-
μα φυσικα δεν εχουν αποτελεσμα.Απο τοτε που καταργηθηκαν ο καθενας πηρε αυτοκινητο και οι οικογενειες τα αυξησαν απο ενα σε 2-3 με αποτελεσμα περισσοτερα εσοδα απο τα τελη κυκλοφοριας στο κρατος,περισσοτερα εσοδα στις ασφαλιστικες και αρα μεγαλυτερος φορος απεναντι στο κρατος.Αλλα ετσι ειναι αυτοι που μας κυβερναν.Σου λενε:κουφαλα ελληνα ηθελες αυτοκινητο με κυβικα???Κατσε τωρα να σε π@@@ξω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πριν λιγο παντως ο Γιωργακης ειπε οτι θα καταργησει ολα τα τεκμηρια γιατι εχει αποδειχθει οτι δεν εχουν αποτελεσμα.Και ο Κωστάκης πριν βγει έλεγε οτι θα καταργήσει το ΣΔΟΕ
Η υπηρεσία μετονομάστηκε απλώς σε ΥΠΕΕ. Επι της ουσίας τίποτα -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
πριν λιγο παντως ο Γιωργακης ειπε οτι θα καταργησει ολα τα τεκμηρια γιατι εχει αποδειχθει οτι δεν εχουν αποτελεσμα.
Και ο Κωστάκης πριν βγει έλεγε οτι θα καταργήσει το ΣΔΟΕ
Η υπηρεσία μετονομάστηκε απλώς σε ΥΠΕΕ. Επι της ουσίας τίποταEπ αυτού δεν έχεις δίκιο. Ουσιαστικά το κατήργησε, αν λάβεις υπόψιν σου τους σχεδόν μηδενικούς ελέγχους και την καταβαράθρωση των εσόδων...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πριν λιγο παντως ο Γιωργακης ειπε οτι θα καταργησει ολα τα τεκμηρια γιατι εχει αποδειχθει οτι δεν εχουν αποτελεσμα.Έπεσε η ΝΔ με πραξικόπημα;
-
Έπεσε, έπεσε. Τώρα την κλωτσάνε για να σηκωθεί, αλλά το παίζει Καραγκούνης.
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Απο το Βήμα σήμερα:http://assets.in.gr/newspapers/resource ... tlNtJuQds=' target='_blank' target='_blank' target='_blank
για το δικο μου 2λιτρο δινουνε 3500χιλαρικα, ενω φτανει σιγουρα 5000 μινιμουμ (βενζινες 250*12=3000(για 20000χιλιομετρα τον χρονο) τελη 442, ασφαλεια 1300, service μινιμουμ 150(λαδια)-δεν το συζηταμε που παει το κοστος χρησης αν γινει κανενα μεγαλο service, η βγαλει κανενα προβλημα ενω ειμαι εκτος εγγυησης, που να θελω να αλλαξω και λαστιχα δηλαδη ......με αλλα λογια μαλλον την γλυτωσα αν μεινει στο 3500χιλαρικα.
-
Ώχου βρε αδερφέ, ούτε μια βλακεία δεν μπορω να γράψω χωρίς να μην την σχολιάσεις. Φταίω εγώ τώρα να αρχίσω να ρεύομαι;
δεν ειρωνεύτηκα την νουδου σου πάντως, το αντίθετο. παρεξήγησες
-
δηλαδη τωρα αν εγω θελω να αγορασω εστω ενα 1200αρι δεν θα μπορω επειδη δεν δουλευω????
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ώχου βρε αδερφέ, ούτε μια βλακεία δεν μπορω να γράψω χωρίς να μην την σχολιάσεις. Φταίω εγώ τώρα να αρχίσω να ρεύομαι;δεν ειρωνεύτηκα την νουδου σου πάντως, το αντίθετο. παρεξήγησες
Ντροπή! Ο Μάνος (όσο απίστευτο και ν'ακούγεται αυτό! ) ΔΕΝ (επαναλαμβάνω..) ΔΕΝ είναι ψηφοφόρος της ΝΔ.
-
Δεν ξέρω για τον Μάνο, αλλά ο φίλος μου ο manosk αδικεί τον εαυτό του αν δεν ψηφίζει νουδου.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
δηλαδη τωρα αν εγω θελω να αγορασω εστω ενα 1200αρι δεν θα μπορω επειδη δεν δουλευω????μπορεις, αν γραφτει σε εσενα θα πλρωσεις ενα ποσο πχ 400 ευρω που θα αντιστοιχει στο τεκμηριο απο ενα 1200αρι, αν γραφτει σε αυτον που σου το αγοραζει πχ μπαμπας αλλα η δηλωση του υπερκαλυπτει τα τεκμηρια απο τα υπολοιπα περισουσιακα στοιχεια τοτε κανεις δεν πληρωνει μια.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ώχου βρε αδερφέ, ούτε μια βλακεία δεν μπορω να γράψω χωρίς να μην την σχολιάσεις. Φταίω εγώ τώρα να αρχίσω να ρεύομαι;
δεν ειρωνεύτηκα την νουδου σου πάντως, το αντίθετο. παρεξήγησες
Ντροπή! Ο Μάνος (όσο απίστευτο και ν'ακούγεται αυτό! ) ΔΕΝ (επαναλαμβάνω..) ΔΕΝ είναι ψηφοφόρος της ΝΔ.
Θα έπρεπε;
-
Καλό είναι αφού έχεις την χάρη, να έχεις και το όνομα.
Διαφορετικά αδικείσαι.
-
Ό,τι πεις, ό,τι πεις.
Εσύ να ψηφίζεις όποιον σου ικανοποιεί κάθε φορά τα ατομικά σου συμφέροντα, ως γνήσιος Νεοέλλην. Και να τον βρίζεις μετά έτσι και δεν σε ικανοποιεί σε άλλα θέματα, επίσης ως γνήσιος Νεοέλλην.ΥΓ: Λέω να ψηφίσω Αλέξη. Έμαθα ότι θα καταργήσει τα τεκμήρια και θ' αυξήσει τον βασικό μισθό από 700 στα 1200 ευρώ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ό,τι πεις, ό,τι πεις.
Εσύ να ψηφίζεις όποιον σου ικανοποιεί κάθε φορά τα ατομικά σου συμφέροντα, ως γνήσιος Νεοέλλην. Και να τον βρίζεις μετά έτσι και δεν σε ικανοποιεί σε άλλα θέματα, επίσης ως γνήσιος Νεοέλλην.ΥΓ: Λέω να ψηφίσω Αλέξη. Έμαθα ότι θα καταργήσει τα τεκμήρια και θ' αυξήσει τον βασικό μισθό από 700 στα 1200 ευρώ!
Εγώ πάντως ταπεινά θα συμβούλευα εσένα να ψηφίσεις αυτόν που θα ικανοποιεί περισσότερο και ΝΟΜΙΜΩΣ τα ατομικά σου συμφέροντα μπας και σταματήσεις λίγο να γκρινιάζεις για τον 'ξηλωμένο πρωκτό' σου
Καλά ψήφιζες τόσα χρόνια για το καλό του τόπου, καιρός να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου -
Πάντως,ανεξάρτητα απο το τι ψηφίζει ο καθένας, αν επαληθευθεί το αρθρο του 'Βήματος', δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τους στοιχειωδώς 'νομοταγεις' ...Αλλο τώρα αν μεχρι να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα θα γίνουν τα νεύρα μας και η αγορά μαντάρα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ό,τι πεις, ό,τι πεις.
Εγώ πάντως ταπεινά θα συμβούλευα εσένα να ψηφίσεις αυτόν που θα ικανοποιεί περισσότερο και ΝΟΜΙΜΩΣ τα ατομικά σου συμφέροντα μπας και σταματήσεις λίγο να γκρινιάζεις για τον 'ξηλωμένο πρωκτό' σου
Καλά ψήφιζες τόσα χρόνια για το καλό του τόπου, καιρός να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σουJamais!
Πρώτον, δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να γκρινιάζω. Αν ψηφίσω αυτόν που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μικροσυμφέροντά μου, θα ζορίζομαι να βρίζω μετά. Άλλοι δεν αισθάνονται τέτοια κωλύματα, εγώ δεν μπορώ.
Δεύτερον, θεωρώ ότι το συμφέρον μου περνά μακροπρόθεσμα από το συμφέρον του συνόλου. Δηλαδή, αν πχ ψηφίσω τον τάδε που υπόσχεται να μη φτιάξει σταθμό του μετρό ή τραμ δίπλα στο σπίτι μου (για να μην πήξει η περιοχή από τα αυτοκίνητα που θα ψάχνουν για θέση στάθμευσης), δεν θα μπορώ συνολικά να κάνω τη δουλειά μου με τα ΜΜΜ γιατί ο σκάρτος θα έχει 'εξυπηρετήσει' πολλούς εκτός από εμένα με τον ίδιο τρόπο.Είμαι περίεργος ή απλώς μ@λ@κ@ς;
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
δηλαδη τωρα αν εγω θελω να αγορασω εστω ενα 1200αρι δεν θα μπορω επειδη δεν δουλευω????
μπορεις, αν γραφτει σε εσενα θα πλρωσεις ενα ποσο πχ 400 ευρω που θα αντιστοιχει στο τεκμηριο απο ενα 1200αρι, αν γραφτει σε αυτον που σου το αγοραζει πχ μπαμπας αλλα η δηλωση του υπερκαλυπτει τα τεκμηρια απο τα υπολοιπα περισουσιακα στοιχεια τοτε κανεις δεν πληρωνει μια.
Από που το έβγαλες το 400άρι?
Στο ρεπορτάζ από το σημερινό ΒΗΜΑ (βλ. παραπάνω link), για οποιοδήποτε 1200άρι προτείνουν ως συνολικό ετήσιο κόστος τα 1924 ευρώ (άσχετα τι χρήση του κάνεις, τι ασφάλεια έχεις, τι σέρβις πληρώνεις, κλπ, κλπ). Αν ο κινητήρας του αμαξιού σου έχει 1200 κυβικά, τόσο σου κοστίζει -υποτίθεται- ακόμα και στο γκαράζ σου να το αφήνεις ( ).
Έστω ότι είσαι φοιτητής ή τέλος πάντων δεν έχεις σταθερή δουλειά, δε βγάζεις χρήματα και μένεις στο πατρικό σου. Αν το μόνο τεκμήριο διαβίωσης είναι τα υποτιθέμενα 1924 ευρώ [τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να είναι 700-800 ευρώ επειδή ούτε δίνεις 550 ευρώ για ασφάλεια, ούτε κάνεις 15.000 χλμ το χρόνο, ούτε πληρώνεις κοντά 400 ευρώ για σέρβις] τότε είτε τα βγάζεις είτε όχι είσαι κάτω από το αφορολόγητο όριο. Άρα τι φόρο θα πληρώσεις?
Από την άλλη, βλέπεις από τη διαφορά στο **πραγματικό ** (όχι το τεκμαρτό βάση κυβικών) κόστος χρήσης μεταξύ του δικού σου και του δικού μου 2λιτρου πόσο έξω πέφτει ΚΑΙ αυτό το σύστημα [αν και -οφείλουμε να το πούμε- ξεκινάει από σωστή βάση] το οποίο στηρίζεται ΠΑΛΙ αποκλειστικά και μόνο στα ΚΥΒΙΚΑ και λέει 'αν έχει Χ κυβικά ο κινητήρας σου, ασχέτως για τι αμάξι μιλάμε, τι ασφάλεια του έχεις κάνει, πόσο κοστίζουν τα σέβις και πόσο το χρησιμοποιείς, ΤΟΣΟ σου κοστίζει το χρόνο'...
Άλλες απορίες...
Το κόστος της ασφάλισης από που προέκυψε και γιατί, αφού η διαφορά μεταξύ απλής και μικτής συνήθως είναι σημαντική [και στο χέρι του καθενός αν θα πληρώσει τη διαφορά] κι έτσι κι αλλιώς ΟΛΕΣ οι εταιρίες σου δίνουν απόδειξη για ό,τι ποσό πληρώνεις, δεν το βάζουν χωριστά και το πάνε ΚΑΙ ΑΥΤΟ με βάση τα κυβικά? Τόσο δύσκολο είναι?... Έπειτα, το πόσο το χρησιμοποιεί κάποιος το ΙΧ είναι καθαρά δική του υπόθεση. Άλλος θα κάνει 40.000 χλμ το χρόνο και θα ρίχνει πάνω από 5 χιλιάρικα σε καύσιμα, κι άλλος μπορεί να δουλεύει 3 χλμ μακριά απ' το σπίτι του και να μην κάνει πάνω από 10 χλμ τη μέρα κατά μέσο όρο. Πώς θα τους βάλεις και τους δύο στην ίδια κατηγορία μόνο και μόνο επειδή έχουν τα ίδια κυβικά?... Πρέπει δε να λάβουν υπόψη τους ότι τη βενζίνη για ένα αμάξι, όσα χλμ και να κάνει, δεν είναι απαραίτητο ότι την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης. Μπορεί να την πληρώνουν κι άλλα μέλη της οικογένειας ή η εταιρία στην οποία δουλεύει. Χώρια που το μέσο 2λιτρο δεν έχει 50% μεγαλύτερη κατανάλωση από το μέσο 1500άρι, όπως φαίνεται να νομίζουν αυτοί που έφτιαξαν το σχετικό πίνακα... -
Ο χρήστης Dimitris Gr. έγραψε:
Πάντως,ανεξάρτητα απο το τι ψηφίζει ο καθένας, αν επαληθευθεί το αρθρο του 'Βήματος', δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τους στοιχειωδώς 'νομοταγεις' ...Αλλο τώρα αν μεχρι να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα θα γίνουν τα νεύρα μας και η αγορά μαντάραΠερίεργο αυτό που γράφεις, γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο ΔΥΟ κατηγορίες φορολογούμενων:
- οι νομοταγείς μικροί και μικρομεσαίοι που πληρώνουν ΟΟΟΟΟΣΑ οφείλουν
- αυτοί που έχουν ΠΟΛΛΑ λεφτά, παράκτιες εταιρείες, λογιστές-σαΐνια που δεν πληρώνουν μία
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ό,τι πεις, ό,τι πεις.
Καλά ψήφιζες τόσα χρόνια για το καλό του τόπου, καιρός να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σουJamais!
Πρώτον, δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να γκρινιάζω. Αν ψηφίσω αυτόν που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μικροσυμφέροντά μου, θα ζορίζομαι να βρίζω μετά. Άλλοι δεν αισθάνονται τέτοια κωλύματα, εγώ δεν μπορώ.
Δεύτερον, θεωρώ ότι το συμφέρον μου περνά μακροπρόθεσμα από το συμφέρον του συνόλου. Δηλαδή, αν πχ ψηφίσω τον τάδε που υπόσχεται να μη φτιάξει σταθμό του μετρό ή τραμ δίπλα στο σπίτι μου (για να μην πήξει η περιοχή από τα αυτοκίνητα που θα ψάχνουν για θέση στάθμευσης), δεν θα μπορώ συνολικά να κάνω τη δουλειά μου με τα ΜΜΜ γιατί ο σκάρτος θα έχει 'εξυπηρετήσει' πολλούς εκτός από εμένα με τον ίδιο τρόπο.Είμαι περίεργος ή απλώς μ@λ@κ@ς;
Δεν πιστεύω να θες απάντηση ?
Για συμφέροντα μίλησα και όχι εξυπηρετήσεις...Πιστεύεις δηλ. ότι ο τυπάκος που τώρα πληρώνει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τις 2 ψωρογκαρσονιέρες του και χάνει και το αφορολόγητο των 10.500 δεν πρέπει να το λάβει υπόψη του όταν ψηφίζει ?
Καλή διασκέδαση με το ξήλωμα λοιπόν, έχω πάρει ποπ κορν για να δω όλο το έργο
Μακροπρόθεσμα (ΑΝ δεν έχουμε πεθάνει) θα τα ξαναπούμε για να κάνουμε μια κωλονοσκόπηση και να δούμε τα αποτελέσματα
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!