-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Άκουγα σήμερα ότι μετά την ανακοίνωση για το έκτακτο επιδόμα πήγαν και γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ 220,000 νέοι άνεργοι.
Άντε να δεχθώ ότι οι 50,000 όντως έχασαν την δουλειά τους τον τελευταίο μήνα, οι υπόλοιποι 170,000 που ήταν τόσο καιρο?Προσωπικα ξερω ανεργους που ουτε απεξω δεν περνανε απο τον ΟΑΕΔ,το θεωρουν ξεφτυλα.
Τωρα αν ειδαν τα ζορια και μπηκαν,δεν το ξερω.
Παντως νομιζω οτι το επιδομα δεν μπορεις να το παρεις εαν γραφτεις τωρα. -
Εγώ ξέρω πολλούς εργαζομένους, που ενώ δουλεύουν κανονικότατα, εισπράτουν ΚΑΘΕ χρόνο για 5 μήνες ταμειο ανεργίας.
Κολάνε τα απαραίτητα ένσημα, ούτε 1 παραπάνω. Ακριβώς για να πάρουν το ταμείο. Και δουλεύουν 'μαύρα' το υπόλοιπο διάστημα. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Άκουγα σήμερα ότι μετά την ανακοίνωση για το έκτακτο επιδόμα πήγαν και γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ 220,000 νέοι άνεργοι.
Άντε να δεχθώ ότι οι 50,000 όντως έχασαν την δουλειά τους τον τελευταίο μήνα, οι υπόλοιποι 170,000 που ήταν τόσο καιρο?μα ετσι και αλλιως δεν δικαιουνται το επιδομα οσοι εχουν εγγραφει τον τελευταιο χρονο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εγώ ξέρω πολλούς εργαζομένους, που ενώ δουλεύουν κανονικότατα, εισπράτουν ΚΑΘΕ χρόνο για 5 μήνες ταμειο ανεργίας.
Κολάνε τα απαραίτητα ένσημα, ούτε 1 παραπάνω. Ακριβώς για να πάρουν το ταμείο. Και δουλεύουν 'μαύρα' το υπόλοιπο διάστημα.Ναι κάτι τέτοιο κάνουν καθηγητές και τουριστοσχετικοί.... ο καθένας σε διαφορετική εποχή. Και παίρνουν βοήθεια σαν άνεργοι αλλά δουλεύουν μαύρα...
-
To επιδομα κακως δοθηκε παντως,επιδομα δινεις οταν εχεις λεφτα στο ταμειο οχι με δανεικα για να ικανοποιεις προεκλογικες υποσχεσεις.Αυτα τα χρηματα θα μπορουσαν να ξοδευτουν ωστε να γινουν έργα και να βρει ο κοσμος αυτος δουλεια και να κινηθει λιγο η οικονομια.
Ελεγε ενας συνδικάλας 'καλο ηταν το μετρο,να συνεχιστει με περισσοτερη ενταση'
Ποιο κρατος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να το κανει αυτο;;Σιγουρα οχι το δικο μας! -
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οι περισσότεροι φρόντισαν να ζουν σε ένα σύστημα που ήταν άδικο για τους άλλους - έτσι πίστευαν τουλάχιστον .
οπως εχω ξαναπει, ο νεοΕλληνας κανει μεγαλο αγωνα για να κοροιδεψει ολους τους υπολοιπους, θεωρωντας τους μαλακες:
- απο τον κρεοπωλη που πουλαει σαπια/εισαγωμενα κτλ κτλ
- το μαναβη που κανει το ιδιο
- τον εμπορο που πουλαει κινεζικα με 800% κερδος
- ατελειωτη η λιστα...
ολοι αυτοι 'κοροιδευουν' τους υπολοιπους, ξεχνωντας οτι και οι ιδιοι αγοραζουν απο αυτους, αρα ειναι και αυτοι θυματα με τη σειρα τους
στη συνεχεια, ολοι οι παραπανω διαμαρτυρονται για την ακριβεια...
η αληθεια ειναι οτι τα εχουμε κανει σκατα απο μονοι μας. Ο καθενας μας απο τη δικη του πλευρα. Απλα δε θελουμε να το παραδεχθουμε, και λεμε οτι 'φταινε οι αλλοι...'.
οι 'αλλοι' ομως, μαλακα Ελληνα, εισαι εσυ.
Ολα αυτά τα ωραία που λες συμβαίνουν επειδή υπάρχει ένα σύστημα που τα ευνοεί.
Παντού όμως τα ίδια συμβαίνουν, ίσως σε μικρότερη κλίμακα λόγω καλύτερων ελεγκτικών μηχανισμών. Εδω απλά λόγω κουλτούρας και διαφόρων ιστορικών καταλοίπων το παραγ@μήσαμε.
Φυσικά και είμαστε λαμόγια και κωλολαός γι αυτό και μιλάμε για συστήματα. Αν είχαμε στο αίμα μας την αλληλεγγύη θα ξεπεταγόταν απο μόνο του το απόλυτο σύστημα . Επειδή είμαστε καννίβαλοι όμως θα έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε μια φόρμουλα που θα μας υποχρεώνει να μην γ@μάει ο ένας τον άλλον, και ίσως μας δώσει και την ευκαιρία να επιβιώσουμε σαν λαός(για όσους έχουν αυτή την καούρα).Μετά την ανοχή( και την συμμετοχή )όλων των κυβερνήσεων σε κάθε είδους ρεμούλα, σήμερα ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει πως είναι πλέον θέμα Εθνικής ασφάλειας να μην ..κλέβουμε.
Απίθανος τύπος
Την παροιμία 'με κλανιές αυγά δεν βάφεις δεν την έχει ακούσει μάλλον' . -
Ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης από την Moody's άφησε ο Υπουργός Οικονομικών.
Μας έχει αξιολογήσει πολύ υψηλότερα από τους άλλους και δεν μας έχει υποβαθμίσει εδώ και καιρό' δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην Moody΄s
http://www.capital.gr/home.htm
Λες και είναι απόλυτα φυσιολογικό να περιμένουμε συνεχώς υποβαθμίσεις. Θεϊκό
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Οι περισσότεροι φρόντισαν να ζουν σε ένα σύστημα που ήταν άδικο για τους άλλους - έτσι πίστευαν τουλάχιστον .
οπως εχω ξαναπει, ο νεοΕλληνας κανει μεγαλο αγωνα για να κοροιδεψει ολους τους υπολοιπους, θεωρωντας τους μαλακες:
- απο τον κρεοπωλη που πουλαει σαπια/εισαγωμενα κτλ κτλ
- το μαναβη που κανει το ιδιο
- τον εμπορο που πουλαει κινεζικα με 800% κερδος
- ατελειωτη η λιστα...
ολοι αυτοι 'κοροιδευουν' τους υπολοιπους, ξεχνωντας οτι και οι ιδιοι αγοραζουν απο αυτους, αρα ειναι και αυτοι θυματα με τη σειρα τους
στη συνεχεια, ολοι οι παραπανω διαμαρτυρονται για την ακριβεια...
η αληθεια ειναι οτι τα εχουμε κανει σκατα απο μονοι μας. Ο καθενας μας απο τη δικη του πλευρα. Απλα δε θελουμε να το παραδεχθουμε, και λεμε οτι 'φταινε οι αλλοι...'.
οι 'αλλοι' ομως, μαλακα Ελληνα, εισαι εσυ. :whatever.Ολα αυτά τα ωραία που λες συμβαίνουν επειδή υπάρχει ένα σύστημα που τα ευνοεί.
Παντού όμως τα ίδια συμβαίνουν, ίσως σε μικρότερη κλίμακα λόγω καλύτερων ελεγκτικών μηχανισμών. Εδω απλά λόγω κουλτούρας και διαφόρων ιστορικών καταλοίπων το παραγ@μήσαμε.
Φυσικά και είμαστε λαμόγια και κωλολαός γι αυτό και μιλάμε για συστήματα. Αν είχαμε στο αίμα μας την αλληλεγγύη θα ξεπεταγόταν απο μόνο του το απόλυτο σύστημα . Επειδή είμαστε καννίβαλοι όμως θα έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε μια φόρμουλα που θα μας υποχρεώνει να μην γ@μάει ο ένας τον άλλον, και ίσως μας δώσει και την ευκαιρία να επιβιώσουμε σαν λαός(για όσους έχουν αυτή την καούρα).Μετά την ανοχή( και την συμμετοχή )όλων των κυβερνήσεων σε κάθε είδους ρεμούλα, σήμερα ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει πως είναι πλέον θέμα Εθνικής ασφάλειας να μην ..κλέβουμε.
Απίθανος τύπος
Την παροιμία 'με κλανιές αυγά δεν βάφεις δεν την έχει ακούσει μάλλον' .Τελικά τι θέλει ο έλληνας για να μην γ,,,,,ει τον διπλανό του βρε παιδιά ?
Ποιός θα ανακαλύψει το τέλειο σύστημα επιτέλους ?
Ο ένας μας είπε ότι θα μας εισοπεδώσει και τον ρίξαμε.
Ο άλλος ότι θα μας σώσει με επιδόματα αλληλεγγύης και τον κοιτάμε με μισό μάτι για τα επόμενα βήματα
Ποιό είναι το σωστό σύστημα τελικά?
Κουίζ! 1Χ2 μήπως?
Ακόμα δεν είδαμε τίποτα κύριοι! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τελικά τι θέλει ο έλληνας για να μην γ,,,,,ει τον διπλανό του βρε παιδιά ?
Ποιός θα ανακαλύψει το τέλειο σύστημα επιτέλους ?
Ο ένας μας είπε ότι θα μας εισοπεδώσει και τον ρίξαμε.
Ο άλλος ότι θα μας σώσει με επιδόματα αλληλεγγύης και τον κοιτάμε με μισό μάτι για τα επόμενα βήματα
Ποιό είναι το σωστό σύστημα τελικά?
Κουίζ! 1Χ2 μήπως?
Ακόμα δεν είδαμε τίποτα κύριοι!Θελουμε ο καθεις με την ομαδα/συντεχνια του να ευνοηθουμε πληρως,αδιαφορωντας αν αυτο σημαινει οτι ο διπλανος μας θα σουβλιστει σαν αρνι το Πασχα.
Ειναι η νοοτροπια του κλεφτη της Τουρκοκρατιας,κατεβαινω απο τα βουνα,βουταω αρνια και οτι αλλο βρω και επιστρεφω στην σπηλια μου για να γευτω τον κοπο μου αδιαφοροντας για το τι γινεται εξω απο την σπηλια Μονο που εκει που πηγαιναμε και βουτουσαμε αρνια, τωρα δεν εχει αλλα! -
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αυξηση αντικειμενικών αξιών, προείσπραξη ΦΜΑΠ, αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα.Καλά πάμε
Είναι που η ΝΔ μίλαγε για την υπομονή που θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες τα επόμενα 1-2 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ έλεγε: 'Λεφτά υπάρχουν'
Πάρε αυξήσεις τώρα...
Ευτυχώς δεν πίνω, δεν καπνίζω και καίω και λίγη βενζίνη.
-
Ρε παιδια τι προεισπραξη ΦΜΑΠ,αυτα δεν γινονται ουτε στις ταινιες James Bond!
Μεγαλος φωστηρας αυτος που το σκεφτηκε,δεν νομιζω να το εφαρμοσουν.
Στα τσιγαρα,ποτα κτλ ας βαρανε οσο θελουν -
Ο υπουργός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση την Τρίτη, με τη δέσμευση ότι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα δεν θα επιβαρυνθούν από τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι τους περισσότερους φόρους θα τους πληρώσουν οι έχοντες μεγάλα εισοδήματα και μεγάλες περιουσίες. Επίσης, παρουσίασε στοιχεία από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων από την οποίαΕπειδή αυτό είναι το ζουμί των δηλώσεων του υπουργού, τι ακριβώς σας ενοχλεί σε αυτό;
-
Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και αρμέγουν τα ακίνητα σε επικίνδυνους καιρούς
αντί να μειώσουν μισθούς (πολιτικό κόστος).Είναι όμως πολύ πιθανό να σκάσει η φούσκα των ακινήτων από το πολύ άρμεγμα και σύντομα οι μισθοί θα είναι στις 400.000 δραχμές (περίπου 200 ευρώ).
-
Tα στοιχεία για την φοροδιαφυγή είναι αποκαλυπτικά, αλλα ο Υπουργός μας τα παρουσιάζει και λίιιιγο κάπως, ωστε να δημιουργούνται και οι ανάλογες εντυπώσεις....
*'Επίσης, παρουσίασε στοιχεία από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων από την οποία προκύπτει έξαρση της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, το 85% των φορολογούμενων (φυσικών προσώπων) δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ, μόνο 3.000 φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 200.000 ευρώ και περισσότεροι από 5 εκατ. φορολογούμενοι σε σύνολο 8,2 εκατ. φορολογουμένων δηλώνουν ετήσιο ατομικό εισόδημά κάτω από τις 12.000 ευρώ.' *
-
Μας λέει δηλαδή, οτι 85% των φορολογούμενων δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας και αυτούς κάτω απο τις 12.000....!! Απο 12.000 ως 30.000 το ποσοστό παραμένει άγνωστο, γιατί θα αλλοίωνε το 'βάρος' του 85% προφανώς....
-
Απο 30.000 ως 200.000 ευρώ, δεν μας λέει πόσες χιλιάδες φορολογούμενοι δηλώνουν, γιατί προφανώς θα αλλοίωνε το 'βάρος' του '...μόνο 3.000 φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 200.000 ευρώ....'
Τέσπα, γνωστή τακτική....
-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Λιγος κοσμος εκανε την μεγαλη ζωη με δανεικα.[/color] Ο περισσοτερος κοσμος ζει συντηρητικα, τουλαχιστον αυτους που ξερω εγω, Αλλα δυστυχως ολοι μας θα πληρωσουμε τις επιλογες λιγων.
Πλάκα κάνεις....!!! Η μεγάλη ζωή με δανεικά, όπως την εννοεί ο φίλος παραπάνω αν κατάλαβα καλά, είναι και το 'παίρνω Opel astra με ογδομήντα δόσεις' και 'plasma 40' με αλλες 140 δόσεις' ή και το 'να, πάρτε την credit card μου και χτυπήστε το 3ο ζευγαράκι μου ΝΙΚΕ shox των 140 Ευρώ....! Κάποτε wantone υπήρχε το, 'τα αγαθά, κόπεις κτώνται'...Τα τελευταία 10 χρόνια μετονομάστηκε στο, 'τα αγαθά..., δανείζειν κτώνται....!! '
Tον ήπιαμε ομαδικά τώρα....
1.Γιατι θεωρεις παραλογο να θελει ο Ελληνας εργαζομενος -αγροτης να εχει οπελ αστρα κ το θεωρεις δικαιο κ λογικο να το εχει ο αντιστοιχος Ευρωπαιος .
2.Μηπως γιατι καποιοι σε επεισαν οτι ειμαστε φτωχη χωρα ενω αυτοι ζουν σαν κροισοι .
3.Αναρωτηθηκες ποτε ποσα χρηματα εκλαπησαν ,οταν σκεφτεις μονο οτι καθε εργο στην Ελλαδα στοιχιζει 3κ 4 φορες πανω απο το αντιστοιχο της Ευρωπης .Καταρχήν, δεν αναφέρω πουθενά, ούτε εργαζόμενο, ουτε αγρότη, ούτε και το θεώρησα δίκαιο για τους αντίστοιχους Ευρωπαίους...! Δεν ξέρω γιατι πιάστηκες εσυ απ΄αυτούς... 2ον... Ναι, είμαστε φτωχή χώρα και δεν παράγουμε τίποτα, αντίθετα εισάγουμε ανελέητα και παρέχουμε απλά υπηρεσίες (ετσι λέμε στους 'άλλους' για ξεκάρφωμα δηλαδίς....) 3ον Ναι, αναρωτήθηκα....Δεν βλέπω τη σύνδεση αυτού, με την απόκτηση του Q5 απο μένα, τσιμπώντας ενα δάνειο 35.000 ευρώ, τη στιγμή που δεν έχω αποπληρώσει το 6αετίας αυτοκίνητό μου κι ενω ο μισθός μου είναι μόνο 1300 ευρώ το μήνα...!
-
Πες τα ρε Spartan...
Ναι, μπορεί ούτε το Opel Astra να μην ήταν ρεαλιστικό σενάριο για το μέσο Έλληνα αν η χώρα δε δανειζόταν συνεχώς και μοίραζε μετά αυτά τα λεφτά στα 'παιδιά' της.
Η γενιά των 50άρηδων έμαθε να ζει με δανεικά, χρεώνοντας και τα δισέγγονά της. Χρωστάμε παντού και νομίζουμε ότι δικαιούμαστε τα πάντα. Πάρτε το χαμπάρι, τα πολλά λεφτά που είχαν μπει στη χώρα για να αναπτυχθεί τη δεκαετία του 80 φαγώθηκαν ΟΛΑ χωρίς να δημιουργήσουν επενδύσεις για μελλοντικά έσοδα. Τώρα λοιπόν καλούμαστε να λάβουμε σκληρά μέτρα όχι για να μη χάσουμε αυτό που δικαίως είχαμε αποκτήσει, αλλά για να μη χάσουμε αυτό που νομίζαμε ότι είχαμε αποκτήσει. Εμ με π....ές αυγά δε βάφονται.Πάλι καλά που δεν έχουμε πλέον δραχμές αλλά € και στο φόβο συνεπειών ντόμινο δε θα μας αφήσουν να πιάσουμε πάτο. Οι μειώσεις στους μισθούς, ο περιορισμός στα κρατικά έξοδα, κτλ δε γλυτώνονται. Αντίστοιχα, η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι παραπάνω από επιβεβλημένη και είναι η 1η φορά πιστεύω που ο κόσμος θα στηρίξει μια τέτοια κίνηση. Ό,τι μέτρα και αν παρθούν πάντως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε σαν χώρα πώς μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Ας πουλάμε ενέργεια (αιολική + φωτοβολταϊκή), αγροτικά προϊόντα, τουρισμό, ό,τι και αν πουλάμε όμως να το κάνουμε επιτέλους οργανωμένα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο υπουργός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση την Τρίτη, με τη δέσμευση ότι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα δεν θα επιβαρυνθούν από τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι τους περισσότερους φόρους θα τους πληρώσουν οι έχοντες μεγάλα εισοδήματα και μεγάλες περιουσίες. Επίσης, παρουσίασε στοιχεία από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων από την οποίαΕπειδή αυτό είναι το ζουμί των δηλώσεων του υπουργού, τι ακριβώς σας ενοχλεί σε αυτό;
Καταρχην αυτο δεν ειναι το ζουμι αλλα επικοινωνιακο μηνυμα.
Κατα δευτερον τα χαμηλα εισοδηματα ηδη πληττονται απο τα τελη κυκλοφοριας κτλ
Τριτον,αν εγω εχω πχ 100.000.000 €,νομιζεις θα κατσω να με αρμεγει ο καθε Παπακωνσταντινου- για να μην θιξει τον ΔΥ που παιρνει 2.500€ καθαρα για να κανει αντιπαραγωγικη εργασία- ή θα φυγω για Ελβετια ρίχνοντας μαυρη πέτρα πισω μου; -
απαντηση στο ερωτημα του thread
Στην κουτοπονηριά και στην τεμπελιά!
τελεια και παυλα!
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;