-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επισημα δεν μπορεις να τα προστατευσεις τα δικα σου.... σαν κρατος εννοω... αλλα σαν πολιτης γιατι να μην προτιμας τα προιοντα που φτιανει ας πουμε ο γειτονα σου??? αν εχει καλη ποιοτητα και τιμη????Αυτό είναι άλλη ιστορία... Ίσως μία καμπάνια 'αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα' να είναι μία καλή κίνηση...
-
@mousatos
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα μας ήταν οι εισαγωγές από χώρες της Ε.Ε σε θέμα τιμής αλλά από λοιπές ανατολικές χώρες που δεν έχουν ευρώ. Πέρα από τα αγροτικά είχε τεθεί θέμα για τα κινέζικα προϊόντα γενικότερα αλλά πέεεεεεερα βρέχει.Ο χρήστης vice246 έγραψε:
όποιος δεν είναι σε επικίνδυνη ηλικία για εγκεφαλικό, έμφραγμα κλπ και δεν έχει προβλήματα με το στομάχι του, τα ψυχολογικά του, προβλήματα επαγγελματικά κλπ ας παρακολουθήσει το βράδυ το ρεπορτάζ του Τσίμα στο MEGA 'έρευνα' και από αύριο συζητάμε σε διαφορετικό θέμα λχ. μάνα μου μανούλα μου, ή τι έχουν τα έρημα και ψοφάν, ή σκίσε με ν' αλλάξω ράφτη κλπ κλπ γιατί ότι και να γράφουμε σε αυτό το topic θα είναι ξεπερασμένο και off.Όπως πολύ σωστά είπε κάποιος στο πρωινό του Καμπουράκη, τίθεται θέμα επιλογών. Προτιμάμε αυτά που θα μας πει το ΔΝΤ ή το να χρεοκωπήσουμε;
Αν είχαμε καταλάβει τι πραγματικά γίνεται δεν θα ακούγαμε τις μύριες παπαριές περί Δ. Τομέα κλπ κλπ
Πολλοί νομίζουν ότι όλα είναι καλά κατά τ' άλλα και ότι οι μειώσεις στους μισθούς γίνονται για να τα φάνε οι κακοί ξένοι που αποφάσισαν μια ωραία μέρα του Απρίλη να πατήσουν την Τροπολιτσά, να κάνουν γιουρούσι στα μπαούλα με τα γρόσια και να βιάσουν τις παρθένες του χωριού.
Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον αν η κυβέρνηση αντί για απολύσεις στο δημόσιο επέβαλλε μετατάξεις γεωγραφικά. Δηλαδή συνεχίζουν όλοι κανονικά με τον ίδιο (ή ελάχιστα μειωμένο μισθό) αλλά να αρχίσουν λίγο να αραιώνουν από τα αστικά κέντρα και να πάνε προς επαρχία μεριά, όπου κάθε τόσο υπάρχουν κενά (γιατί δεν κάθεται κανείς) και δώστου προσλήψεις και δώστου μέσο και μετάταξη (όσοι μπορούν) και πάλι κενά και άσε το μαλάκα που πέρασε με ΑΣΕΠ να πήζει στη Γαστούνη...
Εννοείται σε όποιες υπηρεσίες γίνεται. -
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οταν λεμε κυβερνηση ΚΚΕ να μην ξεχναμε οτι αυτο = δικτατορια προλεταριατου..... ετσι λενε οι αποφασεις των ολων τωνσυνεδριων του.... Ξερω οτι επαναλμβανομαι αλλα μαλλον δεν το εχουμε εμπεδωσει ολοι εμεις και ετσι τους υπολογιζουμε για κοινοβουλευτικους, τους εκπροσωπους του... [...]
224.v, με κάθε καλή διάθεση, μην βγάζεις συμπεράσματα για έννοιες που δεν έχεις ασχοληθεί να μάθουν τι σημαίνουν.
Το να γράφεις ότι μιλάμε για δικτατορία του προλεταριάτου οπότε δεν έχουμε κοινοβουλευτισμό, και με το assumption ότι ως κοινοβουλευτισμό δεν εννοείς την εν λευκώ 4ετή αντιπροσώπευση αλλά το 'συγκεντρώνονται εντεταλμένοι και ψηφίζουν', τότε μάλλον καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει αυτό που υποστηρίζεις.
Αν είχες διάθεση να ξεφύγεις λίγο από τα κλισεδάκια του κακού παράφρονα Στάλιν και της Αλέκας, τότε μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις να δεις τι σημαίνουν όλα αυτά που χαρακτηρίζεις χωρίς να γνωρίζεις.
Με μπλεκεις ειναι η αληθεια λιγο.....**Το να γράφεις ότι μιλάμε
** δηλαδη εισαι απο αυτους που συνεταξαν ετσι το κειμενο της αποφασης των συνεδριων.... του ΚΚΕ ??, και με την τελευταια σου παραγραφο..... κλισεδακια κ.λ.π.προσωπικα δεν εχω τιποτα να καταλαβω.... στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δικτατορια σημαινει δικτατορια..... αρα σημαινει μη δημοκρατια.... εαν διαφωνεις εξηγησε εσυ οπως νομιζεις τις εννοιες..... εαν τους δεινεις αλλο νοημα απο αυτο που ολοι οι αλλοι εννοουμε τοτε να το πεις... και τοτε θα δουμε ποιοι θα σε ακολουθησουν σε αυτο που ευαγγελιζεσαι..... Με το να λεμε αλλα για για εμας (την κλικα),που ειμαστε γνωστες της απολυτης αληθειας και αλλα στην πλεμπα, για να μας ακολουθει και να εχουμε οπαδους..... εστω και 8%, αυτο το θεωρω για τον εαυτο μου σαν υποτιμηση της νοημοσυνης μου... και δεν το δεχομαι...
70 χρονια δουλεμα.......παει πολυ!!!!!! και με τοσες θυσιες.... απο απλους ανθρωπους που πιστευαν οτι θα βγει κατι.... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οταν λεμε κυβερνηση ΚΚΕ να μην ξεχναμε οτι αυτο = δικτατορια προλεταριατου..... ετσι λενε οι αποφασεις των ολων τωνσυνεδριων του.... Ξερω οτι επαναλμβανομαι αλλα μαλλον δεν το εχουμε εμπεδωσει ολοι εμεις και ετσι τους υπολογιζουμε για κοινοβουλευτικους, τους εκπροσωπους του... [...]
224.v, με κάθε καλή διάθεση, μην βγάζεις συμπεράσματα για έννοιες που δεν έχεις ασχοληθεί να μάθουν τι σημαίνουν.
Το να γράφεις ότι μιλάμε για δικτατορία του προλεταριάτου οπότε δεν έχουμε κοινοβουλευτισμό, και με το assumption ότι ως κοινοβουλευτισμό δεν εννοείς την εν λευκώ 4ετή αντιπροσώπευση αλλά το 'συγκεντρώνονται εντεταλμένοι και ψηφίζουν', τότε μάλλον καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει αυτό που υποστηρίζεις.
Αν είχες διάθεση να ξεφύγεις λίγο από τα κλισεδάκια του κακού παράφρονα Στάλιν και της Αλέκας, τότε μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις να δεις τι σημαίνουν όλα αυτά που χαρακτηρίζεις χωρίς να γνωρίζεις.
** δηλαδη εισαι απο αυτους που συνεταξαν ετσι το κειμενο της αποφασης των συνεδριων.... του ΚΚΕ ??, και με την τελευταια σου παραγραφο..... κλισεδακια κ.λ.π.προσωπικα δεν εχω τιποτα να καταλαβω.... στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δικτατορια σημαινει δικτατορια..... αρα σημαινει μη δημοκρατια.... εαν διαφωνεις εξηγησε εσυ οπως νομιζεις τις εννοιες..... εαν τους δεινεις αλλο νοημα απο αυτο που ολοι οι αλλοι εννοουμε τοτε να το πεις... και τοτε θα δουμε ποιοι θα σε ακολουθησουν σε αυτο που ευαγγελιζεσαι..... Με το να λεμε αλλα για για εμας (την κλικα),που ειμαστε γνωστες της απολυτης αληθειας και αλλα στην πλεμπα, για να μας ακολουθει και να εχουμε οπαδους..... εστω και 8%, αυτο το θεωρω για τον εαυτο μου σαν υποτιμηση της νοημοσυνης μου... και δεν το δεχομαι...
70 χρονια δουλεμα.......παει πολυ!!!!!! και με τοσες θυσιες.... απο απλους ανθρωπους που πιστευαν οτι θα βγει κατι....'Μιλάμε', συζητάμε κ.ο.κ. Όχι δεν έχω γράψει κανένα κείμενο του ΚΚΕ.
Γιατί μου αρχίζεις τα κλισέ περί απόλυτης αλήθειας, κλίκας και πλέμπες κ.ο.κ. [desert performance φάση] όταν σου έγραψα πως αν ενδιαφερόσουν να μάθεις τι εννοεί ο 'ποιητής' με τον όρο 'δικτατορία του προλεταριάτου' είναι πανεύκολο να το ψάξεις και να μάθεις! Ο όρος 'δικτατορία του προλεταριάτου' δεν επινοήθηκε από το ΚΚΕ, και χρησιμοποιείται πολλά χρόνια πριν αυτό φανταστεί ότι θα υπήρχε. Ξέχνα λοιπόν ΚΚΕ, ελλάδα κλπ.
Τώρα τι άλλο να σου πω. Ξεκινάς γράφοντας 'δεν έχω τίποτα να καταλάβω' όταν αναφέρεσαι σε έναν όρο που δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αλλά κατά τ' άλλα εγώ υποτιμώ τη νοημοσύνη σου
Ο όρος 'δικτατορία του προλεταριάτου' επινοήθηκε από κάποιον, ο οποίος εξήγησε ακριβώς τι εννοεί.
Τώρα, εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι σημαίνει ό,τι σου κατεβαίνει στο μυαλό, και να κάθεσαι να αντικρούεις την άποψή σου [ξέρεις πως λέγεται αυτό;]
Δεν θέλεις διαβάσεις τι εννοεί αυτός που επινόησε τον όρο, επειδή θεωρείς ότι 'δεν έχεις τίποτα να καταλάβεις', αλλά θέλεις να το κριτικάρεις.Γαμώ.
[edit φτάσαμε και o drifter να κάνει παρατηρήσεις για ορθογραφία ]
-
224v, εντελώς φιλικά, οι γνώσεις σου για τους όρους που χρησιμοποιείς βασίζονται σε κλισεδάκια χειρότερα απ αυτά που χρησιμοποιεί η αλέκα κι ο παφύλης...
και το να μη ξέρεις τί σημαίνει δεν έγινε και τπτ, αλλά το να επιμένεις ότι ανοίγοντας το λεξικό στο λήμμα δικτατορία βρήκες την ερμηνεία του όρου 'δικτατορία του προλεταριάτου' είναι λίγο άτοποεπίσης αν δεν σε απασχολεί να μάθεις πάλι δεν τρέχει τπτ, απλά να το έχεις υπ όψιν σου
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Dictatorship_of_the_proletariat
http://encyclopedia.farlex.com/Proletarian+dictatorship
http://marxmyths.org/hal-draper/article2.htmhttp://se1.isn.ch/serviceengine/Files/ISN/50055/ipriadoc_doc/EBB3DAEB-42A2-4DA9-B48A-9E3D4BCAEDA3/en/5041_Kautsky_Dictatorship+of+the+Proletariat.pdf
Από τα απλά στα σύνθετα -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
70 χρονια δουλεμα.......παει πολυ!!!!!! και με τοσες θυσιες.... απο απλους ανθρωπους που πιστευαν οτι θα βγει κατι....Ρε 224.v γιατί δεν κάνεις 2 κλικ και διάβασε 10 λεπτάκια να δεις τί είναι αντί να μας λες τί σημαίνει δικτατορία στα ελληνικά κλπ...Δεν έχει την έννοια που καταλαβαίνεις, πώς να το κάνουμε τώρα... Ο ίδιος ο Μαρξ δεν τη χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου σαν έκφραση...
Δεν υπάρχει λόγος να εφεύρεις τον τροχό, εκεί είναι στη διάθεσή σου. Κάνε ένα κόπο να ξοδέψεις λίγο από το χρόνο σου αντί να μας εξηγείς τι εσύ νομίζεις ότι είναι. -
Απαντωντας και στους δυο φιλτατους αναλυτες των μαρξιστικων ορων.... αυτο εννοω ακριβως.... λετε και εννοειτε πραγματα που αμα τα κανετε λιανα στον κοσμο που απευθυνονται οι θεωριες, αυτος ο κοσμος θα εφευγε τρεχοντας.....(ειδικα τωρα που ξερει μετα τα 70 χρονια δοκιμης του μοντελλου) Τωρα ........... οτι εσεις τελικα νομιζετε οτι ειστε μια εξεληξη της Αλεκας.... και του Παφυλη.... αυτο δεν αλλαζει κατι, εξηγηστε στον απλο εργατη η αντε και στον αγροτη.... (που δεν ηταν στην αρχη στο target group... του Μαρξ!!!! ) τι θα του παρετε απο αυτα που τωρα κουτσο εχει.... στην κατοχη του... εφαρμοζοντας το transition period μεταξυ Μαρξισμου και κομμουνισμου και στα επομενα που θα ερθουν αφου δεν υπαρχει τελος στην εξεληξη, με ανταλλαγμα τον παραδεισο που θα ζησει επι των ημερων της επιβολης της διακυβερνησης απο την 'παρεξηγημενο ορο' δικτατορια του προλεταριατου....... να δουμε ποσοι απο αυτους θα ειναι ετοιμοι να θυσιασουν αυτο που εχουν για αυτο που θα αποκτησουν????.... Το γεγονος φυσικα οτι η ανταποκρηση του κοσμου σε αυτες τις πιο προχωρημενες θεωρειες 9περα απο Αλεκα -Παφιλη) ειναι ακομα μικρωτερη δεν σας απασχολει..... κριμα και υποτειθετε οτι τα παθηματα γινονται και μαθηματα 90 χρονια δα.... νησαφι...
-
αν και δεν τον πολυσυμπαθώ, έχει πλάκα να νομίζουμε ότι φταίει ο κομμουνισμός για τα δεινά μας.
-
καθεστε τωρα και ασχολειστε με ενα συστυημα το κομμουνιστικο που αν και στην θεωρια ειναι σωστο στην πραξη εχει αποτυχει.
ενα συστημα που το μονο που μπορει να σου φερει, ειναι ενα πιατο φαι και ενα κλουβι 5 επι 5 να ζησεις με την οικογενοια σου.εαν η ελλαδα ειχε κομμουνισμο θα ειχε καταρρευσει εδω και δεκαετιες.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ρε 224.v γιατί δεν κάνεις 2 κλικ και διάβασε 10 λεπτάκια να δεις τί είναι αντί να μας λες τί σημαίνει δικτατορία στα ελληνικά κλπ...Δεν έχει την έννοια που καταλαβαίνεις, πώς να το κάνουμε τώρα... Ο ίδιος ο Μαρξ δεν τη χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου σαν έκφραση...
Δεν υπάρχει λόγος να εφεύρεις τον τροχό, εκεί είναι στη διάθεσή σου. Κάνε ένα κόπο να ξοδέψεις λίγο από το χρόνο σου αντί να μας εξηγείς τι εσύ νομίζεις ότι είναι.Και γιατι να μην μας το εξηγησουν οι 'ειδικοι' αφου ειναι αυθεντιες... και σε μας που δεν καταλαβαμε τοσα χρονια τον παραδεισο που χασαμε την ευκαιρια να εχουμε....και που ισως αξιζει τον κοπο να ξαναπροσπαθησουμε....???
Ισως με τα δυο κλικ. να μην το ερμηνευσω σωστα... και να μεινω με την απορια....
ενω αν μας το εξηγησουν αυτοι που το εχουν εμπεδωσει... θα μπορω να ρωτησω κατι μετα απο τις εξηγησεις τους.... Τα γραπτα μενουν..... και δεσμευουν... αυτους που τα γραφουν....
Ειμαι πολυ μεγαλος για να ξανακαταλαβω απο την αρχη πραγματα που ο χρονος εδειξε την δυνατοτητα εφαρμογης τους.....Συνεχιστε εσεις, ισως προλαβετε να δειτε επιτυχημενη εφαρμογη... ισως και οχι.......
αν και δεν τον πολυσυμπαθώ, έχει πλάκα να νομίζουμε ότι φταίει ο κομμουνισμός για τα δεινά μας.
Ο κομμουνισμος δεν μπορει να φταιει!!!!! δεν εφαρμοσθηκε καταπως λενε... οι ειδικοι στον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο μειναμε!!!
Στο επομενο σταδιο ειναι ο παραδεισος...... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αν και δεν τον πολυσυμπαθώ, έχει πλάκα να νομίζουμε ότι φταίει ο κομμουνισμός για τα δεινά μας.Εγώ δεν νομίζω ότι φταίει ο κομμουνισμός για τα δεινά μας αλλά απογοητεύομαι που δεν προσφέρει (νταξ όχι κομμουνισμός*, η αριστερά γενικότερα) μια ουσιαστική αντιπολίτευση και ρεαλιστικές εναλλακτικές. Το να βγαίνει μια αγάμητη τριπύθαμη και να παπαγαλίζει ένα ΟΧΙ συνέχεια δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην κοινωνία.
Κλισέ δεκαετιών περί εργατικού αγώνα και πάλης έχουν φτάσει πλέον το επίπεδο του Πρέκα, ενώ οι προτάσεις τύπου '2000 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως επαγγέλματος' απευθύνονται σε εντελώς ηλίθιους ή σε παιδάκια.
Όταν ενωθεί ο τσίριζα με το ΚΚΕ και κάτι άλλες χαζομάρες Μ-Λ ΚΚΕ, Σ-Κ ΚΚΕ και ΘΟΥ-ΒΟΥ ΚΚΕ σε ένα αριστερό κόμμα στο προφίλ των ευρωπαίων 'πράσσινων' τότε θα μιλάμε για αριστερά στην Ελλάδα. Σκέψου ότι τότε θα έχει το 10-12% των ψήφων και θεωρώ εξαιρετικό πιθανό και εφικτό να φτάσει σχετικά σύντομα το 20%.
Μέχρι τότε δεινόσαυροι (ΚΚΕ) και ποιητές του κώλου (ΣΥΡΙΖΑ).*όπως είπε και ο Ψαριανός, το ΚΚΕ είναι αντιπροσωπεία που έχει κλείσει το εργοστάσιο
-
ποιος ψαριανος αυτος που τον ειδε ο προδρος της δημοκρατριας και δεν τον χαιρετησε;
αυτος που μπαινει στην βουλη με μπουφαν και αθλητικα παπουτσια ταχα μου οτι κατι κανει ετσι;
η μηπως αυτος που πεταγε τις σαχλαμαρες του περι ναρκωτικων; -
@224.v
άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν' τ' αυτιά μου -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν ενωθεί ο τσίριζα με το ΚΚΕ και κάτι άλλες χαζομάρες Μ-Λ ΚΚΕ, Σ-Κ ΚΚΕ και ΘΟΥ-ΒΟΥ ΚΚΕ σε ένα αριστερό κόμμα στο προφίλ των ευρωπαίων 'πράσσινων' τότε θα μιλάμε για αριστερά στην Ελλάδα. Σκέψου ότι τότε θα έχει το 10-12% των ψήφων και θεωρώ εξαιρετικό πιθανό και εφικτό να φτάσει σχετικά σύντομα το 20%.
Μέχρι τότε δεινόσαυροι (ΚΚΕ) και ποιητές του κώλου (ΣΥΡΙΖΑ).*όπως είπε και ο Ψαριανός, το ΚΚΕ είναι αντιπροσωπεία που έχει κλείσει το εργοστάσιο
ποιος να ενωθει???
εδω στον Τσιριζα ειναι 10 ατομα, και οι 9 θελουν να ειναι αρχηγοι. Ειναι και οι συνηστωσες πολλες, αστα να πανε... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@224.v
άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν' τ' αυτιά μουΕξηγησε μας τις εννοιες που ευαγγελιζεσαι με πραγματικους ορους..... και τοτε ισως σε ακουσω..... Ντεν εχω θεια πλεον Καρντια μου..... αλλα και τοτε που ειχα τετοια μου ελεγε και πλακωνομασταν... στις θεωρειες... (παλιες πολυ παλιες.... θεωρειες και ανεφαρμοστες....) να δεις την καημενη με ποση κρυφη χαρα με πηρε να μου πει οτι εκαναν πραξικοπημα εναντιον του Γκορμπατσωφ..... οι Κομμουνιστες τοτε, αλλα η χαρα της κρατησε 3 μερες.......
-
Mέσα σε 2 προτάσεις έκανες τέσσερεις υποθέσεις, τη μία μεγαλύτερη από την άλλη.
Πριν από 20+ χρόνια ένα μεγάλο τμήμα της αριστεράς ενώθηκε μετά από μήνες συννενοήσεων και μάλιστα (συγ)κυβέρνησε για κάποιο διάστημα στην περιλάλητη ανίερο συμμαχία με τη Δεξιά, τη μόνη φορά που η αριστερά βρέθηκε στην εξουσία. Μέσα σε συντομότερο διάστημα από το χρόνο που χρειάστηκε για να επανασυνδεθούν, αποσυνδέθηκαν, και ο καθένας σήκωσε και πάλι το δικό του μπαιράκι.
Προσπαθώ πάντως να φανταστώ τον κοινό παρονομαστή και την πλατφόρμα της συνεργασίας των κάτωθι :
KKE
ΣΥΡΙΖΑ
Μ-Λ ΚΚΕ
ΚΚΕ (μ-λ) (έχει διαφορά από το παραπάνω)
ΚΟΕ
ΝΑΡ
ΑΡΑΝ
ΣΕΚ
ΟΑΚΚΕ
ΕΚΚΕ
Ανασύνταξη ΚΚΕ 18-55
κ.α.Τι δεν θά'δινα για να παρακολουθήσω δια ζώσης τα δύο συνέδρια, το ιδρυτικό και το ...επιμνημόσυνο που μάλλον θα ακολουθήσει πριν αλέκτωρ λαλήσει.
-
Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα, αλλά ένα μάτσο μαλάκες που δεν μπορούν να εκφράσουν κάτι παραπάνω από το 7% και 3% που παίρνουν αντίστοιχα στις εκλογές. Πίστεψε με αν υπάρξει ποτέ τέτοια ένωση το 20% δεν θα ήταν απίθανο, γιατί η ένωση (απίθανη όπως είπες) θα προϋπέθετε ότι θα είχαν αφήσει στις άκρη τις αρχαιολογίες και θα επικεντρώνονταν σε μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;