-
Φιλε τζουζεπε,οντως οταν το πηγα στο συνεργειο ο τεχνικος μου ειπε οτι εσκασε η (αλουμινενια) μαλιστα φλατζα απο πετρελαια στην βενζινη,και επειδη εδω ερχονται τα καυσιμα με γκαζαδικο τοψαξα,αλλα μονον εγω θα ειχα προβλημα; δεν ακουσα κανεναν αλλο να παραπονεθει.εξαλλου απο εκει που βαζω,βαζω και σε ενα μοντεο σεισιον,και σε ενα ατος. ενταξει μπορει, γιατι οντως το αμαξι εβγαζε συνεφα ασπρου καπνου ,αλλα ισως ηταν το παραφλου; κι η ζημια τωρα; εκει που πηγαινα μενω,μπαινει σε ασφαλη,το βαζουμε στο κομπουτερ λεει ποντεσιομετρο πεταλουδας τρεχω φερνω ενα αλλο ιδιο αμαξι σκατζα πεταλουδα,και η δικια μου σε εκεινο δουλευει,ενω η δικια του σε εμενα οχι. δυστηχως ο αλλος ειχε χασει την καρτα με τον κωδικο οποτε δεν σιγουρευτηκαμε ποτε οτι ηταν εγκεφαλος. ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι την παρηγγειλε την αλλαξε και ολα καλα. πανε τα 750 για την ανακατασκευασμενη. ακης
-
ενδιαφέρον άρθρο στο Wired για τον δικύλινδρο διπλής προοπτικής (συμβατικό και υβριδικό) και τεχνικά χαρακτηριστικά του κιβωτίου C635.
http://img121.imageshack.us/img121/306/imgkbr.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/654/scan1wh.jpg
http://img695.imageshack.us/img695/6356/scan2a.jpg
http://i46.tinypic.com/6sdsed.jpg
http://i46.tinypic.com/aetb8n.jpg -
Πήγα σήμερα στο συνεργείο το seicento για τα δύο θέματα :
-
Το λαμπάκι της μηχανής που άναψε στο ταμπλώ, ήταν χαλασμένος θερμοστάτης και βαλβίδα ψυχρού νερού. Μαζί με την βάση πήγαν 140 ευρώ όλα μαζί (πολύ μανίκι η αλλαγή)
-
Ο θόρυβος δεξιά μπροστά που ακουγόταν όταν πατούσες γκάζι σαν κάτι να σκούζει,** ήταν ρουλεμάν εκκεντροφόρου**. Κόστος αλλαγής 30 ευρώ + 40 ευρώ εργασία (Επίσης μανίκι η αλλαγή γιατί χρειάστηκε να βγουν πολλά πράγματα πχ το δεξί φανάρι)
Ειδικά αυτό τους παίδεψε μέχρι να το βρούν γιατί όταν πήγα εκεί δεν ακουγόταν πιά ο θόρυβος και δεν μπορούσαν να το απομονώσουν. Οταν άλλαξαν τα υγρά στο ψυγείο για την 1η βλάβη (θερμοστάτης) και τα καινούγια υγρά ήταν κρύα τότε αμέσως άρχισε να σκούζει οπότε το πιάσανε στα πράσα
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Λογικά είναι αισθητήρας θερμοκρασίας αέρα ή νερού, ή λάμδα στα τελευταία του.Αστέρη είσαι αστέρι
Καλή χρονιά σε όλους
-
-
Άρα στα πέτυχα και τα δύο... Φχαριστώ για το κομπλιμάν...
-
Κάθε πότε θέλουν ιμάντες τα punto sporting '03?
-
καθε 65000 ελεγχο και αλλαγη καθε 100.000χλμ
-
Στο δικο μου manual αναφερει αλλαγη καθε 60000χλμ και ελεγχο σε καθε σερβις.
-
Ο χρήστης akis60 έγραψε:
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ DOBLO ΤΟΥ 2005. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 20 000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ . ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ,ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ 15-30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ 5η ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΤΟΣΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΟΥΤΕ ΦΡΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΣΤΙΣ 10.000 ΧΙΛ. ΒΛΕΠΩ ΠΙΣΩ ΑΣΠΡΟ ΚΑΠΝΟ. ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΦΛΑΤΖΑ ΚΑΠΑΚΙΟΥ!!! ΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΛΠ.550 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 18000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ,STOP. ANABEI TO ΛΑΜΠΑΚΙ ΖΗΜΙΑ. ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ MAXIMOYM 1300. ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ, 750 ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΑΚΟΥΤΕ ; ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ,ΚΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ FIAT ΘΑ ΜΟΥΤΖΩΝΩ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ. AKISμην γράφεις με κεφαλαία και μην κάνεις γενικεύσεις...
σε όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να συμβεί , υπομονή και όχι νεύρα -
Ο χρήστης akis60 έγραψε:
Eχεις δικιο bill αλλα να το προσεχω σαν τα ματια μου και να βγαζει @@κισμενες ζημιεσ,ασε που το εχω ιχ οχι επαγγελματικο. θα μου πεις καθε μερα τα ιδια δεν ακουμε; φιατ πηγες και πηρες λενε ολοι.αυτα και τα αλφα ρομεο χαλανε μονον.ποτε δεν καταλαβα το γιατι.να περνεις ενα φορντ να κανεις 354000 χιλιομετρα και να αλλαζεις μονον μπουζι,λαδια και ιμαντες. οποιος ενδιαφερετε 9000 και το πηρε. αγρατζουνιστο. μετα ο θεος βοηθος. ακηςποιοι το λένε??
ο περιπτεράς , ο χασάπης , και ο βιβλιοπώλης??στην οικογένεια έχουμε αλφα,φιατ,φορντ,πεζο και μερσεντες και από αυτά τα φίατ είναι τα πιο αξιόποστα , χώρια οτι έχουν τα πιο φτηνά αναλώσιμα...
εκει που χάνουν τα φιατ είναι σε κάποιες π@υστιές που κάνουν οι ιταλοί για να μειώσουν το κόστος (μικρότερη μπαταρία, μη αυτόματα παράθυρα, σε μερικές γωνίες ξεφλουδίζει η κονσόλα κλπ) αλλά από το 128 μέχρι σήμερα οποιοδήποτε φιατ πέρασε από τα χέρια άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (ποτέ δεν έμεινε , έβγαλε κάτι εξωφρενικό απρόοπτο)...
στην δουλειά έχουμε ακόμα ένα πάντα 750cc με 350,000 Km... φαντάζεσαι χρήση που του κάνουν οι εργάτεςγια την ιστόρία το πιο προβήματικό αυτοκίνητο που είχαμε ήταν ένα 206 και μετά η c200 '04
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Στο δικο μου manual αναφερει αλλαγη καθε 60000χλμ και ελεγχο σε καθε σερβις.Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός? πχ κάθε 3 χρόνια?
-
Στο δικο μου manual αναφερει αλλαγη καθε 60000χλμ και ελεγχο σε καθε σερβις.σε φιατ μπρβο 1.2 16β αλλαξαμε ιμαντες μετα απο 9 χρονια και 70000 χλμ.
ηταν σε αριστη κατασταση και μπορω να πω οτι πεταξαμε τα λεφτα.
-
Πριν απο καμποσες μερες ειχα γραψει για εναν θορυβο που ακουγα απο τη μπροστινη αναρτηση μονο οταν εβρεχε και για ενα θορυβο απο το τιμονι οταν εφτανε σχεδον τερμα δεξια η' αριστερα.Σημερα επιτηδες βρηκα μια αλανα και εκανα επιτοπου γυρους για να δω αν θα ακουσω τους θορυβους.Καθως στροφαριζα λοιπον και ταυτοχρονα εστριβα τι τιμονι μου εκανε το θορυβο που ακουω απο το τιμονι οταν ειναι σχεδον τερματισμενο.Ο θορυβος που ακουγοτανε ηταν κατι σαν κρακ-κρακ και ακουγοτανε εκτος καμπινας σαν να ηταν απο την αναρτηση.Σκεφτομαι τα σινεμπλοκ απο την αντιστρεπτικη που τρωνε το ζορι οταν στριβει εν κινησει το αυτοκινητο.Καποια αποψη σχετικα;
Υ.Γ.Οταν πηγα στη φιατ το πρωτο ηχο δεν μπορουσαν να τον ακουσουν γιατι δεν εβρεχε χωρις να το ψαξουν περαιτερω και τον δευτερο θορυβο δεν τον ακουσαν γενικοτερα.
-
Μπιλιοφόρος.
-
Πως ρε γαμωτο το αυτοκινητο το εχω 6 μηνες Σιγουρα ομως γιατι το κανει μονο αν στριψω ταυτοχρονα και το τιμονι αλλιως με σταθερο το τιμονι δεν το κανει.Δηλαδη δεν το κανει συνεχεια.
-
Ε, Fiat είναι
πλακα κάνω...μηπως το ανεβαζεις σε πεζοδρομια?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός? πχ κάθε 3 χρόνια?
Βρηκα τη νεοτερη εκδοση του manual:
Αλλαγη στα 120000χλμ
ή
καθε 5 χρονια
ή
καθε 3 χρονια οταν συναντονται ειδικες συνθηκες (οδηγηση στην πολη, σκονη, ζεστη, κρυο) -
Ακριβως το αντιθετο προτιμω να ψαχνω 2 ωρες να παρκαρω παρα να το ανεβασω σε πεζοδρομιο.Επειδη το εκανε μονο οταν εστριβα το τιμονι κατα τη διαρκεια της ''περιστροφης'' στην αλανα σκεφτηκα οτι ειναι τα σινεμπλοκ της αντιστρεπτικης που εκεινη τη στιγμη ζοριζονται.
-
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός? πχ κάθε 3 χρόνια?
Βρηκα τη νεοτερη εκδοση του manual:
Αλλαγη στα 120000χλμ
ή
καθε 5 χρονια
ή
καθε 3 χρονια οταν συναντονται ειδικες συνθηκες (οδηγηση στην πολη, σκονη, ζεστη, κρυο)θενκς!
-
Κρακα-κρούκα με στριμμένο τιμόνι = μπιλιοφόρος. Το παθαίνουν όλα τα αυτοκίνητα σε χρόνο dt αν σκιστεί η φυσούνα του ακραξόνιου και πάρει υγρασία...
Εσένα μπορεί να είναι και ελλατωματικό κομμάτι από το εργοστάσιο. Αν δεν έχει σκιστεί η φυσούνα έχεις εγγύηση...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Κρακα-κρούκα με στριμμένο τιμόνι = μπιλιοφόρος. Το παθαίνουν όλα τα αυτοκίνητα σε χρόνο dt αν σκιστεί η φυσούνα του ακραξόνιου και πάρει υγρασία...Εξαρταται το κρακα-κρουκα.. Μπορει να ειναι απλο ρουλεμαν,ζαμφορ,μπιλιοφορος κλπ κλπ..
FIAT FORUM