-
να εισαι απολυτα σιγουρος οτι οι Ισπανοι ειναι φθηνοτεροι απο μας.
-
Και το σημαντικό πολύ πιο οργανωμένοι στην παροχή υπηρεσιών. Δεν μπορεί ολόκληρο το 1ο πόδι Χαλκιδικής από την μέσα πλευρά (που κοιτάει προς το πόρτο καρράς) να μην έχει οργανωμένο λιμάνι. Δεν μπορει το λιμάνι της Σκιάθου να μην έχει γλυκό νερό για τα σκάφη. Πέρυσι ήμουν στο λιμάνι και ήρθε δίπλα μας και έδεσε ένα ιστιοφόρο με 2 ζευγάρια γάλλων και δεν είχαν νερό να γεμίσουν και κουβαλούσαν μπετόνια
-
- απειρα σκουπιδια οπου και να σταθεις...
-
Ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν είναι κάθε χρονιά 20% κάτω σε σχέση με πέρσι;
Τα δωμάτια πάντως καθημερινές φυτοζωούν τουλάχιστον στην Χαλκιδική.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν είναι κάθε χρονιά 20% κάτω σε σχέση με πέρσι;Τα δωμάτια πάντως καθημερινές φυτοζωούν τουλάχιστον στην Χαλκιδική.
Ήταν σε αφίξεις +5-10% κάθε χρόνο.
Τώρα, το τι ήταν αυτές οι αφίξεις χρόνο με το χρόνο, άστο... -
Βασικά τα τελευταία χρόνια έχει συνεχισθεί ακάθεκτη η ανάπτυξη σε επίπεδο διαθέσιμων κλινών, χωρίς όμως να αυξηθεί αντίστοιχα ο αριθμός των τουριστών, συν το ότι τελευταία περιορίζεται το διάστημα παραμονής τους.
Τελικά οι 'τουριστο-ημέρες' μας (κατά το επιβατοχιλιόμετρα) πρέπει να είναι περίπου σταθερές τα τελευταία χρόνια, τα καταλύμματα όμως έχουν αυξηθεί σε αριθμό, κατά συνέπεια οι πληρότητες πέφτουν, άρα έχεις και ξενοδόχους να μιλάνε για 'κρίση'. -
Έμεινα ως φοιτητής 6,5 χρόνια στο Ηράκλειο. Κάθε χρόνο άκουγα για μείωση του αριθμού των τουριστών και κάθε χρόνο έβλεπα να 'σηκώνονται' δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων στην ευρύτερη περιοχή.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έμεινα ως φοιτητής 6,5 χρόνια στο Ηράκλειο. Κάθε χρόνο άκουγα για μείωση του αριθμού των τουριστών και κάθε χρόνο έβλεπα να 'σηκώνονται' δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων στην ευρύτερη περιοχή.Αυτα ηταν απο τις επιδοτησεις για τα λιοφυτα
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έμεινα ως φοιτητής 6,5 χρόνια στο Ηράκλειο. Κάθε χρόνο άκουγα για μείωση του αριθμού των τουριστών και κάθε χρόνο έβλεπα να 'σηκώνονται' δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων στην ευρύτερη περιοχή.κοιτα, ο Ελλην, μπορει να χαρακτηρισει 'κριση' ακομη και το γεγονος οτι δεν εκανε αποσβεση την επενδυση του σε 6 μηνες...
-
Έχω μια ψιλο-άκυρη ερώτηση να κάνω. Αλλά το'χω απορία τον τελευταίο καιρό..
Η 'παραγωγή' και πώληση σκυλιών ή άλλων κατοικιδίων είναι κερδοφόρα 'μπίζνα'; Απ' ότι έχω ακούσει τα περισσότερα εδώ σκυλιά έρχονται από Ουγγαρία Τι κόστη μπορεί να υπάρχουν; Είναι δύσκολο να 'μπεις' στον κλάδο; Υπάρχει εποχικότητα; Είναι σε φθήνουσα πορεία ο κλάδος;
Πάντως αν κανείς δεν μου απάντησει δεν μου κάνει εντύπωση. Αν πάλι γελάσετε και βρήσκετε αστείο το ποστ μου, επίσης.
-
Μιλάμε για τετράποδα, έτσι;
-
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Όνομα Πληρώνει Εργασία Εισόδημα
1 Αρτέμιος ταμείο ανεργίας 5.000€
2 Βασίλειος ταμείο ανεργίας 5.000€
3 Γεώργιος ταμείο ανεργίας 5.000€
4 Δημήτριος ταμείο ανεργίας 5.000€
5 Ευστάθιος 1€ Part time ταμίας 10.000€
6 Ζαφείρης 2€ Τεχνικός Η/Υ 15.000€
7 Ηρόδοτος 8€ Δημόσιος υπάλληλος 25.000€
8 Θεοφάνης 12€ Δικηγόρος 40.000€
9 Ιγνάτιος 22€ Γιατρός **70.000€ **
10 Κωνσταντίνος 55€ Επιχειρηματίας **200.000€ **
ΣΥΝΟΛΟ 100€
......
Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση!πολύ ωραία τα περιγράφεις και θα ίσχυαν αν μιλάγαμε μητρική τα σουηδικά...
στην ελλάδα δεν υπάρχει λογικά σκεπτόμενος γιατρός ή επιχειρηματίας που να μη φοροδιαφεύγει δηλώνοντας όχι 70,000 και 200,000 που λες αλλά τα κατώτατα... αν η ελλάδα ήταν όπως την περιγράφεις στο πρώτο μέρος δε θα είχαμε φοροδιαφυγόντα κέρδη... αντίθετα στην ελλάδα αυτοί που βγάζουν πληρώνουν το 1e και διαμαρτύρονται όταν το κράτος θέλει να τους φορολογήσει έστω αυτό το 1e (ενώ βγάζουν 1,000,000e )...
-
πολύ ωραίο και μου άρεσε.
συμφωνώ.υπάρχει ένα μελανό σημείο όμως που με βάζει σε υποψίες: όλα αυτά που αναφέρονται είναι σωστά, αρκεί ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο επιχειρηματίας, ο μαγαζάτορας, ο δημόσιος υπάλληλος που έχει και το ενοίκιο που εισπράττει, να βγάζει Α ποσό και να δηλώνει Α ποσό στην εφορία. Όχι να βγάζει Α ποσό και να δηλώνει Α/3 ή Α/2 . Από την ώρα που ο καθένας μπορεί να φοροδιαφεύγει, όλο το σύστημα κατά την ταπεινή μου γνώμη καταρρέει.
έχω την εντύπωση ότι οι χαμηλόμισθοι φωνασκούν και για ένα 2ο λόγο: επειδή δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και οι ίδιοι.
πάντως αν όσα εισέπραττε ο καθένας τα δήλωνε, τότε το σύστημα θα ήταν και δίκαιο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Αδριατική ανεβαίνει (πετυχαίνω συνέχεια διαφημίσεις για την Κροατία και το Μαυροβούνιο), η Τουρκία ανεβαίνει και θα ανεβαίνει (αφού όλο και περισσότεροι Τούρκοι μαθαίνουν ξένες γλώσσες και επενδύουν στον τουρισμό) κι εμείς χρεώνουμε το μπαρμπουνάκι σαν αστακό καλομαθημένοι από τη χρυσοφόρα δεκαετία του 90.Η Αδριατικη ανεβαινει και σιγουρα παρα πολλοι θα πανε μια φορα. Δυσκολευομαι ομως να πιστεψω οτι θα πανε πολλοι και για 2η. Τα 3S (για πολλους 4) της Ελλαδας ειναι κυριολεκτικα ασυναγωνιστα και 10-20% λιγοτερο κόστος (ΤΟ ΠΟΛΥ) για να κανεις μπανιο στα κατσαβραχα σε θαλασσες σαφεστατα χαμηλοτερης ποιοτητας δεν ξερω αν αξιζουν τον κοπο. Αν θες να το συνδυασεις με βολτα σε βουνα και αλλες εκδρομες ναι, αλλα το Ντουμπροβνικ, το Τρογκιρ την Κορτσουλα και το Κοτορ τα βλεπεις σε ενα απογευμα και τελος.
-
Μακάρι να είναι όπως τα λες. Η Τουρκία από την άλλη είναι καλός προορισμός, ειδικά η Κωνσταντινούπολη για αστικές διακοπές και τα παράλια του Αιγαίου (που έχουν κι αρχαία).
Χθες ένα κανάλι είχε το εξής ωραίο: για 4 μέρες στη Ρόδο σε ξεν. 4 αστέρων (αν δεν κάνω λάθος) ζήταγαν 380 ευρώ, όταν 4ήμερο σε ξεν. 4 αστέρων ΜΕ αεροπορικά εισιτήρια στη Βαρκελώνη (πάλι αν δεν κάνω λάθος) κόστιζε 360 ευρώ. -
είδα μια προσφορά εδώ:
25 μέρες ( 6-30/6) σε ξεν 4* στη Ροδο, με μεταφορικά από Γερμανία, 690 ευρώ! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μακάρι να είναι όπως τα λες. Η Τουρκία από την άλλη είναι καλός προορισμός, ειδικά η Κωνσταντινούπολη για αστικές διακοπές και τα παράλια του Αιγαίου (που έχουν κι αρχαία).
Χθες ένα κανάλι είχε το εξής ωραίο: για 4 μέρες στη Ρόδο σε ξεν. 4 αστέρων (αν δεν κάνω λάθος) ζήταγαν 380 ευρώ, όταν 4ήμερο σε ξεν. 4 αστέρων ΜΕ αεροπορικά εισιτήρια στη Βαρκελώνη (πάλι αν δεν κάνω λάθος) κόστιζε 360 ευρώ.12 μερες διακοπες σε Κροατία-Μαυροβούνιο με βοηθησαν να σχηματισω αποψη. Προσοχη ομως οτι μιλαω για μαζικο τουρισμο. Εγω πχ εμεινα ενθουσιασμενος με το Plitvice στην Κροατία και τα βουνα και το φαϊ του Μαυροβουνίου και θα ξαναπαω. Αλλα ο μεσος ορος εχει αλλα κριτηρια.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δέκα...πολύ μου άρεσε το παράδειγμα του sv2(εκτός απο το Τηνιακό που είναι άθλιο και βρωμομπιχλερί)
και το κομμάτι με το ξύλο
και τον ιδιοκτήτη του Τηνιακού που δεν έχει επιχειρηματικό δάνειο να τον χορεύουν όλοι στο ταψί
και το σημείο που ο ματσό της παρέας κέρδισε έκπτωση γιατί είναι μέρος της παρέαςειδικά μου άρεσε το σημείο που ο επιχειρηματίας βγάζει 200κ >= το άθροισμα όλων των άλλων
τι προσφέρει αλήθεια και έχει τέτοιες απολαβές?
μήπως και αν ο γιατρός (ο δικηγόρος να πάει να γμθ ) έβγαζε περισσότερα αν δεν υπήρχαν 4 άνεργοι στη παρέα πλήρωνε τα ίδια με όσα έδινε με έκπτωση , χωρίς να κάνει έκπτωση ο ταβερνιάρης,
μήπως δεν θα είχε φάει ποτέ ξύλο, ή αν είχε φάει θα ειχε και συμπαραστάτες
μήπως ο ισολογισμός του θα ήταν ίδιος και καλύτερος αν είχε λίγο μικρότερες απολαβές και σαφώς μικρότερη ποσοστιαία συμμετοχή στα έξοδα?οι άλλοι γιατί τον κάνουν παρέα? τι κοινό έχουν άραγε να συζητήσουν?
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί μαθηματικό παράδειγμα
Έστω οτι οι 4 άνεργοι της παρέας μας έχουν βρει κανονική δουλειά.
και έστω οτι αμοίβονται με 15κ έκαστος(πολύ λογικό πιστεύω)Τότε, και εφαρμόζοντας απλή αναλογική, που σημαίνει το ποσό που καταβάλει ο καθένας για τη κοινή συνάντηση είναι ανάλογο του ποσοστού του εισοδήματος του σε σχέση με τιο συνολικό της παρέας
π=(εισόδημα/συνολικό εισόδημα)*100, όπου 100 ας θεωρήσουμε το λογαριασμό για λόγους απλότηταςπάμε λοιπόν νέες τιμές
1 Αρτέμιος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
2 Βασίλειος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
3 Γεώργιος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
4 Δημήτριος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
5 Ευστάθιος 1€ Part time ταμίας 10.000€ 2,38
6 Ζαφείρης 2€ Τεχνικός Η/Υ 15.000€ 3,57
7 Ηρόδοτος 8€ Δημόσιος υπάλληλος 25.000€ 5,95
8 Θεοφάνης 12€ Δικηγόρος 40.000€ 9.52
9 Ιγνάτιος 22€ Γιατρός 70.000€ 16.66
10 Κωνσταντίνος 55€ Επιχειρηματίας 200.000€ 47,62 (θα τρελαθώ πιο φτηνά απο οτι πλήρωνε, πιο φτηνά και απο την έκπτωση!.αν επιδοτήσει μόνο 1! πιο φτωχό τώρα με 1,38 ώστε να μείνει στα ίδια τότε σύνολο 49 πάλι πιο φτηνά)
ΣΥΝΟΛΟ 100€κοίτα να δεις κάτι πράγματα.
ο πλούσιος πληρώνει λιγότερα. ο Τηνιακός δεν δίνει έκπτωση και δεν χρειάζεται δάνειο να στείλει το παιδί του διακοπές.4 άτομα δεν ψωμολυσάνε στο ταμείο ανεργίας. δεν υπολογίσαμε καθόλου αύξηση στο γιατρό που ίσως και να δικαιούται.
χορτάσαμε απο τέτοιους επιχειρηματίες... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Κάτι ανάλογο δεν γίνεται και τώρα με τη μείωση του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων....;;;
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;