-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οταν σου ελεγα γιατι θες να δωσεις το peugeot που το εχεις απο καινουριο , σε πολυ καλη κατασταση κτλ... δεν ακουγες
Το 207 ούτως ή άλλως θα έφευγε, γιατί μου είχε προκαλέσει πολύ άγχος και του συμπεριφερόμουν σαν 'σκυλάκι του καναπέ'. Το να κρατάω ένα Γαλλικό THP μέσα στο γκαράζ, ακινητοποιημένο, το θεωρώ ανωμαλία... [emoji38]
Οπότε καλύτερα το Παντάκι που μου έχει ανεβάσει τη ψυχολογία και του συμπεριφέρομαι ποιο 'βάναυσα' δηλ. θα το βγάλω έξω και στο χιόνι και στη βροχή και στη λάσπη και θα το αφήσω και άπλυτο... [emoji38]
Προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου..
Γιατί;;
Αφορά δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, μεγάλης διαφοράς τιμής, με διαφορετικό προσανατολισμό που το καθένα προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Το Παντάκι είναι ένα πολυμορφικό αμαξάκι, ιδιαίτερα ευκολοδήγητο και φτηνό στη συντήρησή του, κάνει τα μαγικά του μέσα στο αστικό περιβάλλον, το εμπόριο είναι γεμάτο με ανταλλακτικά και αναλώσιμα και κυρίως δεν αφορά κάποιο τεχνολογικό επίτευγμα ή αυτοκίνητο που ξεχωρίζει. Ειδικά όταν είναι μεταχειρισμένο, θεωρώ ότι καλύπτει ακόμα καλύτερα τις ανάγκες, γιατί δεν προκαλεί τον ιδιοκτήτη του να του συμπεριφέρεται σαν να είναι καινούριο. Αυτοκίνητο εργαλείο με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ιδανικό για ένα άτομο.
Το 207GT από την άλλη, είναι εντελώς άλλο αυτοκίνητο. Διαθέτει όλα τα καλά ενός μικρού αυτοκινήτου των τεσσάρων μέτρων (π.χ. κάπως μεγαλύτεροι χώροι και λίγο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ), αφορά έκδοση που το στοιχείο της είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, τα ταξίδια, οι εκδρομές κλπ... Μέσα στο αστικό περιβάλλον θα ταλαιπωρηθεί και η κατανάλωση θα εκτοξευθεί. Φυσικά θα μεταφέρει σβέλτα 4 άτομα σε κάποια βόλτα ή σε κάποια κοντινή εκδρομή και σε ταξίδι θα πάει αέρα/πατέρα με δύο άτομα μέσα και τις αποσκευές τους. **Αμφισβητώ όμως ότι προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση ή άνεση. Σβελτάδα ναι. **Φυσικά όποιος αναζητά ηλεκτρονικές ευκολίες, μπλιμπλίκια και γκατζετάκια το 207GT τα προσφέρει απλόχερα. Από την άλλη στο εμπόριο δύσκολα (πολύ δύσκολα) βρίσκει κανείς και αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Σε περίπτωση προβλήματος (ηλεκτρονικού ή μηχανικού ή σασί) τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα. Συνεργεία ελάχιστα, τιμές φαρμακείο, τεχνογνωσία κινητήρων THP ελάχιστη.
Εγώ από το 2009 ανήκω στην 1η κατηγορία αυτοκινήτων, δηλ. στα Παντάκια...
Κάποιος 30αρης ή κάποιος 35αρης που έχει και κάποια κοπελιά και βράζει και το αίμα του, τότε το 207GT ή τέλος πάντων τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας του ταιριάζουν καλύτερα.
Εγώ τι δουλειά έχω να διαθέτω ένα 207GT; Καμιά...
Κατανοώ πλήρως καθώς εγώ το 2008 έδωσα Peugeot 106 Rallye 16V αγορασμένο το 1999 για να πάρω ... Aygo!
Υπάρχουν πολλές παράμετροι που άλλαξαν σταδιακά ή και μερικές φορές και πολύ απότομα στην ζωή μου, θυμάμαι τι σημαίνει οδηγική απόλαυση αλλά δεν την αναζητώ πλέον.
Τέλος, πιστεύω πως η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό (όχι λόγω αυξημένου κινδύνου) αλλά πλέον και αυτό είναι κάτι που όλο και λιγότερο αναζητώ.
Αλλά ακόμα και το mountain bike μπορεί να προσφέρει ευχαρίστηση.
Οικογένεια με δύο παιδιά και 45χρόνια πορείας...Μια άλλη αυθόρμητη παρένθεση ήταν και η Xantia CT 2009-2015, όπως ίσως θα θυμάται και ο nonos.
-
Αλλο λοιπον να λεμε ποσο αλλαξαν οι προτεραιοτητες και η ζωη μας και αλλο να λεμε τι μπουρδελο ειναι το 106 rallye (207 thp εν προκειμενω...) επειδη αλλαξαν οι προτεραιοτητες μας ή επειδη καναμε λαθος αγορα για τη τζεπη,ζωη μας...
-
Το ενα δεν αποκλείει το άλλο πάντως. Μάλιστα ένα μπούρδελο αμάξι σε βοηθά συχνά να καταλαβεις και παραπέρα
-
Aπο Xantia μια μου εκανε φοβερη εντυπωση, γιατι την ειχα δει σε εκπομπη που εκανε τεστ αυτοκινητων. Ηταν η Activa. Εμπαινε στις στροφες και δεν επαιρνε κλιση. Πρεπει να εχει πολυ καλο κρατημα, δεν θυμαμαι αν ειχε υδροπνευματικη αναρτηση ή ηλεκτρονικα ελεγχομενη κατι τετοιο τεσπα, αλλα και σε μπορντω χρωμα ηταν πολυ ωραιο αμαξι. Αν θυμαμαι καλα η αναρτηση σκληραινε αναλογα με την οδηγηση, κατι που για την εποχη ηταν μεγαλη υποθεση. Τωρα η μεταβαση απο rallye σε aygo δεν ειναι ευκολη, μου εχει τυχει να μπω σε 1000αρι χωρις να εχω ξαναμπει στην ζωη μου για να το οδηγησω και οταν πατησα το γκαζι κοιτουσα δεξια αριστερα απο τα παραθυρα να δω αν εχει ξεκινησει. Μου κακοφανηκε εντελως η επιδοση που ειχε. Δεν θελω να μειωσω τα μικρα. Μια χαρα ειναι, οικονομικα, ευκολα στο παρκαρισμα. Απλως ειχα συνηθισει αλλιως. Τοτε ημουν και 20κατι στην ηλικια, ενταξει αλλιως τα αντιλαμβανομουν. Τωρα στα 38 κοντα, δεν με ενοχλει.
Το 106 rallye μπουρδελο; Αυτο στις στροφες βεντουζαριζε, χωρια το μοτερ του που ανοιγε και αναρωτιοσουν αν εχει 122 αλογατα ή παραπανω. Ενταξει μεσα μπορει να μην ηταν με κανεναν ουαου σχεδιασμο, αλλα το αμαξι ηταν για ειδικες αποστολες. Ειδικα στα στροφιλικια τιμωρουσε. -
Κανεις ενα ποστ βρε Steve και μετα μπορει να γινει χαμος απο off topic.. Activa turbo ct ειχε μεχρι περυσι και ο mesastou.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αλλο λοιπον να λεμε ποσο αλλαξαν οι προτεραιοτητες και η ζωη μας και αλλο να λεμε τι μπουρδελο ειναι το 106 rallye (207 thp εν προκειμενω...) επειδη αλλαξαν οι προτεραιοτητες μας ή επειδη καναμε λαθος αγορα για τη τζεπη,ζωη μας...Γιατί ρε φίλε το κάνεις αυτό το πράγμα; Έχεις διάθεση για προστριβές στο φόρουμ;
Έγραψα εγώ πουθενά 7 χρόνια που είχα το 207 ότι ήταν ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εγώ δεν έλεγα συνέχεια ότι το δικό μου 207 ήταν άριστο και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα;;;;;;;
Και αισθανόμουν και όμορφα που μου έκατσε και καλό κομμάτι.
Εγώ δεν έλεγα ότι θέλω να αλλάξω το 207 γιατί ήταν για μένα 'ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ' επειδή οι ανάγκες μου ήταν αμελητέες λόγω του σκούτερ;;; -
Επιβεβαιωνεις αυτο το οποιο καυτηριασα. Δεν ειχες λογο να κανεις το quote που εκανα,το αρχικο σου.
Ουτε εγω θελω προστριβες, ουτε νιωθω οτι 'προστριβομαι' ,αλλα τοση γκρινια για το 207 τοσα χρονια ,απο ενα αμαξι που δε προβληματισε ποτε και χρησιμοποιησες ελαχιστα ειναι αδικη. -
-
**Και εδώ τελειώνει και το
Η συζήτηση αφορά αποκλειστικά τα Fiat πχ το Panda, το 500 και τα λοιπά μοντέλα της. ** -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
τι δεν καταλαβαίνεις;;;
-
Σήμερα προχωρώ μετά από 145000 χλμ σε αντικατάσταση αντλίας βενζίνης στο seicento sporting. Η τρόμπα είναι στα 130 ευρώ, της BOSCH συν εργατικά μας κάνει 160 ευρωπουλάκια. Είναι η δευτερη βλάβη του sei στα 13 και πλέον χρόνια χρήσης. Με πόνεσε λιγάκι καθώς ήρθε να προστεθεί στο κόστος του μεγάλου service που έφτασε τα 350 πριν λίγες εβδομάδες. Δεν είναι τρελά τα χρήματα όμως, για το σκίσιμο εντός πολης τόσα χρόνια και χλμ. Η προηγούμενη βλάβη αφορούσε το ψυγείο του καλοριφέρ και ήταν της τάξης των 60 ευρώ. Παραμένω της άποψης πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Το άτιμο είχε την καλοσύνη να το πάθει στο γκαράζ και επιτέλους έκανα και μια φορά χρήση της οδικής βοήθειας που την πληρώνω τόσα χρόνια.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σήμερα προχωρώ μετά από 145000 χλμ σε αντικατάσταση αντλίας βενζίνης στο seicento sporting. Η τρόμπα είναι στα 130 ευρώ, της BOSCH συν εργατικά μας κάνει 160 ευρωπουλάκια. Είναι η δευτερη βλάβη του sei στα 13 και πλέον χρόνια χρήσης. Με πόνεσε λιγάκι καθώς ήρθε να προστεθεί στο κόστος του μεγάλου service που έφτασε τα 350 πριν λίγες εβδομάδες. Δεν είναι τρελά τα χρήματα όμως, για το σκίσιμο εντός πολης τόσα χρόνια και χλμ. Η προηγούμενη βλάβη αφορούσε το ψυγείο του καλοριφέρ και ήταν της τάξης των 60 ευρώ. Παραμένω της άποψης πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Το άτιμο είχε την καλοσύνη να το πάθει στο γκαράζ και επιτέλους έκανα και μια φορά χρήση της οδικής βοήθειας που την πληρώνω τόσα χρόνια.Εχεις seicento sporting; Θες γκαζακι, καταναλωση, κρατημα, χωρους για το μεγεθος τους, παρκαρισμα, εμφανιση, ζαντες - λαστιχα, προφυλακτηρες στο χρωμα του αυτοκινητου. Σκυλια ειναι Σπυρο. Πρεπει να φορουσα τον ιδιο κινητα στο Punto. 1.1 55 αλογα που για το σπορτινγκ ηταν μια χαρα. Και του punto το μοτερ σκυλος. Σε εμενα εκαιγε λαδι. Αλλα το ειχε ατομο που δεν το προσεχε. Κανιβαλος ηταν, δεν ηταν οδηγος. Εμενα ο πολλαπλασιαστης σαν ετσι προβλημα. Δυο αν θυμαμαι ειχε πολλαπλασιαστες. Και σασμαν αλλαξα, αλλα το προβλημα δεν ηταν στο αμαξι, ηταν στον προηγουμενο που εμαθε να οδηγει σε αυτο το αμαξι, που μαλλον δεν εμαθε να οδηγει και το παρατησε το αθλημα και ξαναγυρισε στη μηχανη.
ΜΗΝ το πουλησεις. Αν ποτέ, δωσε πινακιδες και κρατα το φιλε. Το αμαξι αυτο για εμενα ειναι μπροστα απο την εποχη που βγηκε. Εμφανιση, επιδοσεις, παρκαρεις οπου θες. Τα πενταλ να συνηθισεις μονο γιατι με τον συμπλεκτη πας και για φρενο. Ειχα για λιγο καιρο ενος γνωστου. Πηγε για πως το λενε αυτο που οταν τελειωνεις τον στρατο σε καλουν μετα απο λιγα χρονια, για καμια 20 μερες, δεν θυμαμαι ποσες ακριβως ηταν, ταχα μου για εκπαιδευση. Τεσπα. Το κυκλοφορουσα εγω. Πολυ συμπαθητικο αμαξι. Το γουσταρα. -
μετεκπαίδευση νομίζω εννοείς Sbr! Κάτι που παραδόξως γλίτωσα...
καλημέρα!
Αλήθεια σε ποιο σώμα υπηρετήσατε;
Για να κάνω αρχή εμένα στο κέντρο με είχαν δηλώσει για προεδρική φρουρά λόγω ύψους, αλλά κλάφτηκα για τη μέση και με έβαλαν τελικά Στρατονομία. ΔΕΝ ήμουν βύσμα και ΔΕΝ πέρασα καλά, αφού σχεδόν σε όλη τη θητεία με πήγαινε εμπλοκή με αποκορύφωμα 1 μήνα σερί μέσα στη βασική εκπαίδευση στο Γουδί. Άπειρα καψώνια, φωνές και ψυχολογική πίεση εκεί από τους παλιούς. Έμαθα να κάνω υπομονή. Μετά Έβρος για 5 μήνες (όπου οδηγούσα καναδέζα καθημερινά 500-1000 χλμ τη μέρα!...άπειρα χιλιόμετρα...) και μετά Γιάννενα νέα εμπλοκή με αποκορύφωμα ένα διάστημα όπου ήμασταν 2 άτομα για 2 υπηρεσίες...Χάσιμο χρόνου, πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου γραβάτα (ούτε στον γάμο φόρεσα...) και ένα σωρό τυπικότητες και ανούσιες βλακείες. Ένας χρόνος χαμένος από τη ζωή μου...(Θα με ανακηρύξουν οι mods πατέρα των off topic! - αν δεν μου ρίξουν κανένα ban μέχρι τότε!)
-
Καλημέρα παιδιά! Στηβ το sei είναι έρωτας. Πραγματικά μιλάμε για ένα πολύ όμορφο αυτοκινητάκι πόλης που με αρκετές παραχωρήσεις σε θέματα χώρων εντούτοις βγάζει και μικρά ταξίδια με σχετική ευκολία. Το έχουμε αρκετά χρόνια και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση όσον αφορά αμάξωμα και μηχανολογικά - ηλεκτρολογικά. Επειδή ακριβώς έχει επιτελέσει τόσα χρόνια πολύ καλά τα καθήκοντα του δεν τσιγγουνεύτηκα να δώσω τα χρήματα για να του βάλω την καλύτερη από τις τρόμπες της αγοράς που κάνουν για το αυτοκίνητο αυτό. Θα μπορούσα να παίξω στα μισά χρήματα όμως δεν το έκανα. Το αυτοκινητάκι αυτό μέσα στην πόλη είναι απόλυτα απαραίτητο σε εμένα και τη σύζυγο. Μόλις μια μέρα χρειάστηκε να της δώσω το duster για να κάνει τη δουλειά της και στο τέλος της μέρας εκανε σαν παιδί περιμένοντας να το πάρουμε από το συνεργείο, λες και θα το παίρναμε από την έκθεση χαχαχα!!!. Εγώ την έβγαλα με το άλλο τζιπ της οικογένειας, το hrv το οποίο έχει αποδειχθεί τέρας αξιοπιστίας. Στα 240000 χλμ και με αρκετά σκληρή χρήση (ριμουλκηση βάρκας κλπ) και το αθεοφοβο δεν το βάζει κάτω. Αν δεν έκαιγε τόσο πολύ ώστε να συντηρεί την τόσο καλή του ικανότητα τετρακίνησης μόνο αυτό θα οδηγούσα. Πραγματικά δεν κολά πουθενα.
-
To θυμαμαι Σπυρο το hrv. Εβγαινε με 105 και με vtec στα 125 αλογα. Γνωστος μου εχει το Crv της εποχης εκεινης περιπου οσα γραφεις χιλιομετρα, καμια δλδ 250.000χλμ το εχει κανει και υγραεριο, αυτοματο το εχει το σασμαν, υπερευχαριστημενος. Γενικα ειναι χοντακιας. Ειχε το civic του 1991 με τα 125 αλογα, τωρα το crv, δεν αλλαζει εταιρια. Αξιοπιστα και οικονομικα για τα αλογα που εβγαζαν. Την ειχα βρει με το sei. Μεσα στην πολη οπου ηθελα το παρκαρα, μικρο αμαξακι, ειχε και το γκαζακι του, το εκανα κεφι. Ψαρας Σπυρο;
Βασιλη μετεκπαιδευση ειναι ε; ok. Δεν εχω κανει λογω υπηκοοτητας. Απο φιλους και γνωστους που κανανε οτι ξερω. Εσυ Βασιλη εκανες 18 μηνες ή 12; -
Πήγα μεγάλος φαντάρος λόγω σπουδών (διδακτορικό...) και τότε είχε μειωθεί η θητεία από 18 μήνες σε 12.
Από τότε έχουν περάσει άλλα 11-12 χρόνια και δεν με έχουν φωνάξει για μετεκπαίδευση (ευτυχώς...γιατί θα μου έκαναν τις δουλειές άνω κάτω...)
Καλύτερα που δεν έκανες. Μια βλακεία και μισή είναι, εκτός εάν σου αρέσει και πας ΟΥΚ κτλ. που θα μάθεις και 5 πράγματα. Ειδικές Δυνάμεις είχα δηλώσει όταν ήμουν 18 χρονών (όχι γιατί ήμουν στρατόκαβλος, αλλά ήθελα να πάω ΟΥΚ για να κάνω καταδύσεις με μπουκάλες κτλ...τελικά κάποια από αυτά τα έκανα με φίλους καταδρομείς μετά...), αλλά στα 27 μου ήμουν με δυο γόνατα διαλυμένα από το basket που πρήζονταν συνέχεια...Αδύνατον να πήγαινα ΟΥΚ σε τέτοια χάλια... -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
To θυμαμαι Σπυρο το hrv. Εβγαινε με 105 και με vtec στα 125 αλογα. Γνωστος μου εχει το Crv της εποχης εκεινης περιπου οσα γραφεις χιλιομετρα, καμια δλδ 250.000χλμ το εχει κανει και υγραεριο, αυτοματο το εχει το σασμαν, υπερευχαριστημενος. Γενικα ειναι χοντακιας. Ειχε το civic του 1991 με τα 125 αλογα, τωρα το crv, δεν αλλαζει εταιρια. Αξιοπιστα και οικονομικα για τα αλογα που εβγαζαν. Την ειχα βρει με το sei. Μεσα στην πολη οπου ηθελα το παρκαρα, μικρο αμαξακι, ειχε και το γκαζακι του, το εκανα κεφι. Ψαρας Σπυρο;
Βασιλη μετεκπαιδευση ειναι ε; ok. Δεν εχω κανει λογω υπηκοοτητας. Απο φιλους και γνωστους που κανανε οτι ξερω. Εσυ Βασιλη εκανες 18 μηνες ή 12;Στηβ επειδή δεν θέλω να βγω πολύ off topic με τα του στρατού σου έστειλα μήνυμα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βασιλη μετεκπαιδευση ειναι ε; ok. Δεν εχω κανει λογω υπηκοοτητας. Απο φιλους και γνωστους που κανανε οτι ξερω. Εσυ Βασιλη εκανες 18 μηνες ή 12;Στηβ επειδή δεν θέλω να βγω πολύ off topic με τα του στρατού σου έστειλα μήνυμα.
Ναι Σπυρο. Σε ευχαριστω!
-
Παιδιά μια ερώτηση παρακαλώ.Εδώ και αρκετό νερό μου χάνει νερό το ψυγείο.Έσφιξα κολάρα που είχαν νερά από κάτω.Ξαναχάνει.Θέλω να του κάνω μια εξαέρωση και βλέπουμε.Μπορτεί να μου πει κάποιος πολύ αναλυτικά αν γίνεται πως την κάνουμε;;;Μιλάω για Bravo t jet 150ps.
-
FIAT FORUM