Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όχι, κι εγώ με χαλαρή διάθεση το λέω. Όσοι έχουν χρήματα σήμερα, τα κάνουν ακίνητα!
Σοβαρά, θα προτιμούσα μια παραγωγική επένδυση από ένα πανάκριβο σπίτι ή κατάστημα, πχ (μη βαράτε) ένα χωράφι ή μια μικρή παραγωγική επιχείρηση (πχ ένα μικρό κι ευέλικτο μηχανουργείο ή μια μοναδούλα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων). Μικρές επενδύσεις, οικογενειακές, που να μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην!
Χωρίς διάθεση αντιπαραθέσεων, το μεγάλο μας μειονέκτημα που είναι ο κατατεμαχισμός του κλήρου, θα μπορούσε να γίνει το δυνατό μας όπλο! Αν προστατεύαμε την εσωτερική παραγωγή κι αν το κράτος μας έστρεφε αυτούς τεσπα τους μικροπαραγωγούς που έχουμε σε ουσιαστικές καλλιέργειες, τότε μπορεί η αγορά να κινιόταν και να ελαχιστοποιούσαμε τις εισαγωγές. Τότε μπορεί και να υπήρχε ελπίδα...
Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα, και όχι μόνο στον αγροτικό τομέα αλλά σε όλες τις οικογενειακές επιχειρήσεις.
Έχουμε φτάσει σε σημείο κανένας να μην θέλει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας πλέον, και όλοι να θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμάμαι στα 'νιάτα' μου τέλη 80's αρχές 90΄s θεωρούσαμε σχεδόν δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες ακόμη και μικρών επιχειρήσεων είναι 'οικονομημένοι' και όλοι θέλαμε να τους μοιάσουμε, αντίθετα θεωρούσαμε μπατιράκια τους ΔΥ...
Και εξηγούμε περαιτέρω :
Τι είναι καλύτερο για κάποιον να είναι ιδιοκτήτης ενός μπακάλικου στην γειτονιά του ή να είναι υπάλληλος στο carfour ????
Αυτό βέβαια με το δεδομένο ότι οι γείτονες θα ψωνίζουν από αυτόν , γιατί θα έχει καλά προϊόντα , θα τον γνωρίζουν, θα τον εμπιστεύονται κλπ . ....(με δεδομένο λοιπόν ότι θα δουλέψει και αυτός και η οικογένεια του )
Δανείζονται όλοι οι Ελληνες τεράστια ποσά για να αποκτήσουν Μεντζονετα στην μέση του πουθενά για να αναβαθμίστουν (sic). (Εν τω μεταξύ το χωριό τους είναι πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις απο τα δριμύκλαδα που πάνε και χτίζουν - αγοράζουν πανάκριβα) Επιχειρηματικό δάνειο παίρνουν συγκριτικά ελάχιστοι....
Νομίζω ότι η λύση είναι εκεί που είμασταν , δλδ στην μικρή επιχείρηση της γειτονιάς . . .