-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
γιατί πλήρωσες τέλος ακινήτων?Oχι ακομη , αλλα ο γειτονας πληρωσε ...
Υπ'οψην οτι το ΕΤΑΚ θα ειναι ετησιος φορος και θα αυξανεται κατ'ετος ..
Αληθεια ειδατε να καταργουν τους αλλους φορους των ακινητων που οπως ειχαν πει θα αντικαθισταντο απο το ΕΤΑΚ?
Ειμαστε ζωα , το ξερουν κ γι'αυτο μας κανουν οτι θελουν .
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αφου βρισκουν ομως καλα κανουν ..
Ε, αφού το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις ηλίθιες κατηγορίες που υπάρχουν το κατάπιαμε αμάσητο, προφανώς και βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς να δούμε πότε θα βαρεθούμε να στηνόμαστε...
[/quote]Αφου ως κοινωνια ειμαστε σε βαθυ υπνο , θα φαμε ομως το αγγουρι τωρα το 2009 κ ισως ξυπνησουμε ..
Το θεμα ειναι οτι μαλλον τωρα ειναι αργα .. -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
γιατί πλήρωσες τέλος ακινήτων?
Oχι ακομη , αλλα ο γειτονας πληρωσε ...
Αληθεια ειδατε να καταργουν τους αλλους φορους των ακινητων που οπως ειχαν πει θα αντικαθισταντο απο το ΕΤΑΚ?
Ο ΦΜΑΠ καταργήθηκε, δες και στα άλλα νήματα περί φορολογίας για συζητήσεις επ αυτού.
-
Nαι , ο μονος φορος που καταργηθηκε οντως ειναι ο Φορος Μεγαλης Ακινητης Περιουσιας (ΦΜΑΠ) ..Δηλαδη ειχαμε φοροελαφυνση στους πραγματικα κατεχοντες και επιβαρυνση σε ολους τους αλλους μικροιδιοκτητες ..
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
γιατί πλήρωσες τέλος ακινήτων?
Oχι ακομη , αλλα ο γειτονας πληρωσε ...
εμένα δεν μου ήρθε τίποτα ακόμη...
-
Mη 'βιαζεσαι' κ μεσα στο 2009 θα πληρωσεις δυο φορες ΕΤΑΚ ...
Ετσι βρε για να αποκτησουμε εμεις φορολογικη συνειδηση και να μπορουν αυτοι να συνεχισουν το φαγοποτι τους
-
ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ
κανένα τιμολογιάκι να κάνουμε κανένα έξοδο παίζει?????
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Kαι ομως στο λυνω επιτοπου: Εστω οτι θελω καπου 500 θεσεις. Παιρνω λοιπον τα 500 καλυτερα πτυχια (βασει βαθμολογιας) αναλογα με τη δουλεια που προκηρυσσω και ετσι και δεν εχω την επετηριδα και αναβαθμιζω το επιπεδο στα δικα μου πανεπιστημια αφου ολοι θα προσπαθουν περισσοτερο και ειμαι δικαιος εναντι ολων.
Όλα τα πτυχία ίδια; Όλες οι σχολές ίδιου επιπέδου; Όλοι οι βαθμοί ίδιοι;
Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και σε κανένα μέρος του κόσμου. Μόνο αν τα θέματα των εξετάσεων σε όλα τα παρεμφερή ΑΕΙ ήταν κοινά και οι βαθμοί έμπαιναν με αδιάβλητο τρόπο (κάτι σαν τις πανελλήνιες δηλαδή) θα μπορούσε να γίνει δεκτό το σύστημα που αναφέρεις.
Εσύ θα έπαιρνες στη δούλεψή σου πχ τον υδραυλικό που θα είχε πάρει 19 στην τεχνική σχολή αντί αυτού που είχε πάρει 16 χωρίς να έχεις άλλα κριτήρια; Τον δικηγόρο του 8 αντί αυτού του 7; -
Μονος σου το απαντησες. Θα εφτιαχνα το βαθμολογικο των σχολων ετσι ωστε να ειχε την ιδια αξια και το θεμα 'σχολη' θα ηταν καθαρα γεωγραφικο. Εγω στη δουλεψη μου θα επαιρνα αυτον που μου κανει καλυτερα και οπως εγω θελω ( προσωπικοτητα πρωτα απ' ολα γιατι τα προσοντα ειναι λιγο πολυ τα ιδια -γνωση της ξενης γλωσσας που χρειαζομαι δλδ- ) αλλα εδω μιλαμε για δημοσιο και οποτε υπαρχει ενας τροπος επιλογης που ουτως ή αλλως ειναι ψυχρος αλλα θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο διατρητος. Τωρα οπως ειναι τα πραγματα σε ξεζουμιζει ως συμβασιουχο το κρατος για αρκετα χρονακια ( αλλα εχεις μορια... ) και μετα δινεις σαν το βλακα εξετασεις και ελπιζεις. Αν εισαι και γυναικα, μαλιστα. Το χτιζεις (ξερεις ποιο) τουβλο μπατικο με αγριοσοβα μη τυχον και γκαστρωθεις και περιμενεις το διορισμο. Εχω παραδειγμα συναδελφο φιλη που ειναι παντρεμενη 3+ χρονια και παιδι...last year. Τωρα που καταλαβαινει τη λουμπα λεει να το βαλει μπρος επιτελους. Θα το ειχε τοσα χρονακια, θα το ειχε ξεπεταξει, θα ειχε και μορια. ( Αυτο μου θυμιζει την ταινια με τον Ψαλτη και τη γυναικα του Καλογήρου )
Πολυ κακο για το τιποτα Μανο. Για ποιο μισθο και για ποια συνταξη. Παει το ονειρο του δημοσιου εδω και χρονια, αλλα που μυαλο ο κοσμος. Ξαναγεμιζει την καραμπινα και ετοιμαζεται να ξαναπυροβολησει τα ποδια του και παλι, οποτε και αν ξαναρθουν οι εκλογες... Μα να τους βλεπεις να βαζουν λυτους και δεμενους για να μπουν συμβασιουχοι στα stage????ΥΓ: Ειλικρινα θλιβομαι που στα επομενα χρονια προκοπη θα κανουν μονο οσοι κληρονομησαν κατι απο τους γονεις τους και ναι, αισθανομαι τυχερος που εχω την πολυτελεια μιας βασης ωστε να μπορω να δουλεψω στο αντικειμενο μου και να δω εγω τι μπορω να κανω + να τροφοδοτω -against all odds εως τωρα- με την εργασια μου εστω και υποτυπωδως το ονειρο μου (αγωνες). Το ενα μπορεις να το κανεις κατι, το κανενα ομως ενα δεν το κανεις με τιποτα αν πας με το σταυρο στο χερι...
-
μια ερωτηση παρακαλω, τα τεκμηρια θα ισχυσουν ανεξαρτητως παλαιοτητας. Εχω 1 αυτοκινητο 20ετιας που εχει κινητηρα ανω των 2500 cc , η αξια του στην αγορα δεν ξεπερνα τα 6000 ευρω (ισως λεω και πολλα γιατι δεν τα θελει κανεις πλεον αυτα τα αυτοκινητα), πληρωσα το 1/10 της αξιας του σε τελη φετος, θα μπω στην ιδια κλιμακα με ενα συγχρονο αυτοκινητο υψηλου κυβισμου που μπορει να κανει 50000 η και 100000 ευρω?
-
Ο χρήστης Geokat έγραψε:
μια ερωτηση παρακαλω, τα τεκμηρια θα ισχυσουν ανεξαρτητως παλαιοτητας.Άλλο τεκμήριο αγοράς και άλλο τεκμήριο συντήρησης.
Το τεκμήριο συντήρησης είναι σταθερό ανεξαρτήτου ηλικίας και εν μέρει σωστά αφού το αμάξι είτε 10 ετών είναι είτε 5 είτε 1, στα service τα ίδια θα σου ζητήσουν για να κάνουν τα αναμενόμενα (λάδια-φίλτρα).
Μη σου πω ότι (εντελώς) θεωρητικά, με την παλαιότητα (μετά τα 6-7 χρόνια), το αμάξι ζητάει περισσότερα από ότι όταν ήταν 1-2-3-5 ετών (σκέψου τι χρειάζεται να αλλάξεις στα πχ 120.000km, στα 160.000km κοκ και τι στα πχ 30.000km)...Οπότε ΕΝ ΜΕΡΕΙ να είσαι και ευχαριστημένος που δεν αυξάνεται το τεκμήριο συντήρησης.Μη σου πω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μοχλός πίεσης (μαζί με ένα μέτρο απόσυρσης) για να ανανεωθεί ο ελληνικός στόλος των οχημάτων και να μην είναι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας τα 13 χρόνια ( ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
μια ερωτηση παρακαλω, τα τεκμηρια θα ισχυσουν ανεξαρτητως παλαιοτητας.
Άλλο τεκμήριο αγοράς και άλλο τεκμήριο συντήρησης.
Το τεκμήριο συντήρησης είναι σταθερό ανεξαρτήτου ηλικίας και εν μέρει σωστά αφού το αμάξι είτε 10 ετών είναι είτε 5 είτε 1, στα service τα ίδια θα σου ζητήσουν για να κάνουν τα αναμενόμενα (λάδια-φίλτρα).
Μη σου πω ότι (εντελώς) θεωρητικά, με την παλαιότητα (μετά τα 6-7 χρόνια), το αμάξι ζητάει περισσότερα από ότι όταν ήταν 1-2-3-5 ετών (σκέψου τι χρειάζεται να αλλάξεις στα πχ 120.000km, στα 160.000km κοκ και τι στα πχ 30.000km)...Οπότε ΕΝ ΜΕΡΕΙ να είσαι και ευχαριστημένος που δεν αυξάνεται το τεκμήριο συντήρησης.Μη σου πω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μοχλός πίεσης (μαζί με ένα μέτρο απόσυρσης) για να ανανεωθεί ο ελληνικός στόλος των οχημάτων και να μην είναι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας τα 13 χρόνια ( ).
μα τι λες τωρα το ιδιο θα στοιχισει σε μενα ενα service που μπορω να το παω σε ποιοδηποτε συνεργειο της γειτονιας και το ιδιο σε ενα καινουργιο αυτοκινητο μεγαλου κυβισμου που δεν μπορεις να ανοιξεις ουτε το καπω αν δεν εισαι εξουσιοδοτημενος
-
Μη σου πω ότι (εντελώς) θεωρητικά, με την παλαιότητα (μετά τα 6-7 χρόνια), το αμάξι ζητάει περισσότερα από ότι όταν ήταν 1-2-3-5 ετών (σκέψου τι χρειάζεται να αλλάξεις στα πχ 120.000km, στα 160.000km κοκ και τι στα πχ 30.000km)...Οπότε ΕΝ ΜΕΡΕΙ να είσαι και ευχαριστημένος που δεν αυξάνεται το τεκμήριο συντήρησης.
Μη σου πω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μοχλός πίεσης (μαζί με ένα μέτρο απόσυρσης) για να ανανεωθεί ο ελληνικός στόλος των οχημάτων και να μην είναι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας τα 13 χρόνια ( ).
Σωστό. Αλλά με αυτό το σκεπτικό, μια Α75 θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο τεκμήριο από μια συνομήλικη της BMW E34 του ίδιου κυβισμού, σωστά;
-
Geokat
Καταρχάς και το καινούριο μπορείς να το πας απευθείας σε συνοικειακό από την αρχή.Θα μου πεις 'θα χάσω την εγγύηση'.Θες και την 'πατέντα', την πιο φτηνή λύηση, αλλά θες και τη γλύκα της εγγύησης...
Και προφανώς αν το πας σε συνοικειακό, θα χρειάζεσαι το 1/3 των χρημάτων για να το συντηρείς.Επιπλέον αν πας και βάζεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, πάλι ρίχνεις το κόστος.
Το κράτος ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορεί να μαζέψει όλα τα συνοικειακά μαγαζιά και να ζητήσει να του δώσουν κοστολόγιο εργασιών.Καλώς η κακώς έκανε το εξής:
Τι αναγνωρίζει η εκάστοτε εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων για το πώς και που πρέπει να γίνονται τα service? Το πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και πληρώνεις τα ανάλογα.Αυτό πρέπει κανονικά να κάνεις.ΑΝ εσύ τώρα τα αλλάζεις και μόνος σου όλα για οικονομία, αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, γιατί έτσι μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί ότι το κόστος συντήρησης είναι πολύ μικρότερο από αυτό που του 'αναγνωρίζει' το κράτος.
Το ότι εσύ έχεις βρει την πατέντα και έχεις ρίξει το κόστος στο 1/3 ή στο 1/10 ή και πιο χαμηλά δεν ενδιαφέρει κανέναν καθώς (θεωρητικά) αυτό δεν είναι η τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που έχει το Χ αμάξι της εκάστοτε εταιρίας αυτοκινήτων.
Επιπλέον, αν πας το αμάξι σου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μετά το πέρας της εγγύησης και σου βγάλει κάποιο πρόβλημα που είναι προφανές (ή έστω ψιλοπροφανές) ότι δεν φταις εσύ, θα στο αναγνωρίσουν και δε θα χρειαστεί να πληρώσεις κάτι ακόμα κι αν έχει λήξει η εγγύηση καιρό πριν.(μιλάω ως παθών με σασμάν που αλλάχτηκε 2 φορές γιατί την 1η φορά άνοιξε τελείως το καβούκι από τις ενώσεις και είχε ραγίσει και σε κάποια σημεία και τη δεύτερη 'ίδρωνε' πολύ έντονα από τις ενώσεις... )
Οπότε δεν είναι όλα όπως μας βολεύουν.**zorz **
Πραγματικά δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου.Εσύ πας στην πράξη? (χωρίς ψήγμα ειρωνείας)
Το κράτος πήγε να βγάλει τεκμήριο θεωρώντας ότι ένας μέσος Έλληνας οδηγεί ένα αμάξι που δεν βγάζει προβλήματα και πάει στο συνεργείο να αλλάξει απλώς τα προβλεπόμενα.
Ίσα-ίσα που αν το αμάξι σου χαλάει συνέχεια πρέπει εν μέρει να χαίρεσαι, γιατί (εντελώς θεωρητικά) το κράτος δεν 'βλέπει' τα επιπλέον έξοδα που κάνεις για το αμάξι και άρα δε σου αυξάνει το τεκμήριο συντήρησης.Οπότε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (το τονίζω) είσαι και κερδισμένος.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Ανέφερα το τεκμήριο συντήρησης να είναι και λίιιγο συνάρτηση της παλαιότητας του αυτοκινήτου γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω ένα Golf που είναι καινούριο ζητάει πολύ λιγότερα χρήματα όταν είναι καινούριο και σίγουρα περισσότερα όσο περνάει ο καιρός και παλιώνει.Δε μιλάω να φτάσουμε στα άκρα.Απλά να δοθεί ένα επιπλέον άμεσο κίνητρο (πέρα από το μέτρο της απόσυρσης) για να αλλάξει κάποιος το αμάξι του πιο γρήγορα...ΥΓ:Νομίζω ότι γενικότερα έχουμε χάσει την πραγματική έννοια του 'εξουσιοδοτημένου', το οποίο σημαίνει ότι ο κάθε τεχνικός που βρίσκεται στο χώρο αυτόν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για να μπορεί να λύσει και να δέσει το αμάξι σου (συγκεκριμένης μάρκας) γρήγορα και άνετα.Το 'μη-εξουσιοδοτημένο' σημαίνει ακριβώς αυτό το αντίθετο πράγμα:ο εκάστοτε μηχανικός εκ πείρας έχει μάθει να λύνει και να δένει το αμάξι σου και ίσως και κάποιες φορές να πειραματίζεται πάνω στο αμάξι σου (χωρίς φυσικά να το γνωρίζεις ή να έχει τον στοιχειώδη σεβασμό προς τον πελάτη να του το πει).Θα μου πεις 'γιατί στις αντιπροσωπείες ξέρουν?' Εντάξει...δεν είπα ότι όλα είναι ρόδινα.Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Sorry για το offtopic.
ΥΓ2:Προφανώς και δεν είμαι πουθενά μέτοχος σε καμία εταιρία ανταλλακτικών ή εξουσιοδοτημένων service οποιασδήποτε εταιρίας.Το λέω αυτό προς αποφυγή οποιασδήποτε άστοχης υπόθεσης... -
Αυτό με τα εξουσιοδοτημένα σοβαρά το εννοούσες;
Πέραν αλλαγής αναλωσίμων έχει αποδειχτεί πολλάκις και από πολλά περιστατικά ΚΑΙ εδώ μέσα ότι οι τεχνικοί εκεί μέσα δεν ξέρουν την τύφλα τους. (η πλειοψηφία)
Πρόσφατη περίπτωση που θυμάμαι το Ford Cmax ενός φίλου εδώ μέσα. Αλλά έχω να σας λέω και από Citroen κτλ κτλ...
-
καβουρα το καινουργιο δεν μπορεις να το πας σε συνοικιακο γιατι θα ειναι ο μαστορας οπως ο τυπος στη διαφημιση του τζοκερ με την κασετα στο χερι και θα ψαχνει το κασετοφωνο στη bentley.
Οσο για αυτοκινητο 20 ετιας και να ηθελα να το παω σε αντιπροσωπεια δεν το αναλαμβανουνε γιατι πολλα απο τα παιδαρελια που ειναι μεσα ως μαστοροι δεν εχουνε κανει σεμιναρια σε τοσο παλια μοντελα.
Τελος παντων κουβεντα να γινεται, παντως καταλαβα το σκεπτικο του κρατους μεσω της αναλυσης που εκανες, παλι ολοι μαζι σε ενα τσουβαλι και αυτη που πραγματικα διαθετουνε θα δωσουνε κατι τις και αυτη που δεν εχουνε θα αγκομαχανε να τα δωσουνε εστω και αν δεν τα εχουνε ξοδεψει. -
Geokat
Προφανώς και μας βάζουν όλους σε ένα καλούπι.Όταν (πχ) ο θείος μου κάνει 35.000km και έχει το ίδιο τεκμήριο συντήρησης με έναν άλλο άνθρωπο που έχει το ίδιο αμάξι μόνο για εκδρομές και κάνει max 5-6000km το χρόνο, τότε ο 1ος είναι τρελά επωφελημένος και ο άλλος τρελά ρηγμένος.
Μ@λ@κί@ δε λέω...αλλά έλα και στην πλευρά του κράτους.Εκτός από το να μετακυλίσει το τεκμήριο συντήρησης στις βενζίνες, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο αξιόπιστος τρόπος...Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πολύ πιο δίκαιο...
Επιπλέον, επειδή ο καθένας από εμάς κάνει 'τα δικά του' στο αμάξι του όπως έγραψα και στο 1ο post, το κράτος δεν μπορεί να κάνει πλήρη προσομοίωση του κόστους συντήρησης του εκάστοτε αυτοκινήτου που κυκλοφορεί στο δρόμο.Πιστεύω όμως ότι με το μέτρο αυτό αγγίζει το μέσο όρο σε πολύ ρεαλιστικό βαθμό.Σίγουρα αυτοί που παρεκκλίνουν από το μέσο όρο, θα είναι είτε πολύ επωφελημένοι ή πολύ ριγμένοι.
Να προσθέσω ότι συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που έγραψες σχετικά με το ότι δεν μπορείς να πας ένα καινούριο αμάξι σε ένα συνοικιακό συνεργείο.Σίγουρα οι πειραματισμοί πάνω στο αμάξι σου δε θα είναι ποτέ ευχάριστο...elteo
Προφανώς και δεν είπα ότι είναι οι θεοί σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο.Όπως υπάρχουν καλοί οδηγοί και κακοί οδηγοί, σίγουρα υπάρχουν καλοί μηχανικοί που ενδιαφέρονται να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και οι κακοί μηχανικοί που απλώς ξεπετάνε τη δουλειά χωρίς να προσέχουν και κάνοντας προχειροδουλειές. Όπως ξαναέγραψα η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Σίγουρα έχουν γίνει και γκάφες (και ίσως και πιο μεγάλες) σε συνοικιακά συνεργεία.Απλά όλοι κράζουν τις μπαρούφες (λίγες ή πολλές) που γίνονται στα εξουσιοδοτημένα (πχ γιατί εκεί είναι πιο ακριβές οι εργασίες, γιατί είναι αντιπροσωπείες και υποτίθεται ότι ξέρουν τι κάνουν, τι λύνουν και τι δένουν και δεν πάνε ψαχτά κτλ-κτλ) και αυτές μένουν τελικά, ενώ στο συνοικιακό που το πάει ο άλλος για οικονομία, αν γίνει μαλακία τι θα σου πει αν συμβεί η ίδια μπαρούφα?
Ξαναλέω.Η πραγματικότητα-αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Γι' αυτό εγώ θέλω να είμαι μπροστά στις εργασίες που γίνονται στο αμάξι μου (όπως έγραψα και σε άλλο θέμα).Προφανώς και αν είναι ο άλλος παπάτζας, την μ@λ@κί@ του δεν την γλυτώνεις που να κοιτάς ακόμα και πως βιδώνει και ξεβιδώνει τις βίδες και πώς τοποθετεί το ανταλλακτικό και πόση δύναμη βάζει στις βίδες κτλ-κτλ.Τουλάχιστον πιστεύω ότι έτσι μπορώ να μειώσω κάπως τον κίνδυνο. -
Πραγματικά δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου.Εσύ πας στην πράξη? (χωρίς ψήγμα ειρωνείας)
Το κράτος πήγε να βγάλει τεκμήριο θεωρώντας ότι ένας μέσος Έλληνας οδηγεί ένα αμάξι που δεν βγάζει προβλήματα και πάει στο συνεργείο να αλλάξει απλώς τα προβλεπόμενα.
Ίσα-ίσα που αν το αμάξι σου χαλάει συνέχεια πρέπει εν μέρει να χαίρεσαι, γιατί (εντελώς θεωρητικά) το κράτος δεν 'βλέπει' τα επιπλέον έξοδα που κάνεις για το αμάξι και άρα δε σου αυξάνει το τεκμήριο συντήρησης.Οπότε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (το τονίζω) είσαι και κερδισμένος.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.Απλά να δοθεί ένα επιπλέον άμεσο κίνητρο (πέρα από το μέτρο της απόσυρσης) για να αλλάξει κάποιος το αμάξι του πιο γρήγορα...
Απλά στηλιτεύω τη συνεχιζόμενη πρακτική του κράτους (και η ακόλουθη ειρωνία πάει εκεί) να φορολογεί μόνο με βάσει το κυβισμό. Αυτό δημιουργεί κάθε είδους στρεβλές καταστάσεις, όπως αυτή που περιγράφεις. Η, για να το διατυπώσουμε και πιο γραφικά, αν πάρω για ντριφτάμαξο μια Alfa 75 Turbo America αντί για μια Sylvia S13 και πληρώνω τα κέρατα μου στα συνεργεία, θα λέω ευτυχώς που δεν φορολογούμαι παραπάνω, μιας και έχουν τα ίδια κυβικά...
Με την τελευταία πρόταση συμφωνώ κι εγώ. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στη Γερμανία απ'ότι ξέρω. Είναι καλό να κάνεις προοδευτικά όλο και πιο ακριβή τη χρήση παλιών αυτοκινήτων ώστε να μην συμφέρει η κατοχή ενός σάπιου. Από την άλλη όμως, όχι και τόσο πολύ ώστε μόνο ο SV να αντέχει οικονομικά τη διατήρηση ενός παλιού μεν, καλοσυντηρημένου 'ειδικού' αυτοκινήτου (όπως η 75 και το 200SX).
-
Το να ακριβαίνεις το κόστος χρήσης ενός παλαιού αυτοκινήτου δεν αποτελεί κίνητρο για τον κάτοχο να αγοράσει ένα καινούργιο αλλά αντικίνητρο να κρατήσει το παλιό. Η διαφορά νομίζω είναι αρκετά προφανής.
Οι συντριπτική πλειονότητα όσων έχουν αυτοκίνητο άνω των 10 ετών προφανώς δεν μπορούν να πάρουν καινούργιο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που το κάνουν από στάση ζωής, αντι-καταναλωτική κοσμοθεωρία και λοιπά.
Αν θέλεις κράτος μου να εξαφανίσεις τα παλιά οχήματα πρέπει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορεί ο φτωχός -που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να κυκλοφορεί όπως όλοι- να αποκτήσει ένα καινούργιο όχημα χωρίς να χρειάζεται να τον πηδήξει η τράπεζα (το τι κατασχέσεις γίνονται καθημερινά δεν λέγεται). -
Alexel
Γι'αυτό ακριβώς και είπα (έμμεσα) 'μαζί με το μέτρο της απόσυρσης'.
Να σου δώσει το (χρηματικό) κίνητρο να αλλάξεις το αμάξι σου πιο φτηνά, αλλά και να σου δώσει και το αντι-κίνητρο να κρατήσεις το παλιό.
Κατά τα άλλα...απλά περαστικά μας....ΥΓ:Ευτυχώς με τα σκάνδαλα που έγιναν και την οικονομική κρίση, σταμάτησε κάπως ο 'βιασμός'...
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!