-
Γιατί δεν κοιτάς μεταχειρισμένα από το car?
Έχει βρωμίσει ο τόπος και οι τιμές είναι πολύ καλές.
Τι κομμάτια ψάχνεις; -
Δυστυχώς έχω πάρει τηλέφωνο σχεδόν σε όλες τις αγγελίες του car.gr.
Ψάχνω για το σετ του δεξιού εξωτερικού καθρέπτη. Είναι ο μεγάλος και όχι ο μικρός που είχε το μοντέλο μέχρι το 2010.
Από Θεσ/κη βρήκα καινούριο γνήσιο (όχι ετοιμοπαράδοτο) αλλά ήταν φαρμακείο. Πήγαινε κοντά στα 150euro και αναμονή παράδοσης περίπου 20 ημέρες.
Ίδια περίπου τιμή έχει και ο Συγγελίδης στην Αθήνα (+25euro τοποθέτηση) αλλά δεν διευκρινίζει αν είναι καινούριο.Ο ιμιτασιόν στον Κεφαλά (Φραντζή) έχει 30euro, αλλά ακούω ότι έχει ατέλειες σε σχέση με τον εργοστασιακό και διαφέρει και στο χρώμα του πλαστικού.
Σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει τίποτα.
Επίσης είπα σε μαγαζί που φέρνει από Ιταλία μεταχειρισμένα, να μου φέρουν αλλά ούτε και αυτοί βρήκαν.
Στο συνεργείο που πάω (Top Technicians) δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να ασχοληθούν. Το θεώρησαν χάσιμο χρόνου. -
Να παρεις ιμιτασιον και να το βαψεις στο ιδιο χρωμα το σκεφτηκες μιας και ειναι πολης το αυτοκινητο? Το λεω διοτι ολο και καπου θα το χτυπησεις ή θα το παρκαρεις λιγο περιεργα και ισως δεν αξιζεο να βαλεις ενα καινουριο. Εκτος αν εβρισκες τελικα μεταχειρο
-
Οι καθρέπτες δεν είναι βαμμένοι. Είναι μαύροι πλαστικοί. Οπότε το βάψιμο δεν παίζει.
Το Σαββάτο θα πάω ξανά στο συνεργείο μπας και ασχοληθούν με το θέμα. Αν πάλι με γειώσουν θα κατέβω εκείνη την στιγμή στον Κεφαλά και θα πάρω τον ιμιτασιόν.
Από τον Απρίλιο ψάχνω για καθρέπτη. Το θέμα ξεφτιλίστηκε πλέον.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οι καθρέπτες δεν είναι βαμμένοι. Είναι μαύροι πλαστικοί. Οπότε το βάψιμο δεν παίζει.Το Σαββάτο θα πάω ξανά στο συνεργείο μπας και ασχοληθούν με το θέμα. Αν πάλι με γειώσουν θα κατέβω εκείνη την στιγμή στον Κεφαλά και θα πάρω τον ιμιτασιόν.
Από τον Απρίλιο ψάχνω για καθρέπτη. Το θέμα ξεφτιλίστηκε πλέον.
Εγώ έβαλα έναν ιμιτασιόν (μικρό όμως - Fiat panda 2005)... Αγορά 13 ευρώ με ΦΠΑ... a-parts τριαντάφυλλος στη Φραντζή.
-
Μόλις πήρα τηλέφωνο εκεί (στον Τριαντάφυλλο). Μου έριξε άκυρο και το έκλεισε...
Μόλις ακούνε για καθρέπτη μεγάλο του 2010-2012 βγάζουν 'σπυράκια' ...
-
Ειναι τοσο χαωτικη η διαφορα υπερ του ιμιτασιον ,σε ενα μη δομικο-μηχανικο εξαρτημα, που δε χρειαζεται να το σκεφτεις αλλο.
-
Πάντως αυτοί οι Ιταλοί (αλλά και άλλοι κατασκευαστές) στις 'μαϊμουδιές' είναι πρώτοι.
Ο μικρός μηχανικός καθρέπτης που έμπαινε μέχρι το 2010, είχε χειριστήριο σε μεταλλικό περίβλημα όπου πάνω του βιδωνόταν η μεταλλική ροδέλα της φούσκας του χειριστηρίου και το κρατούσε πάντα σταθερό.Από το 2010 που έγινε το facelift το μεταλλικό περίβλημα έγινε πλαστικό (της πλάκας εντελώς) με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα οι βόλτες του να χαλάνε και η μεταλλική ροδέλα να μην βιδώνει. Οπότε το χειριστήριο με το παραμικρό βγαίνει από τη θέση του και κρέμεται μέσα στο αυτοκίνητο. Φυσικά δεν μπορείς ούτε να ρυθμίσεις τον καθρέπτη.
Παρακάτω φαίνεται καθαρά το μεταλλικό και το πλαστικό περίβλημα στο σημείο του χειριστηρίου...
-
Γιατί να πειράξεις τις βόλτες άπαξ και το τοποθέτησες;
-
Επειδή πολύ εύκολα ο καθρέπτης χάνει τις ρυθμίσεις του, κάθε τρεις και λίγο χρειάζεται ρύθμιση. Πιάνει λοιπόν το χειριστήριο και αρχίζεις τα πέρα δώθε. Αυτό το πέρα δώθε κουνάει όλο το χειριστήριο (που είναι πλαστικό) και αρχίζει και τρώει τις βόλτες του πάνω στο μεταλλικό παξιμάδι. Αν δεις τις βόλτες είναι της πλάκας εντελώς. Μην φανταστείς ότι είναι κάποιο σκληρό πλαστικό.
Άλλωστε έτσι χάλασε και ο δικός μου καθρέπτης. Και όταν κάποιος στο δρόμο μου τον χτύπησε, γύρισε ανάποδα ο καθρέπτης, το χειριστήριο έφυγε από τη θέση του και έπαψε πλέον να ρυθμίζεται.
-
Για γνήσια ανταλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε και αυτό:
www.ricambi.gr -
Το ricambi (από Θεσ/κη) μου έδωσε τιμή 150euro για καθρέπτη γνήσιο Magnetti Marelli, με προπαραγγελία.
Θεωρώ ότι η τιμή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη.Τέλος πάντων, πριν λίγο με ενημέρωσαν από το συνεργείο ότι βρέθηκε καθρέπτης καινούριος Magnetti Marelli με 65euro. Αυτή η τιμή πάνω/κάτω τρώγεται. Τον παρήγγειλα.
-
Καλό το ricambi δεν το ήξερα.
Έχει σετ για σέρβις (λάδια, φίλτρο λάδι, φ. αέρα και μπουζί) με 70κάτι ευρώ.
Να το πάρω;Σε λίγο θέλω και τακάκια εμπρός.
Λέω να τα βουτήξω και αυτά. -
Στείλε email να σου πουν τα έξοδα αποστολής.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στείλε email να σου πουν τα έξοδα αποστολής.Thanks!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τέλος πάντων, πριν λίγο με ενημέρωσαν από το συνεργείο ότι βρέθηκε καθρέπτης καινούριος Magnetti Marelli με 65euro. Αυτή η τιμή πάνω/κάτω τρώγεται. Τον παρήγγειλα.Panda... το ποιο οικονομικό αυτοκίνητο που είχα ποτέ.
Το Παντάκι έκλεισε ένα χρόνο, έκανα και 1680 χιλιόμετρα (πολλά έκανα, το λυπάμαι το κακόμοιρο ).
Ετήσιο service ή μάλλον τυπική επίσκεψη στο συνεργείο για βόλτα...Λάδια δικά μου Castrol Magnatec (είχα 6 λίτρα στην αποθήκη... )
Φίλτρο λαδιού... 10e
Καθρέπτης γνήσιος... 50e
Γενικός έλεγχος, γρασσάρισμα θυρών, έλεγχος στο δρόμο, εργασία και τοποθέτηση καθρέπτη... 25e
Κατά τα άλλα το Παντάκι είναι υγιέστατο...Σύνολο 85euro...
Άντε και το χρόνου πάλι ... (εκτός απροόπτου...)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το Παντάκι έκλεισε ένα χρόνο, έκανα και 1680 χιλιόμετραΤόσα κάνω σε 3 βδομάδες...
-
Όταν θα μπω σε διαδικασία να το σπρώξω, θεωρώ μετά από αρκετά χρόνια, λογικά δεν θα έχω φθάσει τις 50.000χλμ...
Οπότε πιθανά και θα φύγει και αρκετά εύκολα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όταν θα μπω σε διαδικασία να το σπρώξω, θεωρώ μετά από αρκετά χρόνια, λογικά δεν θα έχω φθάσει τις 50.000χλμ...Οπότε πιθανά και θα φύγει και αρκετά εύκολα.
Μ'αρεσει που ηθελες να μαθεις πριν την αγορα την πραγματικη καταναλωση και κοστος των σερβις!!!!!!! Εσυ και rx8 ανετα το συντηρεις........
-
Για μένα πλέον το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι αγχολυτικό και για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες.
Από καινούρια ελάχιστα είναι τέτοια αυτοκίνητα (π.χ. Dacia). Ευτυχώς από μεταχειρισμένα υπάρχουν πολλά.
Παίρνεις ένα 'χρέπι' ή ένα 'ομορφούλικο κατσικάκι' (Panda) και βλέπεις το αυτοκίνητο σαν ανθρωπομεταφορέα.Η άποψη της 'οδηγικής ευχαρίστησης' , 'τιμόνια' , 'στησίματα' , 'γκομενοπαγίδες' κλπ... πλέον για μένα αποτελούν μακρινό παρελθόν. Άλλωστε έτσι εύκολα, ένα πρωινό πέρυσι τον Αύγουστο κατακαλόκαιρο, σούταρα το Γαλλικό.
Αν κάποια στιγμή στο μέλλον πάω για άλλο αυτοκίνητο παρόμοια θα κινηθώ.
FIAT FORUM