-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ μια απορία έχω:
οι στρατιωτικοί από που και ως που βγαίνουν στη σύνταξη στα 45-55-60 και όχι όπως οι υπόλοιποι;Λάθος απορία. Γιατί να μη βγαίνουμε σε σύνταξη απ τα 18 όλοι
Πάντως συμφωνώ ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι από τις εύκολες, από άποψη ωραρίου. Μη ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει αρκετή διαφορά και από ειδικότητα σε ειδικοτητα. Άλλο να είσαι μαθηματικός στην Γ' λυκείου και να πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα για να μη σκίσουν οι μαθητές στο σχολείο και άλλο να διδάσκεις οικιακή οικονομία στην Α' γυμνασίου.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τα νουμεράκια δεν θα τα σχολιάσεις ?
Αμέ εάν θέλεις, είναι 600€/μήνα επιπλέον της σύνταξης, με 1000€ κρατήσεις μηνιαίως δικαιολογούνται απόλυτα!!
ΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ, ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.....ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!
Τις αποδοχές-συντάξεις Δικαστικών εσύ δε θα τις σχολιάσεις 'Δημοκράτη' εσύ??
Το γεγονός πως δεν είναι πάνω από καμμιά 50-60 οι Στρατηγοί με τις αποδοχές αυτές - και όχι το 95% των υπολοίπων - δεν θα το σχολιάσεις??
Τι λες μωρέ ? Οι συνταξιούχοι υποστράτηγοι και οι αντιστράτηγοι είναι 50-60?? ...Εγώ προσωπικά γνωρίζω σαφώς πάνω από 60 υποστράτηγους και αντιστράτηγους που μένουν γύρω από το σπίτι μου...Χιλιάδες είναι, υπάρχουν εν ζωή αντιστράτηγοι προπολεμικών τάξεων ακόμα + τις συντάξεις θανάτου που εισπράττουν οι χήρες τους....Για συντάξεις μιλάμε αν δεν κατάλαβες....Όλες αυτές οι χιλιάδες εισπράττουν συντάξεις των 40+ χιλιάδων το χρόνο...
Είναι υψηλότατες οι συντάξεις των δικαστικών : το σχολίασα, κάτι άλλο?
Το 7-8000 (μερισμα+ΕΚΟΕΜΣ)που έγραψα είναι λανθασμένο εν τέλει δε μας είπες? και το εισπράττουν χιλιάδες οικογένειες στρατιωτικών...Σε είδα να το αμφισβητείς με ύφος, επιμένεις ακόμα?
Το 3800 ευρώ ετησίως μέρισμα ΜΤΣ που είπα εγώ και το 320 max το δίμηνο που έγραψες εσύ ποιό είναι σωστό ? Θα μας πεις ?
-
Περί Στρατιωτικών. Πολλές ειδικότητες έχουν τέτοια καταπόνηση και φθορά που βγαίνουν στη σύνταξη από τα 40... Πχ υποβρύχια ή ραντάρ. Αν θεωρούμε υπερβολή το ότι κάποιος που έφαγε τα νιάτα του κάτω από τη θάλασσα ή δίπλα σε ραδιενέργεια για να παίρνει ένα απλά συμπαθητικό μισθουλάκο βγήκε στη σύνταξη πιο νωρίς (χωρίς περιθώριο να βελτιώσει τις αποδοχές του ή να κάνει καρριέρα -στα 40;;;;-) τότε τι να πω...
Όσοι τέλως πάντων διαφωνείτε να το κάνατε εσείς. Δεν είναι δύσκολο. Πηγαίντε ΣΜΥΝ ή Δοκίμων και πάρτε ειδικότητα για υποβρύχιο. Δεν μιλάμε για golden boys...
Τα περί Στρατηγών κλπ θα τα ενέτασσα στο ίδιο πλάνο. Θα μου πείς ο Στρατηγός δεν πολέμησε σε καμμιά μάχη, δεν μάζεψε 3-4.000 κεφάλια Τούρκων, γιατί να του δώσω σύνταξη από τα 50+; ΒΑΛΤΟΝΑ ΣΚΟΠΕΤΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΕΡΟ!!!!!!!! ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΤΟΥ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ!!!!!!!!!!!
Ε μετά μπαίνει το θέμα αν θέλουμε ή όχι Στρατό.
Οι Στρατηγοί δεν είναι 50-60, αλλά από την άλλη δεν έμαθα για κάποιο Στρατιωτικό να προδώσει τη δουλειά που κάνει για να βγάλει χρήματα. Αντίθετα δικαστικό (-ούς μάλλον) είδα και μάλιστα πολλούς που ενώ τρώνε με χρυσά κουτάλια έβαλαν μέχρι και δάχτυλα ποδιού στο βάζο με το μέλι.Τα φακελάκια των γιατρών τα βάζω στην άκρη.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Περί Στρατιωτικών. Πολλές ειδικότητες έχουν τέτοια καταπόνηση και φθορά που βγαίνουν στη σύνταξη από τα 40... Πχ υποβρύχια ή ραντάρ. Αν θεωρούμε υπερβολή το ότι κάποιος που έφαγε τα νιάτα του κάτω από τη θάλασσα ή δίπλα σε ραδιενέργεια για να παίρνει ένα απλά συμπαθητικό μισθουλάκο βγήκε στη σύνταξη πιο νωρίς (χωρίς περιθώριο να βελτιώσει τις αποδοχές του ή να κάνει καρριέρα -στα 40;;;;-) τότε τι να πω...Δε νομίζω να ναι όλοι τρελά μαχίμια. Για τις βαριές ειδικότητες μπορεί να υπάρξει ξεχωριστή πρόβληψη, προφανώς (πχ ιπτάμενοι ή ό,τι άλλο)
Όσοι τέλως πάντων διαφωνείτε να το κάνατε εσείς. Δεν είναι δύσκολο. Πηγαίντε ΣΜΥΝ ή Δοκίμων και πάρτε ειδικότητα για υποβρύχιο. Δεν μιλάμε για golden boys...
Τα περί Στρατηγών κλπ θα τα ενέτασσα στο ίδιο πλάνο. Θα μου πείς ο Στρατηγός δεν πολέμησε σε καμμιά μάχη, δεν μάζεψε 3-4.000 κεφάλια Τούρκων, γιατί να του δώσω σύνταξη από τα 50+; ΒΑΛΤΟΝΑ ΣΚΟΠΕΤΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΕΡΟ!!!!!!!! ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΤΟΥ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ!!!!!!!!!!!Προσπαθώ να βρω ένα ψήγμα λογικής στις παραπάνω σειρές και δεν μπορώ. Είπα να κάνει σκοπιά ο στρατηγός και δεν το θυμάμαι; Αυτός που βγαίνει στα 45 χωρίς να ναι ιπτάμενος, υποβρύχιος, διαστημάνθρωπος ή κάτι άλλο, γιατί ακριβώς δικαιούται να κάθεται 50 χρόνια; Δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάτι άλλο, χρήσιμο να κάνει;
Οι Στρατηγοί δεν είναι 50-60, αλλά από την άλλη δεν έμαθα για κάποιο Στρατιωτικό να προδώσει τη δουλειά που κάνει για να βγάλει χρήματα. Αντίθετα δικαστικό (-ούς μάλλον) είδα και μάλιστα πολλούς που ενώ τρώνε με χρυσά κουτάλια έβαλαν μέχρι και δάχτυλα ποδιού στο βάζο με το μέλι.
Τα φακελάκια των γιατρών τα βάζω στην άκρη.
Θα μπορούσαμε να πούμε και για τους παπάδες-παιδεραστές κοκ. Εδώ συζητάμε για την προβλεπόμενη εργασία του καθενός και όχι για το πως μπορεί να παρανομήσει.
-
Βασικά έτσι δουλεύουν τα στρατά αράουντ δε γουόρλντ, οπότε μπαίνει το θέμα αν θέλουμε να έχουμε στρατό και πώς. Πίστεψε με είναι πολύ 'σκληρό' για τους υψηλόβαθμους να βγαίνουν στη σύνταξη τόσο νωρίς και οι ίδιοι ψάχνουν τρόπους να συνεχίσουν να απασχολούνται με κάποιο τρόπο (να διδάσκουν ή κάτι τέτοιο ανάλογα και το αντικείμενο).
Τώρα για τους άλλους και τις παρανομίες είναι άλλο θέμα.
Προσωπικά πάντως βρίσκω τις αμοιβές των γιατρών τραγικά χαμηλές και άρα το φακελάκι το ψιλοεπιβάλλει αυτό το καθεστώς και όχι τόσο οι ίδιοι οι γιατροί νταβατζιλίστικα.
Είναι τραγικό ιατρικός επισκέπτης να παίρνει πολλαπλάσια χρήματα από ειδικευόμενο γιατρό... -
@EDDIE
Μάλον δεν γνωρίζεις και πολύ καλά τις μίζες στα θέματα εξοπλισμών (από απλό εξοπλισμό μέχρι τεθωρακισμένα ), τους στρατιωτικούς ακολούθους στο εξωτερικό κλπ κλπ....Έχω δει περιουσίες στρατιωτικών (ναι αυτών που ξεκίνησαν από το 0) με γυναίκα οικιακά και χωρίς περιουσία οικογενιεακή και εχω κρεμάσει σαγώνι : φίλος του πατέρα μου αγόραζε στου Παπάγου κάθε 2 χρόνια κι άλλο διαμέρισμα αξίας (σημερινής) 400+ χιλιάρικα έκαστο...Πήρε 6 σε 15 χρόνια, κοίτα να δεις τι βγάζεις με τη σύνταξη, σκληρή οικονομία : λογικά θα έκανε έρευνα αγοράς στα κωλόχαρτα και έβαζε στην άκρη
Λάλησα από τις αγορές που έκανε, μου εξήγησαν : είχε υπάρξει στρατιωτικός ακόλουθος στις ΗΠΑ επί χούνταςΑυτά μόνο ως παρατήρηση ότι δεν έχεις δει στρατιωτικό να βγάζει χρήματα προδίδοντας τη δουλειά του...Ε υπάρχουν και τέτοιοι, δεν νομίζω να εξεπλάγης
-
Για τον ίδιο λόγο που δεν θες καταδρομέα 60 χρονών (ούτε και 50 μάλλον), έτσι δεν θές και να διδάσκει το παιδί σου ένας κολόγερος 65 χρονών, ίσως?
-
Όσοι πάνε εξωτερικό παίρνουν διπλό μισθό + κάποιο επίδομα. Είναι προβλεπόμενα όπως και σε μια εταιρεία που πάει κάποιος να δουλέψει στο εξωτερικό. Τις μίζες στα εξοπλιστικά οι πολιτικοί και οι βιομήχανοι νομίζω τις τσιμπάνε. Άντε να δίνουν και κανά χιλλιάρικο σε κανά πολύ υψηλόβαθμο καραβανά να ψωμολυσσάξει.
Όπως και να χει επιλογές είναι. Αν θέλουμε και μπορούμε πάμε και το κάνουμε εμείς.
Πιο μπροστά για κριτική είναι κάτι συμβουλάτορες και golden boys και girls που δουλεύουν σε υπουργεία και ΔΕΚΟ και παίρνουν μισθούς με 5 ψηφία (ξέρω περίπτωση ατόμου κάτω από 30 που παίρνει 10.000 το μήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος). Τόσα άντε να παίρνει μόνο αρχηγός σώματος πχ ΑΓΕΑ. -
Όσοι πάνε εξωτερικό παίρνουν διπλό μισθό + κάποιο επίδομα. Είναι προβλεπόμενα όπως και σε μια εταιρεία που πάει κάποιος να δουλέψει στο εξωτερικό. Τις μίζες στα εξοπλιστικά οι πολιτικοί και οι βιομήχανοι νομίζω τις τσιμπάνε. Άντε να δίνουν και κανά χιλλιάρικο σε κανά πολύ υψηλόβαθμο καραβανά να ψωμολυσσάξει.
Όπως και να χει επιλογές είναι. Αν θέλουμε και μπορούμε πάμε και το κάνουμε εμείς.
Πιο μπροστά για κριτική είναι κάτι συμβουλάτορες και golden boys και girls που δουλεύουν σε υπουργεία και ΔΕΚΟ και παίρνουν μισθούς με 5 ψηφία (ξέρω περίπτωση ατόμου κάτω από 30 που παίρνει 10.000 το μήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος). Τόσα άντε να παίρνει μόνο αρχηγός σώματος πχ ΑΓΕΑ.Μάλλον δεν κατάλαβες τα νούμερα που σου έγραψα...Δεν έμεινε πάνω από 2 χρόνια ΗΠΑ, λες να μάζεψε (το αντίστοιχο της εποχής ) 2+ εκατομμύρια ευρώ με το διπλό μισθό...΄Άλλωστε όλοι σχεδόν αυτών των βαθμών έχουν κάνει πολλά χρόνια στο εξωτερικό (και ο πατέρας μου 6 χρόνια ήταν έξω, ρε λες να 'χει αφήσει 2-3 σακιά με λίρες ), μόνο 3-4 φτιάξανε τέτοιες περιουσίες? Θα ήταν πολύ οικονόμοι !
Τρώνε καλούτσικα και κάποιοι αξιωματικοί, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, αλλά δε μιλάμε για χιλιάρικο και ούτε για υψηλόβαθμους απαραίτητα (καλά μην πέσουμε και σε λοχαγούς)...Έχω πηγές και από τις 2 πλευρές για την 'ιστορία'...Τότε με τον Τριανταφυλλόπουλο στο φόρτε του τα είχαν κάνει πάνω τους και δίναν τα ραντεβού τους σε κάτι λαγκάδια από το φόβο τους
Δεν ισχυρίζομαι ότι οι αξιωματικοί τα παίρνουν από παντού αλλά φυσικά υπάρχει μεγάλη απόσταση από το 'δεν έχω δει στρατιωτικό να προδίδει τη δουλειά του... κλπ', υπάρχουν μια χαρούλα, απ'όλα έχει ο μπαχτσές...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι λες μωρέ ? Οι συνταξιούχοι υποστράτηγοι και οι αντιστράτηγοι είναι 50-60?? ...Εγώ προσωπικά γνωρίζω σαφώς πάνω από 60 υποστράτηγους και αντιστράτηγους που μένουν γύρω από το σπίτι μου...Χιλιάδες είναι, υπάρχουν εν ζωή αντιστράτηγοι προπολεμικών τάξεων ακόμα + τις συντάξεις θανάτου που εισπράττουν οι χήρες τους....Για συντάξεις μιλάμε αν δεν κατάλαβες....Όλες αυτές οι χιλιάδες εισπράττουν συντάξεις των 40+ χιλιάδων το χρόνο...
δεν παίρνουν όλες οι χήρες των αξιωματικών τα χρήματα που λες...
υπάρχει ένας νόμος που φέρει σε αντιπαράθεση την παράλληλη μισθοδοσία ή συνταξιοδότηση από το γενικό ταμείο του κράτους. όταν οι σύζυγοι των αξιωματικών εργάζονται στο δημόσιο (και είναι πάρα πολλές περιπτώσεις) τότε η σύνταξη αυτή χάνεται κατά 75% και παύουν να μετρούν τα χρόνια της ως συντάξιμα. οπότε πχ μπορεί ο αξιωματικός να αφήσει πίσω του μια χήρα, η οποία αν πχ είναι καθηγήτρια, να μην εισπράττει τη σύνταξη, παρά μόνο το 25 % αυτής, δλδ γύρω στα 500 ευρώ+ το μέρισμα από το ΜΤΣ (αυτό ισχύει εδώ και 3 χρόνια).
και οι περιπτώσεις αυτές είναι πάρα πολλές, γιατί οι αξιωματικοί ως επί το πλείστον παντρέυονται δημοσίους υπαλλήλους (καθηγήτριες, εργαζόμενες σε νομαρχίες, κτλ.) οπότε δεν διαιωνίζονται οι συντάξεις αυτές, αλλά ως επί το πλείστον χάνονται.
εάν από την άλλη η χήρα είναι ελεύθερη επαγγελματίας, τότε την δικαιούται 70% (εδώ δε θυμάμαι ακριβώς, ίσως είναι και 100%).
επίσης τη δικαιούται κατα 70% η άγαμη κόρη, όχι όμως τα αγόρια πέραν των 24 ετών τους.αυτή είναι η νομοθεσία για τις συντάξεις. και πολλοί δικηγόροι εδώ στη θεσσαλονίκη ούτε καν την ήξεραν. έλεος.
όταν θα δικαιούται συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μπορεί να πάρει το 70% της σύνταξης του συζύγου και το 25% της μειωμένης σύνταξή της (πράγμα που είναι πολύ άδικο, γιατί είναι σαν να διαγράφει τα χρόνια που εργάστηκε αυτή, καθώς παίρνει μόνο το 25% της σύνταξης που δικαιούνταν). Αν ήταν ελεύθερη επαγγελματίας, θα έπαιρνε το 100% της δικής της και το 70% του συζύγου.
αυτό και αν θα πει μλκία. να δουλεύει και στη μία περίπτωση να παίρνει 1,7 συντάξεις, και στην άλλη το 0,95 της συντάξης. αυτή είναι η αδικία του κράτους. -
Ότι λέω στο λέω από τη δική μου εμπειρία (πατέρας στρατιωτικός δικαστικός πολύ υψηλόβαθμος). Σακιά με λίρες δεν έχουμε πάντως ούτε κρυμμένες ούτε φανερές...
Κάτι βασικό πάντως είναι ότι οι στρατιωτικοί έχουν τη δυνατότητα να τη βγάζουν πολύ τζαμπέ. Εκτός από το να τρώνε σε λέσχες πολύ καλά και δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν, έχουν και άλλα κόλπα πρατήρια κλπ που βοηθάνε υπερβολικά πολύ το θέμα αποταμίευση (δεν κάνουν και καμμιά τρελή ζωή με μπουζούκια κλπ).
Οι συμβουλάτορες στα υπουργεία δυστυχώς είναι ένα είδος που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση πάνω. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δεν παίρνουν όλες οι χήρες των αξιωματικών τα χρήματα που λες...
υπάρχει ένας νόμος που φέρει σε αντιπαράθεση την παράλληλη μισθοδοσία ή συνταξιοδότηση από το γενικό ταμείο του κράτους. όταν οι σύζυγοι των αξιωματικών εργάζονται στο δημόσιο (και είναι πάρα πολλές περιπτώσεις) τότε η σύνταξη αυτή χάνεται κατά 75% και παύουν να μετρούν τα χρόνια της ως συντάξιμα. οπότε πχ μπορεί ο αξιωματικός να αφήσει πίσω του μια χήρα, η οποία αν πχ είναι καθηγήτρια, να μην εισπράττει τη σύνταξη, παρά μόνο το 25 % αυτής, δλδ γύρω στα 500 ευρώ+ το μέρισμα από το ΜΤΣ (αυτό ισχύει εδώ και 3 χρόνια).
και οι περιπτώσεις αυτές είναι πάρα πολλές, γιατί οι αξιωματικοί ως επί το πλείστον παντρέυονται δημοσίους υπαλλήλους (καθηγήτριες, εργαζόμενες σε νομαρχίες, κτλ.) οπότε δεν διαιωνίζονται οι συντάξεις αυτές, αλλά ως επί το πλείστον χάνονται.
εάν από την άλλη η χήρα είναι ελεύθερη επαγγελματίας, τότε την δικαιούται 70% (εδώ δε θυμάμαι ακριβώς, ίσως είναι και 100%).
επίσης τη δικαιούται κατα 70% η άγαμη κόρη, όχι όμως τα αγόρια πέραν των 24 ετών τους.αυτή είναι η νομοθεσία για τις συντάξεις. και πολλοί δικηγόροι εδώ στη θεσσαλονίκη ούτε καν την ήξεραν. έλεος.
όταν θα δικαιούται συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μπορεί να πάρει το 70% της σύνταξης του συζύγου και το 25% της μειωμένης σύνταξή της (πράγμα που είναι πολύ άδικο, γιατί είναι σαν να διαγράφει τα χρόνια που εργάστηκε αυτή, καθώς παίρνει μόνο το 25% της σύνταξης που δικαιούνταν). Αν ήταν ελεύθερη επαγγελματίας, θα έπαιρνε το 100% και από τις δύο συντάξεις.
αυτό και αν αθα πει μλκία. να δουλεύει και στη μία περίπτωση να παίρνει 2 συντάξεις, και στην άλλη 1,25% συντάξεις. αυτή είναι η αδικία του κράτους.Σωστά αυτά που λες σε γενικές γραμμές (με κάποια λαθάκια όμως νομίζω, edit : οκ το διόρθωσες)....Πχ η μάνα μου συνταξιούχος οδοντίατρος (με τη μικρότερη υπάρχουσα σύνταξη)παίρνει τμήμα της σύνταξης του πατέρα μου (νομίζω 70%) και όχι 100% όπως ισχυρίζεσαι...Και δεν είμαι σίγουρος και αν είσαι οικιακά αν πάλι παίρνεις το 100% της σύνταξης του θανόντος ή αν πάλι παίρνεις ποσοστό αυτής...Η σύγκρουση βασικά έγκειται όταν και οι 2 είναι του Δημοσίου....
Δεν παύουν να είναι χιλιάδες οι χήρες που είναι οικιακά και εισπράττουν τις σχετικές συντάξεις...Ξεχνάς ότι μιλάω για αξιωματικούς ακόμα και τάξεων πριν το 47 όταν οι γυναίκες τους ήταν σχεδόν 100% οικικακά...Μιλάς με σύγχρονα δεδομένα τη στιγμή που οι περισσότερες συντάξεις αφορούν αρκετά παλαιότερες εποχές....
-
τα θυμηθηκα καλυτερα.
τα διόρθωσα τα ποσοστά νομίζω.
τα έγραψα γρήγορα και μπερδέυτηκα αρχικώς.κανείς δε δικαιούται το 100% σύνταξης θανόντος. το μέγιστο ποσοστό είναι το 70%.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Επειδή μένουν γύρω από την οικία σου - όπως ισχυρίζεσαι - 60,σημαίνει πως γύρω από το σπίτι του καθενός μένουν τόσοι?? Με Μ.Ο 25 Στρατηγών ετησίως (εν ενεργεία), επί 60 έτη εις βάθος έχουμε 1500 Στρατηγούς. Αυτοί είναι φυσικά και εν ενεργεία & εν αποστρατεία μετά τον 2ο χρόνο. Υπολογίζουμε μια φυσιολογική μείωση 15-20% κατ'ελάχιστο λόγω θνησιμότητας & του γεγονότος πως σαφώς δεν ήταν τόσοι πολλοί οι Στρατηγοί ετησίως τα παλαιά έτη (1950-1980). Άρα έχουμε περίπου 1200 Στρατηγούς - Οικογένειες. Σαφώς και είναι δηλαδή ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ έτσι? Αλλά είπα και πιο πάνω, σκοπός μας είναι η δημιουργία εντυπώσεων πάνω απ'όλα, ε?
Είναι υψηλότατες οι συντάξεις των δικαστικών : το σχολίασα, κάτι άλλο?
2+ σελίδες 'κόπτεσαι' να σχολιάζεις για τους Στρατιωτικούς, μόνο 1 πρόταση για τους.....'συνεργάτες' μας ε?
Το 7-8000 (μερισμα+ΕΚΟΕΜΣ)που έγραψα είναι λανθασμένο εν τέλει δε μας είπες? και το εισπράττουν χιλιάδες οικογένειες στρατιωτικών...Σε είδα να το αμφισβητείς με ύφος, επιμένεις ακόμα?
Ένας Στρατηγός με 37-40 χρόνια και πολλές χιλιάδες ευρώ κρατήσεις, μπορεί και (καλώς) να παίρνει....happy?
Το 3800 ευρώ ετησίως μέρισμα ΜΤΣ που είπα εγώ και το 320 max το δίμηνο που έγραψες εσύ ποιό είναι σωστό ? Θα μας πεις ?
Διάβαζα στο 'εγχειρίδιό μου' πως καταβάλλεται ανά δίμηνο και δεν διπλασίασα το ποσό, happy?
....πάλι καμμιά νύξη για την 'ταμπακιέρα' (κρατήσεις - ανταποδοτικότητα) ε?
-
Πιο μπροστά για κριτική είναι κάτι συμβουλάτορες και golden boys και girls που δουλεύουν σε υπουργεία και ΔΕΚΟ και παίρνουν μισθούς με 5 ψηφία (ξέρω περίπτωση ατόμου κάτω από 30 που παίρνει 10.000 το μήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος). Τόσα άντε να παίρνει μόνο αρχηγός σώματος πχ ΑΓΕΑ.+1
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
2+ σελίδες 'κόπτεσαι' να σχολιάζεις για τους Στρατιωτικούς, μόνο 1 πρόταση για τους.....'συνεργάτες' μας ε?
ναι άλλωστε είναι γνωστή η συμπάθεια και η εκτίμηση που τρέφουν οι δικηγόροι για τους δικαστές
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι άλλωστε είναι γνωστή η συμπάθεια και η εκτίμηση που τρέφουν οι δικηγόροι για τους δικαστές
Γι'αυτό το έγραψα βρε σε 'εισαγωγικά'....
-
Προφανως οι συνταξεις των στρατιωτικων ειναι σταγονα στον ειρηνικο (και πολυ λεω: ουτε καν σταγονα στον ειρηνικο ) οσον αφορα το 'Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;'
Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι οι στρατιωτικοι... ξεχωριζουν σε κατι απ'τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους και αξιζουν + credits.
Σιγα μην παιρνουμε και καμψεις στο ακουσμα του βαθμου ενος στρατιωτικου...Οποτε προτασεις του τυπου
Άλλος συγκρίνει τους Στρατιωτικούς με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται 20 (ΕΙΚΟΣΙ) ώρες εβδομαδιαίως ....Μία τυπική εβδομάδα Στρατιωτικού περιλαμβάνει περίπου 60 (ΕΞΗΝΤΑ) ώρες εργασίας....κατ'ελάχιστο!!
Μάλλον αστειεύεσαι έτσι?? Μην μπερδεύεις τους Δ.Υ με τους Στρατιωτικούς...
καλο ειναι να λειπουν γιατι ειναι αηδιαστικες και το γεγονος οτι ειναι διατυπωμενες με τον τροπο που ειναι, εν μεροληπτικω arrogance, τις κανει ακομα πιο αηδιαστικες. Αν θεωρουν καποιοι πως οι στρατιωτικοι επιτελουν εργο σημαντικοτερο στην κοινωνια των λοιπων δημοσιων υπαλληλων -ή ακομη οτι καποιο εργο και η ποιοτητα/αξια του στην κοινωνια εχει να κανει με.. τις ωρες που παιρνουν παρουσια οι εργαζομενοι στην εργασια τους- τοτε ειναι προφανες πως τα επιχειρηματα τους στερουνται καθε ειδους λογικη. Ασε που συγκρισεις ανομοιων καταστασεων που υποκεινται στον υποκειμενισμο του καθενος δεν προσφερονται για δικαια συμπερασματα ετσι κι αλλιως.
Επισης εχουμε καθε δικαιωμα να θεωρουμε υψηλες τις απολαβες μιας εργασιας χωρις απαραιτητα να θεωρουμε την εν λογω εργασια επιθυμητη (τελειως amateur αυτο) . Να προσθεσω εδω οτι ειναι παραλογισμος -και μαλιστα παραπλανητικος- η συγκριση με αλλα επαγγελματα οταν μιλαμε για κατι συγκεκριμενο. Την εν λογω συζητηση ΔΕΝ ενδιαφερει ποσα παιρνουν οι δικαστες και γιατι, δεν μπορει να διδεται ως αντεπιχειρημα ο μισθος του δικαστου, του γιατρου, του εκπαιδευτικου ή του δασοποτιστου γιατι ειναι αλλη κουβεντα που πρεπει να ξεκινησει απ'τη σωστη της βαση, δηλαδη απ'το μηδεν, και οχι να γινει στα πλαισια μιας αλλης συζητησης η οποια αφορα κατι πολυ συγκεκριμενο.
Κλεινοντας, εαν καποιος περιμενει (ή χειροτερα, υπολογιζει σε) extra σεβασμο θεσει ή επαγγελματι μαλλον πιθανοτερο ειναι να παρει τα παπαρια μου και πολλα του πεφτουν θα ελεγαΥΓ::: Τα τελευταια 6 χρονια εχω αλλαξει 4 φορες τοπο διαμονης, σε τρεις διαφορετικες χωρες μαλιστα. Και δεν πηρα δραχμη απ'το ελληνικο κρατος. How respectful IS that I wonder???????? Δινω καμψεις στους νεους ή οχι;
-
σε ανάγκασαν από την εταιρία να αλλάξεις τόπο διαμονής?
πχ, και εγώ άλλαξα τόπο διαμονής τον τελευταίο χρόνο, όμως δε μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάω. εγώ το επέλεξα. ασχέτως αν είναι πίκρα εκεί που πήγα γιατί δεν έχω φίλους.ένας αξιωματικός δε μπορεί να πει όχι σε καμία περίπτωση.
πίστεψέ με, είναι πίκρα να μετατίθεσαι κάθε 3 χρόνια. εγώ φοίτησα σε 3 δημοτικά, 3 γυμνάσια και ένα λύκειο. καμία σχέση με τα άλλα παιδιά. δεν έχω σχεδόν κανένα φίλο από το σχολείο. στο γυμνάσιο δε μου έβαλε μία καθηγήτρια 20 στο πρώτο τρίμηνο, γιατί, όπως μου είπε, πολύ απλά δε με είχε μαθητή την προηγούμενη χρονιά .
το μόνο καλό είναι ότι ξέρω καλή γεωγραφία
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
το μόνο καλό είναι ότι ξέρω καλή γεωγραφία
Δεν είναι μόνο αυτό. Ένα παιδί/εφοιβός που αλλάζει συχνα περιβάλλον έχει μάθει προσαρμόζεται πολυ πιο εύκολα από ένα άλλο άτομο που 17 χρόνια ζεί στο ίδιο περιβάλλον. Επίσης αν και μπορεί να μην έχεις κρατήσει φίλους, με τόσα πολλά διαφορετικά άτομα που έχεις συναναστραφεί μπορείς πλέον να ψυχολογείς περί τίνος προκειται ο καθένας από σχετικά νεαρή ηλικία
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;