-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η FIAT HELLAS στην Αττική έχει δύο μεγάλες κάθετες αντιπροσωπείες.
Τον ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ (Auto One)
Και τον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ.Αυτοί οι δύο έχουν δικαίωμα να διατηρούν δικά τους δίκτυα εμποριών και συνεργείων. Η FIAT HELLAS τα ονομάζει υποδίκτυα. Είναι οι εμπορίες που ανέφερα παραπάνω.
Οι εμπορίες και τα συνεργεία του υποδικτύου θεωρούνται εξουσιοδοτημένα από την FIAT. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι εμπορίες αυτές και τα συνεργεία τους μιλούν με τον επικεφαλής του δικτύου τους είτε είναι ο ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ, είτε ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ. Οπότε ανταλλακτικά, αναλώσιμα, αυτοκίνητα, παραγγελίες κλπ... τα προμηθεύονται από αυτούς τους δύο.
Αυτό γίνεται μάλλον επειδή μόνο οι ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ/ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ έχουν την κεντρική εξουσιοδότηση για χονδρεμπόριο γνήσιων ανταλλακτικών κλπ...
Από εκεί και πέρα το υποδίκτυο μένει 'κρυφό' από το ευρύ κοινό γιατί μάλλον έτσι προστατεύονται οι ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ/ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, οπότε έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των πελατών στην ΑΤΤΙΚΗ.
υ.γ. Φυσικά το υποδίκτυο ισχύει και για την ALFA ROMEO.
Συγνώμη αλλά μόνο σε εμένα φαίνεται λίγο περίεργο αυτό;
Δηλαδή κάποιος αν κάποιος ψάχνει ένα εξουσιοδοτημένο για σέρβις, πως ακριβώς θα 'μάθει' για τα υποδίκτυα (εάν δεν κάνει αυτό που έκανες εσύ, ή δεν διαβάσει το FIAT forum );
Επίσης, δεν είναι μόνο από που παίρνεις ανταλλακτικά το θέμα... Το προσωπικό; Κάνουν εκπαιδεύσεις/ σεμινάρια; Μεταφέρεται τεχνογνωσία; Δίνουν αντίστοιχη εγγύηση για την εργασία; (2 έτη είναι νομίζω...). Δλη. οποιο συνεργείο προμηθεύεται ανταλλακτικά από αυτούς τους 2 μπορεί δυνητικά να γίνει εξουσιοδοτημένος;
Και ποια νομική σχέση έχουν τα 'υποδίκτυα' με τους 2 ; Είναι κάτι σαν 'θυγατρικές' τους;
-
Φίλε μου η ιστορία είναι πραγματικά μπερδεμένη.
Να σου δώσω και άλλο παράδειγμα.
Το δικό μου το Παντάκι τα 2 πρώτα ετήσια service τα έκανε στην ΛΑΜΔΑ που είχε τότε εξουσιοδότηση.
Για πολύ κόσμο η ΛΑΜΔΑ έχει εξουσιοδότηση.
Και όμως πλέον όπως βλέπεις, δεν έχει και αποσιωπάται.
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα συνεργεία.Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ/ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ είναι υπεύθυνοι για τα υποδίκτυα που διαθέτουν. Τώρα όσο αφορά τις εκπαιδεύσεις/τεχνογνωσίες κλπ... αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω επ' ακριβώς.
Φαντάζομαι ότι γίνονται κάποιες συμβάσεις και κάπου εκεί θα γίνονται αναφορές για εκπαιδεύσεις, τεχνογνωσίες, τεχνικούς εξοπλισμούς ώστε να καλύπτονται τα πρότυπα και οι προδιαγραφές της FIAT κλπ...
Και θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ/ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ κάνουν και κάποιους τυπικούς ελέγχους ώστε να τηρούνται οι όροι των συμβάσεων.Και σίγουρα για να είναι κάποιο συνεργείο στο υποδίκτυο θα πληρώνει και κάποιο ετήσιο ποσό ώστε να θεωρείται 'εξουσιοδοτημένο'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
........
Και θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ/ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ κάνουν και κάποιους τυπικούς ελέγχους ώστε να τηρούνται οι όροι των συμβάσεων.
........Και σίγουρα για να είναι κάποιο συνεργείο στο υποδίκτυο θα πληρώνει και κάποιο ετήσιο ποσό ώστε να θεωρείται 'εξουσιοδοτημένο'.
ΝΑΙ! Σε άλλου είδους πιάτσες το λένε 'προστασία'
-
Σωστός...
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
........
Και θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ/ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ κάνουν και κάποιους τυπικούς ελέγχους ώστε να τηρούνται οι όροι των συμβάσεων.
........Και σίγουρα για να είναι κάποιο συνεργείο στο υποδίκτυο θα πληρώνει και κάποιο ετήσιο ποσό ώστε να θεωρείται 'εξουσιοδοτημένο'.
ΝΑΙ! Σε άλλου είδους πιάτσες το λένε 'προστασία'
Δηλαδή έχουμε godfather κατάσταση;
Βέβαια αν δεν το κανουν οι Ιταλοί ποιοι θα το κανουν...
Παντως εγω μαλλον θα επιλέξω τον προστάτη κ οχι τον προστατευόμενο.
-
Χωρίς να έχω δική μου εμπειρία, αλλά στο FiatPandaClub λένε πολύ καλά λόγια για αυτό το εξουσιοδοτημένο:
https://fiatkypseli.wordpress.com/που είναι το 2ο συνεργείο αυτού: http://www.toptechnician.gr/contact_us. ... 924b83be2b
Αν είσαι κοντά δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις. Ζητάς το κο ΒΑΣΙΛΗ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χωρίς να έχω δική μου εμπειρία, αλλά στο FiatPandaClub λένε πολύ καλά λόγια για αυτό το εξουσιοδοτημένο:
https://fiatkypseli.wordpress.com/που είναι το 2ο συνεργείο αυτού: http://www.toptechnician.gr/contact_us. ... 924b83be2b
Αν είσαι κοντά δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις. Ζητάς το κο ΒΑΣΙΛΗ.
Στα υπόψιν, ευχαριστώ
-
Αν και μη κάτοχος fiat η άλλου οχήματος του γκρουπ στους toptechnician είχα πάει για φαναρτζοδουλεια μέσω ασφαλειας και είχα μείνει πολυ ικανοποιημένος.
-
Θυμάσαι σε ποιο από τα δύο είχες πάει;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θυμάσαι σε ποιο από τα δύο είχες πάει;Στην Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι με είχαν στείλει!
-
Ευχαριστώ!...
-
+1 για top technician, πηγαινε τη MITO εκει ο red_monster θυμαμαι και ελεγε καλα λογια..
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δηλαδή έχουμε godfather κατάσταση;
Βέβαια αν δεν το κανουν οι Ιταλοί ποιοι θα το κανουν...Εγω δε ξερω,τιποτα..
-
Storm ποιο panda έχεις πάρει; Χρονολογία και μοτερ βασικά. Κουτσομπολίστικα ρωτάω καθαρά, δεν θέλω κατι άλλο.
-
Fiat Panda Dynamic 1.2 με τα 69 αλογάκια...
Μοντέλο 10/2011 και το πήρα με 32000χλμ. -
Τις τελευταίες μέρες έχω διαπιστώσει κάτι που για μένα είναι πολύ περίεργο.
Σε ανοιχτό δρόμο το αυτοκίνητο με 5η και με μόλις 2500στροφές πηγαίνει περίπου με 95km/h.
Με αυτή τη ταχύτητα και σε αυτές τις στροφές το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο. Σαν να είναι σβησμένο...
Είναι λογικό να πιάνει τέτοια ταχύτητα σε τόσο χαμηλές στροφές;Αυτό το διαπίστωσα μετά το σέρβις στο εξουσιοδοτημένο της FIAT...
-
Προφανως εχει πολυ μακρυα 5η.......μια χαρα για ταξιδακι!
Ομως μην επιχειρησεις να προσπερασεις χωρις κατεβασμα γιατι θα μεινεις 'εκει' για ωρα -
Δεν ανησυχώ.
Απλά με εξέπληξε ευχάριστα και με έχει ενθουσιάσει.
Άσε που δεν το είχα ξαναδεί αυτό σε αυτοκίνητο που είχα ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τις τελευταίες μέρες έχω διαπιστώσει κάτι που για μένα είναι πολύ περίεργο.Σε ανοιχτό δρόμο το αυτοκίνητο με 5η και με μόλις 2500στροφές πηγαίνει περίπου με 95km/h.
Με αυτή τη ταχύτητα και σε αυτές τις στροφές το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο. Σαν να είναι σβησμένο...
Είναι λογικό να πιάνει τέτοια ταχύτητα σε τόσο χαμηλές στροφές;Αυτό το διαπίστωσα μετά το σέρβις στο εξουσιοδοτημένο της FIAT...
Χμμ όντως αξιοσημείωτο.
Το punto μου στις ίδιες συνθήκες (5η - 2500 στροφές) πάει περίπου με 80-85km/h το πολύ. -
Διορθώνω! Μετά από σημερινή καλή βόλτα διαπίστωσα ότι το ταχύμετρο του Panda έχει ενδείξεις στους μονούς αριθμούς δηλ. 10 - 30 - 50 - 70 - 90 - 110 - ... 190
Με 2500στροφές και κουμπωμένη 5η το αυτοκίνητο πηγαίνει με 100km/h ακριβώς...
Ευχάριστη έκπληξη.Και άλλο θετικό.
Το αυτοκίνητο ζεσταίνεται άμεσα. Μέσα σε 5 λεπτά έχει ανέβει η θερμοκρασία της μηχανής.
Και αυτό βοηθά να ζεσταίνεται αμέσως και ο εσωτερικός χώρος, χωρίς καν να μπει σε λειτουργία το αερόθερμο.
Φοβερή ευκολία.Και ένα αρνητικό.
Είχα συνηθίσει το 207 που έπαιρνε μπροστά με τη μία. Το Παντάκι φαίνεται ότι κουβαλά πάνω του και την κουλτούρα παλαιότερων αυτοκινήτων. Με κρύο κινητήρα θέλει και λίγο γκαζάκι για να πάρει με τη μία. Διαφορετικά χωρίς γκαζάκι μπορεί να πάρει μπροστά μετά από 4 με 5 προσπάθειες. Αλλά έτσι ταλαιπωρείται η μίζα. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. -
Άλλαξες μπουζί Storm?
FIAT FORUM