-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
95hp, με πέντε πόρτες, σε πορτοκαλί και με πορτοκαλί-μαύρο εσωτερικό και με τη μισή λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.
με δυο πόρτες λιγότερες!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Aκριβώς!Σύγκρινε τιμές-εξοπλισμό,επιδόσεις,χώρους,ενεργητική-παθητική ασφάλεια, και μετά ξανασκέψου αν θα συγκρίνεις μικρό Τογιότα με μικρό Φίατ...
Ά ναι...ξέρω!
Η αξιοπιστία....Έλα όμως που οδηγώ μικρό Φίατ για 176000 χλμ. και το θεωρώ γενικά αξιόπιστο
Φιλε tsilis καταλαβαινω οτι οι εμπειριες που εχεις απο τη Fiat σε οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα. Και οι δικες μου απο γνωστους που εχουν (μικρα Fiat) αντιστοιχες ειναι. Υπαρχει ομως ενα ΑΛΛΑ: Και αυτο ειναι οτι οι μεμονωμενες εμπειριες κατοχων δεν μπορουν να τεκμηριωσουν την αξιοπιστια μιας εταιρειας! Μπορει πχ εγω κι εσυ να εχουμε θετικες εμπειριες για τα Fiat αλλα να υπαρχουν αλλοι 100 κατοχοι που να εχουν τις ακριβως αντιθετες!! Κατα τη γνωμη μου παντα, η αξιοπιστια μιας εταιρειας προκυπτει απο στατιστικες ερευνες με μεγαλο αριθμο δειγματων και καταγραφη της σοβαροτητας των προβληματων. Και σε οσες απο αυτες εχουν πεσει στα χερια μου δειχνουν οτι μεταξυ Fiat και Toyota δεν υπαρχει συγκριση, οι Ιαπωνες ειναι πολυ μπροστα απο τους Ιταλους. Αυτα για την αξιοπιστια και μονο.
Και εγω μπορει να προτιμουσα ενα Fiat απο ενα Toyota για καποιους Χ λογους, αλλα απο την αλλη στο θεμα της αξιοπιστιας δε νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με τους Ιαπωνες.Φιλικα παντα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Φιλε tsilis καταλαβαινω οτι οι εμπειριες που εχεις απο τη Fiat σε οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα. Και οι δικες μου απο γνωστους που εχουν (μικρα Fiat) αντιστοιχες ειναι. Υπαρχει ομως ενα ΑΛΛΑ: Και αυτο ειναι οτι οι μεμονωμενες εμπειριες κατοχων δεν μπορουν να τεκμηριωσουν την αξιοπιστια μιας εταιρειας! Μπορει πχ εγω κι εσυ να εχουμε θετικες εμπειριες για τα Fiat αλλα να υπαρχουν αλλοι 100 κατοχοι που να εχουν τις ακριβως αντιθετες!! Κατα τη γνωμη μου παντα, η αξιοπιστια μιας εταιρειας προκυπτει απο στατιστικες ερευνες με μεγαλο αριθμο δειγματων και καταγραφη της σοβαροτητας των προβληματων. Και σε οσες απο αυτες εχουν πεσει στα χερια μου δειχνουν οτι μεταξυ Fiat και Toyota δεν υπαρχει συγκριση, οι Ιαπωνες ειναι πολυ μπροστα απο τους Ιταλους. Αυτα για την αξιοπιστια και μονο.
Και εγω μπορει να προτιμουσα ενα Fiat απο ενα Toyota για καποιους Χ λογους, αλλα απο την αλλη στο θεμα της αξιοπιστιας δε νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με τους Ιαπωνες.Φιλικα παντα.
Koραλλι, δεκτα και λογικα τα πραγματα οπως τα θετεις. Για να γινουμε λοιπον ποιο συγκεκριμενοι το Punto ειναι ενα αμαξι το οποιο απο μονο του σηκωνει τον δεικτη αξιοπιστιας της Fiat γενικοτερα... κατι που φαινεται και σε αρκετες λιστες αξιοπιστιας. Αλλωστε αμα ηταν κανα χρεπι και ζημιαρικο δεν νομιζω επι μια δεκαετια ++ ο κοσμος να συνεχιζε να το θελει και να κανει τοσο καλες πωλησεις (σε αντιθεση με αλλα Fiat που καταναλωτης τα τιμωρησε). Επισης, δεν νομιζω πως η Toyota εχει το κοκκαλακι της νυχτεριδας... το Yaris αν και πολυ καλο, δεν αποδειχτηκε και τοσο απροβληματιστο... ειχε και αυτο κατι δικα του.
Τελος, υπαρχουν πολυ λογοι που σαν συνολο η Fiat ειναι χαμηλα σε διαφορους δεικτες. Αυτο που λεμε εμεις οι κατοχοι... ειδικοτερα των τελευταιων χρονων... ειναι πως τα πραγματα εχουν αλλαξει, και πως οι γενικοτερη εικονα που υπαρχει στα μυαλα του κοσμου δεν φαινεται να συμβαδιζει με τις δικες μας εμπειριες. Ουτε θα επικαλεστουμε πως ειναι τα απολυτα αξιοπιστα, αλλα οχι και να τα βαζουμε σε χειροτερη μοιρα και απο Lada. Σαφως και συγκρινονται, και σαφεστατα ειναι καλυτερα απο αλλα ποιο δυνατα και ποιο premium brand names. Αν ξεκολουσαμε το σηματακι απο ενα Stilo-Punto-Panda και του βαζαμε ενα της Opel, Skoda, Nissan etc etc ξαφνικα το αμαξι θα ηταν πολυ ποιο αξιοπιστο για πολυ κοσμο...
I rest my case... δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
-
Είμασταν και εμέις στην έρευνα αγοράς για μικρό αυτοκίνητο αλλά το Κλίο ούτε που το σκεφτήκαμε (πανάκριβο, υπερβολικά άσχημο και δεν το φέρνουν στην diesel έκδοση που μας ενδιεφερε του στην Ελλάδα).
Συν το γεγονος ότι δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για την αξιοπιστία και το κόστος συντήρησης για τα Renault, τουλάχιστον τα Fiat είναι αρκετα οικονομικότερα σε αυτό το τεμέα.
Έχοντας οδηγήσει την προηγούμεη γενία Clio (1.4 100) μου φάνηκε πως το αυτοκίνητο δεν είχε παιχνιδιάρικη διάθεση, αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο.
Νομίζω πως το Punto είναι μια αρκετά πιο συμφέρουσα πρόταση η οποία κατ’ εμέ δεν έχει μειονεκτήματα απέναντι στο Clio.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Koραλλι, δεκτα και λογικα τα πραγματα οπως τα θετεις. Για να γινουμε λοιπον ποιο συγκεκριμενοι το Punto ειναι ενα αμαξι το οποιο απο μονο του σηκωνει τον δεικτη αξιοπιστιας της Fiat γενικοτερα... κατι που φαινεται και σε αρκετες λιστες αξιοπιστιας. Αλλωστε αμα ηταν κανα χρεπι και ζημιαρικο δεν νομιζω επι μια δεκαετια ++ ο κοσμος να συνεχιζε να το θελει και να κανει τοσο καλες πωλησεις (σε αντιθεση με αλλα Fiat που καταναλωτης τα τιμωρησε). Επισης, δεν νομιζω πως η Toyota εχει το κοκκαλακι της νυχτεριδας... το Yaris αν και πολυ καλο, δεν αποδειχτηκε και τοσο απροβληματιστο... ειχε και αυτο κατι δικα του.
Τελος, υπαρχουν πολυ λογοι που σαν συνολο η Fiat ειναι χαμηλα σε διαφορους δεικτες. Αυτο που λεμε εμεις οι κατοχοι... ειδικοτερα των τελευταιων χρονων... ειναι πως τα πραγματα εχουν αλλαξει, και πως οι γενικοτερη εικονα που υπαρχει στα μυαλα του κοσμου δεν φαινεται να συμβαδιζει με τις δικες μας εμπειριες. Ουτε θα επικαλεστουμε πως ειναι τα απολυτα αξιοπιστα, αλλα οχι και να τα βαζουμε σε χειροτερη μοιρα και απο Lada. Σαφως και συγκρινονται, και σαφεστατα ειναι καλυτερα απο αλλα ποιο δυνατα και ποιο premium brand names. Αν ξεκολουσαμε το σηματακι απο ενα Stilo-Punto-Panda και του βαζαμε ενα της Opel, Skoda, Nissan etc etc ξαφνικα το αμαξι θα ηταν πολυ ποιο αξιοπιστο για πολυ κοσμο...
I rest my case... δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
corsair σε γενικες γραμμες συμφωνουμε
Η δικη μου αποψη ειναι οτι η Fiat ειναι expert στο να κατασκευαζει μικρα, οικονομικα και σε γενικες γραμμες αξιοπιστα αυτοκινητα. ΑΛΛΑ οπως λεει και ο λαος μας καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα. Και αυτο το περιγραφεις εσυ ο ιδιος πολυ καθαρα στο post σου που λες για αλλαγη σηματος στα Stilo-Panda κλπ. Στους Ιταλους εχει βγει αυτο το ονομα, αδικα ή οχι ετσι ειναι. Κατα το παρελθον δικαιως κατα τη γνωμη μου, σημερα εχουν βελτιωθει αρκετα. Και θα πρεπει να προσπαθησουν πολυ για να το αλλαξουν αυτο (που ηδη το κανουν).Εκει που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι στο σχολιο σου για την Toyota. Δεν ξερω αν εχουν μαγικο ραβδι ή οχι, αλλα το γεγονος οτι σε οτι ερευνα αξιοπιστιας εχω δει ειναι παντα στις πρωτες θεσεις εμενα μου λεει πως δινουν μεγαλη σημασια σε αυτο τον τομεα. Δεν μπορει να ειναι τυχαια ολα αυτα τα αποτελεσματα. Το ιδιο ισχυει και για τους περισσοτερους Ιαπωνες.
Για το Yaris δεν εχει τυχει να ακουσω/διαβασω κατι, αν μπορουσες να μου αναφερεις αυτα που ξερεις θα ηταν χρησιμο μιας και μολις αποκτησαμε ενα στην οικογενεια (μαλλον με pm καλυτερα γιατι θα βγουμε πολυ offtopic ).
Btw ευχομαι να εχεις ακομα πολλα απροβληματιστα km με το Puntaki σου και να βγεις...ψευτης σε οτι αφορα το Yaris.
-
Για το Yaris δεν εχει τυχει να ακουσω/διαβασω κατι, αν μπορουσες να μου αναφερεις αυτα που ξερεις θα ηταν χρησιμο μιας και μολις αποκτησαμε ενα στην οικογενεια (μαλλον με pm καλυτερα γιατι θα βγουμε πολυ offtopic ).
Btw ευχομαι να εχεις ακομα πολλα απροβληματιστα km με το Puntaki σου και να βγεις...ψευτης σε οτι αφορα το Yaris.
Αν μιλαμε για το παλιοτερο Yaris... οτι ηταν, ηταν πριν το facelift κυριως. Δεν μιλαμε για γενικευμενα και σοβαρα προβληματα βρε... ηταν κατι τριγμοι, να κανα κιβωτιακι, να κατι με τον κινητηρα... πραγματα που συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες. Nothing to worry about
Απροβληματιστα χλμ... χεχε... οπως ειχα πει νωριτερα στο τοπικ δεν ηταν εντελως απροβληματιστα, αλλα κανοντας ενα review τον 6 χρονων ζωης του, η εικονα ειναι -καλη- στον τομεα της αξιοπιστιας με συνεπεια να το χω στα υποψην μου. Nothing more, nothing less
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αν μιλαμε για το παλιοτερο Yaris... οτι ηταν, ηταν πριν το facelift κυριως. Δεν μιλαμε για γενικευμενα και σοβαρα προβληματα βρε... ηταν κατι τριγμοι, να κανα κιβωτιακι, να κατι με τον κινητηρα... πραγματα που συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες. Nothing to worry about
Απροβληματιστα χλμ... χεχε... οπως ειχα πει νωριτερα στο τοπικ δεν ηταν εντελως απροβληματιστα, αλλα κανοντας ενα review τον 6 χρονων ζωης του, η εικονα ειναι -καλη- στον τομεα της αξιοπιστιας με συνεπεια να το χω στα υποψην μου. Nothing more, nothing less
Ναι για το παλιοτερο μιλαμε αλλα για το facelift.
Το μονο που με χαλασε ηταν οτι κατασκευαζεται Γαλλια . Αλλα αυτο μαλλον ειναι περισσοτερο ψυχολογικο παρα ουσιαστικο θεμα (ελπιζω)...Ενταξει οπως ειπες κι εσυ και οι καλυτερες οικογενειες εχουν τα (μικρο)προβληματακια τους.
-
Φίλε korali συμφωνούμε απολύτως σε όλα!
Όμως σου τονίζω το γενικά αξιόπιστο..
Έχεις δίκιο για την τεκμηρίωση της αξιοπιστίας,και μάλλον ο τρόπος που το έγραψα έδειξε ευθεία αντιπαράθεση σε αυτόν τον τομέα.Απλώς πιστεύω ακράδαντα,ότι η Φίατ ξέρει να κατασκευάζει τα καλύτερα μικρά,και η διαφορά στους υπολοίπους τομείς (ενεργητική-παθητική ασφάλεια,χώροι,αισθητική,λειτουργικότητα) υποσκελίζει σε σημαντικό βαθμό το έλειμμα σε ποιότητα και αξιοπιστία έναντι των μικρών της Τογιότα
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Φίλε korali συμφωνούμε απολύτως σε όλα!Όμως σου τονίζω το γενικά αξιόπιστο..
Έχεις δίκιο για την τεκμηρίωση της αξιοπιστίας,και μάλλον ο τρόπος που το έγραψα έδειξε ευθεία αντιπαράθεση σε αυτόν τον τομέα.Απλώς πιστεύω ακράδαντα,ότι η Φίατ ξέρει να κατασκευάζει τα καλύτερα μικρά,και η διαφορά στους υπολοίπους τομείς (ενεργητική-παθητική ασφάλεια,χώροι,αισθητική,λειτουργικότητα) υποσκελίζει σε σημαντικό βαθμό το έλειμμα σε ποιότητα και αξιοπιστία έναντι των μικρών της Τογιότα
Το οτι η Fiat ξερει να κατασκευαζει καλα μικρα (που εσωτερικα μονο 'μικρα' δεν ειναι, ας σκεφτουμε τους χωρους που ειχαν τα παλαιοτερα Panda και Uno) το εχει αποδειξει χρονια τωρα.
Απλα πιστευω οτι πλεον και οι Ιαπωνες εχουν ανεβασει ψηλα τον πηχη, ακομα και στους τομεις που αναφερεις που η Fiat παραδοσιακα ηταν καλη, διατηρωντας την αξιοπιστια που τους χαρακτηριζει. Τα Jazz και Yaris αποτελουν τις καλυτερες αποδειξεις γι'αυτο... -
Το οτι η Fiat ξερει να κατασκευαζει καλα μικρα (που εσωτερικα μονο 'μικρα' δεν ειναι, ας σκεφτουμε τους χωρους που ειχαν τα παλαιοτερα Panda και Uno) το εχει αποδειξει χρονια τωρα.
Απλα πιστευω οτι πλεον και οι Ιαπωνες εχουν ανεβασει ψηλα τον πηχη, ακομα και στους τομεις που αναφερεις που η Fiat παραδοσιακα ηταν καλη, διατηρωντας την αξιοπιστια που τους χαρακτηριζει. Τα Jazz και Yaris αποτελουν τις καλυτερες αποδειξεις γι'αυτο...Ναι.. αλλά εκτός από το πηχη, οι Ιάπωνες ανεβάσαν και τις τιμες....
Νομίζω οτι πρέπει να πω οτι από μηχανική αξιοπιστία τα μικρά FIAT είναι πολύ πανω από το μέσο όρο και τα όποια προβληματα έχουν να κάνουν με την κακή συναρμολόγιση.
Από το Panda και μετά έχουν βελτιωθεί απίστευτα. Το G.Punto είναι ένα ακόμα παράδειγμα. -
Τελείως καλοπροαίρετα, σας αρέσει περισσότερο το ταμπλό του Grande Punto από του Clio III; Δεν έχω δει live το ταμπλό του φίατ (μόνο του Ρενό), αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι απαύγασμα σχεδιαστικής τελειότητας. Δηλαδή, μάλλον αναχρονιστικό το βρίσκω, κρίνοντας μόνο από φωτογραφίες, δηλαδή μόνο σχέδιο.
Αντίθετα, του Clio το θεωρώ πιο μοντέρνο, λίγα κουμπιά, ανοιχτά χρώματα που δεν δείχνουν φθηνά και γενικά μια τάση απόσχισης από τα ιαπωνικά πρότυπα του 1990.
By the way, βλέποντας ξανά μερικά 5πορτα και ένα 3πορτο Grande Punto, ορμήστε για το 3θυρο, σαφώς ωραιότερο.
Και μια ακόμα παρατήρηση, τα δυο μοντέλα της σύγκρισης χρειάζονται μεγάλη ζάντα για να δείξουν, οι μικρές δείχνουν σαν καρούλια και στα δυο. Και αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα, μιας και δεν είμαι φίλος της μεγάλης διαμέτρου...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τελείως καλοπροαίρετα, σας αρέσει περισσότερο το ταμπλό του Grande Punto από του Clio III;ΝΑΙ. Και έχω μπει και στα δύο. Πέραν της ομορφιάς, το Punto έχει και πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ μου άρεσαν περισσότερο στην αφή και στην όψη τα υλικά των Ιταλών, χωρίς βέβαια να ξέρω αν είναι και πιο ποιοτικά, αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει.
Επιπλέον, στο Clio III, ακριβώς όπως και στον προκάτοχό του και σε πολλά άλλα Renault, με απωθούν τα όργανα του ταμπλό, που έχουν μεγάλη κλίση όπως στα φορτηγά. Μικρολεπτομέρειες, αλλά όταν μιλάμε για εσωτερικό, κάνουν διαφορά.
Στα συν του Grande και τα καθίσματα ΙΜΗΟ. Ωραία υφάσματα με παράξενη ράβδωση, και δείχνουν ότι θα είναι καλά και σε πλευρική στήριξη, αν και στο αυτοκίνητο μπήκα εν στάσει και δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά.
-
Κrus, μου φαίνεται πρέπει να ανοίξω θέμα για το γούστο των φορουμάδων στα εσωτερικά και στα ταμπλό...μου φαίνεται θα σοκαριστώ ανεπανόρθωτα!
Για καθίσματα και στήριξη, πάσο, όπως και για ποιότητα-αντοχή στο χρόνο, πάσο, δεν μπορώ να ξέρω.
-
Κrus, μου φαίνεται πρέπει να ανοίξω θέμα για το γούστο των φορουμάδων στα εσωτερικά και στα ταμπλό...μου φαίνεται θα σοκαριστώ ανεπανόρθωτα!Για καθίσματα και στήριξη, πάσο, όπως και για ποιότητα-αντοχή στο χρόνο, πάσο, δεν μπορώ να ξέρω.
Νταξ, το γούστο είναι υποκειμενικό θέμα ούτως ή άλλως
-
Κrus, μου φαίνεται πρέπει να ανοίξω θέμα για το γούστο των φορουμάδων στα εσωτερικά και στα ταμπλό...μου φαίνεται θα σοκαριστώ ανεπανόρθωτα!Για καθίσματα και στήριξη, πάσο, όπως και για ποιότητα-αντοχή στο χρόνο, πάσο, δεν μπορώ να ξέρω.
Στις φωτό το Clio δείχνει πιο ωραίο και κομψο.... και στο Punto δεν μου άρεσε ιδιαίτερα....** μέχρι που το έιδα από κοντά**
Στο Punto οι φωτό χάνουν το κεκλιμένο τόσο των οργάνων και του χώρου μέχρι
το τζάμι. Το τελικό απότελεσμα δείχνει μοντέρνο και σπορ....Επίσης τα καθίσματα στο Punto είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πιστεύω οτι η πιο συμφέρουσα έκδοση του G.punto είναι αυτή με τα 77 άλογα και τα 11.600 ευρώ.
Η έκδοση με τους 95 δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει yaris και clio εκεί ψηλά στα +/- 13.500 .
ΔΕ μπορώ να δεχτώ για κανένα λόγο fiat να φλερτάρει με ακριβές τιμές ένα toyota.συμφωνώ απολύτος
ΝΑ είχε κανα κίτ για το 77άρι -
Ο χρήστης esykas έγραψε:
Πιστεύω οτι η πιο συμφέρουσα έκδοση του G.punto είναι αυτή με τα 77 άλογα και τα 11.600 ευρώ.
Η έκδοση με τους 95 δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει yaris και clio εκεί ψηλά στα +/- 13.500 .
ΔΕ μπορώ να δεχτώ για κανένα λόγο fiat να φλερτάρει με ακριβές τιμές ένα toyota.συμφωνώ απολύτος
ΝΑ είχε κανα κίτ για το 77άριKι εγώ 3θυρο με τον 77άρι...μια χαρά είναι. Α και χρώμα σαγκουινί σαν του Βagus εάν υπάρχει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στα συν του Grande και τα καθίσματα ΙΜΗΟ. Ωραία υφάσματα με παράξενη ράβδωση, και δείχνουν ότι θα είναι καλά και σε πλευρική στήριξη, αν και στο αυτοκίνητο μπήκα εν στάσει και δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά.
+1
Krus παρατήρησα και από άλλα posts ότι έχουμε το ίδιο γούστο αισθητικά.
Θα σώζαμε από πολλές πατάτες κάποιες εταιρίες . -
77 άλογα σε πόσα κιλά είναι ακριβώς; Νομίζω ότι είναι λίγα, αν θεωρούμε ότι το αυτοκίνητο έχει και ένα 'κάτι' σε οδηγική εμπειρία. Βέβαια, για το θέμα που έθιξε ο mousatos, έχει ένα δίκιο. Πάντως, για μένα μάλλον το 95αρι θα ήταν μονόδρομος. 3θυρο και πορτοκαλί, όπως λέει και ο elteo, αλλά 95αρι.
Τα άλογα, ειδικά σε τέτοια επίπεδα, είναι αναντικατάστατα.-
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
+1
Krus παρατήρησα και από άλλα posts ότι έχουμε το ίδιο γούστο αισθητικά.
Θα σώζαμε από πολλές πατάτες κάποιες εταιρίες .Λες να... αυτοπροσληφθούμε σε καμία???
77 άλογα σε πόσα κιλά είναι ακριβώς; Νομίζω ότι είναι λίγα, αν θεωρούμε ότι το αυτοκίνητο έχει και ένα 'κάτι' σε οδηγική εμπειρία. Βέβαια, για το θέμα που έθιξε ο mousatos, έχει ένα δίκιο. Πάντως, για μένα μάλλον το 95αρι θα ήταν μονόδρομος. 3θυρο και πορτοκαλί, όπως λέει και ο elteo, αλλά 95αρι.
Τα άλογα, ειδικά σε τέτοια επίπεδα, είναι αναντικατάστατα.-
77 είναι λίγα, όντως. Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι το Grande με τον 95άρη κοστίζει μόλις 600 ευρώ παραπάνω, τότε παραμένει ΠΟΛΥ φθηνότερο από το Clio
Fiat Grande Punto vs Renault Clio