-
Ναι ειναι σχετικο. Ας κραταει τις αποδειξεις. Ειναι αξιοπιστος τροπος. Το θεμα ειναι πως πολλοι δεν θελουν αποδειξη γιατι πληρωνουν παραπανω και ειδικα σε αυτες τις μερες που τα πραγματα ειναι δυσκολα οικονομικα κοιτανε απο που μπορουν να κοψουν.
-
Καλημερα, σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προχωρησω στην αγορα ενος leon fr , μιας και ειναι αρκετα καλη η προσφορα. Ερχεται με DSG-7 ξηρου, ποια η γνωμη σας για το συγκεκριμενο dsg ? Αξιοπιστια ? Προβληματα ?
Ευχαριστω. -
Για το Leon συγκεκριμένα, λογικά θα πρόκειται για το προfacelift.
Καλύτερα να ρωτήσεις μαζί και στα αδελφά forum (VW-Skoda-Audi) για το DSG συγκεκριμένα
αλλά και για την αξιοπιστία των ηλεκτρομηχανολογικών της MQB πλατφόρμας (Golf-Octavia-A3 κλπ). -
Ναι ειναι το προfacelift, με το DQ200 που εγινε ανακληση. Ευχαριστω.
-
Το 7άρι ξηρού είναι γνωστό οτι έχει κάποια θεματάκια (στον εγκέφαλο) σε σχέση με το πιο αξιόπιστο 6άρι υγρού.
Όλα αυτά είναι σχετικά βέβαια και θεωρώ πως θα πρέπει να έχει επέλθει κάποια 'ωρίμανση'. -
Απο οσα διαβασα, ειδα πως το θεμα ηταν με το synthetic oil, και κατι με το mechatronic, τωρα χρησιμοποιουν mineral oil και εχει ληθει το θεμα, αν οντως ισχυουν αυτα.
-
Αν πάρεις γνώμες όπως σου είπα για τα αδελφά μοντέλα του Leon III
προκειμένου να δεις αν έχει 'ωριμάσει' η τεχνολογία και έχουν λυθεί τα προβλήματα της νιότης
πρόσεξε να επικεντρωθείς στην MQB πλατφόρμα και στα τυχόν θέματα με 7άρια ξηρού τύπου DSG
δηλαδή Golf VII, A3 III, Octavia III κοκ.Όσο δε νεότερες αναρτήσεις συναρτήσεις σε Forum,
τόσο πλησιέστερα στο σημερινό προϊόν θα είναι τα χαρακτηριστικά των μοντέλων.
Παίζει ρόλο και η παρτίδα αλλά και η αναθεώρηση των εξαρτημάτων χρόνο με το χρόνο.Ακόμα και ο κωδικός του κιβωτίου να τον ήξερες, μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο,
αλλά χλωμό το κόβω να τον έχεις σίγουρα διαθέσιμο.
Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις τον πωλητή. -
Ευχαριστω για το χρονο σου. Παρτιδα μου ειπε ο πωλητης ειναι κατασκευης πριν 2 εβδομαδων αν αυτο εννοεις. Ο κωδικος εννοεις DQ200 ή κατι αλλο ?
-
Εννοώ το στικεράκι
εκεί που λέει 'TRANS. CODE'.Αν το έχει διαθέσιμο ο πωλητής (από κάποια στιγμή και έπειτα, οπωσδήποτε θα το γνωρίζει),
να σου το δώσει να κάνεις τη σχετική έρευνα σε SEAT-VW-Skoda-Audi . -
Σε ευχαριστω πολυ, το αυτοκινητο ομως ειναι στο καραβι, το στικερακι ειναι στο πορτμπακαζ του αυτοκινητου αν θυμαμε καλα απο το προηγομενο μου, θα ρωτησω ομως μπας και εχει και ο πωλητης κατι τετοιο.
-
Τα στοιχεία ενός εκάστου αυτοκινήτου είναι καταχωρημένα από το εργοστάσιο.
Μέχρι και από το VIN ή την εβδομάδα κατασκευής μπορούν να τα βρουν αυτά.
Ακόμα και από το ΕΤΚΑ.Αν ο αντιπρόσωπος λέει ότι δεν έχει πρόσβαση παρά μόνο με τη φυσική παρουσία,
άλλο θέμα. -
Ωραια, σε ευχαριστω πολυ θα το ρωτησω σιγουρα.
-
Από το Transmission Code
στη συνέχεια θα εντοπίσεις τα μοντέλα σε ολόκληρη τη γκάμα των segment του VW group
στα οποία έχει τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μπλοκ DSG 7 στη συγκεκριμένη αναθεώρηση.
Και ποιές χρονολογίες.Έτσι θα διευρύνεις την έρευνά σου και πέραν της MQB ή του segment,
αν το θελήσεις. -
Ευχαριστω πολυ αδερφε, αν και τα σχολια απο ολα που διαβαζω μονο αρνητικα ειναι.
-
Αν εννοείς σχόλια το άρθρο που σου έκαναν link στο άλλο τόπικ,
να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο site είναι για μένα ό,τι πιο σαχλαμάρα υπάρχει
και ποτέ δεν έχει κερδίσιε την εμπιστοσύνη μου. -
Τοσο καλα δηλαδη !! Αυτο κοιταξα ναι, αλλα και σχολια κυριως κατω απο διαφορα αρθρα, και καποιες εμπειριες απο χρηστες στο εξωτερικο.
-
Το εν λόγω site εκτός από την σαχλαμάρα
ενσωματώνει προκατάληψη κόντρα στο vag,
συμπάθειες σε συγκεκριμένες άλλες σχολές αυτοκίνησης
κα εν γένει αντιεπαγγελματική 'δημοσιογραφία' σε λογής ζητήματαμαζί και καμμένους οπαδικούς σχολιαστές στα σχόλια.
Γενικώς στο ίντερνετ κυκλοφορεί ό,τι να 'ναι.
-
Καταλαβα, σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Απλα ρε συ, σκεφτομαι απο τη μια οτι ισως να ειναι κριμα να χασω αυτη την ευκαιρια/προσφορα μια και το συγκεκριμενο εχει οτι χρειαζομαι, ομορφο-σπορτ-ευρυχωρο-οδηγικη συμπεριφορα-γρηγορο-εξοπλισμος, εννοω δεν νομιζω να βρισκω κατι αλλο με αυτα τα χαρακτηριστικα σε αυτα τα χρηματα !! Και απο την αλλη, φοβαμαι πολυ το dsg, αν ηταν manual θα το επαιρνα με κλειστα ματια !!
-
Να σκεφτείς ψύχραιμα. Σε κάθε περίπτωση.
Δε μπορώ να σε βοηθήσω να σου πω μια γνώμη στα των τιμών,
δυστυχώς δεν έχω άποψη για την αγορά σήμερα για να σου πω πόσο και αν σε συμφέρει.
Τη γνώμη εκεί που μπορώ θα στην πω.
Καταλαβαίνω όμως πως το πακέτο εδώ ταιριάζει ακριβώς στις επιθυμίες σου
και αυτό είναι που σε προβληματίζει παραπάνω.Ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν, να ξέρεις .
Πότε και πόσο διαφέρει.
Μην πιέζεσαι όμως.
Να και εδώ έχεις μια καλή περίπτωση φαίνεται για σένα,
και κάνουν μια προσφορά, η οποία αφορά ένα προfacelift μοντέλο που θέλουν να το σπρώξουν πριν τον ερχομό του ανανεωμένου.Στην ουσία της δικής μου οπτικής τώρα για το ίντερνετ πρώτα.
Έχοντας εμπειρία από τα γραφόμενα στο ίντερνετ
θα σου πω ότι δεν έχω καεί εκεί που στο ίντερνετ θα μου λέγανε ότι θα ήμουν καμένος με το vag.
Ίσως ήμουν τυχερός
και φαντάζομαι αν ήμουν άτυχος, θα τα έβλεπα αλλιώτικα.
Η εμπειρία μου όμως είναι αυτή και όχι άλλη.Κάθε φορά που θα διαβάζεις κάτι στο ίντερνετ
να κρατάς μικρό καλάθι.
Άλλοι γράφουν γιατί έχουν συμφέρον, άλλοι είναι χαζοφανατικοί,
άλλοι ανήλικοι και άλλοι ανόητοι ή αναξιόπιστοι.
Από όλες τις πλευρές, και στα υπέρ και στα κατά.Η αλήθεια τώρα είναι πως με τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη έχουν ακουστεί διάφορα.
Αλλά διάφορα πάντα θα ακούγονται λχ και με τα τούρμπο έχουν ειπωθεί τόσα.
Δεν είναι όμως μάλλον αυτό.
Μάλλον επρόκειτο για μια καινοτόμα τεχνολογία στην αγορά.
Στο vag ειδικά υπήρχαν κάποιες αστοχίες στα χρόνια της νιότης του DSG,
τόσο για του υγρού όσο και για του ξηρού τύπου.Αλλά πλέον έχουν περάσει κάποια χρόνια ,
και οι εταιρείες που προμηθεύουν τα διπλοσύμπλεκτα στις αυτοκινητοβιομηχανίες
πλέον έχουν μια συγκεντρωμένη τεχνογνωσία και εμπερία.Στη χειρότερη που σου συμβεί το μοιραίο και χαλάσει το διπλοσύμπλεκτο,
έχεις στη χωματερή πια αρκετά μεταχειρισμένα
με τα οποία θα κάνεις τη δουλειά σου φτηνότερα όσο για να αλλάξεις αμάξι.
Η απόλαυση που θα σου έχει μείνει εμπειρία, μπορεί εκείνη τη στιγμή να χρειαστεί να εξοφληθεί.
Φτηνότερα από παλιότερα και γιατί όχι μπορεί να μη χρειαστεί να εξοφληθεί και ποτέ...Αυτή είναι η άποψή μου.
Αν σε απασχολεί το DSG, στη θέση σου θα μπορούσα να προσπεράσω την έγνοια.
Το θέμα είναι να σε καλύπτει το προϊόν από τις άλλες πλευρές.
Και να μην υποκύπτεις στα δέλεαρ των πωλητών. -
inertia, σε υπερευχαριστω πολυ ρε αδερφε, μακαρι να εισαι καλα το εκτιμω πολυ !!
SEAT FORUM