-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ειδικότερα πάντως,η σύγκριση αδικεί κατάφωρα το πολύ καλό ΡΧ-8.Και τούτο διότι η διαφορά τιμής το κατατάσσει απ'ευθείας αντίπαλο της Brera 2.2,την οποία και κατατροπώνει σε επίπεδο σπορ κατασκευής
Επομένως...
να το αδικεί σε design, σύμφωνοι..
σε αίσθηση χλίδας και μούρης, επίσης...
να το αδικεί σε άλλους τομείς, 'οδηγοκεντρικούς' αν θέλεις, δεν το γνωρίζω ( δεν έχω οδηγήσει brera ) άλλα ούτε και το νομιζω.... -
Δεν κατάλαβα γιατί τα συγκρίνουμε ....
Θα υπήρχε κάποια λογική αν ήταν μεταξύ RX8 Cosmo - Brera 2.2 που έχουν πιο κοντινές τιμές πώλησης.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δεν κατάλαβα γιατί τα συγκρίνουμε ....Θα υπήρχε κάποια λογική αν ήταν μεταξύ RX8 Cosmo - Brera 2.2 που έχουν πιο κοντινές τιμές πώλησης.
Ετσι για να γινεται κουβεντα
RX8 cosmo vs Brera 2,2 -δεν νομιζω οτι μπορει να σταθει η Ιταλιδα απεναντι στον σχιστοματη....
-
Το RX-8 στρίβει καλύτερα είναι πιο γρήγορο, πιο σπορ, πιο ελαφρύ, έχει γενικά καλύτερο τιμόνι, καλύτερες αναρτήσεις, καλύτερη κατανομή βάρους, μέχρι και καλύτερους χώρους έχει ( ).
Στο μόνο πράγμα που είναι καλύτερη η Brera είναι η εμφάνιση και η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Με άλλα λόγια η σύγκριση είναι τσόντα. Ακόμα μεγαλύτερη τσόντα σε σχέση με τη σύγκριση με το R32...
Aνάμεσα στα δύο (και μόνο) δεν ξέρω τι θα προτιμούσα. Από τη μία έχω το απαράδεκτο και πολυφορεμένο σχήμα του RX-8 που είναι όμως εκπληκτικό να το οδηγείς και από την άλλη, έχω το ομορφότερο σχήμα της αγοράς με μία αδιάφορη και βαρετή θα έλεγα οδική συμπεριφορά.Ουφ γιατί να σκοτίζομαι??? ΚΑΝΕΝΑ ανάμεσα στα δύο. Ακόμα και να μου τα χαρίζανε κατευθείαν για πούλημα...
Αφού υπάρχει το 350Ζ, γιατί να ασχολούμαι με μετριότητες?? -
Δε θα αγόραζα ποτέ RX-8, αλλά μεταξύ των δύο, προτιμώ τον Ιάπωνα, χαλαρά.
δεν νομιζω οτι μπορει να σταθει η Ιταλιδα απεναντι στον σχιστοματη....
Μεταξυ των 2 Μαζντα επειδη ειναι πιο ομορφο κατα την αποψη μου. Οπως επισης συμφωνω και με τις 2 παραπανω αποψεις.
Όμορφες, αλλά δε με πείθουν. Εντελώς υποκειμενικό αυτό που λέω.
Ομορφες δεν ειναι. Επισης εντελως υποκειμενικο αυτο που λεω
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Στο Evo (βρετανικό πάντα), έγραψαν καλά λόγια για τη συμπεριφορά της στο δρόμο, με μοναδικό [δυστυχώς] μειονέκτημα το VDC που ενεργοποιείται με το φρενάρισμα.
Οφείλουν όλοι οι κατασκευαστές να καταλάβουν ότι σε ένα σπορ αυτοκίνητο, τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης πρέπει να έχει μόνο ο οδηγός.
Αν δεν είναι ικανός να οδηγήσει γρήγορα και σωστά ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ας μην το αγοράσει. Έλεος πια με τον foolproof χαρακτήρα.πως ενεργοποιείται με το φρενάρισμα; αν πατήσεις φρένο με στριμμένους τροχούς θα ενεργοποιηθεί μόνο του το VDC (ESP) και πρέπει να το απενεργοποιήσεις πάλι; Δεν ισχύει.
Αν μπεις με πολλά στη στροφή με τους κινητήριους τροχούς να ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΝ και πατήσεις φρένο, το VDC (ESP) θα ενεργοποιηθεί ή το ABS;
Ακόμα και σε αυτοκίνητα ΧΩΡΙΣ ESP, αλλά με ABS, αν πατήσεις φρένο με τους τροχούς να ολισθαίνουν μέσα στη στροφή, θα νιώσεις το γνωστό τράνταγμα από την ενεργοποίηση του ABS.
Το ίδιο γίνεται και με το ESP και είναι προφανές, αφού τους ίδιους αισθητήρες χρησιμοποιούν και πάνω κάτω την ίδια αρχή λειτουργίας έχουν.
-
Δύσκολα πράγματα!
Βασικά, κανένα απ' τα δύο!
Απορρίπτω το rx λόγω κατανάλωσης (βενζίνης και λαδιού). Έχουν γραφτεί διάφορα, αλλά τείνω να πιστεύω ότι θέλει αλλαγή λαδιών κάθε 5.000 χλμ και ότι καίει πολύ, ακόμη και σβηστό!
Την άλφα δεν θα την έπαιρνα, γιατί είμαι της άποψης ότι ένα ακριβό (ή 'ακριβό', όπως θέλετε) σπορ αυτοκίνητο πρέπει να είναι πισωκίνητο και περισσότερο σπορ.
Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, να κάνω λάθος, να είμαι κολλημένος ή κάτι άλλο, αλλά αυτήν την περίοδο η φαντασία και τα όνειρά μου επιτάσσουν πίσω κίνηση!
Άν έπρεπε να επιλέξω όπωσδήποτε, ανάμεσα στα δύο, τότε mazda!
Αλλιώς Datsun! -
Aν το χρήμα ρέει άφθονο, Brera! Αν όχι, 8αρι!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
RX-8 για μένα και δε θα το δικαιολογήσω. Μερικοί ίσως με πουν πανάσχετο κλπ κλπ κλπ, αλλά η Alfa...just doesn't do it for me. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχω αρχίσει και αποστρέφομαι τις σύγχρονες Alfa Romeo και ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο...Όμορφες, αλλά δε με πείθουν. Εντελώς υποκειμενικό αυτό που λέω.Δε θα αγόραζα ποτέ RX-8, αλλά μεταξύ των δύο, προτιμώ τον Ιάπωνα, χαλαρά.
+1
-
Οι καιροί αλλάζουν παιδιά.... δυστυχώς ή ευτυχώς!
Η σύγκριση είναι ατυχής για πολλούς λόγους, που έχουν προαναφερθεί.
Πάντως το ρχ8 κοσμο ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ!
-
Με 30-40Κ το RX8 αντί για Brera 2.2...
Αλλά εαν υπάρχει μπαγιόκο Brera 3.2 Q4 ασυζητιτί
-
κύριοι...
μια χαρά αυτοκίνητο είναι το RX8..και το COSMO και το CHALLENGE..
και ειδικά το challenge είναι καλό value 4 money..
και στρίβει, και sport είναι (αν και η ανάρτηση του είναι αρκετά μαλακη για καθαρόαιμο sport)...
διαβάζω ότι τα κάνει όλα αυτα καλύτερα απο την brera...
**
ποιος απο εμας εδώ έχει οδηγική εμπειρία με την Brera για να λέει ότι και το μαζντα και στρίιβει καλύτερα και επιταγχύνει καλύτερα κλτ..??**εμαφανισιακά μπορώ να δεχτώ κάθενός επιλογή,γιατι το όμορφο είναι και υποκειμενικό...
αλλα δεν μπορώ να δεχτω ρε παιδια συγκρίσεις σε οδηγική συμπεριφορά, απο την στιγμή που κανένας μας δεν έχει οδηγ'ησει το συγκεκριμένο μοντέλο..η επαναπαυόμαστε στα ελάχιστα test του τύπου..?
και να το είχε οδηγήσει, πάλι δεν μπορούσμε να βγάλουμε ολοκληρωμένη άποψη γιατι το στυλ του καθενός διαφέρει...
μετά απο όλα αυτά..ψηφίζω brera βάσει αμαξωματος..
-
Ο χρήστης face έγραψε:
αλλα δεν μπορώ να δεχτω ρε παιδια συγκρίσεις σε οδηγική συμπεριφορά, απο την στιγμή που κανένας μας δεν έχει οδηγ'ησει το συγκεκριμένο μοντέλο..η επαναπαυόμαστε στα ελάχιστα test του τύπου..?Γενικά, συμφωνώ ότι δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα δυο αυτά αυτοκίνητα. Επίσης συμφωνώ στο ότι δεν ξέρουμε ποιο είναι 'καλύτερο' σε οδηγική συμπεριφορά (δηλαδή ποιο είναι πιο αποτελεσματικό στην πίστα), μπορούμε όμως να ξέρουμε ποιο θα μας αρέσει πιο πολύ, καθότι τετρακίνηση με πισωκίνηση έχουν συγκεκριμένες διαφορές και ξέρεις εκ των προτέρων, οπότε διαλέγεις και παίρνεις.
Θεωρώ, λοιπόν, πως οι γνώμες των περισσότερων που είπαν ότι προτιμούν το RX-8 για την οδηγική συμπεριφορά του, εννοούσαν ακριβώς αυτό το πράγμα. Τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το μχ5 του dimsabas πιο λογικη επιλογη μου φαινεται για τους πισωκινητους παρα το ρχ8....θα μου πειτε τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?ε φορουμ των 4Τ ειναι, οτι συγκριση θελω κανω...Μια χαρά σύγκριση είναι αυτή, με έφτιαξες τώρα...
ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ -
Ο χρήστης face έγραψε:
ποιος απο εμας εδώ έχει οδηγική εμπειρία με την Brera για να λέει ότι και το μαζντα και στρίιβει καλύτερα και επιταγχύνει καλύτερα κλτ..??...............αλλα δεν μπορώ να δεχτω ρε παιδια συγκρίσεις σε οδηγική συμπεριφορά, απο την στιγμή που κανένας μας δεν έχει οδηγ'ησει το συγκεκριμένο μοντέλο..η επαναπαυόμαστε στα ελάχιστα test του τύπου..? .............και να το είχε οδηγήσει, πάλι δεν μπορούσμε να βγάλουμε ολοκληρωμένη άποψη γιατι το στυλ του καθενός διαφέρει...Σύμφωνα με αυτά που λες, δεν μπορεί να γίνει κανένα σχόλιο για κανένα αυτοκίνητο . Όλα τα τεστ των περιοδικών κρίνονται ανεπαρκή και απομένει η προσωπική εμπειρία του καθενός. Επειδή όμως ο καθένας έχει διαφορετικό στιλ, ούτε αυτή μετράει! Άρα δεν μπορεί κανείς να σχολιάσει τίποτα, παρά μόνο να οδηγήσει και τα 2 αυτοκίνητα και να επιλέξει τι τον εκφράζει αυτόν καλύτερα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε κάποιον ιδανικό κόσμο και προϋποθέτει να μας παραχωρήσουν οι αντιπροσωπείες τα αυτοκίνητα για κάνα μήνα, γιατί ένα απλό test-drive είναι πολύ σύντομο για να μάθεις τα χούγια του κάθε αυτοκινήτου. Αυτά δε γίνονται , για αυτό υπάρχουν τα περιοδικά, οι εκπομπές, άνθρωποι πιο έμπειροι από εμάς, που στο κάτω-κάτω αυτή είναι η δουλειά τους και αυτό κάνουν κάθε μέρα.
-
συμφωνω με θειο Νασο...δασκαλε που χανεσαι??
ψηφιζω RX8 γιατι κοστιζει πολυ λιγοτερο και διασκεδαζει πολυ περισσοτερο..και γιατι μεγαλωσα με wankel και δεν τον αλλαζω με κανενα αλλο μοτερ... -
Δείτε εδώ με τι συγκρίνεται το Cosmo λόγο τιμής.
Συγκριτικό: Alfa GT 2.0 JTS vs Mazda RZ8 Challenge vs Celica T-Sport.
Auto Τρίτη 18/1/2005 -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
**Μετά των Αγίων ανάπαυσον, Χριστέ, τας ψυχάς των δούλων σου, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος. **
Εσύ λάλησες ...
-
Βrera...δεν θέλω βάνκελ...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
το μχ5 του dimsabas πιο λογικη επιλογη μου φαινεται για τους πισωκινητους παρα το ρχ8....θα μου πειτε τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?ε φορουμ των 4Τ ειναι, οτι συγκριση θελω κανω...
Μια χαρά σύγκριση είναι αυτή, με έφτιαξες τώρα...
ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥπου να δεις και τα συγκριτικα που ερχονται...
Alfa Romeo Brera Vs. Mazda RX-8