Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάτσε να μπει ο syele, θα στα πει αυτός από πρώτο χέρι
στείλτου πμ να δει το θέμα, γιατί ασχολείται με ένα φόρουμ μαγειρικής και είναι admin σε ένα άλλο φόρουμ για το πλέξιμο/βελονάκι αυτή την εποχή
Ωπππ! Έμαθα ότι με ζητάτε.
Χμμ, θέλεις αγαπητέ μου να βγάλεις το ESP σε αυτοκίνητο που δε βγαίνει; Είσαι σίγουρος;
Κάτσε κάτω να σου πω.
Έχω λοιπόν αυτό το ταπεινό Corolla, μ' αυτό το %$#%# το VSC (πιο εντυπωσιακός όρος, δε νομίζετε;). Ψάχνω, από δω, ψάχνω από εκεί αλλά τίποτα. Πέφτει στα χέρια μου το manual και κάπου σε μια σελιδίτσα λεει: 'Αν θέλετε να δυναμομετρήσετε το αυτοκίνητο βγάλτε το VSC, βραχυκυκλώνοντας εκείνο και τ' άλλο...'.
Αυτό είναι, είπα. Θα το σκίσω στα Μέγαρα... και τέτοιες μλκς.
Το βγάζω λοιπόν και ορμάω. Στην πίσω ευθεία, φθάνω στην Κ6 με περίπου 150 χλμ και πατάω φρένα ... και τρώω αδελφέ μου ένα χαστούκι και βρίσκομαι 90 μοίρες κάθετα στο δρόμο μπλοκαρισμένος και να πηγαίνω ολοταχώς προς την αμμοπαγίδα. Ευτυχώς σταματάει. Πάω να ξεκινήσω και φυσικά και τα 4 ελαστικά έχουν γίνει φυτίλια. Χοροπηδάω λες και περνάω τη Μενδενίτσα μετά τα WRC... 500 Ευρώα στον βωμό του Μεγάρου και του VSC (και ευτυχώς μόνο αυτό).
Έμαθα λοιπόν μετά (γιατί πάντα μετά τα μαθαίνεις ), ότι ένας εγκέφαλος χειρίζεται ABS, TRC, VSC και προπαντός το EBD!!! Βγάζοντας έξω το VSC, βγαίνει εκτός το EBD και μάλιστα η κατανομή πέδησης μεταφέρεται πίσω
Έτσι μπλόκαραν οι πίσω τροχοί και τετέλεστετ.
Γι' αυτό αγαπητέ μου, καλό θα είναι να δεις πριν το βγάλεις το ESP, αν επηρρεάζεται το EBD και βέβαια πως κατανέμεται η πέδηση. Αν κατανέμεται πίσω, τότε άστο καλύτερα...
Αυτάααααααα
ΥΓ: Μεσέρντεστερν, αν σε πετύχω πουθενά την έκανες