-
Αλλάχτηκε στα 60000 όπως προκύπτει από το βιβλίο service. Μεταχειρισμένο το πήρα στα 97000. Απo έλεγχο που το έκανα σε τοπικό συνεργείο δε προέκυψε πρόβλημα με τον ιμάντα, εμπιστευτηκα τα χιλιόμετρα και δε τον άλλαξα(σκοπευα μεσα στο μήνα να τον αλλάξω)
Τον κινητήρα μου τον έδειξαν στο συνεργείο όπου μου έδειξαν και τις 4 χτυπημένες βαλβίδες, καθώς και τον κατεστραμμένο σάπιο ιμάντα.
Μακάρι να μην έχω πρόβλημα επειδή ακούω από πολλούς οτι ίσως είναι ποτέ να μην είναι το ίδιο(κατι σα το ραγισμένο γυαλί ένα πραγμα . -
περιεργη ιστορια με τον ιμαντα στο συνεργειο η εγω δε καταλαβα κατι καλα...
τεσπα, αν εχεις δυνατοτητα να βαλεις τον 20βαλβιδο τουρμπο συν περιφερειακα δεν ειναι καθολου ασχημα..
-
Γιατι εμενα μου βρωμανε γυρισμενα χιλιομετρα και οχι 97.000 ....Μου φαινεται περιεργο να κοπει σε 37.000 ο ιμαντας.
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Γιατι εμενα μου βρωμανε γυρισμενα χιλιομετρα και οχι 97.000 ....Μου φαινεται περιεργο να κοπει σε 37.000 ο ιμαντας.όχι ότι δεν έχει βάση αυτό που λες, αλλά αν πχ το πάει ο άλλος 'τάπα' όλη μέρα, και σε λιγότερο από 37.000km μπορεί να 'βγάλει' ιμάντες-ρουλεμάν κτλ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γιατι εμενα μου βρωμανε γυρισμενα χιλιομετρα και οχι 97.000 ....Μου φαινεται περιεργο να κοπει σε 37.000 ο ιμαντας.
όχι ότι δεν έχει βάση αυτό που λες, αλλά αν πχ το πάει ο άλλος 'τάπα' όλη μέρα, και σε λιγότερο από 37.000km μπορεί να 'βγάλει' ιμάντες-ρουλεμάν κτλ.
Οχι δεν κόπηκε στα 37000. 122000 εχει τωρα και είχε αλλαχτεί στα 60000. Στα 97000 απλά το αγόρασα και επειδή ήταν από χέρι εμπιστέυτηκα τα χιλιόμετρά του και δεν τον άλλαξα. Ο ιμάντας δηλαδή είχε γύρω στα 62000 όταν κόπηκε. Απλά ο τεχνικός που τον άλλαξε μου λέει όσο ''τάπα''(η αλήθεια είναι οτι το πήγαινα αρκετά τάπα) και να το πήγαινες δε δικαιολογείται αυτή η φθορά( παιδία ήταν σάπιος εντελώς)
-
Ο χρήστης mini 5-8 έγραψε:
όχι ότι δεν έχει βάση αυτό που λες, αλλά αν πχ το πάει ο άλλος 'τάπα' όλη μέρα, και σε λιγότερο από 37.000km μπορεί να 'βγάλει' ιμάντες-ρουλεμάν κτλ.
Οχι δεν κόπηκε στα 37000. 122000 εχει τωρα και είχε αλλαχτεί στα 60000. Στα 97000 απλά το αγόρασα και επειδή ήταν από χέρι εμπιστέυτηκα τα χιλιόμετρά του και δεν τον άλλαξα. Ο ιμάντας δηλαδή είχε γύρω στα 62000 όταν κόπηκε. Απλά ο τεχνικός που τον άλλαξε μου λέει όσο ''τάπα''(η αλήθεια είναι οτι το πήγαινα αρκετά τάπα) και να το πήγαινες δε δικαιολογείται αυτή η φθορά( παιδία ήταν σάπιος εντελώς)
ξεπέρασες δηλ κατα 2.000 χλμ το όριο αλλαγής του ...εδώ λένε να το αλλαζεις κ λίγο πριν και εσύ το άφησες και περισσότερο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξεπέρασες δηλ κατα 2.000 χλμ το όριο αλλαγής του ...εδώ λένε να το αλλαζεις κ λίγο πριν και εσύ το άφησες και περισσότερο;
Σιγά βρε, τι είναι ο ιμάντας που δεν άντεξε 2000χλμ παραπάνω και παρέδωσε πνεύμα; Χάρτινος;
Η ζημιά δεν δικαιολογείται, θα έπρεπε ν'αντέξει. Πιθανόν να είχε γίνει προχειροδουλειά στο προηγούμενο σερβις ή να είχε γυρισμένα χιλιόμετρα.... Εκτός αν είναι κάτι που απλώς συνέβη, μια αστοχία δηλαδή... Το τελευταίο , είναι το πιο απίθανο πάντως... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σιγά βρε, τι είναι ο ιμάντας που δεν άντεξε 2000χλμ παραπάνω και παρέδωσε πνεύμα; Χάρτινος;
Η ζημιά δεν δικαιολογείται, θα έπρεπε ν'αντέξει. Πιθανόν να είχε γίνει προχειροδουλειά στο προηγούμενο σερβις ή να είχε γυρισμένα χιλιόμετρα.... Εκτός αν είναι κάτι που απλώς συνέβη, μια αστοχία δηλαδή... Το τελευταίο , είναι το πιο απίθανο πάντως...Ο ιμάντας επειδή είναι σημαντικό μέρος του κινητήρα πρέπει να αντικαθισταται στην ωρα του. Κάποιος λόγος υπάρχει που ισχύουν αυτά. Επίσης -αυτό πάει για τον φίλο που έπαθε την ζημιά- ο κατασκευαστής λέει ότι ή θα τον αλλάζεις στα 60Κ ή σου ορίζει κάποιο χρονικό διάστημα αν δεν πιάσεις τα χλμ. Στην Σιτροέν είναι 4 χρόνια. Μήπως είχες ξεπεράσει το διάστημα που σου ορίζει στο μανουαλ;
Εγώ από δω κ πέρα δεν θα σκάω για ιμάντες. Καδένα ρουλζ!
-
Ο χρήστης mini 5-8 έγραψε:
Οχι δεν κόπηκε στα 37000. 122000 εχει τωρα και είχε αλλαχτεί στα 60000. Στα 97000 απλά το αγόρασα και επειδή ήταν από χέρι εμπιστέυτηκα τα χιλιόμετρά του και δεν τον άλλαξα. Ο ιμάντας δηλαδή είχε γύρω στα 62000 όταν κόπηκε. Απλά ο τεχνικός που τον άλλαξε μου λέει όσο ''τάπα''(η αλήθεια είναι οτι το πήγαινα αρκετά τάπα) και να το πήγαινες δε δικαιολογείται αυτή η φθορά( παιδία ήταν σάπιος εντελώς)Μην το θεωρείς πάντως και απίθανο τα 60.000 χλμ σαν διάρκεια ζωής του ιμάντα. Παλιά (μέχρι πριν 6-7 χρόνια) η Renault είχε αλλαγή ιμάντα κάθε 60.000 χλμ και μάλιστα το τόνιζε για την αλλαγή. Μετά (προφανώς λόγω κόστους της αλλαγής που άγγιζε εξωφρενικά όρια) το πήγε στα 90.000 όπως το είχε και η VW (το Passat που είχα άλλαξε στα 90.000) πράγμα το οποίο με παρεξένεψε τότε γιατί τα περισσότερα αυτοκίνητα με ιμάντα θυμάμαι να λένε για αλλαγή στα 60.000 χλμ.
-
Άκυρον ποστ!!!
-
στο δικο μου σεατ και με νορμαλ χρηση αλλαξα ιμαντα στα 62.000 (6 χρονων αμαξι) και ηταν στο κακο του το χαλι... ομοιως και τα ρουλεμαν, θα αντεχε βεβαια ακομα λιγο αλλα προλαβα.
-
Σύρμα!!!
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=35762&p=1510642#p1510642
Ανέβασα την αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων μας μόλις τώρα.
-
Αύριο:
ιμάντες+τρόμπα νερού 370-400ευρώ
πλακέτα κλειδαριάς αριστερής πόρτας 120υρώ
διακόπτης cruise control+τοποθέτηση 200ευρώ.seat ibiza 1.4 16v 100αρι 8/2002 127χλδ χιλιόμετρα
-
Το ξέρεις ότι έρχεται Leon cupra r (εργοστασιακό, το φθινόπωρο η παρουσίαση, όχι όπως εκείνη την έκδοση που είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένα κομμάτια στη Γερμανία) με 265 ίππους..?? Για να δούμε.. Αν και δε προβλέπεται με DSG κιβώτιο πως το βλέπεις?
-
Περνεις το ibiza που βγαινει σε ολες σχεδον τις εκδοσεις με DSG .
Τι περισσοτερο εχει δηλαδη το leon και εχει και καλυτερη ορατοτητα ο οδηγος ενω το leon με το πολυ κεκλυμενο παπριζ εχεις την κολονα μποστα σου στις στροφες και πρεπει να βλεπεις συνεχως απο το πλαι, αν βαλεις και κανα φιμε χαθηκες. -
Γνωρίζει κάποιος κάποιο συνεργείο Seat ΜΗ εξουσιοδοτημένο (ή εξουσιοδοτημένο με καλές τιμές) στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών από το οποίο να είναι ευχαριστημένος από την εργασία τους και από τις τιμές τους;
Πόσο περίπου στοιχίζει το σέρβις 45000 χλμ σε Seat Cordoba 1.4 101hp του 2003 (τελευταίο μοντέλο);
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
@spirosΤο ξέρεις ότι έρχεται Leon cupra r (εργοστασιακό, το φθινόπωρο η παρουσίαση, όχι όπως εκείνη την έκδοση που είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένα κομμάτια στη Γερμανία) με 265 ίππους..?? Για να δούμε.. Αν και δε προβλέπεται με DSG κιβώτιο πως το βλέπεις?
μακαρι να ερθει
δεν ξερω αν θα εχει dsg
-
θα εχει και μπλοκέ!
παρουσίαση τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη. -
Γνωρίζετε αν το f/l leon 1.4 tsi βγαίνει με DSG κιβώτιο ή το κρατάνε μόνο για το golf ?
Από κατανάλωση εκτός πόλης που κυμαίνεται ? -
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Γνωρίζετε αν το f/l leon 1.4 tsi βγαίνει με DSG κιβώτιο ή το κρατάνε μόνο για το golf ?
Από κατανάλωση εκτός πόλης που κυμαίνεται ?dsg βαζουν μονο στο 1,8
SEAT FORUM