-
Σαν τι δηλαδη να παθει?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να πάθει.
Με το προηγούμενο αυτοκίνητο λόγω τούρμπο πρόσεχα ιδιαίτερα τέτοια θέματα.
Με το Panda δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα.Και εδώ ξεκινά το γέλιο.
Το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου γράφει:
'Λιπαντικά με συνθετική βάση SAE 5W-40, ACEA C3 Προδιαγραφή FIAT 9.55535-S2.'Το εγχειρίδιο χρήσης που κατέβασα από το MyFiat με βάση το VIN του αυτοκινήτου γράφει:
'Synthetic-based oils, grade SAE 10W-40, that pass ACEA A3 and API SL specifications.' -
Κανένα πρόβλημα. Απλά το 5-40 πιάνει και χαμηλότερες θερμοκρασίες.
-
Ευχαριστώ!...
-
Μια χαρα εισαι
-
Storm, σε Punto 1.2 80hp του 2001 που είχα έπαιρνε 10W-40 (που ο κινητήρας πρέπει να είναι παρεμφερής με του Panda,αν θυμάμαι καλά και του Punto ήταν εξελιγμένος Fire,αλλά 16βάλβιδος).Aκόμη και στην 147 1.6 TS ήθελε 10W-40. Μόνο στην Giulietta 1.4 multiair ήθελε 5W-40.
Οπότε νομίζω πως και για το Panda, είσαι ο.κ. με τα 10W-40. -
Είναι λιγάκι περίεργο όμως το εγχειρίδιο χρήσης να γράφει για λάδια 5W40. Και μάλιστα δεν προτείνει τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είναι λιγάκι περίεργο όμως το εγχειρίδιο χρήσης να γράφει για λάδια 5W40. Και μάλιστα δεν προτείνει τίποτα άλλο.Αφου συμφωνα με το vin που εβαλες σου λεει 10 40
-
Αναφέρθηκα στο ελληνικό εγχειρίδιο που κατά βάση σε αυτό βασίζεται ένας αγοραστής.
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αναφέρθηκα στο ελληνικό εγχειρίδιο που κατά βάση σε αυτό βασίζεται ένας αγοραστής.
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.Αυτος που εχει δικιο ειναι το εργοστασιο κατασκευης
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αυτος που εχει δικιο ειναι το εργοστασιο κατασκευηςΜπερδεύτηκα! αφού το εγχειρίδιο το εργοστάσιο κατασκευής το τυπώνει!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτος που εχει δικιο ειναι το εργοστασιο κατασκευης
Μπερδεύτηκα! αφού το εγχειρίδιο το εργοστάσιο κατασκευής το τυπώνει!
Καμια φορα στην Ελλαδα τυχαινει να δινουν διαφορετικες οδηγιες και καλα λογω κλιματος,νοοτροπιας,βλακειας,ασχετοσυνης......
-
ΕΔΩ μια λίστα με manual fiat panda.
fiat panda manual με ημερομηνία '07/2016 - 3 Έκδοση'
fiat panda manual με ημερομηνία '11/2015 - 1η Έκδοση'
-
Ωραίο το site με τα manuals!...
Αυτά που έχεις βάλει αφορούν το τελευταίο Panda.
Και από ότι βλέπω τα Ελληνικά εγχειρίδια ακόμη επιμένουν στα λάδια 5W40. -
Μετά από ψάξιμο βρήκα τι συμβαίνει.
Μπέρδεμα με τα εγχειρίδια χρήσης.Αυτά είναι τα σωστά λάδια για τον κινητήρα με τα 69ps.
SAE 5W-40 ACEA C3 grade synthetic base lubricant. FIAT 9.55535-S2 specificationsΕγώ έβαλα 10W40...
Η πλάκα είναι ότι ο ιδιοκτήτης και μηχανικός του εξουσιοδοτημένου μου είπε σε αυστηρό ύφος:
'Κακώς έβαζες 5W40 της Castrol. Αυτά δεν κάνουν για το Fiat'... -
Εμείς πάντως έχουμε 110 παλιά Panda και περίπου 150 καινούργια Panda και βάζουμε 10-40. Το 5-40 μου φαίνεται πολύ ψιλό για συστηματική χρήση.Αν είναι όμως για λίγο συμπλήρωμα δεν είναι κακό.
-
SAE 5W-40 ACEA C3 grade synthetic base lubricant. FIAT 9.55535-S2 certification.
Αυτο παίρνει και το δικό μου, fiat grande punto 1.4 16v 95ps
Εγω βάζω Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40
[spoiler=:3smf46w3]Approvals & Recommendations
Approvals:
ACEA C3
API SN
API CF
BMW Longlife-04
Ford WSS-M2C 917-A
MB-Freigabe 229.31
Porsche A40
VW 502 00
VW 505 00
VW 505 01LIQUI MOLY recommends this product for vehicles that needs to comply the following specifications:
ACEA A3
ACEA B4
Fiat 9.55535-H2
Fiat 9.55535-M2
Fiat 9.55535-S2
Renault RN 0700
Renault RN 0710[/spoiler:3smf46w3] -
Εμένα το manual αναφέρει το 10w-40 για τον 1.2 βενζίνης (έχω το παλιό με τα 60 άλογα) και το 5w-40 για το multijet.
Στο site της Selenia μου βγάζει ως κατάλληλο (και μοναδικό) λάδι το Selenia K Pure Energy το οποίο είναι 5w-40. Μέχρι πρόσφατα πρότεινε το Κ20 το οποίο ήταν 10w-40. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αμελητέα η διαφορά μεταξύ του 5w-40 και του 10w-40, ειδικά για ένα μοτέρ σαν του Panda.
ΥΓ: Για την ιστορία, η BMW αναφέρει (στο Technical Information Service που είναι για τα συνεργεία και όχι στο manual) ότι εφόσον το λάδι πληροί τις προδιαγραφές της BMW LL-04 το ιξώδες δεν έχει σημασία! Προφανώς τα λάδια με αυτές τις προδιαγραφές έχουν συγκεκριμένα ιξώδη, αλλά πρακτικά είναι 3 διαφορετικά: 0w-30, 5w-30 & 5w-40.
-
Τα Selenia είναι πολύ ακριβά λάδια και δεν νομίζω ότι αξίζει να μπαίνουν σε απλά Panda με τους κλασσικούς κινητήρες.
Από εκεί και πέρα αν είχα το Punto με κάποιο κινητήρα σύγχρονο σίγουρα θα πρόσεχα περισσότερο τα λάδια.Ένα είναι το σίγουρο (για μένα) τουλάχιστον.
Ότι με το Peugeot ήθελα 100euro για αλλαγή λαδιών στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Ενώ με το Panda θέλω 21euro... Χαοτική διαφορά. -
Πόσο ακριβά είναι τα Selenia? Δεν έχω ιδέα...για service θα το πάω σε 1-2 μήνες.
FIAT FORUM