-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Αν είναι 23000 το 1.4 πραγματικά θα σιχτιρίσω!Αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο ακριβό γιατί μετά το Α3 πόσο θα κάνει το 1.4;30000 ευρώ;Θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα. Scirocco 160 με αρχικη τιμη 24.300,
ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, ουτε καν με μεταλλικο χρωμα, 'σηκωνει' μεχρι 1050ευρω εξτρα,
ωστε να μην το πιασει φορος πολυτελειας, συμφωνα με τα λεγομενα του πωλητη, που ρωτησα χτες...
Αρα αν θες πχ την ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ A3 1.4 sportback, με τιμη εκκινησης 24.350 που εχει,
μπορεις να βαλεις ΜΟΝΟ μεταλλικο χρωμα συν οτι θες μεχρι 500ευρω, για να μην
σου προστεθει 'καπελο' φορου πολυτελειας που παιζει στα 2-2.5κ, δηλαδη
ενα A3 sportback 1.4 (το βασικο 'efficiency', ουτε καν το ambitionn) MONO με μεταλλικο και xenon, σου βγαινει 28κ περιπου. Θες κανενα s-line καμμια ζαντα?
30κ περιπου, καλα το μαντεψες... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
16400 άνευ αρκουδισιον στην Γαλλια. Το αρκουδίσιο πάει 1000 ευρώ οποτε 17400 στην Γαλλία για το πιο απλό 1,2.
έχουμε κανένα τεστ;;
Υπάρχει κάποια τρανταχτη διάφορα Απο το ιμπιζα στο στήσιμο ;;
Η θα είναι και αυτό η ΧΑΡΑ της υποστροφης;;Αμα ξεκιναει απο 22-23κ στην Ελλαδα το 122αρι τι να το κανεις, και γ@ματα να στριβει, θα το παρουν ολα τα trendy αγορακια-κοριτσακια που βαρεθηκαν το Mini, που ειχαν πριν...
Τοσο μικρα αυτοκινητα σε τετοιες τιμες, και με τετοια ιπποδυναμη, ειναι ληστεια...ΔΕΝ συμφωνώ...
τι να κάνεις με παραπάνω άλογα ε? κόντρες στα φανάρια? ούτως ή αλλώς το αυτοκίνητο με το DSG θα είναι κάτω απο 9 δηλαδή γρηγορότερο από το πάλαι πότε GTi με τον 1.8 και τα 150άλογα!
όσο για τα σαρκαστικά σχόλια, μα τι έχετε πάθει όλοι με τα premium και τα trendy και όλες αυτές τις ανοησίες? δηλαδή δεν δικαιούται ένα αντικείμενο να είναι καλά σχεδιασμένο? επειδή κουβαλάτε όλα τα complex του κόσμου, πρέπει να κρίνετε όλα αρνητικά? μόνο και μόνο επειδή αντιστοιχούν σε μια άλλη κατηγορία προϊόντος και σε μια φιλοσοφία ποιότητας και ομορφιάς διαφορετική από το γούστο σας???
εντάξει καταλαβαίνω ότι κάνετε πλάκα πρωτίστως αλλά η γνώμη σας εδώ πέρα είναι βαρύνουσας σημασίας λόγο του παρελθόντος χρόνου και του οτι έχετε αποδείξει να γνωρίζετε τα πράγματα... έχετε λοιπόν κι ευθύνη σε αντικειμενικότητα, όχι μόνο στην πλάκα!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
16400 άνευ αρκουδισιον στην Γαλλια. Το αρκουδίσιο πάει 1000 ευρώ οποτε 17400 στην Γαλλία για το πιο απλό 1,2.
έχουμε κανένα τεστ;;
Η θα είναι και αυτό η ΧΑΡΑ της υποστροφης;;Αμα ξεκιναει απο 22-23κ στην Ελλαδα το 122αρι τι να το κανεις, και γ@ματα να στριβει, θα το παρουν ολα τα trendy αγορακια-κοριτσακια που βαρεθηκαν το Mini, που ειχαν πριν...
Τοσο μικρα αυτοκινητα σε τετοιες τιμες, και με τετοια ιπποδυναμη, ειναι ληστεια...ΔΕΝ συμφωνώ...
τι να κάνεις με παραπάνω άλογα ε? κόντρες στα φανάρια? ούτως ή αλλώς το αυτοκίνητο με το DSG θα είναι κάτω απο 9 δηλαδή γρηγορότερο από το πάλαι πότε GTi με τον 1.8 και τα 150άλογα!
Ναι καλα, μας επεισες τωρα αμμα ειχα 'ξεδωσει' και εγω με +300ps , και πιο παλια με +200ps τα ιδια θα ελεγα...
όσο για τα σαρκαστικά σχόλια, μα τι έχετε πάθει όλοι με τα premium και τα trendy και όλες αυτές τις ανοησίες? δηλαδή δεν δικαιούται ένα αντικείμενο να είναι καλά σχεδιασμένο? επειδή κουβαλάτε όλα τα complex του κόσμου, πρέπει να κρίνετε όλα αρνητικά? μόνο και μόνο επειδή αντιστοιχούν σε μια άλλη κατηγορία προϊόντος και σε μια φιλοσοφία ποιότητας και ομορφιάς διαφορετική από το γούστο σας???
Προσωπικα το παραδεχομαι...
Εχω κομπλεξ γιατι 8/10 ατομα που ψωνιζουν τετοια αυτοκινητα ειναι εντελως ΔΗΘΕΝ,
fake, πως το λενε στα Ελληνικα?
Το σχημα του / σχεδιαση εμενα μου αρεσει και μαλιστα το θεωρω και περισσοτερο
ισορροπημενο και διαχρονικο απο το MINI R56.
Το οτι ομως θα 'βρωμισει' απο αυτους που ειχαν και το βαρεθηκαν, ή που θα ηθελαν να εχουν ενα Mini προσφατα, και τωρα βγηκε αυτο το πιο φρεσκο trendy item, θα σπευσουν να το αποκτησουν μονο και μονο για το fashion (victim) της υποθεσης, ειναι γεγονος...εντάξει καταλαβαίνω ότι κάνετε πλάκα πρωτίστως αλλά η γνώμη σας εδώ πέρα είναι βαρύνουσας σημασίας λόγο του παρελθόντος χρόνου και του οτι έχετε αποδείξει να γνωρίζετε τα πράγματα... έχετε λοιπόν κι ευθύνη σε αντικειμενικότητα, όχι μόνο στην πλάκα!
Συμφωνα με τις ισχυουσες πρωτες ενδειξεις και την αναμενομενη τιμολογηση στην χωρα μας, περιμενεις δηλαδη να βγουμε και να λεμε 'πωωωω, τυφλα να εχει ο Aλεκος ο Ισιγονης, τι ποιοτικο εργαλειο ειναι αυτο, χαλαλι τα 23κ που κανει, δεν υπαρχει(?) κανενα αλλο ποιοτικο σβελτο αυτοκινητο σε αυτα τα λεφτα στην αγορα' (βλεπε Golf VI απο 19κ / 122ps, και με μεγαλυτερους χωρους)'.
Λιγη πλακα νομιζω δεν βλαπτει, ενταξει επειδη δεν θα τιμολογηθει (απ' οτι φαινεται) σαν
το παραδειγμα προς αποφυγη το MINI, δεν σημαινει οτι πρεπει να επικροτουμε κιολας
το γεγονος οτι θα πλησιαζει αυτη την φιλοσοφια...Σωστές παραθέσεις παρακαλώ. Μην κάνετε παράθεση και σπάτε το κείμενο με άλλα χρώματα γραμματοσειράς. Σπάστε την παράθεση εκεί που θέλετε και σχολιάστε εκτός παράθεσης. [mod]
-
Μα ρε Γρηγόρη αυτό πουλάει.
Αν κάποιος δεν το θέλει αυτό θα κοιτάξει για Polo, Ibiza και λοιπές επιλογές... ευτυχώς υπάρχουν πολλές...
Όποιος τώρα θέλει και 4 κύκλους και φθηνά, είναι απλά γκρινιάρης... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Μα ρε Γρηγόρη αυτό πουλάει.
Αν κάποιος δεν το θέλει αυτό θα κοιτάξει για Polo, Ibiza και λοιπές επιλογές... ευτυχώς υπάρχουν πολλές...
Όποιος τώρα θέλει και 4 κύκλους και φθηνά, είναι απλά γκρινιάρης...To ξερω και συμφωνω...Αυτο που δεν μου αρεσει και κατακρινω, ειναι
ΤΟ ΔΗΘΕΝ με ολους οσους θα το υποστηριζουν εαν και εφοσον ξεκιναει απο 22-23κ πχ
στα 122ps, αφου περα απο την πολυ καλη ποιοτητα για την κατηγορια, την premiumσυνη
δηλαδη για πρωτη φορα σε τετοια κατηγορια, δεν δειχνει να εχει κατι αλλο να επιδειξει ωστε να δικαιολογησει αυτη την τιμη, ειδικα στην χωρα μας οπου το βιοτικο επιπεδο ειναι εντελως διαφορετικο απο αυτο του μεσου Γερμανου πχ...
Σιγουρα, θελω να πιστευω οτι δεν θα φτανει στα εξωφρενικα επιπεδα τιμολογησης του
cooper / cooper s , τα οποια με τον εξοπλισμο που εχουν ωστε να ειναι ποθητα και πιο χρησιμα/ευχαριστα κοστιζουν απο 25-32κ στην καθε περιπτωση, αλλα ταυτοχρονα θα πρεπει να ειναι εξισου οδηγοκεντρικο το Α1 με τα προηγουμενα, αφου η μονη ουσιαστικη δικαιολογια για την υψηλη τιμη των MINI ειναι η πολυ ευχαριστη και συμμετοχικη οδικη συμπεριφορα...
Μακαρι να ειναι το ιδιο διασκεδαστικα στην οδηγηση με τα MINI τουλαχιστον, γιατι αν ερθουν με τιμες απο 22-23κ στα 122ps, και ΔΕΝ ειναι εξισου διασκεδαστικα/ευχαριστα στο δρομο, θα ειναι καθαρη ληστεια , η τιμολογηση τους, τουλαχιστον για την Ελληνικη πραγματικοτητα... -
έχουμε κανένα τεστ;;
καλά εκτός από τα φανάρια, μπορεί κανεις να εκμεταλλευτεέ/αξιοποιήσιε/απολεύσει τα όποια άλογα του αυτοκινήτου του και σε δεκάδες άλλους τύπους διαδρομών...Εκτός λοιπόν του οτι το GTi που αναφέρεις μόνο τον τίτλο του δε δικαιολογούσε, σημασία δεν έχει το 0-100 αλλά το γενικό σύνολο. Και με ένα σύγχρονο (=βαρύ, πολύ βαρύ) αυτοκίνητο ΔΕΝ μπορείς να διασκεδάσεις...
-
+1
τι παει να πει φτάνουν τα 122hp ?
μόνο σε φανάρια έχουν αξία τα άλογα;;
Αν ήταν έτσι θα κυκλοφορουσαμε όλοι με 120hp κσι θα είμαστε ευχαριστημένοι...Προσωπικά , και έχοντας οδηγήσει τα polo/ibiza που βασίζεται , δεν θα μου κάνει εντύπωση αν είναι όντως αδιάφορο στο δρόμο ...
Όπλο του είναι το σήμα -
Καλά για ένα μικρό αυτοκίνητο, τα 122hp και τα 20+kgm μια χαρά φτάνουν και για να στρίψεις και για να προσπεράσεις (εκτός αν θέλεις να προσπεράσεις στα 180)...
Το οτι δεν θα το καυλαντίζεις γιατί δεν θα ξεμπαζώνει είναι άλλο θέμα... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Καλά για ένα μικρό αυτοκίνητο, τα 122hp και τα 20+kgm μια χαρά φτάνουν και για να στρίψεις και για να προσπεράσεις (εκτός αν θέλεις να προσπεράσεις στα 180)...
Το οτι δεν θα το καυλαντίζεις γιατί δεν θα ξεμπαζώνει είναι άλλο θέμα...ελα ρε συ μεχρι πριν λιγο καιρο εφταναν τα 120 αλογα των σαξοραλων , τα 120 για να μην πω και 150 (να ειμαστε στα ισα) μιας 147 και τα 120 ενος swift sport
ξαφνικα δε φτανουν τα 120 τουρμπατα αλογα? ακομα και για να καυλαντισεις σου λεω γω
το αν θα ειναι υπετιμολογημενο ή οχι ειναι αλλο θεμα, ποτε τα αουντι δεν ηταν ευκαιριες, μονο σε μεγαλα μοντελα και μονο συγκρινοντας τα με bmw-merc (και πλεον πορσε )
το μοτερ αυτο το οποιο κινει ενα μικρομεσαιο (γκολφ) με την ιδια ανεση που κινειται ενα μικρο hot hatch σαν το δικο μου κουραδι ή το suzuki ειναι υπεραρκετο για ενα τετοιο αυτοκινητο
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...με έκανε κι γέλασα φίλε....
πάντως τα 200-300-500(η Cayene Turbo S, θυμάσαι? το έχω πει ξανά κ ξανά) άλογα που έχω παίξει ως ιδιοκτήτης δεν μου λένε κάτι... η γενικότερη αίσθηση που σου αποπνέει ένα προϊόν δεν χρειάζεται να ορίζεται ούτε και να δεσμεύεται από την ιπποδύναμη του.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
+1
τι παει να πει φτάνουν τα 122hp ?
μόνο σε φανάρια έχουν αξία τα άλογα;;
Αν ήταν έτσι θα κυκλοφορουσαμε όλοι με 120hp κσι θα είμαστε ευχαριστημένοι...Προσωπικά , και έχοντας οδηγήσει τα polo/ibiza που βασίζεται , δεν θα μου κάνει εντύπωση αν είναι όντως αδιάφορο στο δρόμο ...
Όπλο του είναι το σήμασε αντίθεση με σένα εγώ βρήκα το σασσί του νέου Polo τουλάχιστον άψογο και πάνω σε αυτό μπορείς να βασιστείς για όποια οδηγική μαγκιά ή τοποθέτηση μεγάλου σε απόδοση κινητήρα... έχει δηλαδή μια πολύ καλή βάση και είναι σαφώς πιο πάνω από οτιδήποτε έχω οδηγήσει σε αυτή την κατηγορία...
έτσι και το Α1 θα είναι πολύ αξιόλογο στον δρόμο κατά την γνώμη μου... τώρα αν δεν χαζοσπινάρει σαν κάτι ιταλικά δήθεν σκορπάκια ή δεν φεύγει ο κώλος του κάθε τρεις και λίγο όπως κάτι άλλοι 'άσσοι' της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν με απασχολεί διόλου αυτού του είδους το ενδιαφέρον... έχω άλλες προτεραιότητες στην εκτίμηση της συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου! πιστεύω ότι θα είναι σαφώς καλύτερο αφού η βάση του, το Polo, είναι είδη από όλο το δημοσιογραφικό γίγνεσθαι ότι καλύτερο στην κατηγορία του. Κι όπως είπα το οδήγησα κι εγώ...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
καλά εκτός από τα φανάρια, μπορεί κανεις να εκμεταλλευτεέ/αξιοποιήσιε/απολεύσει τα όποια άλογα του αυτοκινήτου του και σε δεκάδες άλλους τύπους διαδρομών...Εκτός λοιπόν του οτι το GTi που αναφέρεις μόνο τον τίτλο του δε δικαιολογούσε, σημασία δεν έχει το 0-100 αλλά το γενικό σύνολο. Και με ένα σύγχρονο (=βαρύ, πολύ βαρύ) αυτοκίνητο ΔΕΝ μπορείς να διασκεδάσεις...
έλα που δεν θα είναι τόσο βαρύ όμως... μια χαρά πάει το Polo 1.2TDSG που οδήγησα! ύπεραρκετή δύναμη και ροπή μαζί με 7τάχυτο εκπληκτικό κιβώτιο...
συμφωνώ ότι η δύναμη δεν είναι για φανάρια αλλά ήθελα να φωτίσω συγκεκριμένο κοινό αγοραστών... νόμιζα ότι θα το καταλαβαίνατε...
-
Όπλο του είναι το σήμα
σε αντίθεση με σένα εγώ βρήκα το σασσί του νέου Polo τουλάχιστον άψογο και πάνω σε αυτό μπορείς να βασιστείς για όποια οδηγική μαγκιά ή τοποθέτηση μεγάλου σε απόδοση κινητήρα... έχει δηλαδή μια πολύ καλή βάση και είναι σαφώς πιο πάνω από οτιδήποτε έχω οδηγήσει σε αυτή την κατηγορία...
έτσι και το Α1 θα είναι πολύ αξιόλογο στον δρόμο κατά την γνώμη μου... τώρα αν δεν χαζοσπινάρει σαν κάτι ιταλικά δήθεν σκορπάκια ή δεν φεύγει ο κώλος του κάθε τρεις και λίγο όπως κάτι άλλοι 'άσσοι' της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν με απασχολεί διόλου αυτού του είδους το ενδιαφέρον... έχω άλλες προτεραιότητες στην εκτίμηση της συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου! πιστεύω ότι θα είναι σαφώς καλύτερο αφού η βάση του, το Polo, είναι είδη από όλο το δημοσιογραφικό γίγνεσθαι ότι καλύτερο στην κατηγορία του. Κι όπως είπα το οδήγησα κι εγώ...τι σχέση έχει η σειρά ένα με το πόλο;;
το ένα είναι το πιο καλοζυγισμενο μικρόμεσαιο και το άλλο ένα υποστροφικο και αδιάφορο σουπερμινι...
Αν σου άρεσε το αδιάφορο και υποστροφικο στήσιμο του πάω πάσο... Δεν θα αρέσει και στους άλλους όμως ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...το πιο καλοζυγισμενο μικρόμεσαιο ...
πάω πάσο.... αν η πανεύκολη υπερστροφή(που χωρίς ESP δεν πηγαίνει) σε μια 116 είναι στοιχείο καλού ζυγίσματος τότε το ελαφριά(πολύ ελαφριά όμως - από ότι είδα και διάβασα κι ένιωσα φίλε) υποστροφικό Polo για μένα έχει άψογο ζύγισμα!
απόψεις...
-
εγω παντως αναρωτιεμαι ποσο υπερστροφικη θα ηταν η μιτο αν δεν ειχε τα ηλεκτρονικα της (κρινοντας απο αλλα 'συγγενικα' αυτοκινητα) , το ηλεκτρομπλοκε οπως εχω παρατηρησει σε διαφορες διαδρομες κανει το αυτοκινητο να ανοιγει την ουρα του για πλακα, αλλα αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα πλαισιου και στησιματος και βασικα περα απο τη διασκεδαση δεν ξερω και κατα ποσο εχει νοημα στην αποτελεσματικοτητα
αλλα οπως ειπωθηκε ολα αυτα ειναι γουστα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω παντως αναρωτιεμαι ποσο υπερστροφικη θα ηταν η μιτο αν δεν ειχε τα ηλεκτρονικα της (κρινοντας απο αλλα 'συγγενικα' αυτοκινητα) , το ηλεκτρομπλοκε οπως εχω παρατηρησει σε διαφορες διαδρομες κανει το αυτοκινητο να ανοιγει την ουρα του για πλακα, αλλα αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα πλαισιου και στησιματος και βασικα περα απο τη διασκεδαση δεν ξερω και κατα ποσο εχει νοημα στην αποτελεσματικοτητααλλα οπως ειπωθηκε ολα αυτα ειναι γουστα
είναι θέμα στησίματος... τι άλλο? κι η 147 που είχα πριν χρόνια το πολύ κοφτερό της τιμόνι και η μηδαμινή έως ανύπαρκτη υποστροφή έφερνε σε άφημα γκαζιού η ελαφρύ πάτημα φρένου μέσα σε στροφή το κώλο μπροστά σου... μου άρεσε αλλά παρέμενε μπροσθιοκίνητο οπότε να ήθελες το μάζευες με γκάζι ή/και τιμόνι.
-
...το πιο καλοζυγισμενο μικρόμεσαιο ...
πάω πάσο.... αν η πανεύκολη υπερστροφή(που χωρίς ESP δεν πηγαίνει) σε μια 116 είναι στοιχείο καλού ζυγίσματος τότε το ελαφριά(πολύ ελαφριά όμως - από ότι είδα και διάβασα κι ένιωσα φίλε) υποστροφικό Polo για μένα έχει άψογο ζύγισμα!
απόψεις...
η 116 είναι κακή λόγο μοτέρ
μιλάω για την 118 ... Που έχω οδηγήσει αρκετά με εργοστασιακή και μη ανάρτηση...
Ακόμα κσι με τα ηλεκτρονικά στο off μόνο υπερστροφικη δεν την λες... Απλός τα πισωκινητα θελουν διαφορετική προσέγγιση -
Πανεύκολη η υπερστροφή σε 116; Ακόμα και στην Ελλάδα δεν το λες πανεύκολο αυτό.
-
Αυτο που δεν καταλαβαινω σε αυτο το forum είναι η εμπαθεια. Tribal πόλεμοι παντου. Βγάζει οτι βγάζει η Audi, το κοστολογεί όσο ο ανταγωνισμός, όποιος θέλει παίρνει, όποιος δεν θέλει διατυπώνει με επιχειρήματα την αντίρρησή του και δεν ψωνίζει.
116 για να υπερστρέψει θέλει πολύ φθαρμένο λάστιχο, ESP on (δεν έχει σημασία) και πολύ γλιστερό οδόστρωμα. για πιο πολλά άλογα δεν νομίζω να υπαρχει ανθρωπος που να εχει οδηγήσει BMW και να μην ξέρει ότι και ζυγισμένα τέλεια είναι και σοφά αφημένη να υπερστρέφει ως trademark. Αν τώρα υπάρχει καποιος που έχει οδηγήσει polo και έστω την 116 (που την σιχαινομαι για πολλους λογους) και προτιμα το Polo
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Tribal πόλεμοι παντου.
Audi A1