-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το δικό μου TypeR (EP3) έβγαζε στο Mustang στον τροχό 175 άλογα στις 8000 και αν θυμάμαι καλά το Clio RS έβγαζε στο ίδιο δυναμόμετρο 166 στις 7-τόσες.Μην ξεχνάμε ότι Δύναμη = Ροπή χ Στροφές οπότε για να αυξήσεις τη δύναμη είτε τη ροπή πρέπει να αυξήσεις είτε τις στροφές, δεν υπάρχει μαγική συνταγή...
Οπότε, αν λόγω παρόμοιας διάταξης μετάδοσης (εγκάρσιος κινητήρας & κιβώτιο) και διαστάσεων ελαστικών (205/45/17 το TypeR και νομίζω 215/45/17 το Clio) έχουν παρόμοιες απώλειες, δε βλέπω πως γίνεται το Clio να έχει τα ίδια άλογα στο στρόφαλο με το παλιό TypeR
Από διάφορες δυναμομετρήσεις που έχω δει (drive, 4troixoi, evo ,κλπ) το clio βγάζει 166-178 τροχό. Τα νούμερα αυτά είναι πολύ κοντά στα 197 άλογα στρόφαλο και ελαφρώς κάτω από το ep3 (5-7hp). Μια χαρά είναι η δύναμή του. Μην τρελαινόμαστε και γινόμαστε αριθμολάγνοι. Τι θα άλλαζε δηλαδή αν είχε 5 άλογα ακόμη?
Για το μπλοκέ όμως δεν άκουσα άλλη γνώμη.
-
το clio ειναι ταφος μπροστα στο παλιο type r και δε πα να λετε οτι του εκαναν τις οποιες βελτιωσεις..
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
Από διάφορες δυναμομετρήσεις που έχω δει (drive, 4troixoi, evo ,κλπ) το clio βγάζει 166-178 τροχό. Τα νούμερα αυτά είναι πολύ κοντά στα 197 άλογα στρόφαλο και ελαφρώς κάτω από το ep3 (5-7hp). Μια χαρά είναι η δύναμή του. Μην τρελαινόμαστε και γινόμαστε αριθμολάγνοι. Τι θα άλλαζε δηλαδή αν είχε 5 άλογα ακόμη?Στο ίδιο δυναμόμετρο (Mustang) έβγαλε 9 άλογα λιγότερα από το TypeR. Εμένα αυτό μου λέει ότι είτε το TypeR είναι 210 άλογα είτε το Clio 190. Δεν πρόκειται περί αριθμολαγνείας αλλά μη λέμε ότι είναι και τα ίδια άλογα.
Κατά τα λοιπά εννοείται ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο (πρακτικά διάδοχος του TypeR σε ό,τι αφορά τον 'αγωνιστικό' ατμοσφαιρικό χαρακτήρα του).
Για το μπλοκέ όμως δεν άκουσα άλλη γνώμη.
Η ίδια η Renault το βάζει στο 'F1' οπότε για καλό θα είναι. Ως προς τη συμπεριφορά, τα είπε ο προλαλήσας.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το clio ειναι ταφος μπροστα στο παλιο type r και δε πα να λετε οτι του εκαναν τις οποιες βελτιωσεις..Αν δεις μετρήσεις drive (π.χ.. 0-100 7'' το facelift clio) και 4τ (0-100 7,2'' το clio 197), δεν νομίζω να είναι και τόσο τάφος. Εντάξει, ίσως να είναι λίγο πιο αργό αλλά μην είμαστε υπερβολικοί. Ίδιας κατηγορίας και φιλοσοφίας είναι.
Πάντως, μία φορά που μου έτυχε (αν και δεν είναι το στυλ μου), ανοίξαμε εν κινήσει με ep3, από τα 130 (με 4η) έως τα ~190 και πηγαίναμε μαζίΠάντως, δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνει κανείς αυτά τα αυτοκίνητα σε ευθεία. Για άλλο λόγο φτιάχτηκαν.
-
nass, αν εννοείς το clio r27 f1 team, ούτε αυτό έχει μπλοκέ (for sure)
-
ναι οκ ειπα υπερβολη παλι , απλα το περιμενα πιο γρηγορο (αρκετα μαλιστα) λογω του οτι ανηκει και σε πιο μικρη κατηγορια
βεβαια τα σημερινα σουπερμινι ειναι γομαρια, αλλα και παλι εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο μικρο και ελαφρυ απο το civic
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι οκ ειπα υπερβολη παλι , απλα το περιμενα πιο γρηγορο (αρκετα μαλιστα) λογω του οτι ανηκει και σε πιο μικρη κατηγοριαβεβαια τα σημερινα σουπερμινι ειναι γομαρια, αλλα και παλι εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο μικρο και ελαφρυ απο το civic
Είναι πιο μικρό σε μήκος αμαξώματος και όχι σε μεταξόνιο - μετατρόχια....και είναι πιο βαρύ κατά 50 κιλά περίπου, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο
-
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=160 με προγραμμα εξατμιση μιλτεκ και εισαγωγη της πλακας
http://www.etuners.gr/forum/viewtopic.php?t=404 186 μαμα...
-
στην ευθεία ... ποιο είναι πιο γρήγορο το clio182 Vs clio197 , έχει ανοίξει κανείς ?
τα linkς δεν μου παίζουν ....
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
ναι οκ ειπα υπερβολη παλι , απλα το περιμενα πιο γρηγορο (αρκετα μαλιστα) λογω του οτι ανηκει και σε πιο μικρη κατηγορια
βεβαια τα σημερινα σουπερμινι ειναι γομαρια, αλλα και παλι εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο μικρο και ελαφρυ απο το civic
Είναι πιο μικρό σε μήκος αμαξώματος και όχι σε μεταξόνιο - μετατρόχια....και είναι πιο βαρύ κατά 50 κιλά περίπου, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο
ε τοτε ειναι λογικο το αποτελεσμα, παρολο που μου φαινεται πολυ περιεργο
τουλαχιστον (απο προσωπικη εμπειρια) αμα στουκαρεις με clio θα ζησεις
-
Σε εργοστασιακη μορφη το 197αρι ειναι ελαφρως γρηγοροτερο σχεδον απο ολα αν και οι διαφορες ειναι αναξιες λογου.
Σε βελτιωμενη μορφη μονον απο περιφερειακα,το 197αρι κυριολεκτικα παιζει σε δικο του παιχνιδι μιας και ειναι πολυ φιμωμενο και τοτε 200αριζει πραγματικα.
Μετρημενα σε ιδιο δυναμομετρο παντα,τα εργοστασιακα 172 εβγαζαν καπου 10 αλογα κατω,τα 182αρια καπου το ιδιο και τα 197αρια καμια 10-15 κατω,αναλογα με το μοτερ.
Η ουσια ειναι οτι ο F4R του νεου RS ειναι πολυ πιο εξελιγμενος πια και με μικρες πια αλλαγες οριακα πλησιαζει τα 205-210 αλογα.Τα 200 παντως σε μαμα μορφη απο τον 830,οντως ειναι καπως αισιοδοξα...
-
AΣΧΕΤΑ με το τι βγαζει στον τροχο στο στροφαλο το διλιτρο δεν βγαζει 200 και κατι αλογα στις 7100 στροφες οπω ς ανακοινωνει η εταιρεια;
-
Θεωρητικα ναι...
Στην πραξη παντως,ασχετα με το τι λενε τα χαρτια και ακομα και σε εργοστασιακη μορφη,δεν εχει νοημα να αλλαξεις ταχυτητα πριν πιασεις κοφτη. -
Οταν λεμε βελτιωμενο περιφερειακα τι εννοουμε?συρματινο φιλτρακι και εξατμιση απ'τον καταλυτη και πισω,γιατι εγω αυτα θελω να του κανω αλλα μου λενε οτι τσαμπα λεφτα θα δωσω και δεν θα κερδισω τιποτε περα απο αυξημενη καταναλωση και θορυβο αν και η milltek που θελω να βαλω (πανακριβη ρε ..μωτο) δεν κανει τοσο θορυβο!
-
Ποιος στο ειπε αυτο,δεν ξερει την τυφλα του την μαυρη ή δεν εχει δει αναλογο αποτελεσμα και απλα υποθετει...
Στο αγωνιστικο φιλου μου μπηκε ΦΠΕ και η διαφορα ηταν πολυ μεγαλη.
Στην αρχη το κυκλοφορησαμε απλα με μια εξατμιση(αντικατασταση μονον του τελικου καζανιου με σκετο σωληνα) και ενα φιλτρο panel μεσα στο εργοστασιακο κουτι.
Το επομενο βημα ηταν ενα βαρελακι στην εισαγωγη.
Το μοτερ μεγαλωσε κατα πολυ το ωφελιμο φασμα του,σε σχεση με το εργοστασιακο φιλτροκουτι.
Αργοτερα βγηκε και ο καταλυτης(ο προκαταλυτης εμεινε) και παλι υπηρχε βελτιωση.
Τελος μπηκε και το προγραμμα και η διαφορα ηταν πολυ καλη...Δυστυχως δυναμομετρο δεν το πηγαμε για να δουμε την διαφορα του πριν και του μετα αλλα οταν σε συγκεκριμενη διαδρομη οταν ηταν μονον με σωληνα στην εξατμιση και panel γεμιζε 4η και οριακα αλλαζες 5η,μετα το τελος της βελτιωσης στην ιδια διαδρομη ειχες γεμισει και σχεδον ολη την 5η και για λιγα μετρα ακομα θα εμπαινε και η 6η.Δεν ξερω σε ποσα αλογα μεταφραζεται αυτο εδω αλλα η αποκριση,το φασμα και γενικοτερα η ολη προδιαθεση του συγκεκριμενου μοτερ αλλαξε κατα πολυ,για αυτο και το προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ειναι κυριολεκτικα απο τα ελαχιστα ατμοσφαιρικα που ειναι 'η χαρα του ΦΠΕ'.
Υ.Γ. Εξατμιση κανε και χειροποιητη,αρκει να εχει καλη ποιοτητα/δουλεια.
Υ.Γ.2 Προσεξε το προγραμμα. -
Χειροποιητη αλλα απο ποιον? ξερεις κανεναν καλο και με τι κοστος?
-
Απο Αθηνα δεν εχω ιδεα...
Απλα πας κατευθειαν σε 63αρα,χωρις κολλησεις,με μεσαιο,κλπ,κλπ...
Αλλαζεις και τον καταλυτη με εναν 200αρι(250Ε κανει ενας αξιολογος) και τελειωσε η υποθεση.
Με 600-700Ε εχεις κανει σχεδον τα παντα απο εξατμιση. -
ρε σεις ζαχαρωνω ενα ρς του 08 με 34.000κμ 12000ευρος τι να κανω να το παρω?
εχω την εντυπωση γι αυτο το χρηματικο ποσο το αμαξι ειναι σουπερσαφως θα πεσει ψιλοπειραγμα σαν αυτα που διαβαζα παραπανω
τι λετε? -
Ο χρήστης gbak έγραψε:
ρε σεις ζαχαρωνω ενα ρς του 08 με 34.000κμ 12000ευρος τι να κανω να το παρω?
εχω την εντυπωση γι αυτο το χρηματικο ποσο το αμαξι ειναι σουπερσαφως θα πεσει ψιλοπειραγμα σαν αυτα που διαβαζα παραπανω
τι λετε?αμα το δει μηχανικος εμπιστος και σου πει οτι ειναι ΟΚ γιατι να μην το παρεις?
-
νταξ ελεγχος φυσικα και θα γινει..απλα λεμε σαν αγορα τωρα αξιζει το ρς η να κοιταγα κατι αλλο σε αυτη την κατηγορια παντα
Renault Clio RS 197