-
Ο χρήστης dava έγραψε:
ειμαι αναμεσα σε αυτα αλλα δε ξερω ποιο να επιλεξω....μετρησα τους παλιους υαλοκαθαριστηρες και βγηκαν 51cm ο αριστερος και 47cm ο δεξιος...αυτοι που εχουν στο ebay ειναι γυρω στα 53 ο αριστερος και 48,5 ο δεξιος.θα χει προβλημα?
http://www.ebay.co.uk/itm/SEAT-Arosa-Co ... 010wt_1139
http://www.ebay.co.uk/itm/SEAT-Cordoba- ... 633wt_1139
http://www.ebay.co.uk/itm/SEAT-CORDOBA- ... 3634wt_905
http://www.ebay.co.uk/itm/Aero-Flat-Wip ... 2272wt_905
http://www.ebay.co.uk/itm/AERO-FLAT-Wip ... 1888wt_905για cordoba 6L...
επειδη αυριο θελω να τους παραγγειλω μπορει να βοηθησει καποιος με την επιλογη?
φαγώθηκες ρε συ!!!
6 είχαμε πάρει κ ήταν ολοι σκατά, ίδια σχέδια με αυτούς που δείχνεις, οπότε ξέχνα τους, **εκτός **από αυτόν
http://www.ebay.co.uk/itm/Aero-Flat-Wiper-Blades-SEAT-Arosa-Cordoba-Ibiza-21-19-/270518398179?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3efc272ce3#ht_2272wt_905
αν είναι πάρε αυτούς κ πες μας όμως αν κάνουν δουλειά -
θα τους παρω αυριο και βλεπουμε...
-
Παιδια, πηρα τηλεφωνο στη seat και ρωτησα για τα λαδια.
Απο τον τροπο που μου μιλησαν, συμπεραινω οτι ουτε κι οι ιδιοι εχουν ιδεα για το τι καιει το αυτοκινητο.
Στην αρχη μου λενε : μεχρι το στρωσιμο στα 5000 χμ. καιει 500ml/1000km.
Οκ του λεω, και μετα τα 5000, ποση καταναλωση πρεπει να εχω?
Απαντηση : 500ml/1000km. !!!
Δηλαδη,του λεω, οση θα εχει και κατα το στρωσιμο?
Απαντηση : Εεεε, ναι, μεχρι τοση αναφερει ο κατασκευαστης ως φυσιολογικη.Επομενη ερωτηση:
Ποτε αλλαζω λαδια ? Περιμενω το σερβις στα 15.000? Η' κανω στα 1500 οπως ειπε καποιο παιδι απο εδω?
Απαντηση : Εγω θα προτεινα να κανετε στα 7500 και να κανετε και στα 1.500 (αφου του ειχα πει οτι εχω ηδη κανει 2600 !!) .
Εγω τελος παντων θα παω να του αλλαξω λαδια.
Η δικη μου ερωτηση προς εσας : πρεπει να τους παω αυτα που θελω εγω να μου βαλουν?
Σκεφτομαι να αγορασω αυτο :
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7060719
που προτεινεται κιολας απο τη vw.
Απο τα 5lt , ποσα χρησιμοποιουν για την αλλαγη , γνωριζει καποιος?
Αν τους παω τα δικα μου, τι χρεωση θα εχω ?Μονο τα εργατικα? -
Ο χρήστης GreenDay έγραψε:
Παιδια, πηρα τηλεφωνο στη seat και ρωτησα για τα λαδια.
Απο τον τροπο που μου μιλησαν, συμπεραινω οτι ουτε κι οι ιδιοι εχουν ιδεα για το τι καιει το αυτοκινητο.
Στην αρχη μου λενε : μεχρι το στρωσιμο στα 5000 χμ. καιει 500ml/1000km.
Οκ του λεω, και μετα τα 5000, ποση καταναλωση πρεπει να εχω?
Απαντηση : 500ml/1000km. !!!
Δηλαδη,του λεω, οση θα εχει και κατα το στρωσιμο?
Απαντηση : Εεεε, ναι, μεχρι τοση αναφερει ο κατασκευαστης ως φυσιολογικη.Επομενη ερωτηση:
Ποτε αλλαζω λαδια ? Περιμενω το σερβις στα 15.000? Η' κανω στα 1500 οπως ειπε καποιο παιδι απο εδω?
Απαντηση : Εγω θα προτεινα να κανετε στα 7500 και να κανετε και στα 1.500 (αφου του ειχα πει οτι εχω ηδη κανει 2600 !!) .
Εγω τελος παντων θα παω να του αλλαξω λαδια.
Η δικη μου ερωτηση προς εσας : πρεπει να τους παω αυτα που θελω εγω να μου βαλουν?
Σκεφτομαι να αγορασω αυτο :
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7060719
που προτεινεται κιολας απο τη vw.
Απο τα 5lt , ποσα χρησιμοποιουν για την αλλαγη , γνωριζει καποιος?
Αν τους παω τα δικα μου, τι χρεωση θα εχω ?Μονο τα εργατικα?Αλλαξέτα έστω και τώρα με το castrol μια χαρά επιλογή και άρχησε σιγά σιγά να το πιέζεις , ίσως δεν θα σου ξαναεμφανίσει τέτοια κατανάλωση .
edit και για αυτούς που έλεγαν υπερβολή την αλλάγη λαδιών στα 1500 χμ τι λένε για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα ήταν καλύτερα αν τα είχει αλλάξει στα 1500 χμ;
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
edit και για αυτούς που έλεγαν υπερβολή την αλλαγή λαδιών στα 1500 χμ τι λένε για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα ήταν καλύτερα αν τα είχει αλλάξει στα 1500 χμ;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα άλλαζε. Τα πρώτα λάδια δηλαδή είναι σκάρτα και καίγονται?
Να τα αλλάξει γιατί έχει μείνει με τα μισά να το καταλάβω.Αλλά όχι γιατί αυτή είναι η αιτία που καίει αλλά γιατί δεν έχει νόημα να συμπληρώσει. -
Η μια λογικη , φανταζομαι ειναι : αφου το βιβλιαρακι λεει οτι το στρωνεις ως τα 1500, τοτε να αλλαξεις και λαδια στα 1500.
Το ιδιο βιβλιαρακι ομως, λεει οτι ως τα 5000 καιει παραπανω απο το κανονικο του, αρα υπονοει στρωσιμο ως τα 5000? Δεν ξερω,και οι 2 αποψεις σωστες ειναι.
Αλλα δε νομιζω οτι κανει κακο να του αλλαξω νωριτερα τα λαδια, για να απομακρυνω τα πρωτα ρινισματα και μετα βλεπουμε.
Εχω καπου λαθος?Καπου διαβασα, οτι τα πρωτα λαδια ΠΡΕΠΕΙ να μενουν πολυ μεσα (για πολλα χιλιομετρα )για να καθαρισουν τη μηχανη. Ισχυει κατι τετοιο?
-
Τι ρηνισματα και πράσινα άλογα ωρε... Που ζείτε;; Τα μοτέρ έχουν πάψει να έχουν ρηνισματα δεκαετίες τώρα ...
-
Τοτε το στρωσιμο με ποια λογικη το χρειαζεται ο κινητηρας? Αν μπορεις, γραψε κατι παραπανω να μαθαινουμε
-
Θα στα γράψω χοντρά Γιατί Γράφω απι κινητο
Αν δεις τις συνεργαζομενες επιφάνειες του θαλάμου καύσης μικροσκοπικά Θα δεις Ότι στην αρχη λειτουργίας τους έχουν άτακτη και ανομοιομορφη υφή ... Με την κίνηση του πιστονιου -στρωσιμο δημιουργούνται κοιλαδες (κατακρατησης ελαιου ) και όροι (αποβολής ελαιου) σε σχεδόν τακτική και περιοδική μορφή ... Αυτό βοηθά το λάδι να λιπαινει τα εργαζομενα μέρη χωρίς να λιμνιαζει ...
Τα ρηνισματα υπήρχαν σε παλαιότερες εφαρμογές όπου η κατεργασια του θαλάμου καύσης γινόταν κατα κυριο λόγο με χρήση τορνου -
Tοτε, αν το λαδι στο στρωσιμο κανει τη δουλεια, δε θα πρεπει να μενει οσο περισσοτερο γινεται στον κινητηρα μεχρι να καει για να δημιουργησει αυτες τις κοιλαδες και τα ορη? Δηλαδη δε θα ειναι λαθος να το αλλαξω απο νωρις?
-
Ο χρήστης GreenDay έγραψε:
Tοτε, αν το λαδι στο στρωσιμο κανει τη δουλεια, δε θα πρεπει να μενει οσο περισσοτερο γινεται στον κινητηρα μεχρι να καει για να δημιουργησει αυτες τις κοιλαδες και τα ορη? Δηλαδη δε θα ειναι λαθος να το αλλαξω απο νωρις?τα αρχικά λάδια είναι λάδια ρονταρίσματος του κινητήρα... όπως καταλαβαίνεις δεν αλλάζονται νωρίς... αλλαγή στα 1500 είναι για να το κονομάνε οι αντιπρόσωποι...
κατά το στρώσιμο μερικά αυτοκίνητα τσιμπάνε λίγο λάδι , δεν είναι όμως κανόνας... προσωπικά μόνο μια φορά μου έχεθ τύχη αυτοκίνητο που κατά το στρώσιμο να καίει λάδι και αυτό συνέχισε να καίει και στην συνέχεια... -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
edit και για αυτούς που έλεγαν υπερβολή την αλλαγή λαδιών στα 1500 χμ τι λένε για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα ήταν καλύτερα αν τα είχει αλλάξει στα 1500 χμ;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα άλλαζε. Τα πρώτα λάδια δηλαδή είναι σκάρτα και καίγονται?
Να τα αλλάξει γιατί έχει μείνει με τα μισά να το καταλάβω.Αλλά όχι γιατί αυτή είναι η αιτία που καίει αλλά γιατί δεν έχει νόημα να συμπληρώσει.Πιθανόν θα απέφευγε την όποια φθορά στον κινητήρα από το διάστημα που κινήθηκε μα λιγότερα λάδια .
-
Ibiza 1,2 tsi με 2100 Km αφού ρώτησα στην αντιπροσωπεία μου είπαν να πάω να αλλάξω λάδια στα 10.000 Km στο service.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Να τα αλλάξει γιατί έχει μείνει με τα μισά να το καταλάβω.Αλλά όχι γιατί αυτή είναι η αιτία που καίει αλλά γιατί δεν έχει νόημα να συμπληρώσει.Πιθανόν θα απέφευγε την όποια φθορά στον κινητήρα από το διάστημα που κινήθηκε μα λιγότερα λάδια .
Πιθανόν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και μόνο όμως. Δεν σημαίνει αυτό ότι η πρώτη αλλαγή πρέπει να γίνεται στα 1500 αλλιώς δεν ξέρω και γω τι..
-
Ο χρήστης VAG2011 έγραψε:
Ibiza 1,2 tsi με 2100 Km αφού ρώτησα στην αντιπροσωπεία μου είπαν να πάω να αλλάξω λάδια στα 10.000 Km στο service.Καλου κακου ελενχε τα καθε 1000χλμ μην βρεθεις προ απροόπτου .
-
Εμένα πάντως στο leoon 1.2 tsi μου λένε το λιπαντικό σερβις στα 7.500 χλμ. Άντε βγάλε άκρη.
-
Εστειλα email στη SEAT με τα ερωτηματα μας περι λαδιων. Με πηρε ενας τεχνικος απο εκει, ο οποιος φαινοταν ο ανθρωπος να ξερει τι του γινεται, και ηταν προθυμος να σου εξηγησει, δεν ελεγε 'ναι' σε ο,τι του ελεγες.
Λοιπον, υποστηριξε την επισημη θεση οτι να κανω αλλαγη στον ενα χρονο ή μαξιμουμ 15.000, ειτε ειναι τα πρωτα λαδια ειτε οποιαδηποτε .
Οτι πρεπει να ελεγχουμε εμεις τη σταθμη του λιπαντικου ετσι κι αλλιως παντα.
Οτι δεν θα κανει κακο να τα αλλαξεις νωριτερα , αλλα ουσιαστικα δεν χρειαζεται! Αυτα εμαθα και δεν θα παω να σκασω λεφτα τωρα που ειμαι ακομα στα 2700 χμ.
Θα το αφησω για τα 7500 για να ειμαι σε μια μεση λυση ! -
Eγώ που έκανα κάθε 6μηνο αλλαγή στην αρχή το έκοψα πλέον και λόγω κρίσης αλλά και γιατί βαριόμουν να το πηγαίνω.
Κάνω 12k το χρόνο και θα το αλλάζω τότε μιας και πάντα με προλαβαίνει ο χρόνος επειδή οδηγώ κυρίως την μηχανή μου. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eγώ που έκανα κάθε 6μηνο αλλαγή στην αρχή το έκοψα πλέον και λόγω κρίσης αλλά και γιατί βαριόμουν να το πηγαίνω.
Κάνω 12k το χρόνο και θα το αλλάζω τότε μιας και πάντα με προλαβαίνει ο χρόνος επειδή οδηγώ κυρίως την μηχανή μου.εμένα το αμάξι μου γράφει στο βιβλίο κάθε 30.000km αλλαγή λαδιών και κάθε 60.000km σερβις (ή όπως ορίζει το long life service), και προτείνεται διαστήματα 15.000km/30.000km για τις αντίστοιχες εργασίες.
Αυτό που προτείνω είναι αλλαγή κάθε 10.000km ώστε και να μην μένουν πολύ τα λάδια αλλά και να κρατήσεις ένα αξιοπρεπές διάστημα service κάθε 30.000km.
Νομίζω ότι είναι η χρυσή τομή. -
Kοίτα, εμένα λέει κάθε 15k ή 1 χρόνο λάδια και κάθε 30k ή 2 χρόνια σέρβις.
Εγώ φοράω φουλ συνθετικά. Νομίζω ότι με 12k δεν θα πάθει τίποτα. Μην τρελαθούμε κιόλας.
Μόνο ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο (500ml) αν κάψει. Μέχρι στιγμής δεν μου καίει καθόλου.
SEAT FORUM