-
Ο χρήστης The Matador έγραψε:
Όμορφο το άνωθεν Punto! Και ιδίως το GT, το οποίο ήταν και φονέας γιγάντων, τουλάχιστον βάσει προδιαγραφών, χωρίς να το έχω οδηγήσει...Πούλησε σαν ζεστό ψωμάκι....
Μου άρεσε επίσης πολύ και το Sporting του '02 (6τάχυτο), καθώς και το facelifted μοντέλο μετά. Κατ'εμέ, 'ιστορική' ονομασία πια, κρίμα να μην συνεχιστεί.....Κλαινε στα απανταχου ηλεκτρολογεια ανα την επικρατεια!!!!! Δεν κανω πλακα,πανε τα ζεστα €€€€
-
+1 ... παρόλο που μου άρεσε και μου αρέσει σαν αυτοκίνητο.
-
Panda ρε παιδιά τι λέμε τώρα? Αυτοκίνητο για μια ζωή!!! Το προηγούμενο μοντέλο έχει μια παγκόσμια πρωτοπορία. Κανένα άλλο αυτοκίνητο στο κόσμο δεν έχει αυτό το τεχνολογικό θαύμα. Μιλάω βέβαια για την δυνατότητα να γίνεται ρύθμιση του ύψους της ζώνης ασφαλείας αυτόματα και χωρίς να παίρνει ο οδηγός τα χέρια από το τιμόνι. Απλά θέλει η πλάτη του καθίσματος να είναι περίπου στο ύψος της ζώνης. Με ένα απλό σήκωμα του... αριστερού ώμου το ύψος ρυθμίζεται εύκολα και γρήγορα.
-
Τα μικρά της Fiat πάντα τα συμπαθουσα αν και έχω κακό προηγούμενο. Έχει όμως την ιστορία της στα μικρά αμαξάκια.
Και τώρα όμως δεν θα έλεγα όχι ούτε στο 500 ούτε στο νέο Panda ιδίως στην 4κινητη έκδοση. -
Ακούραστο εργαλείο το Panda μου, mod. '05...
Ευλαβική συντήρηση εννοείται, το μόνο άξιο αναφοράς το ψυγείο του a/c...
Κατά τ'άλλα, το βλέπω να γερνάει μαζί μου.... -
Χτές έκανα και το 1ο (μίνι) ταξίδι με το Panda μου (2009 μοντέλο, το 1.2), πήγα μέχρι την Χαλκίδα. Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό στην Εθνική. ΟΚ, δεν είναι γρήγορο (αυτό το ήξερα), αλλά έπιανε άνετα τα 120-130 χαω και τα διατηρούσε ακόμα και στα ανηφορικά κομμάτια. Κατανάλωση 5.5λτ/100χλμ με ταχύτητα από 110-140 χαω (κυρίως πήγαινα με 120χαω και κάποια στιγμή το πάτησα μέχρι τα 150 να δώ πως πάει) και πάρα πολύ σταθερό!! Τελικά είναι όντως εργαλείο πόλης το οποίο όμως άνετα κάνει και ταξίδι. Δεν με κούρασε ούτε ο θόρυβος (ελάχιστος) ούτε η ανάρτηση. Κάθε μέρα που περνάει το αγαπάω και πιο πολύ το μικρούλι αυτοκινητάκι!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Χτές έκανα και το 1ο (μίνι) ταξίδι με το Panda μου (2009 μοντέλο, το 1.2), πήγα μέχρι την Χαλκίδα. Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό στην Εθνική. ΟΚ, δεν είναι γρήγορο (αυτό το ήξερα), αλλά έπιανε άνετα τα 120-130 χαω και τα διατηρούσε ακόμα και στα ανηφορικά κομμάτια. Κατανάλωση 5.5λτ/100χλμ με ταχύτητα από 110-140 χαω (κυρίως πήγαινα με 120χαω και κάποια στιγμή το πάτησα μέχρι τα 150 να δώ πως πάει) και πάρα πολύ σταθερό!! Τελικά είναι όντως εργαλείο πόλης το οποίο όμως άνετα κάνει και ταξίδι. Δεν με κούρασε ούτε ο θόρυβος (ελάχιστος) ούτε η ανάρτηση. Κάθε μέρα που περνάει το αγαπάω και πιο πολύ το μικρούλι αυτοκινητάκι!!γέρνει καθόλου Φάνη;
-
Το panda αυτό νομίζω φέρει μηχανικό σύνολο μετεξέλιξη του δικού μου fire 1.1 με εξίσου καλά αποτελέσματα σε θέματα αξιοπιστίας αλλά με περισσότερη δύναμη και οικονομία. Ανεξάρτητη ανάρτηση καλό μοτέρ και πολλαπλές πινελιές πρακτικότητας το κάνουν να ξεφεύγει από τα υπόλοιπα του συρμού. Στις στροφές γέρνει τόσο όσο χρειάζεται ώστε να προειδοποιήσει τον οδηγό ότι τα περιθώρια πρόσφυσης λιγοστεύουν. Το έχω οδηγήσει πολλές φορές εξού και η παρέμβαση. Μου αρέσει πολύ η θέση του λεβιέ των ταχυτήτων και η θέση οδήγησης.
-
Βασίλη, γέρνει αλλά πολύ λιγότερο από όσο περίμενα. Και τα ελαστικά (155/80/13) μια χαρά είναι ως διάσταση, βέβαια είναι φρεσκότατα, τα άλλαξα πριν 20 ημέρες και έβαλα Dunlop Street Response 2 (δεν έβαλα λάστιχα β' διαλογής). Επίσης, σε ανωμαλίες του οδοστρώματος δεν φεύγει από την πορεία του ούτε ταλαντώνεται, πολύ καλός έλεγχος του αμαξώματος.
Σπύρο, έχω το Panda 2ης γενιάς (αλλά με τις όποιες αναβαθμίσεις έγιναν μέχρι το 2009), με τον 1.242 κινητήρα με τους 60 ίππους (όχι με τους 69).
-
Να το ευχαριστηθείτε αγορίνα και να σου κάνει τη δουλειά σου χωρίς προβλήματα!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Να το ευχαριστηθείτε αγορίνα και να σου κάνει τη δουλειά σου χωρίς προβλήματα!Ευχαριστώ!!
-
Για Κυκλάδες και κοντινές εξορμήσεις το καλύτερο ενώ μέσα στην πόλη καλόβολο μα στο παρκάρισμα, μα στο supermarket κλπ. Καλά χλμ με υγεία!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για Κυκλάδες και κοντινές εξορμήσεις το καλύτερο ενώ μέσα στην πόλη καλόβολο μα στο παρκάρισμα, μα στο supermarket κλπ. Καλά χλμ με υγεία!Ευχαριστώ Σπύρο!!
-
Χτές έκανα και το 1ο (μίνι) ταξίδι με το Panda μου (2009 μοντέλο, το 1.2), πήγα μέχρι την Χαλκίδα. Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό στην Εθνική. ΟΚ, δεν είναι γρήγορο (αυτό το ήξερα), αλλά έπιανε άνετα τα 120-130 χαω και τα διατηρούσε ακόμα και στα ανηφορικά κομμάτια. Κατανάλωση 5.5λτ/100χλμ με ταχύτητα από 110-140 χαω (κυρίως πήγαινα με 120χαω και κάποια στιγμή το πάτησα μέχρι τα 150 να δώ πως πάει) και πάρα πολύ σταθερό!! Τελικά είναι όντως εργαλείο πόλης το οποίο όμως άνετα κάνει και ταξίδι. Δεν με κούρασε ούτε ο θόρυβος (ελάχιστος) ούτε η ανάρτηση. Κάθε μέρα που περνάει το αγαπάω και πιο πολύ το μικρούλι αυτοκινητάκι!!Αρνητικά για εμένα είναι ότι κλειδώνει και ξεκλειδώνει μόνο από την πόρτα του οδηγού και ότι το πορτμπαγκάζ ανοίγει μόνο με κλειδί..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Αρνητικά για εμένα είναι ότι κλειδώνει και ξεκλειδώνει μόνο από την πόρτα του οδηγού και ότι το πορτμπαγκάζ ανοίγει μόνο με κλειδί..Συμφωνώ 100%...μεγάλα αρνητικά για καθημερινό αυτοκίνητο πόλης. Βέβαια, είναι και ανάλογα με την έκδοση (εμένα είναι η μεσαία) γιατί υπάρχουν και εκδόσεις με τηλεχειρισμό για το κλείδωμα και το πορτ-μπαγκάζ μαζί. Δυστυχώς εγώ δεν το έχω αυτό.
-
Καλορίζικο. Ένα αυτοκίνητο διαμάντι κανονικό!!!
Τα αρνητικά του μετά από λίγο καιρό θα τα συνηθίσεις και δεν θα σε ενοχλούν!!!
-
Τα μικρά της fiat έτσι όπως τουλάχιστον έχω διαπιστώσει από το δικό μου και από άλλους φίλους κατόχους... είναι σχετικά αξιόπιστα με ανταγωνιστική οδική συμπεριφορά, οικονομική συντήρηση, πρακτικότητα. Στα αρνητικά τους είναι συνήθως προβλήματα ευτελούς αξίας αρκετά όμως να εκνευρίσουν κάποιους. Τα πιο συνηθισμένα θεματάκια εντοπίζονται στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα, στην απαγωγή των καυσαερίων και σε καμένες φλάτζες στο ψευτοκάπακο. Το πάτημα τους στο δρόμο είναι για σεμινάριο. Σεμινάριο που δυστυχώς δεν παρακολούθησαν οι κατασκευαστές της Άπω Ανατολής την χρονική περίοδο του punto που κοιτάς.
-
Ο χρήστης Barchman έγραψε:
Εχοντας μόλις πραγματοποιήσει ένα διήμερο-αστραπή, Θεσσαλονίκη-Θάσο, με την οικογένεια (τρεις είμαστε), με δανεικό Fiat Panda 1.2, έμεινα σχεδόν...άναυδος από το πόσο καλά 'πατάει'!
Επιπλέον, είναι 'ζωντανό' (στον κινητήρα), παρά τα μέτρια νούμερα των μετρήσεων.
Το μόνο που ενοχλεί σε ταξίδι είναι ο θόρυβος από αέρα, ελαστικά και κινητήρα (με αυτήν τη σειρά).
Σε αστικό περιβάλλον, ασφαλώς, είναι εξαιρετικό!Για το Punto (μοντέλα 1999-2005) έχω δει και έχω ακούσει διάφορα περίεργα κυρίως για τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά του.
Για το Παντάκι ο θόρυβος του κινητήρα μπορεί να μειωθεί με το ηχοθερμομονωτικό κάλυμμα που μπαίνει κάτω από το καπώ. Το βάζουν στάνταρ εξοπλισμό στα Diesel. Ο θόρυβος από τον αέρα στα ταξίδια οφείλεται κυρίως στους καθρέπτες. Ειδικά όσοι έχουν τους μεγάλους καθρέπτες 'απολαμβάνουν' περισσότερο θόρυβο. Σε αυτό λύση δεν υπάρχει.
Ο θόρυβος των ελαστικών διορθώνεται με άλλα ελαστικά. Τα εργοστασιακά Continental βγάζουν θόρυβο κύλισης αλλά είναι θαυμάσια ελαστικά. Θεωρώ ότι με ένα άλλο ελαστικό ο θόρυβος θα είναι ποιο ανεκτός.Για το πάτημα στο δρόμο (κολλημένο στο οδόστρωμα), για το τιμόνι, για τα φρένα τα έχω ξαναπεί. Εγώ έχω εντυπωσιαστεί.
Ο κινητήρας των 69 αλόγων έχει αποθέματα δύναμης, δίνει καλή επιτάχυνση και ταιριάζει γάντι σε αυτό το αυτοκίνητο.Τα υπόλοιπα θα τα γράψω σε δύο μήνες που κλείνω δύο χρόνια ακριβώς με το Panda μου...
-
Προσωπικά το Punto είναι το αντίθετο του Panda. Τέρας ...αναξιοπιστίας. Προβλήματα επί προβλημάτων.
Αν μου αρέσει κάτι από αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι κάνει καλό ταξίδι, όταν το πιέσεις στο όριο δε, με εντυπωσιάζει το πάτημά του και το πόσο καλά στρίβει.
Ψάξε για κάτι καλύτερο στον ανταγωνισμό, σίγουρα θα βρείς κάτι. -
Βασίλη, γέρνει αλλά πολύ λιγότερο από όσο περίμενα. Και τα ελαστικά (155/80/13) μια χαρά είναι ως διάσταση, βέβαια είναι φρεσκότατα, τα άλλαξα πριν 20 ημέρες και έβαλα Dunlop Street Response 2 (δεν έβαλα λάστιχα β' διαλογής). Επίσης, σε ανωμαλίες του οδοστρώματος δεν φεύγει από την πορεία του ούτε ταλαντώνεται, πολύ καλός έλεγχος του αμαξώματος.Σπύρο, έχω το Panda 2ης γενιάς (αλλά με τις όποιες αναβαθμίσεις έγιναν μέχρι το 2009), με τον 1.242 κινητήρα με τους 60 ίππους (όχι με τους 69).
Τα Dunlop κάθονται κουτί στο panda, αν και 175/70/13 στο δικό μου. Μετά από 35000χμ δηλώνω πολύ ικανοποιημενος. Το φιατακι φέρνει στις στροφές αλλά πατάει γερά κάτω ακόμα και σε ατσουμπαλες τιμονιες αντιδράει πολύ προοδευτικά. Με το diesel μου έφτασα τα 190 σε κατηφόρα!!!!
Το μόνο κακο είναι το diesel σε σχέση με το βενζίνης βγάζει ακριβές βλάβες έχω αλλάξει τα μισά πράγματα του κινητήρα.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
FIAT FORUM