-
Το παρακάτω είναι εντελώς προσωπικό.
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο Storm ,και το λεω γιατι το χω ξανασυζητησει μαζι του, παντα θα γκρινιαζει για κατι.
Και όταν διαβάζω τέτοια, δυστυχώς απογοητεύομαι, γιατί αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να γράφω τις απόψεις μου στα θέματα των αυτοκινήτων, αφού υπάρχουν μέλη που χαλιούνται επειδή εκφράζομαι ελεύθερα.
-
Ε κακως χαλιεσαι και προβλημα σου. Φορουμ ειναι και θα πρεπει να περιμενεις αντιλογο οπως και εγω περιμενω. Στο ξαναγραψα προσφατα για πλακα φυσικα μετα απο παρομοιο ποστ, ανοιξε ενα φορουμ να γραφεις μονο εσυ..
-
να πετάξω και εγώ κάτι άσχετο:
σε fiat panda 1,1 μοντ.2008 με κάπου 95000 χλμ που πήραμε μεταχειρισμένο κάπου ένα χρόνο τώρα, λόγω τις ιδιαίτερης χρήσης έβαλα λάδι 0w30 με προδιαγραφή Α3. Η χρήση είναι μικρές αποστάσεις (καμία φορά ακόμα και 300! μέτρα)Έκανα ήδη και μια δεύτερη αλλαγή πάλι με το ίδιο λάδι.
Καίει σε κανέναν λάδια αυτό το αυτοκίνητο; -
Ποιο πιθανο είναι να κάψει την φλάντζα στο ψευτοκαπακο...
-
Φλατζα ψευτοκαπακου ειναι μια λαστιχενια περιμετρικη παπαρια στο πανω μερος του καλυματος των εκκντροφορων, η οποια δεν καιγεται αλλα με τα χρονια ισως ξεραινεται και μπορει να ξερνα λαδακι. Φλατζα κεφαλης να καψει δε βρισκω το λογο.
-
Αν σηκωσει το καπο ας κοιταξει αν εχει λαδια γυρω απο το ψευτοκαπακο.
-
Όσον αφορά το θέμα των γρυλων, φίλος πούλησε πριν από περίπου ένα χρόνο το ford ka πενταετίας που είχε κυρίως λόγω ενός παρομοιου προβληματος που είχε καθώς οι γρυλλοι ήταν πλαστικοι κ του έπεσε το παράθυρο κάτω.
Σύμφωνα με τον μηχανικο αναπόφευκτα θα ξανασυμβεί, οπότε ο φίλος τρελάθηκε κ το έδωσε.
Διαπιστώνεται έκτοτε ότι αυτό συμβαίνει σε διάφορα αυτοκίνητα.
Από ότι βλέπω ευτυχώς όχι στο bravo το οποίο με ενδιαφέρει.Πραγματικά ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ
-
Ο χρήστης uprising3 έγραψε:
Όσον αφορά το θέμα των γρυλων, φίλος πούλησε πριν από περίπου ένα χρόνο το ford ka πενταετίας που είχε κυρίως λόγω ενός παρομοιου προβληματος που είχε καθώς οι γρυλλοι ήταν πλαστικοι κ του έπεσε το παράθυρο κάτω.
Σύμφωνα με τον μηχανικο αναπόφευκτα θα ξανασυμβεί, οπότε ο φίλος τρελάθηκε κ το έδωσε.
Από ότι βλέπω ευτυχώς όχι στο bravo το οποίο με ενδιαφέρει.Πραγματικά ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ
Πως θα βγάλουν εύκολα λεφτά? Στο δικό μου hyundai i30 συνέβη το ίδιο στα 7 χρόνια ζωής του. Μόλις ο μάστορας είδε τον γρύλο είπε.. Τα έκαναν σαν το vw γιαυτό χαλάνε..
-
Τα τελευταία νέα του δικού μου FIAT (και δεν αποτελούν γενίκευση για όλα τα Παντάκια!).
Σήμερα ήμουν σε φανοποιείο καλού μου φίλου για να μου ανοίξει τις ταπετσαρίες να βάλουμε τα ηχεία που μου ήρθαν από Ιταλία.
Δεν θα αναφερθώ σε ηχεία, ήχο κλπ...
Θα αναφερθώ όμως σε αυτά που διαπιστώσαμε και με ξενέρωσαν:-
Η πόρτα του οδηγού έχει αλλαχθεί. Άγνωστο πότε. Μπορεί και πριν βγει σε κυκλοφορία σε ελληνικό δρόμο.
-
Όλες οι ταπετατσαρίες στις πόρτες έχουν ανοιχθεί, εκτός της πίσω δεξιάς πόρτας.
-
Το αυτοκίνητο έχει αρκετά περιφερειακά βαψιματάκια, ευτυχώς τοπικά.
-
Ο Συγγελίδης έκανε το θαύμα του. Ο βλάκας ο φανοποιός του, μου άνοιξε την πίσω αριστερή ταπετσαρία της πόρτας για να βάλει ένα κλιπάκι που είχε σπάσει και ο πανηλίθιος έσπασε τα δύο στηρίγματα που κουμπώνουν το αριστερό πλαστικό καπάκι στο πόμολο (φωτό) και ο αρχιβλάκας πήγε και το κόλλησε με LOGO!!!!. Η ταπετσαρία δεν ανοίγει!!!!... Οπότε δεν μπόρεσα να βάλω τα ηχεία!!!!!.....
-
O πανηλίθιος φανοποιός του Συγγελίδη άνοιξε την ταπετσαρία της μπροστινής πόρτας του συνοδηγού για να μου αλλάξει το γρύλο, και ο παπάρας κόλλησε το μονωτικό φύλο στην πόρτα μόνο σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ξεκολλημένο.
-
Το μονωτικό κάλυμμα που έλειπε στην πόρτα του οδηγού, ήταν αρκετό για να μου 'σκίσει' το ηχείο αφού πήρε νερά. Αν δεν το έφτιαχνα άμεσα, τα νερά θα έμπαιναν στο αυτοκίνητο.
-
Τα μονωτικά καλύμματα στο Πάντα είναι τελικά τύπου λευκού αφρώδες φελιζόλ, πλαστικοποημένο, μόνιμα κολλημένα και ξεκολάνε μόνο με θερμό αέρα. Διαφορετικά σκίζονται για την πλάκα τους.
Συμπέρασμα 1: Το αυτοκίνητο πριν το αγοράσω έπρεπε να το δει φανοποιός.
Συμπέρασμα 2: Δεν ξανα-αγοράζω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Είναι χιλιάδες φορές προτιμότερο να πάρω ένα καινούριο Dacia Sandero ή τέλος πάντων το ποιο φτηνό καινούριο. -
-
Οταν σου ελεγα γιατι θες να δωσεις το peugeot που το εχεις απο καινουριο , σε πολυ καλη κατασταση κτλ... δεν ακουγες
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Πως θα βγάλουν εύκολα λεφτά? Στο δικό μου hyundai i30 συνέβη το ίδιο στα 7 χρόνια ζωής του. Μόλις ο μάστορας είδε τον γρύλο είπε.. Τα έκαναν σαν το vw γιαυτό χαλάνε..
Μη τα γραφεις αυτα για το ιερο δισκοποτηρο της αυτοκινητιστικης αξιοπιστιας.. Οχι οχι δε συμβαινουν...
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Οταν σου ελεγα γιατι θες να δωσεις το peugeot που το εχεις απο καινουριο , σε πολυ καλη κατασταση κτλ... δεν ακουγεςΤο 207 ούτως ή άλλως θα έφευγε, γιατί μου είχε προκαλέσει πολύ άγχος και του συμπεριφερόμουν σαν 'σκυλάκι του καναπέ'. Το να κρατάω ένα Γαλλικό THP μέσα στο γκαράζ, ακινητοποιημένο, το θεωρώ ανωμαλία...
Οπότε καλύτερα το Παντάκι που μου έχει ανεβάσει τη ψυχολογία και του συμπεριφέρομαι ποιο 'βάναυσα' δηλ. θα το βγάλω έξω και στο χιόνι και στη βροχή και στη λάσπη και θα το αφήσω και άπλυτο...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οταν σου ελεγα γιατι θες να δωσεις το peugeot που το εχεις απο καινουριο , σε πολυ καλη κατασταση κτλ... δεν ακουγες
Το 207 ούτως ή άλλως θα έφευγε, γιατί μου είχε προκαλέσει πολύ άγχος και του συμπεριφερόμουν σαν 'σκυλάκι του καναπέ'. Το να κρατάω ένα Γαλλικό THP μέσα στο γκαράζ, ακινητοποιημένο, το θεωρώ ανωμαλία... [emoji38]
Οπότε καλύτερα το Παντάκι που μου έχει ανεβάσει τη ψυχολογία και του συμπεριφέρομαι ποιο 'βάναυσα' δηλ. θα το βγάλω έξω και στο χιόνι και στη βροχή και στη λάσπη και θα το αφήσω και άπλυτο... [emoji38]
Προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου..
-
Το 207 ούτως ή άλλως θα έφευγε, γιατί μου είχε προκαλέσει πολύ άγχος και του συμπεριφερόμουν σαν 'σκυλάκι του καναπέ'. Το να κρατάω ένα Γαλλικό THP μέσα στο γκαράζ, ακινητοποιημένο, το θεωρώ ανωμαλία... [emoji38]
Οπότε καλύτερα το Παντάκι που μου έχει ανεβάσει τη ψυχολογία και του συμπεριφέρομαι ποιο 'βάναυσα' δηλ. θα το βγάλω έξω και στο χιόνι και στη βροχή και στη λάσπη και θα το αφήσω και άπλυτο... [emoji38]
Γιατί;;
Αφορά δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, μεγάλης διαφοράς τιμής, με διαφορετικό προσανατολισμό που το καθένα προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Το Παντάκι είναι ένα πολυμορφικό αμαξάκι, ιδιαίτερα ευκολοδήγητο και φτηνό στη συντήρησή του, κάνει τα μαγικά του μέσα στο αστικό περιβάλλον, το εμπόριο είναι γεμάτο με ανταλλακτικά και αναλώσιμα και κυρίως δεν αφορά κάποιο τεχνολογικό επίτευγμα ή αυτοκίνητο που ξεχωρίζει. Ειδικά όταν είναι μεταχειρισμένο, θεωρώ ότι καλύπτει ακόμα καλύτερα τις ανάγκες, γιατί δεν προκαλεί τον ιδιοκτήτη του να του συμπεριφέρεται σαν να είναι καινούριο. Αυτοκίνητο εργαλείο με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ιδανικό για ένα άτομο.
Το 207GT από την άλλη, είναι εντελώς άλλο αυτοκίνητο. Διαθέτει όλα τα καλά ενός μικρού αυτοκινήτου των τεσσάρων μέτρων (π.χ. κάπως μεγαλύτεροι χώροι και λίγο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ), αφορά έκδοση που το στοιχείο της είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, τα ταξίδια, οι εκδρομές κλπ... Μέσα στο αστικό περιβάλλον θα ταλαιπωρηθεί και η κατανάλωση θα εκτοξευθεί. Φυσικά θα μεταφέρει σβέλτα 4 άτομα σε κάποια βόλτα ή σε κάποια κοντινή εκδρομή και σε ταξίδι θα πάει αέρα/πατέρα με δύο άτομα μέσα και τις αποσκευές τους. **Αμφισβητώ όμως ότι προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση ή άνεση. Σβελτάδα ναι. **Φυσικά όποιος αναζητά ηλεκτρονικές ευκολίες, μπλιμπλίκια και γκατζετάκια το 207GT τα προσφέρει απλόχερα. Από την άλλη στο εμπόριο δύσκολα (πολύ δύσκολα) βρίσκει κανείς και αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Σε περίπτωση προβλήματος (ηλεκτρονικού ή μηχανικού ή σασί) τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα. Συνεργεία ελάχιστα, τιμές φαρμακείο, τεχνογνωσία κινητήρων THP ελάχιστη.
Εγώ από το 2009 ανήκω στην 1η κατηγορία αυτοκινήτων, δηλ. στα Παντάκια...
Κάποιος 30αρης ή κάποιος 35αρης που έχει και κάποια κοπελιά και βράζει και το αίμα του, τότε το 207GT ή τέλος πάντων τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας του ταιριάζουν καλύτερα.
Εγώ τι δουλειά έχω να διαθέτω ένα 207GT; Καμιά...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γιατί;;
Αφορά δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, μεγάλης διαφοράς τιμής, με διαφορετικό προσανατολισμό που το καθένα προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Το Παντάκι είναι ένα πολυμορφικό αμαξάκι, ιδιαίτερα ευκολοδήγητο και φτηνό στη συντήρησή του, κάνει τα μαγικά του μέσα στο αστικό περιβάλλον, το εμπόριο είναι γεμάτο με ανταλλακτικά και αναλώσιμα και κυρίως δεν αφορά κάποιο τεχνολογικό επίτευγμα ή αυτοκίνητο που ξεχωρίζει. Ειδικά όταν είναι μεταχειρισμένο, θεωρώ ότι καλύπτει ακόμα καλύτερα τις ανάγκες, γιατί δεν προκαλεί τον ιδιοκτήτη του να του συμπεριφέρεται σαν να είναι καινούριο. Αυτοκίνητο εργαλείο με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ιδανικό για ένα άτομο.
Το 207GT από την άλλη, είναι εντελώς άλλο αυτοκίνητο. Διαθέτει όλα τα καλά ενός μικρού αυτοκινήτου των τεσσάρων μέτρων (π.χ. κάπως μεγαλύτεροι χώροι και λίγο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ), αφορά έκδοση που το στοιχείο της είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, τα ταξίδια, οι εκδρομές κλπ... Μέσα στο αστικό περιβάλλον θα ταλαιπωρηθεί και η κατανάλωση θα εκτοξευθεί. Φυσικά θα μεταφέρει σβέλτα 4 άτομα σε κάποια βόλτα ή σε κάποια κοντινή εκδρομή και σε ταξίδι θα πάει αέρα/πατέρα με δύο άτομα μέσα και τις αποσκευές τους. **Αμφισβητώ όμως ότι προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση ή άνεση. Σβελτάδα ναι. **Φυσικά όποιος αναζητά ηλεκτρονικές ευκολίες, μπλιμπλίκια και γκατζετάκια το 207GT τα προσφέρει απλόχερα. Από την άλλη στο εμπόριο δύσκολα (πολύ δύσκολα) βρίσκει κανείς και αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Σε περίπτωση προβλήματος (ηλεκτρονικού ή μηχανικού ή σασί) τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα. Συνεργεία ελάχιστα, τιμές φαρμακείο, τεχνογνωσία κινητήρων THP ελάχιστη.
Εγώ από το 2009 ανήκω στην 1η κατηγορία αυτοκινήτων, δηλ. στα Παντάκια... [emoji38]
Κάποιος 30αρης ή κάποιος 35αρης που έχει και κάποια κοπελιά και βράζει και το αίμα του, τότε το 207GT ή τέλος πάντων τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας του ταιριάζουν καλύτερα.
Εγώ τι δουλειά έχω να διαθέτω ένα 207GT; Καμιά... [emoji38]
Σε τι ηλικία πήρες το 207 και πόσο είσαι τώρα?
-
Το 207 το είχα πάρει σε μία λογική ηλικία, που είχα και μία κάποια φυσιολογική ζωή.
Μετά διαλύθηκε το σύμπαν.
Σήμερα, 8 χρόνια μετά, η ζωή μου δεν έχει καμιά σχέση με τη ζωή που είχα τότε. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το 207 το είχα πάρει σε μία λογική ηλικία, που είχα και μία κάποια φυσιολογική ζωή.
Σήμερα, 8 χρόνια μετά, η ζωή μου δεν έχει καμιά σχέση με τη ζωή που είχα τότε.Πάντως η απόσταση από το 207 στο Panda είναι άβυσσος.. Εγώ και πριν 10 χρόνια σου ήμουν ελεύθερος και ωραίος, και τώρα με δύο μικρά μια χαρά θα με κάλυπτε το 207...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
**Αμφισβητώ όμως ότι προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση ή άνεση. Σβελτάδα ναι. ** Από την άλλη στο εμπόριο δύσκολα (πολύ δύσκολα) βρίσκει κανείς και αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Σε περίπτωση προβλήματος (ηλεκτρονικού ή μηχανικού ή σασί) τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα. Συνεργεία ελάχιστα, τιμές φαρμακείο, τεχνογνωσία κινητήρων THP ελάχιστη.Εγώ από το 2009 ανήκω στην 1η κατηγορία αυτοκινήτων, δηλ. στα Παντάκια...
Ειδες πως ακυρωνεις τα λεγομενα σου???
Βγαζεις κατι κακο επειδη ηταν λαθος αγορα για σενα (απο το 2009...) και γραφεις και ανακριβειες μην εχωντας μαλιστα καν καταλαβει τι οδηγουσες.
-
Σήμερα, 8 χρόνια μετά, η ζωή μου δεν έχει καμιά σχέση με τη ζωή που είχα τότε.Πάντως η απόσταση από το 207 στο Panda είναι άβυσσος.. Εγώ και πριν 10 χρόνια σου ήμουν ελεύθερος και ωραίος, και τώρα με δύο μικρά μια χαρά θα με κάλυπτε το 207...
Ανάλογα τις ανάγκες που έχει ο καθένας φίλε μου.
Εγώ το 99% των μεταφορικών μου αναγκών, τις κάνω με σκούτερ.
Και οι ανάγκες αυτές είναι της πλάκας εντελώς. Σούπερ μάρκετ, εργασία και δουλίτσες κοντά στην περιοχή που μένω και εργάζομαι. Το Παντάκι παίζει το ρόλο του εφεδρικού οχήματος κυρίως για δύσκολες καιρικές συνθήκες.Αφού να φανταστείς ότι 6 μήνες που το έχω, έχω κάνει μόλις 400χιλιόμετρα...και αυτά κυρίως χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
**Αμφισβητώ όμως ότι προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση ή άνεση. Σβελτάδα ναι. ** Από την άλλη στο εμπόριο δύσκολα (πολύ δύσκολα) βρίσκει κανείς και αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Σε περίπτωση προβλήματος (ηλεκτρονικού ή μηχανικού ή σασί) τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα. Συνεργεία ελάχιστα, τιμές φαρμακείο, τεχνογνωσία κινητήρων THP ελάχιστη.
Εγώ από το 2009 ανήκω στην 1η κατηγορία αυτοκινήτων, δηλ. στα Παντάκια...
Ειδες πως ακυρωνεις τα λεγομενα σου???
Βγαζεις κατι κακο επειδη ηταν λαθος αγορα για σενα (απο το 2009...) και γραφεις και ανακριβειες μην εχωντας μαλιστα καν καταλαβει τι οδηγουσες.
Ακυρώνω το θέμα viewtopic.php?f=15&t=33724 που είχα ανοίξει τότε, γιατί δεν περίμενα η ζωή μου να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε. Ok; Κατανοητό;
Το 207 αγοράσθηκε υπό συγκεκριμένες συνθήκες και μόνο η εμπορία της Peugeot έπαιρνε το Hyundai Coupe που είχα.
Το λάθος που έκανα και δεν θα ξαναγίνει, είναι να ξανανοίξω εδώ μέσα θέμα για απόψεις περί αγοράς αυτοκινήτου.
Το τι αγόρασα και το τι οδηγούσα το ξέρω πολύ καλά ως ιδιοκτήτης που ήμουν.
FIAT FORUM