-
Ο χρήστης Dimitris Gr. έγραψε:
Πάντως,ανεξάρτητα απο το τι ψηφίζει ο καθένας, αν επαληθευθεί το αρθρο του 'Βήματος', δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τους στοιχειωδώς 'νομοταγεις' ...Αλλο τώρα αν μεχρι να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα θα γίνουν τα νεύρα μας και η αγορά μαντάραΑκριβώς αυτό σκεφτόμουν.
-
Δεν είπαμε ότι αυτός δεν χάνει το αφορολόγητο;
Τέτοια πρεμούρα πάντως για να μην ισχύσουν τα τεκμήρια... Είναι βλέπεις τόσοι πολλοί με αυτοκίνητα των 3.500 κυβικών, με εξοχικό των 150 τ.μ. (συν πισίνα), με ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά κλπ κλπ που βγάζουν 10.000 (άντε 20.000) το χρόνο, που, όπως και να το κάνουμε, δημιουργείται οξύ κοινωνικό πρόβλημα.
Ααααα, επειδή το ξέχασα προηγουμένως.
Έγραψες 'Εγώ πάντως ταπεινά θα συμβούλευα εσένα να ψηφίσεις αυτόν που θα ικανοποιεί περισσότερο και ΝΟΜΙΜΩΣ τα ατομικά σου συμφέροντα...'.
Νομίμως, σαν τον Βουλγαράκη ας πούμε; Νομίμως, σαν αυτούς που με ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ έχουν χτίσει όλα τα βουνά πέριξ των Αθηνών; Αυτά είναι για δικηγόρους, όχι για πολίτες που συζητούν για το σωστό. Εκτός αν ΝΟΜΟΤΥΠΟ = ΣΩΣΤΟ σε κάθε περίπτωση.
Επίσης σου υπενθυμίζω ότι μου έχεις δώσει μια ωραία πάσα που ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει (στα περί Βουλγαράκη αναφερθέντα αλλού). Αυτή είναι η δεύτερη. Άμα βρω την όρεξη... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για συμφέροντα μίλησα και όχι εξυπηρετήσεις...Πιστεύεις δηλ. ότι ο τυπάκος που τώρα πληρώνει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τις 2 ψωρογκαρσονιέρες του και χάνει και το αφορολόγητο των 10.500 δεν πρέπει να το λάβει υπόψη του όταν ψηφίζει ?
Καλή διασκέδαση με το ξήλωμα λοιπόν, έχω πάρει ποπ κορν για να δω όλο το έργο
Μακροπρόθεσμα (ΑΝ δεν έχουμε πεθάνει) θα τα ξαναπούμε για να κάνουμε μια κωλονοσκόπηση και να δούμε τα αποτελέσματαΔεν είπαμε ότι αυτός δεν χάνει το αφορολόγητο; Επίσης, τί πάει να πει 'συμφέροντα κι όχι εξυπηρετήσεις';; Οι εξυπηρετήσεις γιατί γίνονται; Για να περνάει η ώρα;
Τέτοια πρεμούρα πάντως για να μην ισχύσουν τα τεκμήρια... Είναι βλέπεις τόσοι πολλοί με αυτοκίνητα των 3.500 κυβικών, με εξοχικό των 150 τ.μ. (συν πισίνα), με ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά κλπ κλπ που βγάζουν 10.000 (άντε 20.000) το χρόνο, που, όπως και να το κάνουμε, δημιουργείται οξύ κοινωνικό πρόβλημα.
Ααααα, επειδή το ξέχασα προηγουμένως.
Έγραψες 'Εγώ πάντως ταπεινά θα συμβούλευα εσένα να ψηφίσεις αυτόν που θα ικανοποιεί περισσότερο και ΝΟΜΙΜΩΣ τα ατομικά σου συμφέροντα...'.
Νομίμως, σαν τον Βουλγαράκη ας πούμε; Νομίμως, σαν αυτούς που με ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ έχουν χτίσει όλα τα βουνά πέριξ των Αθηνών; Αυτά είναι για δικηγόρους, όχι για πολίτες που συζητούν για το σωστό. Εκτός αν ΝΟΜΟΤΥΠΟ = ΣΩΣΤΟ σε κάθε περίπτωση.
Επίσης σου υπενθυμίζω ότι μου έχεις δώσει μια ωραία πάσα που ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει (στα περί Βουλγαράκη αναφερθέντα αλλού). Αυτή είναι η δεύτερη. Άμα βρω την όρεξη... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
δηλαδη τωρα αν εγω θελω να αγορασω εστω ενα 1200αρι δεν θα μπορω επειδη δεν δουλευω????
μπορεις, αν γραφτει σε εσενα θα πλρωσεις ενα ποσο πχ 400 ευρω που θα αντιστοιχει στο τεκμηριο απο ενα 1200αρι, αν γραφτει σε αυτον που σου το αγοραζει πχ μπαμπας αλλα η δηλωση του υπερκαλυπτει τα τεκμηρια απο τα υπολοιπα περισουσιακα στοιχεια τοτε κανεις δεν πληρωνει μια.
Από που το έβγαλες το 400άρι?
Έστω ότι είσαι φοιτητής ή τέλος πάντων δεν έχεις σταθερή δουλειά, δε βγάζεις χρήματα και μένεις στο πατρικό σου. Αν το μόνο τεκμήριο διαβίωσης είναι τα υποτιθέμενα 1924 ευρώ [τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να είναι 700-800 ευρώ επειδή ούτε δίνεις 550 ευρώ για ασφάλεια, ούτε κάνεις 15.000 χλμ το χρόνο, ούτε πληρώνεις κοντά 400 ευρώ για σέρβις] τότε είτε τα βγάζεις είτε όχι είσαι κάτω από το αφορολόγητο όριο. Άρα τι φόρο θα πληρώσεις?
Δηλαδη εγω θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο 1400(και στη χειροτερη περιπτωση 1200) το οποιο και θα γραφτει στη μητερα μου.Μιλαμε για αυτοκινητο μεταχειρισμενο το πολυ 5500 ευρω.Η μητερα μου κανει δηλωση μαζι με τον πατερα μου ο οποιος δεν δηλωνει πανω απο 5000 ευρω το χρονο,η μητερα μου δεν δηλωνει τιποτα.Θα μπορεσει να γινει αγορα αυτοκινητου?????και ποσα θα ειναι τα επιπλεον που θα πρεπει να πληρωσω εκτος απο την ασφαλεια και τα τελη κυκλοφοριας????
-
Τα συμφέροντα σου τα ξέρεις εσύ και μόνο εσύ...Πχ πιστεύεις ότι θα ξηλωθείς λιγότερο επειδή θα βάλει ο Αλογοσκούφης τεκμήρια ...Όπως νομίζεις...
'Νομίμως'εννοώ ότι ψηφίζω κάποιον γιατί νομίζω πχ ότι θα μειώσει τους φόρους που πληρώνω εγώ...'Παρανόμως' (το οποίο δεν είναι ορθό σημασιολογικά, αλλά καταλαβαινόμαστε) θα πει ψηφίζω γιατί ο βουλευτής μου θα με διορίσει με 'συνέντευξη' στο Δημόσιο ή θα με βοηθήσει να βγάλω οικοδομική άδεια εκεί που αλλιώς δεν θα έβγαινε ποτέ...
Τα περί Βουλγαράκη δεν καταλαβαίνω που κολλάνε...Ενώ η δική σου πρεμούρα να ισχύσουν είναι γιατί νομίζεις ότι θα σου 'μαντάρει' το πρόβλημα ε ? ...Καλή αναμονή και ανάρρωση
Α και μη μου πολυζαλίζεις τα @@ με το τι θα κάνεις, γράψε ό,τι θέλεις χωρίς να μου το προαναγγέλεις σε τακτά διαστήματα (17000 posts έχεις, τώρα σε χτύπησε η έλλειψη χρόνου )
-
Τα τεκμήρια δεν πιάνουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Πιάνουν αυτούς που δεν ΞΕΡΟΥΝ ότι εφαρμόζονται τεκμήρια.
Αν κάποιος φοροφυγάς ΞΕΡΕΙ ότι τα αμάξια με μεγάλους κινητήρες αποτελούν τεκμήριο, ΔΕΝ θα πάρει τέτοιο αμάξι. Γι αυτό και καταργήθηκαν τα τεκμήρια, δεν υπάρχαν μ@λ@κες που δήλωναν 10 χιλιάρικα εισόδημα και είχαν τρίλιτρα αμάξια.
Να δουλέψουν οι εφορίες να πιάσουν τους φοροδιαφεύγοντες, όχι με τεκμήρια.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
δηλαδη τωρα αν εγω θελω να αγορασω εστω ενα 1200αρι δεν θα μπορω επειδη δεν δουλευω????
μπορεις, αν γραφτει σε εσενα θα πλρωσεις ενα ποσο πχ 400 ευρω που θα αντιστοιχει στο τεκμηριο απο ενα 1200αρι, αν γραφτει σε αυτον που σου το αγοραζει πχ μπαμπας αλλα η δηλωση του υπερκαλυπτει τα τεκμηρια απο τα υπολοιπα περισουσιακα στοιχεια τοτε κανεις δεν πληρωνει μια.
Έστω ότι είσαι φοιτητής ή τέλος πάντων δεν έχεις σταθερή δουλειά, δε βγάζεις χρήματα και μένεις στο πατρικό σου. Αν το μόνο τεκμήριο διαβίωσης είναι τα υποτιθέμενα 1924 ευρώ [τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να είναι 700-800 ευρώ επειδή ούτε δίνεις 550 ευρώ για ασφάλεια, ούτε κάνεις 15.000 χλμ το χρόνο, ούτε πληρώνεις κοντά 400 ευρώ για σέρβις] τότε είτε τα βγάζεις είτε όχι είσαι κάτω από το αφορολόγητο όριο. Άρα τι φόρο θα πληρώσεις?
Δηλαδη εγω θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο 1400(και στη χειροτερη περιπτωση 1200) το οποιο και θα γραφτει στη μητερα μου.Μιλαμε για αυτοκινητο μεταχειρισμενο το πολυ 5500 ευρω.Η μητερα μου κανει δηλωση μαζι με τον πατερα μου ο οποιος δεν δηλωνει πανω απο 5000 ευρω το χρονο,η μητερα μου δεν δηλωνει τιποτα.Θα μπορεσει να γινει αγορα αυτοκινητου?????και ποσα θα ειναι τα επιπλεον που θα πρεπει να πληρωσω εκτος απο την ασφαλεια και τα τελη κυκλοφοριας????
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Απο το Βήμα σήμερα:
http://assets.in.gr/newspapers/resource ... tlNtJuQds=' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Δηλαδή σύμφωνα με τις πληροφορίες τιυ Βήματος από τα 113.000 ευρώ που έχω σήμερα τεκμήριο θα πέσω στα 6.030 ?
ΑΝ γίνει, αυτό δεν είναι άλλωστε και το πιο κοντινό στην πραγματικότητα, άρα και το πιο δίκαιο ?
Από όσο θυμάμαι ΔΕΝ ξοδεύεις περί τα 100k το χρόνο για χάρη της
-
υποθετικα μιλας??αν ο πατερας σου δηλωνει 5000 ευρω τον χρονο ειναι 416 ευρω τον μηνα, για να συντηρηθει αυτος και η μητερα σου, σε αυτην την περιπτωση εχουμε 2 ενδεχομενα
1)αν ο πατερας σου βγαζει 416 ευρω τον χρονο ουτε αυτοκινητο με 1000 δεν θα μπορει να σου παρει υπαρχει δεν υπαρχει τεκμηριο
2)αν ο πατερας σου σου αγορασει τελικα αυτοκινητο 5000 ευρω ενω ουσιαστικα δεν εχει να φαει(γιατι με 416 ευρω να συντηρηθει μια οικογενεια 3 ατομων χλωμο το κοβω) , ή το εχει χασει ή φοροδιαφευγει....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ασφαλώς όχι.Για 10.000 χλμ το χρόνο με μικτή ασφάλεια,πάρκιγκ,σέρβις,λάστιχα,βενζίνες δεν θέλει πάνω από 15.000 ευρώ το χρόνο.
νομιζω καποια ατομα δεν λενε να το καταλαβουνε με τιποτα, τα τεκμηρια δε δηλωνουνε οτι θα διαθεσεις 100κ τον χρονο αποκλειστηκα για το αυτοκινητο , αλλα οτι το επιπεδο ζωης ειναι τετοιο που θα ξοδεψεις 100κ τον χρονο , ο sv2(τυχαιο το παραδειγμα)και ο καθε sv2 δεν κανει την ζωη που κανει καποιος που βγαζει 700 ευρω τον μηνα, δεν ντυνεται με ρουχα απο την λαικη ουτε περιμενει τις εκπτωσεις για να κανει τις αγορες του ,δεν τον ενδιαφερει οταν παει εκδρομες θα μεινει σε 5αστερα υπερλουξ ξενοδοχειο με 500 ευρω την βραδια, για το σπιτι του θα παρει lcd 50ιντσων αξιας 10.000 ευρω και οχι την 32αρα του λαου με τα 500 ευρω απο τον κωτσοβολο με 580 δοσεις, κτλ κτλ
-
15000 χιλιαδες ευρω ηθελα να γραψω
Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται????
Τα λεφτα εγω θα τα δωσω,τα εχω μαζεμενα αλλα δεν δουλευω. -
@sofoklis_A3TFSI15000 χιλιαδες ευρω ηθελα να γραψω
Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται????
Τα λεφτα εγω θα τα δωσω,τα εχω μαζεμενα αλλα δεν δουλευω.δεν ειμαι λογιστης φιλε μου ,αν ο πατερας σου εχει δικο του και μπορει να δικαιολογησει ακομη ενα , δεν θα εχεις προβλημα, πρεπει να βγουνε οι σχετικοι πινακες για να δουμε
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
υποθετικα μιλας??αν ο πατερας σου δηλωνει 5000 ευρω τον χρονο ειναι 416 ευρω τον μηνα, για να συντηρηθει αυτος και η μητερα σου, σε αυτην την περιπτωση εχουμε 2 ενδεχομενα
1)αν ο πατερας σου βγαζει 416 ευρω τον χρονο ουτε αυτοκινητο με 1000 δεν θα μπορει να σου παρει υπαρχει δεν υπαρχει τεκμηριο
2)αν ο πατερας σου σου αγορασει τελικα αυτοκινητο 5000 ευρω ενω ουσιαστικα δεν εχει να φαει(γιατι με 416 ευρω να συντηρηθει μια οικογενεια 3 ατομων χλωμο το κοβω) , ή το εχει χασει ή φοροδιαφευγει....
Φυσικά και ΜΠΟΡΕΙ και να έχει να φάει και αμάξι να πάρει στο γιό του. Εξαρτάται απ' το τι χρήματα έχει στην τράπεζα από πωλήσεις ακίνητης περιουσίας, κληρονομιές, lotto, αποταμιεύσεις, κλπ. Ντε και καλά θα τον βαφτίσεις 'φοροφυγά' μόνο και μόνο επειδή ΤΩΡΑ δε βγάζει πάνω από 5000 το χρόνο?...
νομιζω καποια ατομα δεν λενε να το καταλαβουνε με τιποτα, τα τεκμηρια δε δηλωνουνε οτι θα διαθεσεις 100κ τον χρονο αποκλειστηκα για το αυτοκινητο , αλλα οτι το επιπεδο ζωης ειναι τετοιο που θα ξοδεψεις 100κ τον χρονο , ο sv2(τυχαιο το παραδειγμα)και ο καθε sv2 δεν κανει την ζωη που κανει καποιος που βγαζει 700 ευρω τον μηνα, δεν ντυνεται με ρουχα απο την λαικη , οταν παει εκδρομες θα μεινει σε 5αστερα υπερλουξ ξενοδοχειο με 500 ευρω την βραδια, για το σπιτι του θα παρει lcd 50ιντσων αξιας 10.000 ευρω και οχι την 32αρα του λαου με τα 500 ευρω απο τον κωτσοβολο με 580 δοσεις, κτλ κτλ
Αντίστοιχα, κάποιοι άλλοι δε λένε να καταλάβουν με τίποτα ότι ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι παράλογα τα τεκμήρια και ότι ΑΛΛΟ ΕΧΩ ΤΟΣΑ, ΑΛΛΟ ΒΓΑΖΩ ΤΟΣΑ. Ο καθένας που έχει ακριβό αμάξι ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ' ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ δικαιούται άμα γουστάρει να μένει σε τρώγλη και να τα βγάζει πέρα αν μπορεί με μισθό 800 ευρώ το μήνα.
Δεν πάει πακέτο το αμάξι με το στυλ ζωής, ένα απλό αντικείμενο είναι που για κάποιους είναι αυτοσκοπός και για άλλους απλά εργαλείο.
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
Ασφαλώς όχι.Για 10.000 χλμ το χρόνο με μικτή ασφάλεια,πάρκιγκ,σέρβις,λάστιχα,βενζίνες δεν θέλει πάνω από 15.000 ευρώ το χρόνο.
νομιζω καποια ατομα δεν λενε να το καταλαβουνε με τιποτα, τα τεκμηρια δε δηλωνουνε οτι θα διαθεσεις 100κ τον χρονο αποκλειστηκα για το αυτοκινητο , αλλα οτι το επιπεδο ζωης ειναι τετοιο που θα ξοδεψεις 100κ τον χρονο , ο sv2(τυχαιο το παραδειγμα)και ο καθε sv2 δεν κανει την ζωη που κανει καποιος που βγαζει 700 ευρω τον μηνα, δεν ντυνεται με ρουχα απο την λαικη ουτε περιμενει τις εκπτωσεις για να κανει τις αγορες του ,δεν τον ενδιαφερει οταν παει εκδρομες θα μεινει σε 5αστερα υπερλουξ ξενοδοχειο με 500 ευρω την βραδια, για το σπιτι του θα παρει lcd 50ιντσων αξιας 10.000 ευρω και οχι την 32αρα του λαου με τα 500 ευρω απο τον κωτσοβολο με 580 δοσεις, κτλ κτλ
Αυτά που λες είναι εξωφρενικά...Παίρνεις ΕΝΑ (1) στοιχείο της ζωής κάποιου και από αυτό βγάζεις συμπεράσματα για όλη του τη ζωή
Να σου δώσω 2 στοιχεία της δικής μου ζωής για να καταλάβεις τον παραλογισμό :
Ξοδεύω ετησίως για ένδυση από 0-200 ευρώ
Ξοδεύω ετησίως για την ατομική μου διατροφή κάπου 7500 - 8000 ευρώ (ψιλοπρόχειρος ο υπολογισμός αλλά μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα)
Καταλαβαίνεις τι εξωφρενικό συμπέρασμα θα βγάλει κάποιος ανάλογα με το ποιό στοιχείο της ζωής μου του δώσω...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
νομιζω καποια ατομα δεν λενε να το καταλαβουνε με τιποτα, τα τεκμηρια δε δηλωνουνε οτι θα διαθεσεις 100κ τον χρονο αποκλειστηκα για το αυτοκινητο , αλλα οτι το επιπεδο ζωης ειναι τετοιο που θα ξοδεψεις 100κ τον χρονο , ο sv2(τυχαιο το παραδειγμα)και ο καθε sv2 δεν κανει την ζωη που κανει καποιος που βγαζει 700 ευρω τον μηνα, δεν ντυνεται με ρουχα απο την λαικη , οταν παει εκδρομες θα μεινει σε 5αστερα υπερλουξ ξενοδοχειο με 500 ευρω την βραδια, για το σπιτι του θα παρει lcd 50ιντσων αξιας 10.000 ευρω και οχι **την 32αρα του λαου με τα 500 ευρω απο τον κωτσοβολο **με 580 δοσεις, κτλ κτλ
32άρα πήρα αλλά όχι από τον Κωτσόβολο αλλά από τον Σαραφείδη.
το παραδειγμα ειναι τυχαιο...
-
Δε μας ειπες ομως high definition ειναι???
-
Και επίσης, για κάποιο μπάνιο την πήρες, sv2, ή για την κουζίνα?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Να σου δώσω 2 στοιχεία της δικής μου ζωής για να καταλάβεις τον παραλογισμό :
Ξοδεύω ετησίως για ένδυση από 0-200 ευρώ
Ξοδεύω ετησίως για την ατομική μου διατροφή κάπου 7500 - 8000 ευρώ (ψιλοπρόχειρος ο υπολογισμός αλλά μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα)
Καταλαβαίνεις τι εξωφρενικό συμπέρασμα θα βγάλει κάποιος ανάλογα με το ποιό στοιχείο της ζωής μου του δώσω...
ενώ αν του δώσεις και τα δύο θα βγάλει το πολύ νορμάλ συμπέρασμα οτι γυρνάς γυμνός με ένα πιάτο στο χέρι
-
Eγώ θα έλεγα να την έβαζες στο χωλ για όταν αλλάζεις παπούτσια και βάζεις παντόφλες.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και επίσης, για κάποιο μπάνιο την πήρες sv2 ή για την κουζίνα?
Την έβαλα στο ταβάνι της κρεββατοκάμαρας..
έδωσες τόσα λεφτά για ΤV ενώ μπορούσες απλά να βάλεις ένα καθρέφτη
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!