-
Τι εγγύηση σου δίνουν για το αμάξι;
-
3 χρονια.
-
Υπάρχει κάποια επέκταση; επι πληρωμή φυσικα.
-
Θα παω σε λιγο για test drive , θα το ρωτησω αυτο σιγουρα τον πωλητη, και το τι γινεται σε περιπτωση που παθει κατι το dsg εκτος εγγυησης.
-
Για επέκταση της εγγύησης, με ενα λογικό αντίτιμο φυσικά, έστω και για 2 χρόνια, πιστεύω πως αξίζει.
Για το τι γίνεται αν χαλάσει το dsg τα πράγματα είναι....απλά. Βάζεις το χέρι στην τσέπη, γύρω στα 1000-1500 ευρώ.
-
Να ζητήσεις την επέκταση δώρο.
Τί νόημα έχει να πάρεις μια ευκαιρία από την μια
και να αρχίσεις να προσθέτεις λεφτά από την άλλη;Να ρωτήσεις αν η εγγύηση και η επέκταση της εγγύησης καλύπτουν το DSG που σε ενδιαφέρει.
- Σχετικά με ένα που σχολίασα παραπάνω μέσες άκρες,
το θετικό της υπόθεσης στο vag είναι πως για κάθε ανταλλακτικό (άρα και το DSG)
θα έχεις άνετα επιλογές ανάμεσα σε καινούριο και μεταχειρισμένο.
Όταν θα έχει κατασκευαστεί σε χιλιάδες ως εκατομμύρια κομμάτια σε όλο το γκρουπ,
θα έχει διατεθεί σε ελάχιστο χρόνο στις μάντρες των τρακαρισμένων
και θα είναι διαθέσιμο σε ανταγωνιστικές τιμές ως μεταχειρισμένο ανταλλακτικό.Θα ήταν διαφορετικό να είχες να κάνεις με ανταλλακτικά μικρης εμπορευσιμότητας-διαθεσιμότητας
και να μην είχες επιλογές.Κι όλα αυτά επειδή παίρνουμε ως δεδομένο ότι θα χαλάσει ένα διαβόητο εξάρτημα.
Που δεδομένο και δεν είναι
αλλά και από την άλλη δε νομίζω ότι ο θόρυβος ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματική εικόνα.
Ας πούμε πόσα είναι τα κόστη για τα ενεργά αμορτισέρ αλλού κι αλλού;... - Σχετικά με ένα που σχολίασα παραπάνω μέσες άκρες,
-
Σιγουρα αν υπαρχει επεκταση θα την κανω. Φτανει εννοειτε αμα συμβει κατι, να το καλυψουν χωρις κοστος !! Ναι εκτος εγγυησης οτι και να χαλασει παντα βαζεις το χερι στην τσεπη.
Σχετικα με το μεταχειρισμενο, απλα λογικα αμα βαλεις το μεταχειρισμενο δεν θα εχει εγγυηση οπως με το να βαλεις καινουριο που φανταζομαι θα σου δινουν σωστα ? Το μεταχειρισμενο σιγουρα θα ειναι σε πολυ καλη τιμη, φτανει να το βρισκω επειδη αντιπροσωπεια δεν παιζει να δινουν μεταχειρισμενα. -
Το τι ασχήμιες θα δεις σε εξουσιοδοτημένους ας το αφήσουμε καλύτερα.
Από μεταχειρισμένα μέχρι ιμιτασιόν.
Άλλη υπόθεση όμως.Ο λόγος για το μεταχειρισμένο από μένα τουλάχιστον έγινε
για την περίπτωση που στραβώσεις τόσο
όσο για να θες να ξεφορτωθείς τελείως ένα αμάξι που σου έβγαλε βλάβη εκτός εγγύησης.
Να το φτιάξεις οικονομικά για να το πουλήσεις αποδοτικά.Και γενικά καλό είναι να υπάρχει η δεξαμενή των μεταχειρισμένων
και σίγουρα καλύτερα από το να μην υπάρχει καθόλου ή σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. -
Σωστα, σε ευχαριστω και παλι φιλε inertia.
-
Πολυ ωραιο οδηγικα, γρηγορο, η ροπη αισθητη, αλλαγες ταχυτητων δεν τις καταλαμβαινεις καν, στριβει ωραια, και ανετο !!
Δυστυχως τελικα το αυτοκινητο που ερχεται ειναι χωρις paddles στο τιμονι και με ξενερωσε πολυ αυτο η αληθεια
Και το αλλο, ειναι κατασκευης 11/2016 και μου ειπε δεν εχει επεκταση εγγυησης !! Οπως ειπε υπαρχει το good wheel, δηλαδη αν γινονται εντος αντιπροσωπειας τα service, και συμβει κατι εκτος εγγυησης και δεν ειναι ευθυνη του οδηγου, πχ dsg, θα αλλαχτει κανονικα σαν να ειναι εντος εγγυησης μιας καο τα εξοδα τα πληρωνει το εργοστασιο και οχι η αντιπροσωπεια εδω. Αυτα -
Τα paddles σε 2 αυτοκίνητα που τα είχα (Mini Cooper S & Z4 2.5si) τα είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα...δεν τα θεωρώ απαραίτητα.
To Good Will όντως υπάρχει, αλλά θέλει προσοχή γιατί δεν καλύπτει πάντα και τα πάντα...είναι στην διακριτική ευχέρεια του εισαγωγέα. Και μπορεί σήμερα να σου λέει ότι θα το καλύψει, αλλά εάν σε 5 χρόνια πάθε ζημιά μπορεί να κάνει τον ανήξερο εάν έχει αλλάξει η εμπορική πολιτική του εισαγωγέα. Δεν μπορείς να βασιστείς στο good will...όπως λέι και η λέξη είναι 'εγγύηση καλής θελήσεως'.
-
Good will σωστα, οχι good wheel
Λοιπον, ναι ισως τα paddles να ειναι περισσοτερο μια ιδεα, θα το σκεφτω ομως και αυτο.
Οσο για το good will, σωστα ετσι ειναι, αυτο σκεφτομαι οτι αμα γινει καμια στραβη θα κανει τον ανηξερο -
Κατασκευης 11/2016 δεν είναι οι δυο εβδομάδες πριν. Αυτές τί γίνανε τώρα; Υπήρχσν πριν και δεν υπάρχουν τώρα;
Και το άλλο που είναι στο καράβι;...
Μήπως το δώσανε ήδη αλλού, και πάνε τώρα να σπρώξουν άλλο;Εμένα με προβληματίζει εκεί που λέει ότι δεν έχει επέκταση εγγύησης.
Δεν χαρίζουν δώρο την επέκταση εγγύησης;
Ή καθόλου δεν παίρνει επέκταση εγγύησης και γιατί; Μήπως ήταν πινακιδωμένο/εκθεσιακό/... ;ΥΓ:
Τα εργοστασιακά paddles λογικά μπαίνουν και εκ των υστέρων εδώ στην Ελλάδα.
Αλλά θα μπορούσες να τα απαιτήσεις δώρο.
Το μειονέκτημα είναι πως θα σου ξηλώσουν το ταμπλό.ΥΓ2:
Το good will να ελπίζεις να εναπόκειται στο εργοστάσιο.
Γιατί αν του χρόνου ο Βασιλάκης χάσει την αντιπροσωπεία και αυτή πάει στην Καρέντα λχ,
το good will του Βασιλάκη θα είναι δώρον άδωρο.ΥΓ3:
Το Leon facelift θα έχει αρκετές βελτιώσεις (με το σχετικό τίμημα βεβαίως πως δε θα είναι σε προσφορά). -
Τα paddles θα τα ξεχάσεις σύντομα και δεν πρόκειται ποτέ να σου ειναι απαραίτητα. Και εγώ που τα έχω,κανά δυο φορές τα χρησιμοποίησα από περιέργεια. Αυτό που θα με απασχολούσε περισσότερο ειναι η επέκταση εγγύησης με 'καλή θέληση' δεδομένης της κάκιστης προϊστορίας του γκρουπ σε θέματα ανακλήσεων. Μόνο σε εμένα φαίνεται περίεργο που δεν δίνεται επέκταση εγγύησης σε καινούργιο αμάξι?
-
Η δική μου εμπειρία με το after sales του γκρουπ είναι πολύ θετική.
Οπότε το good will του VW group μπορεί στα αλήθεια να είναι good will,
αρκεί να εναπόκειται στο εργοστάσιο και όχι στον εισαγωγέα
και να αφορά το σύνολο του κόστους κι όχι απλά για μια έκπτωση σε ανταλλακτικά ή εργασία.Τώρα για τις ανακλήσεις,
ο γενικός κανόνας είναι πως αφορούν το σύνολο των οχημάτων
ανεξαρτήτως εγγύησης.
Άλλωστε για αυτό λέγονται ανακλήσεις, διαφορετικά θα αποτελούσαν κάλυψη από την εγγύηση απευθείας. -
Πωε μπορω να καταλαβω αν ηταν πινακωμενο/εκθεσιακο ? Παντως μου το εδειξε στον υπολογιστη με τον κωδικο και οτι ειναι κατασκευης 45ης εβδομαδας. Τωρα για την εγγυηση ειναι παραξενο οντως δεν καταλαβαινω γιατι να μην υπαρχει επεκταση !!
Τα paddles αυτος μου ειπε δεν μπαινουν γιαυτο δεν αναφερα κατι.
Να χασει την αντιπροσωπεια εδω δεν το νομιζω μιας και η εταιρεια εχουν την audi,skoda, vw, seat χρονια τωρα, απλα το θεμα ειναι το good will να εναποκειται στο εργοστασιο. -
Ο χρήστης Chrisis έγραψε:
Πωε μπορω να καταλαβω αν ηταν πινακωμενο/εκθεσιακο ? Παντως μου το εδειξε στον υπολογιστη με τον κωδικο και οτι ειναι κατασκευης 45ης εβδομαδας. Τωρα για την εγγυηση ειναι παραξενο οντως δεν καταλαβαινω γιατι να μην υπαρχει επεκταση !!
Τα paddles αυτος μου ειπε δεν μπαινουν γιαυτο δεν αναφερα κατι.
Να χασει την αντιπροσωπεια εδω δεν το νομιζω μιας και η εταιρεια εχουν την audi,skoda, vw, seat χρονια τωρα, απλα το θεμα ειναι το good will να εναποκειται στο εργοστασιο.Θα δεις τα χιλιόμετρα, θα ρωτήσεις καθαρά για την πινακίδα και θα μάθεις την ημερομηνία ταξινόμησης.
Για την επέκταση εγγύησης θα πρέπει να επιμείνεις τουλάχιστον για το λόγο.
Είχε ταξινομηθεί στο όνομα άλλου;Τα paddles μπαίνουν και εδώ. Μην πιστεύεις τον πωλητή.
Μάλλον το κόστος δε συμφέρει τον πωλητή.Για τον εισαγωγέα,
αναφερόμουν στο Βασιλάκη που είναι ο κεντρικός.
Αυτός δεν έχει Audi-VW-Skoda, αυτές τις έχει πάρει η Καρέντα.
Ο Βασιλάκης μπορεί εύκολα να χάσει το συμβόλαιο.Το good will που αφορά το εργοστάσιο είναι σημαντικό να υπάρχει και να αναλαμβάνει πλήρως το κόστος.
-
Σε ευχαριστω και παλι. Αρα ειναι επιφοβο να του δωσω την προκαταβολη, 5000 ζηταει ! Καλυτερα να το περιμενω να ερθει τοτε, αν το κλεισει αλλος, το εκλεισε τι να κανω. Το good will ομως δεν μπορω φανταζομαι να το εχω γραπτως πως θα αναλαμβανει ολο το κοστος το εργοστασιο και οχι μια εκπτωση.
-
Το good will σημαίνει ακριβώς ότι αφήνεσαι στην καλή θέληση του άλλου.
Δεν ξέρω κάτι παραπάνω.Για τα paddles:
Λίγο που το έψαξα τα paddles που μπαίνουν εργοστασιακά στο Leon είναι αυτά
έχουν κωδικό 4H0951523E 5PR
κόστος το ζευγάρι κοντά στα 85 ευρώ,
είναι τα ίδια paddles που μπαίνουν στο Audi A8 (4H)
και ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξουν και άλλα ακριβά εξαρτήματα (λχ τιμόνι).Όχι ότι δεν τοποθετούνται εκ των υστέρων,
απλά ο πωλητής δεν ξέρει-δεν θέλει. -
Φίλε μου όπως σου έγραψα και στο άλλο topic το άρθρο πιο πολύ για προβληματισμό το έβαλα, να ξέρεις δηλαδή και την άλλη όψη του νομίσματος. Από 'κει και πέρα κρίνεις και αποφασίζεις. Προφανώς δεν είναι τραγικά τα πράγματα αλλιώς δε θα κυκλοφορούσαν τόσα αυτοκίνητα με DSG, αλλά μια παραπάνω ευαισθησία την έχουν. Απλά αν χαλάσει δε σημαίνει ότι στο αλλάζουν κι έφυγες, μπορεί να είναι κάτι που εμφανίζεται αραιά και που (και κλασικά ποτέ στο συνεργείο), μπορεί να είναι μια λεπτομέρεια που ενοχλεί εσένα αλλά τη θεωρούν αμελητέα κτλ.
Προσωπικά αν και δεν πολυσυμπαθώ τα διπλοσύμπλεκτα (αλλά συμπαθώ ιδιαίτερα τ' αυτόματα), αν ένα αυτοκίνητο που μ' άρεσε είχε DSG θα κοιτούσα να είναι τουλάχιστον υγρού τύπου. Αν δε γινόταν, τουλάχιστον να παίρνει επέκταση εγγύησης. Στα ξηρού τύπου εκτός απ' τα θέματα αξιοπιστίας δε σηκώνουν και πολλή ροπή (μέχρι 25 κιλά νομίζω, κρίμα για κάποιους κινητήρες που θα μπορούσαν να βγάλουν περισσότερη) που είναι άλλο ένα μείον. Από την άλλη είναι φοβερή άνεση στην καθημερινή οδήγηση (σημειώνω εδώ ότι τα paddles θα τα ήθελα κι εγώ) και φυσικά υπάρχουν πολλοί κάτοχοι που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.
Όπως είπα και πριν κρίνεις και αποφασίζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και τις προτεραιότητές σου. Άλλος βάζει την αξιοπιστία πάνω απ' όλα, άλλος προτιμάει την καθημερινή άνεση και γενικά τα πλεονεκτήματά του DSG με μια μικρή πιθανότητα μελλοντικού προβλήματος (που μπορεί και να καλυφθεί απ' την εγγύηση). Το σημαντικό είναι να έχεις ξεκάθαρη εικόνα από πριν (όσο γίνεται φυσικά) και να κάνεις την αγορά συνειδητοποιημένος.
SEAT FORUM