-
Ο χρήστης fanis1972 έγραψε:
Ξαφνικο προβλημα με την οθονη πολλαπλων λειτουργιων. Συμφωνα με οτι μου ειπε η γυναικα μου που το οδηγει καθημερινα (εγω το κυκλοφορω ...Κυριακες ,εορτες και αργιες) βαζοντας μπροστα τον κινητηρα το ραδιοφωνο ξεκινησε να παιζει κανονικα ,αλλα η οθονη ηταν ..καταblack. Εσβησε τη μηχανη και την ξαναεβαλε μπροστα χωρις αποτελεσμα. Την επομενη μερα ,και μεχρι σημερα ,δεν το εχει ξανακανει. Θα επανελθω με νεωτερα οταν βρω λιγο χρονο να το παω στην Audi.
το ειχε κανει και το δικο μου 2-3 φορες. απλως σε εμενα οταν εσβηνα την μηχανη μια δυο φορες ξαναγινοταν.μου ειπε η αντιπροσωπεια οτι θα την αλλαζαν. Μακαρι να ηταν αυτο το μονο προβλημα που ειχα με το α1 μου ομως...
Tι αλλα σου εβγαλε Φανη εαν επιτρεπεται;
-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Ξαφνικο προβλημα με την οθονη πολλαπλων λειτουργιων. Συμφωνα με οτι μου ειπε η γυναικα μου που το οδηγει καθημερινα (εγω το κυκλοφορω ...Κυριακες ,εορτες και αργιες) βαζοντας μπροστα τον κινητηρα το ραδιοφωνο ξεκινησε να παιζει κανονικα ,αλλα η οθονη ηταν ..καταblack. Εσβησε τη μηχανη και την ξαναεβαλε μπροστα χωρις αποτελεσμα. Την επομενη μερα ,και μεχρι σημερα ,δεν το εχει ξανακανει. Θα επανελθω με νεωτερα οταν βρω λιγο χρονο να το παω στην Audi.μηπως ειχε πατηθει καταλαθος κανα display off.?
-
Ο χρήστης pique88 έγραψε:
Ξαφνικο προβλημα με την οθονη πολλαπλων λειτουργιων. Συμφωνα με οτι μου ειπε η γυναικα μου που το οδηγει καθημερινα (εγω το κυκλοφορω ...Κυριακες ,εορτες και αργιες) βαζοντας μπροστα τον κινητηρα το ραδιοφωνο ξεκινησε να παιζει κανονικα ,αλλα η οθονη ηταν ..καταblack. Εσβησε τη μηχανη και την ξαναεβαλε μπροστα χωρις αποτελεσμα. Την επομενη μερα ,και μεχρι σημερα ,δεν το εχει ξανακανει. Θα επανελθω με νεωτερα οταν βρω λιγο χρονο να το παω στην Audi.
μηπως ειχε πατηθει καταλαθος κανα display off.?
Δεν υπαρχει δυνατοτητα (ακομη κι το ηθελες) να εχεις την οθονη σε κατασταση 'display off'. Η οθονη αναλογα με το menu , παντα δειχνει κατι. Παντως τηλεφωνικα που ρωτησα ,μου ειπαν η να περασω να το δουν στο διαγνωστικο αν εχει καταγραψει κατι (..που το βλεπω μαλλον χλωμο) ,η να περιμενω να το ξαναπαθει και να το παω εκεινη την ωρα (αν το παθει σαββατοκυριακο η βραδυ ;;;)
-
Ο χρήστης fanis1972 έγραψε:
ηταν αυτο το μονο προβλημα που ειχα με το α1 μου ομως...
Αληθεια Φανη τι αλλα προβληματα σου εβγαλε και πως τα αντιμετωπισες;
-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Δεν υπαρχει δυνατοτητα (ακομη κι το ηθελες) να εχεις την οθονη σε κατασταση 'display off'. Η οθονη αναλογα με το menu , παντα δειχνει κατι. Παντως τηλεφωνικα που ρωτησα ,μου ειπαν η να περασω να το δουν στο διαγνωστικο αν εχει καταγραψει κατι (..που το βλεπω μαλλον χλωμο) ,η να περιμενω να το ξαναπαθει και να το παω εκεινη την ωρα (αν το παθει σαββατοκυριακο η βραδυ ;;;)
Νομιζω φιλε μου μια φορα που χαζευα το μενου του ΜΜΙ καπου ειδα την επιλογη display off, δεν θυμαμαι τα βηματα, αλλα την επομενη φορα που θα μπω αμα ειναι θα τα δω και θα σου τα πω.
@Φανης, μας αγχωσες.. λεγε λεγε...
-
Ο χρήστης aris_rom έγραψε:
Νομιζω φιλε μου μια φορα που χαζευα το μενου του ΜΜΙ καπου ειδα την επιλογη display off, δεν θυμαμαι τα βηματα, αλλα την επομενη φορα που θα μπω αμα ειναι θα τα δω και θα σου τα πω.
@Φανης, μας αγχωσες.. λεγε λεγε...
δεν εχω και πολλα να πω μεσω διαδικτυου...
με λιγα λογια..
παρουσιαστηκε μια φθορα ανεξηγητη στα λαστιχα
εδωσα το αμαξι στο συνεργειο
ποτε δεν ελαβα απαντηση για το τι εφταιγε
αποφασισα να επιστρεψω το μακροχρονια ενοικιαζομενο αμαξι πισω
εχασα 6000 ευρω λογω ποινης που το επιστρεψα πισωσυμπερασμα. οταν ο ανθρωπος καλειται να αποφασισει αν θα οδηγει κατι που δεν του λενε γιατι χαλασε , τοτε πολλες φορες προτιμαει να χασει χρηματα παρα να ζει στην αμφιβολια. το αμαξι μπορει να ειναι υπεροχο, εγω φοβηθηκα και το επεστεψα, τελος
-
Έμαθα πως έχω πάρει 38η εβδομάδα παραγωγής και οτι το αυτοκίνητο αρχίζει να κατασκευάζεται την 4η ημέρα της εβδομάδος παραγωγής, δηλαδή 20 Σεπτεμβρίου. Ακόμη μου είπαν μέγιστος χρόνος παράδοσης 28 ημέρες. Δηλαδή αργότερη παράδοση περί τα μεσα Οκτώβρη. Σα να αργεί λίγο; Ξέρει κανείς τί παίζει με αυτά τα χρονικά περιθώρια από προσωπική εμπειρία; Η παραγγελία έχει γίνει από Ιούλιο..
-
Απο το εργοστασιο μεχρι να 'πατησει' Ελλαδα στους χρονους ειναι τυπικοι. Απο το λιμανι ως την αντιπροσωπια μια απεργία τελωνειακών, φορτηγατζιδων κλπ μπορει να προσθεσουν αλλες 365 μερες...
Το 2008 παντως ενα ανταλλακτικο τους απο Γερμανια ως εδω εκανε 45 μερες γιατι πετυχε απεργία στα γερμανικα τελωνεία.
Μόνο εξωγενείς παράγοντες μπορουν να ανατρεψουν τα χρονικα ορια.
Καλη αναμονη! Για παραλαβη αυτοκινητου πάντα ακομα και το 10ημερο αιωνας φαινεται.Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Νομιζω εισαι πολυ ακραιος... Κατι λιγο πιο ' μεσος ορος' ; ( προσωπικη εμπειρια )
-
1-2 μήνες απο την μερα παραγωγης μεχρι να το πάρεις
-
Μιλαμε για τραγικη κατασταση... Συνολο δλδ απο ημερα παραγγελιας θα μου βγει 4-5 μηνες... Ουτε ιδιωτικο νησι για κατασκευη να ειχα παραγγειλει..
-
Σιγά ρε συ... Έχω ζήσει αναμονή 10 μηνών για αυτοκίνητο.
-
Να στο φέρουν ΟΚ το αμάξι και ας κανει 5 μήνες
-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Νομιζω εισαι πολυ ακραιος... Κατι λιγο πιο ' μεσος ορος' ; ( προσωπικη εμπειρια )Ακραιος οταν εχεις να κανεις με εξωγενεις παραγοντες? Το 2010 το QQ μου 45 μερες εκανε να ερθει απο τον εισαγωγεα στην αντιπροσωπία λογω απεργιας των ΔΧΦ. Γυρω στις 20 μερες το ειχαν φορτωμένο και περιμεναν... τρακτορα! Με τιποτα αυτο δεν υπολογιστηκε στο 10ημερο παράδοσης του 'ετοιμοπαραδοτου'!!!
Εκείνο που λέω είναι ότι η εταιρία δίνει -και πολύ σωστά κάνει- κάποια χρονικά όρια που κατω απο κανονικές συνθήκες μπορεί να είναι έως και λίγο μεγαλύτερα.Οτιδήποτε όμως έκτακτο ή απροσδόκητο δεν μπορεί να το λάβει υποψιν της! Είναι αδύνατο!
Τεσπα! Η Audi είναι κατα 99% σωστή στους χρόνους που δίνει απο τοτε που θα έχει ορίσει ημερομηνία παραγωγής.Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Τι γνώμη έχετε για το Α1; Έχω διαβάσει οτι ο diesel κινητήρας κάνει αρκετο θόρυβο, ισχύει;
Δεν το έχω οδηγήσει αλλα ψάχνωντας για ένα μικρο αυτοκίνητο είναι από τα λίγα που μου άρεσαν τόσο πολύ.
Κάποιες γνώμες; Θα προτιμούσατε την βενζίνη;
Αξίζει την τιμή του;
-
Καλησπερα φιλε μου. Ως κατοχος του 1.2 tfsi θα σου μιλησω για τη βενζινη.
Γενικα ως αυτοκινητο ειναι ενα audi. Τα λεει ολα, πραγματικα δεν εχει να ζηλεψει κατι απο τα μεγαλυτερα αδερφακια του. Ολα τα 'στανταρς' της εταιριας θα τα βρεις και στο 'μικρο'. Ποιοτητα παντου κατ εμε.
Ειχα δει και το polo το οποιο υστερει για εμενα αρκετα στο θεμα των υλικων και της συναρμολογησης. Στο Α1 δεν εχω ακουσει ουτε ενα τριγμο, πραγματικα. Τυχερος; Δεν ξερω αλλα ποτε μου, ουτε εναν. Πολυ καλη συναρμολογηση και ποιοτητα υλικων.
Σαν αμαξωμα, επισης δεν υστερει. Εχει πολυ καλα κρατηματα ακομα και αν το πιεσεις σε στροφες κλπ.
Η ambition φημολογειται, εχω την attraction με εξτρα, οτι επειδη εχει πιο σκληρες και σπορ αναρτησεις ειναι λιγο πιο πολυ σκληρο και το νιωθεις στους οχι και τοσο προσεγμενους ελληνικους δρομους. Μπορει να ειμαι λαθος και απρακαλαω εαν ειμαι οποιος ξερει να με διορθωσει.
Εχοντας την attraction να σου πω για το θεμα του εξοπλισμου. Ειναι πολυ ικανοποιητικη η βασικη εκδοση. Σιγουρα λειπουν καποια πραγματα τα οποια ειναι 'βασικα'. Οπως πχ το trip computer. Επισης δεν υπαρχει φως στο ντουλαπακι του συνοδηγου, το οποιο το θεωρω ελειψη αλλα δεν ξερω αμα στην ambition υπαρχει ή οχι. Εξωτερικα οι μονες διαφορες αναμεσα στις δυο κατηγοριες ειναι οι προβολεις ομιχλης οπου σητν πρωτη δεν ειανι στανταρ. Εγω τους εβαλα σαν εξτρα. Ακομη προσθεσα το trip, το mmi, προσφατα εβαλα το δερματινο τιμονι (δεν ειχα λεφτα τοτε και επειδη ηταν κατι που μπορουσ ανα το βαλω μετα το αφησα), καθρεφτες στο χρωμα του αμαξωματος και σιγουρα ξεχναω καποια..
Τωρα οσο για τους κινητηρες. Εγω διαλεξα τον 'μικρο' 1,2 με τα 86 συνηδειτα για λογους καταναλωσης και μονο αφου κανω αρκετα περα δωθε καθε μερα. Η μικτη του ειναι στο 5.1 αμα θυμαμαι καλα απο το τριπ μου και πραγματικα δεν καιει. Εκτος βεβαια αμα του πιες το αιμα. Το τουρμπο ανοιγει στις 1.500 σαλ το οποιο με βολευει απιστευτα αφου πιανει γρηγορα την επιθυμητη ταχυτητα και αλλαζω κατευθειαν σχεση. Πχ στο φιεστα που ειχα για να πιασω την ταχυτητα που ηθελα θυμαμαι χαρακτηριστικα(μιας και ειμαι βιαστικος) αλλαζα στις 3.200 περιπου και τωρα αλλαζω ανετοτατα στις 2.100. Οπως σου ειπα δεν καιει και ειμαι πολυ ικανοποιημενος αφου αυτο ητνα και το μονο που με ενοιαζε τοσο, κι ας μην του ειχα βαλει και τιποτα επανω απο εξτρα, πραγματικα.
Οσο για τους diesel. Οταν ειχα παει να δω το πολακι ειχα κανει τεστ και με τον 1.2 dti. Πραγματικα με μια λεξη, αισχος! Δεν υπηρχε. ΨΧοφιος, θορυβος λες και ειναι νταλικα και δεν τραβαγε με τιποτα. Ο 1,6αρης απο την αλλη δεν ειναι ψοφιος με τα 95 δοξα το Θεο αλλα μου φανηκε λιγο noisy γενικα. Νομιζω οτι εχουν τον ιδιο κινητηρα.
Συμβουλη μου πηγαινε κανε test drive με τους κινητηρες που πιστευεις οτι θα ηθελες και βγαλε τα συμπερασματα σου μονος σου.
Η διαφορα της μ.κ παντως αναμεσα στον 1,2 tfsi και τον 1.6tdi δεν ειναι τοσο μεγαλη. Εγω αυτο σκεφτηκα και επειδη ειδα και την τσεπη, δεν μπορεσα μεσα μου να δικαιολογησω τοσο μεγαλη διαφορα τιμης γι αυτο και μονο. Σιγουρα κερδιζεις αλλα με τον diesel αλλα στην Ελλαδα 2012 τσου. Προσωπικα.
Ελπιζω να βοηθησα, οτι αλλα θες, παρακαλω.ΥΓ. Οταν μου ηρθε για να κανω τα πρωτα 1000 αποφασισα να παω στο χωριο μου. Εθνικη, ευθεια και σταθερη ταχυτητα το θεωρησα οτι ηταν οτι πρεπει για να κανει το μικρο μου τα πρωτα του χλμ. Εκανα πηγαινε - ελα συνολικα 650 χλμ σιγουρα με ενα γεμισμα, με την τοτε τιμη βενζινης, που πληρωσα 71 ευρω. Βεβαια λογω στρωσιματος πηγαινα με 2,100 μαξ αντε που και που 2,400. Ναι ναι το προσεξα.
-
Παίζει λάδωμα για να πάρω γρήγορα τις πινακίδες ; Ξέρει κανείς ; Είχα προγραμματίσει να φύγω αυτο το σκ για μια βδομάδα και η αναμονή με το αυτοκίνητο γενικα έχει γίνει εκνευριστική.
-
Καλησπέρα!
Το αυτοκίνητο μου ήρθε! Κούκλα!
Έχω μια απορία. Έχω πληρώσει περί τα 450 ευρώ για να μπει στο αυτοκίμητο clima. (στο βασικό έχει a/c)
Όταν μπήκα μέσα , στη κονσόλα , έχει δεξιά ένα κουμπί που λέει a/c και αριστερά μια ροδέλα που ρυθμίζεις θερμοκρασία (από όσο θυμάμαι καθώς θα το παραλάβω μες στη βδομάδα γτ δν έχουν βγει οι πινακίδες)
Είναι εντάξει;; Το clima δεν έχει και ρύθμιση έντασης εξερχόμενου αέρα; Αγχώθηκα λίγο,,
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Καλησπέρα!Το αυτοκίνητο μου ήρθε! Κούκλα!
Έχω μια απορία. Έχω πληρώσει περί τα 450 ευρώ για να μπει στο αυτοκίμητο clima. (στο βασικό έχει a/c)
Όταν μπήκα μέσα , στη κονσόλα , έχει δεξιά ένα κουμπί που λέει a/c και αριστερά μια ροδέλα που ρυθμίζεις θερμοκρασία (από όσο θυμάμαι καθώς θα το παραλάβω μες στη βδομάδα γτ δν έχουν βγει οι πινακίδες)
Είναι εντάξει;; Το clima δεν έχει και ρύθμιση έντασης εξερχόμενου αέρα; Αγχώθηκα λίγο,,
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Οταν λες clima, λογικα θα εννοεις τον αυτοματο κλιματισμο. Κανονικα αυτος εχει μια οθονη που ρυθμιζεις τη θερμοκρασια, Αν δεν υπαρχει αυτο, τοτε εχεις το κλασσικο air condition..
-
Audi A1