
Μωρη αχρηστη Ελλεϊνιδα, ειχες πριν 10 χρονια λεωφορειο που σε πηγαινε στο καραβι σου τσαμπα και με A/C ή θα επρεπε να περπατας στο λιοπυρι με τις βαλιστες παραμασχαλα; Επαθε η υγεια σου γιατι αργησες 25min να πας στο καραβι; Που στο διαολο εχει παει η κατανοηση για τα προβληματα των αλλων; Γιατι δεν ρημοπηρες ενα ταξι να πας οπου στο διαολο θες, ή ακομα καλυτερα να ταξιδευες αεροπορικως business να μη μας ζαλιζεις;
Τετοιοι ανθρωποι μας εχουν φτασει εδω που ειμαστε. Θυμηθειτε ποσοι τσακωθηκαν στο forum (που ανηκαν σε διαφορετικες επαγγελματικες ομαδες) για το περιβοητο θεμα των τεκμηριων. Λες και δεν φτανουν οι φοροι με την αγορα του οχηματος, τα τελη, το ΚΤΕΟ, η ΚΕΚ, οι φοροι απο τα καυσιμα, τα διοδια. Ειμαστε τοσο ηλιθιοι τελικα... -
johanndelta RESPECT ρε φίλε!
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τα τεκμήρια λειτουργούν προσθετικά. Σου λέει αυτός που έχει ένα αυτοκίνητο 100.000+ δεν θα έχει και μαιζονέτα με πισίνα; οικιακή βοηθό; κανένα σκαφάκι;
Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, θα μαζευτεί κανένα ελάχιστο εισόδημα 15-20-25Κ και θα τσιμπίσουν και αυτοί κατιτις από το φόροΕιδικότερα, με βάση τις προτάσεις του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων οι δαπάνες χρήσης θα εφαρμόζονται:
- σε Ι.Χ. άνω των 2.000 κ.ε. Το συνολικό κόστος χρήσης θα ξεκινά από τα 3.000 ευρώ και θα φθάνει μέχρι τα 6.000 ευρώ για Ι.Χ. κυβισμού άνω των 5.000 κ.ε.
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων προτείνει τα εξής:
- για τα ακίνητα άνω των 200 τ.μ. το ελάχιστο κόστος χρήσης (ΕΚΧ) να είναι 5 ευρώ/τ.μ.. Το ποσό μάλιστα αυτό να μειώνεται στο μισό για τους βοηθητικούς χώρους των κατοικιών (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης, υπόγεια κ.λπ.)
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Μονοκατοικία ή διαμέρισμα 300 τ.μ., με 60 τ.μ. βοηθητικούς χώρους έχει ελάχιστο μηνιαίο κόστος χρήσης - συντήρησης: Κύριοι χώροι 300 τ.μ. χ 5 ευρώ/τ.μ.=1.500 ευρώ. Βοηθητικοί χώροι 60 τ.μ. χ 2,5 ευρώ/τ.μ.=150 ευρώ.
Μηνιαίο σύνολο ΕΚΧ = 1.650 ευρώ. Επομένως το ετήσιο ποσό που πρέπει να δηλώνεται ως ελάχιστο ετήσιο εισόδημα («τεκμήριο») από το φορολογούμενο που ιδιοχρησιμοποιεί ή μισθώνει κατοικία εμβαδού 300+60 τ.μ. διαμορφώνεται ως εξής για κύρια κατοικία και για τρίμηνη χρήση εξοχικής κατοικίας: Κύρια Κατοικία 1.650 χ 12 = 19.800 ευρώ
Εξοχική Κατοικία 19.800 χ 3/12 = 4.950 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ΠΟΜΙΔΑ το μηνιαίο κόστος χρήσης και συντήρησης κατοικίας μεγάλου εμβαδού ανέρχεται μηνιαία κατά προσέγγιση στα εξής ποσά ανά τ.μ. χώρων κύριας χρήσης: Ρευματοδότηση/ύδρευση 1 ευρώ/τ.μ. Θέρμανση/κλιματισμός 1 ευρώ/τ.μ. Καθαρισμός/συντήρηση 1 ευρώ/τ.μ.
Κοινόχρηστα/επισκευές 1 ευρώ/τ.μ. Δημοτικά κ.λπ. τέλη 1 ευρώ/τ.μ. Σύνολο μηνιαίου ΕΚΧ 5 ευρώ/τ.μ.
Όσον αφορά στα σκάφη αναψυχής ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών προτείνει:
- για σκάφη από 7,01 μέτρα μέχρι και 8 μέτρα οι δαπάνες χρήσης να ανέρχονται σε 1.788 ευρώ. Από 8,01 μέχρι και 9 μέτρα στα 2.437 ευρώ, από 9,01 μέχρι και 10 μέτρα στα 2.849 ευρώ, από 10,01 μέχρι και 11μέτρα στα 5.838 ευρώ και από 11,01 μέχρι και 12 μέτρα στα 8.085 ευρώ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Για σκάφος ολικού μήκους από 8,01 μέχρι και 9 μέτρα. Τυπικός κινητήρας 250 HP Μέση ωριαία κατανάλωση 32 L/H
Ώρες χρήσης 35. Τιμή λίτρου 1,08 ευρώ. Σύνολο 32χ35χ1,08=1,210 ευρώ. Μ.Ο. ελλιμενισμού ή αποθήκευσης σε χερσαίο χώρο 665 ευρώ. Ασφάλιστρα 162 ευρώ. Έξοδα συντήρησης 400 ευρώ. Σύνολο 2.437 ευρώ.
-
Δεν ξέρω με ποιό τρόπο αλλά κάπως κάτι θα πρέπει να γίνει .
Οι ανισότητες στην κοινωνία είναι τεράστιες . Δεν μιλάω για τα εισοδήματα αλλά για τον τρόπο με τον οποίο φορολογούνται . Ας βγάλει ο καθένας όσα μπορεί ή του κληρώσει, αλλά δεν είναι δυνατόν να ζουν ορισμένοι σε βάρος άλλον και αυτό να είναι φυσιολογικά αποδεκτό και όταν κάποιος επιχειρεί να το ανατρέψει να τον κατηγορούν ότι βάλει εναντίων κεκτημένων δικαιωμάτων.
Όλα έχουν και ένα όριο.
Είναι πολλά τα εισοδήματα των πολλών + Euro που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο.
Τους φόρους τους επιμερίζονται όλοι οι υπόλοιποι. Και το αποδέχονται , γιατί ?
Δεν υποστηρίζω ότι έχουν πράξει σωστά ούτε στα τεκμήρια ούτε στα υπόλοιπα , μάλιστα είμαι ο τελευταίος που θα το υποστηρίξει αυτό, αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει .
Όταν αγοράζεις supercar ή κάτι ανάλογο δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι έκανες οικονομίες 30 χρόνια και ότι θα το έχεις στο parking έξω από το σπίτι να το κοιτάζεις και να το πλένεις.
Ήμαρτον με τις φτηνές δικαιολογίες του σωρού.
Αν μπορείς να το πάρεις να το ‘χεις να το χαίρεσαι, με γεια σου με χαρά σου.
Μέσα αε όλα το πήρες και για να δείξεις ποιος είσαι.
Έ αυτό πληρώνεται !
Μην το παίζεις εμίρης στην γειτονιά και καρμίρης στην εφορία.
Πλήρωσε.
Ναι τα τεκμήρια είναι λάθος , Να πρέπει να αλλάξουν , Ναι πρέπει να υπάρχουν.
Αν είναι να καταργηθούν θα πρέπει να αντικατσταθούν με σωστές και γεμάτες φορολογικές δηλώσεις. -
Νομιζω οτι τελικα θα εισπραχθουν φοροι απο καποιους που δεν εδηλωναν τιποτα... αυτο ειναι σωστο αποτελεσμα.... εαν μπορει να γινει και πιο δικαιο ειναι θεμα ελεγκτικων μηχανισμων αλλα τοτε ισως το κοστος για αυτη τη δικαιοσυνη να μην δικαιολογειται... Σιγουρα περιμενω καποια στιγμη να παιξει ρολο μελλοντικα και ο παραγοντας καταναλωση στη διαμορφωση των ποσων.... εκτος και αν βαλλουν φορο στα καυσιμα και τα παρουν πο εκει .... Αλλωστε το τεκμηριο κοστους αγορας νομιζω θα παραμεινει ωστε να δικαιολογει καποιος και που βρηκε τα λεφτα..... για την αγορα με αναλλωση κεφαλαιου απο προηγουμενα χρονια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Μονοκατοικία ή διαμέρισμα 300 τ.μ., με 60 τ.μ. βοηθητικούς χώρους έχει ελάχιστο μηνιαίο κόστος χρήσης - συντήρησης: Κύριοι χώροι 300 τ.μ. χ 5 ευρώ/τ.μ.=1.500 ευρώ. Βοηθητικοί χώροι 60 τ.μ. χ 2,5 ευρώ/τ.μ.=150 ευρώ.
Μηνιαίο σύνολο ΕΚΧ = 1.650 ευρώ. Επομένως το ετήσιο ποσό που πρέπει να δηλώνεται ως ελάχιστο ετήσιο εισόδημα («τεκμήριο») από το φορολογούμενο που ιδιοχρησιμοποιεί ή μισθώνει κατοικία εμβαδού 300+60 τ.μ. διαμορφώνεται ως εξής για κύρια κατοικία και για τρίμηνη χρήση εξοχικής κατοικίας: Κύρια Κατοικία 1.650 χ 12 = 19.800 ευρώ
Εξοχική Κατοικία 19.800 χ 3/12 = 4.950 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ΠΟΜΙΔΑ το μηνιαίο κόστος χρήσης και συντήρησης κατοικίας μεγάλου εμβαδού ανέρχεται μηνιαία κατά προσέγγιση στα εξής ποσά ανά τ.μ. χώρων κύριας χρήσης: Ρευματοδότηση/ύδρευση 1 ευρώ/τ.μ. Θέρμανση/κλιματισμός 1 ευρώ/τ.μ. Καθαρισμός/συντήρηση 1 ευρώ/τ.μ.
Κοινόχρηστα/επισκευές 1 ευρώ/τ.μ. Δημοτικά κ.λπ. τέλη 1 ευρώ/τ.μ. Σύνολο μηνιαίου ΕΚΧ 5 ευρώ/τ.μ.
Η προταση της ΠΟΜΙΔΑ ειναι γελοια και ειναι ντροπη για ενωση ιδιοκτητων να κανουν τετοια προταση ..
Δηλαδη καποιος που εχει ενα διαμερισμα 100τ.μ και μια αποθηκη 15τ.μ = παρκινγκ 15τ.μ (που νομιζω οτι ειναι η πλειοψηφεια αυτων που αγορασαν διαμερισματα τα τελευταια χρονια),θα πρεπει να δηλωσει
100χ5 = 500 + 30χ2,5 =75 Συνολο 575 ευρω το μηνα ?? Δηλαδη 6900 το χρονο !!!Εγω ζω σε αλλον κοσμο που εχω μεγαλυτερο σπιτι και τα συνολικα εξοδα δεν περνουν τα 2000-2500 το χρονο ?
Και φυσικα θα ξαναφορολογειθουμε για πραγματα και υπηρεσιες που εχουν ΗΔΗ φορολογηθει(φπα,φορος ειδικης καταναλωσης στο πετρελαιο,φορος ακινητης περιουσιας στην ΔΕΗ κ.λ.π) , οπως θα φορολογηθουν ΞΑΝΑ πληρωνοντας το Ενιαιο Τελος Ακινητου ..Ειλικρινα νομιζω οτι προκειται για φοροεπιδρομη και για αδικια εις βαρος των πολλων .
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Λες και δεν φτανουν οι φοροι με την αγορα του οχηματος, τα τελη, το ΚΤΕΟ, η ΚΕΚ, οι φοροι απο τα καυσιμα, τα διοδια. Ειμαστε τοσο ηλιθιοι τελικα...Το εχω τονισε ι και εγω το συγκεκριμενο παραδοξο του να καθομαστε και να συζητουμε τους φορους που θα μας βαλουν ,ενωηδη πληρωνουμε φορο για το καθε τι ..
Κατεληξα και εγω στο συμπερασμα οτι ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ .. -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Η προταση της ΠΟΜΙΔΑ ειναι γελοια και ειναι ντροπη για ενωση ιδιοκτητων να κανουν τετοια προταση ..
Δηλαδη καποιος που εχει ενα διαμερισμα 100τ.μ και μια αποθηκη 15τ.μ = παρκινγκ 15τ.μ (που νομιζω οτι ειναι η πλειοψηφεια αυτων που αγορασαν διαμερισματα τα τελευταια χρονια),θα πρεπει να δηλωσει
100χ5 = 500 + 30χ2,5 =75 Συνολο 575 ευρω το μηνα ?? Δηλαδη 6900 το χρονο !!!Εγω ζω σε αλλον κοσμο που εχω μεγαλυτερο σπιτι και τα συνολικα εξοδα δεν περνουν τα 2000-2500 το χρονο ?
Και φυσικα θα ξαναφορολογειθουμε για πραγματα και υπηρεσιες που εχουν ΗΔΗ φορολογηθει(φπα,φορος ειδικης καταναλωσης στο πετρελαιο,φορος ακινητης περιουσιας στην ΔΕΗ κ.λ.π) , οπως θα φορολογηθουν ΞΑΝΑ πληρωνοντας το Ενιαιο Τελος Ακινητου ..Ειλικρινα νομιζω οτι προκειται για φοροεπιδρομη και για αδικια εις βαρος των πολλων .
δεν ισχύει για πρώτη κατοικία εώς 200τμ
-
γι αυτό φοροδιαφεύγουμε. Γιατί θεωρούμε ότι ό,τι μας ζητάνε έιναι υπερβολικό και το κρύβουμε.
-
αυτό με την μονοκατοικία πως ρυθμίζεται άμα την κληρονομησεις?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν ισχύει για πρώτη κατοικία εώς 200τμ
Αυτο ισχυει για το ΕΤΑΚ ,για το Ελαχιστο κοστος χρησης (τεκμηριο) μαλλον θα υπολογιζεται .
Τουλαχιστον αυτο αφηνεται να εννοηθει απο τα ΜΜΕ .Το αλλο θεμα που εγειρεται ειναι οτι ενω δεν εχουμε τιμαριθμοποιησει της φορολογικης κλιμακας να δειτε που θα εχουμε τιμαριθμοποιηση των τεκμηριων .
Και ολα αυτα μεσα σε εαν οικονομικο περιβαλλον οπου δεν υπαρχει ρευστοτητα και μεσα στο 2009 ,απο τον Ιανουαριο κ μετα , θα δειτε να ξεκιναει μαζικο κλεισιμο μικρομεσαιων επιχειρησεων , και πολλαπλες απολυσεις . Ηδη στο κλαδο τον δικο μου (ενδυση-υποδηση) εχουν σφιξει τα πραγματα ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!
Αυτο σημαινει οτι ΟΥΤΕ τα μετρα αυτα στο τελος θα φερουν το επιθυμητο αποτελεσμα ,αλλα μαλλον το αντιθετο γιατι το κρατος θα υποχρεωθει να δινει επιδομα ανεργιας σε εκατονταδες χιλιαδες απολυμενους και παραλληλα τα εσοδα απο ΦΠΑ κ.λ.π θα φτασουν στον πατο .
Το μονο που επρεπε να γινει ηταν να ανοιξει η αγορα , να πεσει χρημα που λεμε στους εργαζομενους , να υπαρχουν φορολογικες ελαφρυνσεις και οχι αυτο που γινεται τωρα
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
...
Κρατος το οποιο ... βαζει εξετασεις (ΑΣΕΠ) και αρα αμφισβητει τα πτυχια που το ιδιο εδωσε στους πολιτες του και ταυτοχρονα λογω του συστηματος ανοιγει την πορτα και για τα 'δικα του παιδια' αναλογα με το ποιος ειναι στην εξουσια, ή ακομα χειροτερα εχει τους δημοτομπατσους μονιμους και τους οδοκαθαριστες συμβασιουχους -κατα τα αλλα μονο η τροχαια πρεπει να κοβει κλησεις συμφωνα με το ΣτΕ, για να μην παμε στο αντικειμενικο 'ποιος ειναι πιο χρησιμος απο τους 2' - ειναι καταπτυστο και δεν πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας πολιτες του, αλλα απλα χρηστες του γεωγραφικου χωρου του που 'πληρωνουμε το πανακριβο ενοικιο'.
...Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου. Η βασική μου ένσταση έχει να κάνει με τον ΑΣΕΠ. Το ότι κάποιος πήρε κάποτε πτυχίο δε σημαίνει ότι είνα ικανός να διδάξει (προγραμματίσει, διευθύνει, κτλ) ούτε ότι είναι ικανότερος από κάποιον που το πήρε 1-2-5 χρόνια αργότερα (βλέπε επετηρίδα καθηγητών). Από την άλλη θα δεχτώ ενστάσεις επί του περιεχομένου των εξετάσεων του ΑΣΕΠ αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα από την ανάγκη ύπαρξης των εξετάσεων.
Επίσης, με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αρμοδιότητα ή μη της δημοτικής αστυνομίας να κόβει κλήσεις. Στην περιοχή μου τουλάχιστον δεν έχω προσέξει κάποια υπερβολή από μέρους της. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου. Η βασική μου ένσταση έχει να κάνει με τον ΑΣΕΠ. Το ότι κάποιος πήρε κάποτε πτυχίο δε σημαίνει ότι είνα ικανός να διδάξει (προγραμματίσει, διευθύνει, κτλ) ούτε ότι είναι ικανότερος από κάποιον που το πήρε 1-2-5 χρόνια αργότερα (βλέπε επετηρίδα καθηγητών). Από την άλλη θα δεχτώ ενστάσεις επί του περιεχομένου των εξετάσεων του ΑΣΕΠ αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα από την ανάγκη ύπαρξης των εξετάσεων.
Kαι ομως στο λυνω επιτοπου: Εστω οτι θελω καπου 500 θεσεις. Παιρνω λοιπον τα 500 καλυτερα πτυχια (βασει βαθμολογιας) αναλογα με τη δουλεια που προκηρυσσω και ετσι και δεν εχω την επετηριδα και αναβαθμιζω το επιπεδο στα δικα μου πανεπιστημια αφου ολοι θα προσπαθουν περισσοτερο και ειμαι δικαιος εναντι ολων.
ΥΓ: Περα απο σχετικα αρθρα δεν μπορεσα να βρω τον αριθμο της αποφασης για τους muni(cipal) cops.
-
Και θεωρείς ότι οι καλύτερες βαθμολογίες σημαίνουν κάτι? Σε πολλούς τομείς όχι. Δεν θέλεις τον τοπ φοιτητή θέλεις άνθρωπο συνεργάσιμο εργατικό που να σου κάνει μια δουλειά.
Και θεωρείς ότι ο βαθμός 8 του ενός πανεπιστημίου ατιστοιχεί στην ίδια αξία με το 8 ενός άλλου?? Η ερώτηση είναι ρητορική....
Και σαφώς πρέπει να γίνει συνέντευξη. Κάθε είδος εργασίας απαιτεί τελείως διαφορετικά προσόντα που δεν βαθμολογούνται σε γραπτές εξετάσεις και δεν μετρήθηκαν ποτέ στα πανεπιστήμια... -
Μα στη συνεντευξη αρχιζει και 'χαλαει το πραμα' οσον αφορα το 100% αδιαβλητο. Η συνεντευξη πρεπει να εχει μονο διαγνωστικο (ψυχολογικο) χαρακτηρα. Ειναι αδυνατον να πετυχεις τον 100% τελειο εργαζομενο. Ουτε απο εκει μπορεις να εισαι σιγουρος γιατι ενα πραγμα δεν μπορει να προβλεφθει: Η ευγενεια/συνεπεια του εργαζομενου. Αυτο ειναι καθαρα trial and error.
Οσο για το βαθμο αν ισχυε αυτο το συστημα το 8 της Αθηνας πχ θα ηταν το ιδιο 8 με της Θεσσαλονικης.
Και αυτα στα λεω παρολο που εχω χαμηλο πτυχιο και δεν θα με συμφερε. Απλα καταλαβα οτι το ελληνικο κρατος εχει εφευρει ενα κυκλο σπουδων που πρεπει να δεσμευσει 4 χρονια απο τη ζωη μου κανοντας μαθηματα που ουδεμια σχεση ειχαν με αυτη καθεαυτη την εργασια μου (Καθηγητης Γερμανικων) με αποτελεσμα να το βαλω στον αυτοματο απο το 2ο εξαμηνο. Τις ιδιες $%#%@ που θα σου ελεγε ενας 'κατοχοθ μεταπτυχιακου και διδακτογικου απο τα κογυφαια πανεπιθτιμια τηθ Γεγμανιαθ' θα σου πω και εγω. Το θεμα ειναι η μεταδοτικοτητα/προσωπικοτητα που θα κανει το μεσο νεοελληνα μαθητη να σε προσεξει κατι που καταλαβαινεις και μονος σου ποσο δυσκολο ειναι πλεον. Ε, εκει δεν παιζομαι. Αυτο ομως δεν μου το εμαθε καποιος εκπαιδευτικος μηχανισμος και δεν μπορει να μετρηθει απο κανενα. Ειναι μεσα μου και εχει να κανει με τις αξιες και την κοσμοθεωρια μου.
Ομως δυστυχως επειδη πρεπει να βρεθει ενα συστημα προσληψεων με οσο το δυνατον λιγοτερες τρυπες, πιστευω πως αυτο ειναι το καλυτερο. Το...'μετα' μπορουν να το δουν οι προϊσταμενοι σου. Εξαλλου η μονιμοτητα στο δημοσιο θα αποτελεσει και τυπικα παρελθον...
Αρα μπορει να λειπει και το 'X-Factor' (συνεντευξη).ΥΓ: Σορρυ για το . Παω να κοιταξω το γραμματοκιβωτιο τωρα γιατι περιμενω και το ΕΤΑΚ ο ζαμπλουτος...
-
Tελικα φθασαμε στο τελος του 2008 κ ακομη να ανακοινωθουν τα τεκμηρια ...
Προφανως θεωρουν καλυτερο αφου ουτως η αλλως εχουν αναδρομικη ισχυ , να κανουμε πρωτα τις δηλωσεις και μετα να μας φορολογουν οπως γουσταρουν ...
Αφου βρισκουν ομως καλα κανουν ..
-
γιατί πλήρωσες τέλος ακινήτων?
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Προφανως θεωρουν καλυτερο αφου ουτως η αλλως εχουν αναδρομικη ισχυ , να κανουμε πρωτα τις δηλωσεις και μετα να μας φορολογουν οπως γουσταρουν ...Αφου βρισκουν ομως καλα κανουν ..
Ε, αφού το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις ηλίθιες κατηγορίες που υπάρχουν το κατάπιαμε αμάσητο, προφανώς και βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς να δούμε πότε θα βαρεθούμε να στηνόμαστε...
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!