-
σέρβις για το Ritmo
Αλλαγή τακάκια μπροστά
+Αλλαγή κρεμαγιέρας
+ρύθμιση ταμπούρων πίσω ( το δεξί φρέναρε 20% λιγότερο)
170€
Πολλά δεν είναι; -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
ο κυριος alba ή αλλιως και aretino, συνηθιζει οποτε αναρτα δημοσιευσεις , να χρησιμοποιει το ιδιο συγκεκριμενο κλασικο στυλ...
Δεν θα διαβασεις ποτε μα ποτε δημοσιευση του με διαφορετικο χαρακτηρα και σε αλλα φορουμ, τα ιδια!
Μαλλον οπως σωστα αναφερθηκε τον καει ο συγκεκριμενος ομιλος και η πιθανη απουσια του απο την διεθνη αγορα, για αυτο αρεσκεται σε αυτου του ειδους την καταστροφολογια!
Αφου παρακολουθει τοσο απο κοντα τα 'νουμερα', τι κερδος εχει απο αυτη την διαδιακασια;
Σε γερμανικο ομιλο εργαζεται;ποστ από παλιές καλές εποχές
σέρβις για το Ritmo
Αλλαγή τακάκια μπροστά
+Αλλαγή κρεμαγιέρας
+ρύθμιση ταμπούρων πίσω ( το δεξί φρέναρε 20% λιγότερο)
170€
Πολλά δεν είναι;άμα υπολογίσεις κάνα 50άρι τα τακάκια (πολύ χαμηλή τιμή, με εργασία), 120 για κρεμαγιέρα και την αλλαγή της δε νομίζω να είναι πολλά
το αντίθετο θα έλεγα -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
Επρεπε να παρει καποια αδεια πριν το κανει;
πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα? μαλλον κατι παρεξηγησες,
ρωταω το γιατι μπαινει στο κοπο και τα γραφει ολα αυτα,που προσωπικα ,σαν μελλοντικος πελατης, μου δημιουργουν υπονιες και αμφιβολιες για το μελλον της φιατ,αρα και απαξιωση τον χρηματων που εχω σκοπο να δωσωΕγω παντως που αγορασα αμαξι την εποχη που 'εκλεινε' η φιατ ,τελος 2004 αρχες 2005,καθως θα την αγοραζε η οπελ κλπ δεν το εχω μετανοιωσει.Το αμαξι μου εχει δωσει οτι ακριβως ηθελα με την αγορα του.Απο την στιγμη που γινεται η μεταβιβαση στο ονομα σου το αμαξι,οποιο αμαξι,μετραει αναποδα την αξια του.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Nα το έχει παίξει στο στοίχημα υπάρχει σαν πιθανότητα ή μόνο αν εργάζεται σε γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παίζει;
Τελικά μπορείς να μας πεις με βεβαιότητα και στοιχεία ποιος είναι αυτός ο Alba και τι συμφέροντα εξυπηρετεί;
Ή θα δούμε πάλι το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο 'ξέρω(εντός πολλών εισαγωγικών) ποιος είσαι,τι κάνεις και τι καπνό φουμάρεις, αλλά δεν το λέω για να αυξάνεται η τηλεθέαση';στο ποιος ειναι δεν θα απαντησω εγω.
Ας το κανει ο ιδιος γιατι οσες φορες και εαν εχει ερωτηθει για τις πηγες του, και ποια εινα ιδιοτητα του, κανει το κινεζο
Τωρα στην ουσια, γιατι μπανει σε 'ιταλικα' φορουμ (alfa,lancia,fiat) και γραφει ακριβως τα ιδια (copy paste) με την ιδια νοτα καταστροφολογιας ΠΑΝΤΑ, ο καθενας νορμαλ και νοημων ανθρωπος μπορει να καταλαβει τα αυτονοητα.
Εκτος εαν θεωρεις αρκετα συνηθισμενο να μπαινει καποιος σε συγκεκριμενα φορουμ και να γραφει 'πληροφοριες' που ειναι σταθερα και αρνητικα μονοπλευρες και στις περισσοτερες αποδεικνυονται αβασιμες με το περασμα του χρονου και μαλιστα σε τοσο μεγαλη συχνοτητα (1700 ποσταρισματα σε ενα μονο φορουμ), δεν ειναι και το φυσιολογικοτερο πραγμα του κοσμου. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.Απο την στιγμη που γινεται η μεταβιβαση στο ονομα σου το αμαξι,οποιο αμαξι,μετραει αναποδα την αξια του.δεκτο αλλα δεν ειναι μονο αυτο
δεν σου υποσχεθηκε ομως κανεις οτι θα γινει σιγουρα η εξαγορα στην οπελ
μπορει και να εκλεινε τελειος η φιατ οπως εγινε και με την ροβερ οταν εξαγοραστικε απο την φορντ,bmw(δεν θυμαμαι ακριβως)
η ροβερ εκλεισε το 2005 νομιζω
εσυ θα αγοραζες εκεινη την περιοδο με ολες τις φημες που κυκλοφορουσαν ενα ροβερ 25 ή75 ???δεν νομιζω..ουτε και εγω θα το εκανα.
γιατι δεν ειναι μονο η μεταπωλητικη αξια ειναι και η εγγυηση ,η συντηρηση ,η ευρεση ανταλλακτικων κ πολλα αλλα.περιμενω να μαθω απο τον alba στο τι εξυπηρετουν τα ποστ του
-
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρησιμεύουν καμια 10αριά ποστ πιο πάνω, όποιος μπορεί-επιθυμεί ας κρίνει την ουσία των γραφομένων της Alba, ή έστω ας περιγράψει-αποκαλύψει επ΄ακριβώς την σχέση της με την 'νομενκλατούρα' της Fiat ή την προέλευση των πηγών της, για να τον λάβει κάποιος στα σοβαρά, ειδάλλως το μόνο που πετυχαίνει είναι να θεωρήται συκοφάντης...μίζερος.
Ουδόλως απασχολεί αν λέγεται Alba ή aretino ή ... αλλά κρίνεται από τα κείμενά της που έχουν ουσία, σε αντίθεση με πολλών εδώ μέσα. Αλήθεια, άραγε γιατί τόση αήθης επίθεση χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις...
(Τέλος το οφ-τόπικ) -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Nα το έχει παίξει στο στοίχημα υπάρχει σαν πιθανότητα ή μόνο αν εργάζεται σε γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παίζει;
Τελικά μπορείς να μας πεις με βεβαιότητα και στοιχεία ποιος είναι αυτός ο Alba και τι συμφέροντα εξυπηρετεί;
Ή θα δούμε πάλι το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο 'ξέρω(εντός πολλών εισαγωγικών) ποιος είσαι,τι κάνεις και τι καπνό φουμάρεις, αλλά δεν το λέω για να αυξάνεται η τηλεθέαση';συγγνώμη κιόλας αλλά...
φαντάζεσαι τον αλμπα σαν ινσάιντερ της φιατ που προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια??
είναι δυνατόν να έχει κομβικό πόστο και να ασχολείται με το φορουμ...?
μάλλον ξενόγλωσσα άρθρα μεταφράζει και το παίζει λίγο μεταχριστό προφήτης...δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος είναι... ξέρω όμως οτι τα κεφάλια... δεν έχουν χρόνο όχι να γράψουν σε φόρα , αλλά ούτε να κλάσουν... και αν έχουν σίγουρα δεν λογομαχούν σε διάφορα φόρα με αργόσχολους και φοιτητές...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
συγγνώμη κιόλας αλλά...
φαντάζεσαι τον αλμπα σαν ινσάιντερ της φιατ που προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια??
μάλλον ξενόγλωσσα άρθρα μεταφράζει και το παίζει λίγο μεταχριστό προφήτης...δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος είναι... ξέρω όμως οτι τα κεφάλια... δεν έχουν χρόνο όχι να γράψουν σε φόρα , αλλά ούτε να κλάσουν... και αν έχουν σίγουρα δεν λογομαχούν σε διάφορα φόρα με αργόσχολους και φοιτητές...
Θα ήθελα να μου πεις που ακριβώς όχι είπα ανοιχτά ότι ο Alba είναι υπάλληλος της Fiat, αλλά απλώς έδειξα να πιστεύω κάτι τέτοιο.
Που ακριβώς άφησα να εννοηθεί, πως εμένα τουλάχιστον προσπαθεί να μου ανοίξει τα μάτια σε ζητήματα Fiat;ΥΓ
Για τον Alba λες πως δεν ξέρεις ποιος είναι.
Για το Milanezo ξέρεις πως είναι αργόσχολος ή φοιτητής ή και τα δύο; Γιατί με αυτόν τον χρήστη λογομάχησε προ ολίγων ημερών ο Alba. -
Μήπως σημασία έχει αν αυτά που γράφει ο Alba επαληθεύονται και όχι όλα τ' άλλα; Διότι μέχρι στιγμής όσα έχει γράψει ισχύουν.
Επίσης λίγα για τον κολλητό -------------------------------------------------------------------------------------------------->
-
Σημασία δεν έχει τι είναι ο Alba αλλά αν αυτά που λέει είναι σωστά.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο όμιλος φίατ είναι σε μαρασμό και αργοπεθαίνει, τον οδηγούν εκεί γιατί έτσι νομίζουν ότι τους συμφέρει και την χρονική στιγμή που έχουν επιλέξει θα του δώσουν την χαριστική βολή.
Δεν χρειάζεται κανείς να έχει πληροφορίες από μέσα για να το καταλάβει. Το καταλαβαίνεις από τις μόνο τρεις εκθέσεις για όλη την Αττική όπου μέσα βρίσκονται πεταμένα τα διάφορα μοντέλα του ομίλου το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ξεπουλάνε και έχουν απλώσει στο παζάρι ότι έχουν. Το μαγαζί βαράει διάλυση φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εικόνα ούτε τίποτα.Είναι αυτή εικόνα σοβαρής εταιρίας;
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
συγγνώμη κιόλας αλλά...
Θα ήθελα να μου πεις που ακριβώς όχι είπα ανοιχτά ότι ο Alba είναι υπάλληλος της Fiat, αλλά απλώς έδειξα να πιστεύω κάτι τέτοιο.
Που ακριβώς άφησα να εννοηθεί, πως εμένα τουλάχιστον προσπαθεί να μου ανοίξει τα μάτια σε ζητήματα Fiat;ΥΓ
Για τον Alba λες πως δεν ξέρεις ποιος είναι.
Για το Milanezo ξέρεις πως είναι αργόσχολος ή φοιτητής ή και τα δύο; Γιατί με αυτόν τον χρήστη λογομάχησε προ ολίγων ημερών ο Alba.είπα εγώ οτι είναι υπάλληλος της φιατ??
κρίνω τα γραφόμενα του όπως κρίνω τα γραφόμενα του οποιουδήποτε... -
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Σημασία δεν έχει τι είναι ο Alba αλλά αν αυτά που λέει είναι σωστά.Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο όμιλος φίατ είναι σε μαρασμό και αργοπεθαίνει, τον οδηγούν εκεί γιατί έτσι νομίζουν ότι τους συμφέρει και την χρονική στιγμή που έχουν επιλέξει θα του δώσουν την χαριστική βολή.
Δεν χρειάζεται κανείς να έχει πληροφορίες από μέσα για να το καταλάβει. Το καταλαβαίνεις από τις μόνο τρεις εκθέσεις για όλη την Αττική όπου μέσα βρίσκονται πεταμένα τα διάφορα μοντέλα του ομίλου το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ξεπουλάνε και έχουν απλώσει στο παζάρι ότι έχουν. Το μαγαζί βαράει διάλυση φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εικόνα ούτε τίποτα.Είναι αυτή εικόνα σοβαρής εταιρίας;
πριν λίγο καιρό , εκεί που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας (κατά τους γνώστες ) αγόρασε αμερικάνικο μαγαζί...
δεν μπορείς να είσαι σε θέση να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι... -
Σημασία δεν έχει τι είναι ο Alba αλλά αν αυτά που λέει είναι σωστά.Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο όμιλος φίατ είναι σε μαρασμό και αργοπεθαίνει, τον οδηγούν εκεί γιατί έτσι νομίζουν ότι τους συμφέρει και την χρονική στιγμή που έχουν επιλέξει θα του δώσουν την χαριστική βολή.
Αν παρακολουθησεις στοιχειωδως με γνωσεις βασικων οικονομικων και οχι με προσεγγισεις τυπου αρετινο ή αλλιως οπως τον λενε, δηλαδη με την γλωσσα των αριθμων, θα καταλαβεις οτι αυτα που λες δεν ισχυουν.
Καθως και με τις πωλησεις σε διεθνες επιπεδο.
Οπως σωστα επισημανθηκε, δεν μπορει να εισαι υπο διαλυση και να αγοραζεις αμερικανικους ομιλους... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σημασία δεν έχει τι είναι ο Alba αλλά αν αυτά που λέει είναι σωστά.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο όμιλος φίατ είναι σε μαρασμό και αργοπεθαίνει, τον οδηγούν εκεί γιατί έτσι νομίζουν ότι τους συμφέρει και την χρονική στιγμή που έχουν επιλέξει θα του δώσουν την χαριστική βολή.
πριν λίγο καιρό , εκεί που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας (κατά τους γνώστες ) αγόρασε αμερικάνικο μαγαζί...
δεν μπορείς να είσαι σε θέση να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι...Φυσικά και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Μπορεί οικονομικά να τα πηγαίνουν πολύ καλά και να θεωρούν ότι παρατώντας την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και ρίχνοντας το βάρος τους στην Αμερική ή πουλώντας μερικές εταιρίες ή μην επενδύοντας αυτή την χρονική στιγμή οικονομήσουν ακόμα περισσότερα. Μπορεί και να έχουν δίκιο δεν είμαι σε θέση να ξέρω.
Το σίγουρο όμως είναι (και αυτό μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο φόρουμ) ότι φίατ, άλφα και λάντσια δηλ. το κομμάτι του ομίλου που ασχολείται με αυτές τις εταιρίες οδεύει προς κατάργηση ή αν όχι κατάργηση σίγουρα προς πλήρη απαξίωση και ρόλο ουραγού και αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται.
Και επαναλαμβάνω μπορεί με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν περισσότερα αλλά αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο.
-
Φυσικά και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Μπορεί οικονομικά να τα πηγαίνουν πολύ καλά και να θεωρούν ότι παρατώντας την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και ρίχνοντας το βάρος τους στην Αμερική ή πουλώντας μερικές εταιρίες ή μην επενδύοντας αυτή την χρονική στιγμή οικονομήσουν ακόμα περισσότερα. Μπορεί και να έχουν δίκιο δεν είμαι σε θέση να ξέρω.Το σίγουρο όμως είναι (και αυτό μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο φόρουμ) ότι φίατ, άλφα και λάντσια δηλ. το κομμάτι του ομίλου που ασχολείται με αυτές τις εταιρίες οδεύει προς κατάργηση ή αν όχι κατάργηση σίγουρα προς πλήρη απαξίωση και ρόλο ουραγού και αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται.
Και επαναλαμβάνω μπορεί με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν περισσότερα αλλά αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Και εμένα!!!
Με μία επιφύλλαξη όμως. Αν όλο αυτό γίνεται για να συσσωρεύσουν κεφάλαια, ώστε να επιστρέψουν κατασκευάζοντας αυτά που ξέρουν και θα ήθελαν να κατασκευάσουν, τότε θα πω ότι ο σκοπός άγιασε τα μέσα...αν όχι...μαύρο στον μαυρογυαλούρο...Αλλά επειδή ούτε μέτοχος είμαι, ούτε γνώστης...δεν πουλάω , απλά αγοράζω...με λίγα λόγια περνάω απο το δικό μου φίλτρο, όλες τις πληροφορίες και θα δω το αποτέλεσμα...
Γιαυτό λοιπόν δεν είμαι σε θέση να έχω άποψη για ότι γράφεται.
-
ρολο ουραγου με τοσους νεους προηγμενους κινητηρες βενζινης-πετρελαιου που παρουσιασε μονο στο 2010;
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
@alba
βλεπω πως κατα καποιο τροπο 'αγαπας' τον ομιλο φιατ και για να παραθετεις πληροφοριες περι των οικονομικων στοιχειων-εξαγορων-συγχωνευσεων-περιεργων όρων και ονοματων σε 'καιει' η πορεια του ομιλου
μπορει να εχεις μετοχες και να σε ενδιαφερει αλλα ενα πιθανον πελατη , σαν εμενα, γιατι να τον ενδιαφερουν αυτες οι πληροφοριες?
προσωπικα, το μονο που εχεις καταφερει ειναι να μου δημιουργησεις αμφιβολιες και να απαξιωνεις τα εστω και 12Κ ευρω που εχω σκοπο να διαθεσω για ενα puntaki
οποτε γιατι τα γραφεις ολα αυτα?Ίσως γιατί με....τρώνε τα δάχτυλά μου διαβάζοντας βλακώδεις διθυράμβους περί οικονομικών αποτελεσμάτων,που πρέπει να ενδιαφέρουν μόνο μετόχους του ομίλου Fiat (καθώς τα κέρδη θα καταλήξουν στις τσέπες τους,υπό τη μορφή ετησιών διανομών.....και όχι στην ανάπτυξη του αυτοκινητιστικού τομέα).
Ίσως γιατί είμαι fiattista (και όχι όψιμος fiattaro),αφού έμαθα και αγάπησα την Fiat της φωτογραφίας (που διέθετε γκάμα προϊόντος, κάλυψη segment και οικονομικών απαιτήσεων,απέχουσα έτη φωτός από τον ανταγωνισμό της).....και όχι τη σημερινή καρικατούρα ειδικού κατασκευαστή αυτοκινήτων Α και B segment,στον οποίο εσείς (και όχι εγώ)αναγνωρίζετε αξία προϊόντος και image,που (με εξαίρεση το 500)σας επιτρέπει να τον πάρετε στα σοβαρά,μόνο αν σας προσφέρει αυτοκίνητα σε σκοτωμένες τιμές ή στην καλύτερη περίπτωση σε τιμές επιπέδου ομίλου Δάβαρη.
Εναλλακτικά για να κάνω πλάκα σε κάτι τυπάκια...... στυλ μιλανέζου
Δεν νομίζω να διάβασες πουθενά ότι η Fiat θα σταματήσει να κατασκευάζει αύριο το πρωί αυτοκίνητα.....ή υπάρχει περίπτωση να μετονομαστεί σε........ Fbat.
Eκείνο που σίγουρα διάβασες,είναι πως αυτοί που κατέχουν τη Fiat, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν με δύο μάρκες σαν την Lancia και την Alfa αυτοκίνητα με τιμές....... πάνω από 30k euro.
Ε.... τότε ας αλλάξουν επάγγελμα ή ας πουλήσουν τις μάρκες στους γερμανούς και ας συνεχίσουν να κατασκευάζουν το 500 με τη μάρκα της Fiat της Autobianchi και της Αbarth.....Τέλος πάντων.Αν σου αρέσει το Punto,αγόρασέ το άφοβα. Το γεγονός ότι άρχισαν να ασχολούνται με το project του διαδόχου του μόλις πριν λίγους μήνες,σου δίνει την επιπλέον σιγουριά, ότι για τα τουλάχιστον επόμενα δύο χρόνια, δεν θα βρεθείς προ της δυσάρεστης εκπλήξεως να κατέχεις αυτοκίνητο, του οποίου εμφανίστηκε αντικαταστάτης.
ΥΓ.Προς μετόχους,fanboys και λοιπούς άπιστους θωμάδες (που είναι έτοιμοι να χάψουν οτιδήποτε τους πεις,αν άγνωστος μεταξύ αγνώστων,δηλώσεις insider).
Τα αποτελέσματα εννιαμήνου της FGA είναι συγκριτικά με το 2009 καλά,καθώς μολονότι πούλησε σε όολο τον κόσμο 40Κ αυτοκίνητα λιγότερα (που στο 1,5 εκατομύριο συνολικών πωλήσεων είναι μικρό νούμερο),ευνοήθηκε από την ανατίμηση του βραζιλιάνοκου real έναντι του ευρώ και αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας,δεδομένου ότι το το 2008, το 115% του operating profit της Fiat επιτεύχθηκε εκεί( δήλωση του Arndt Ellinghorst, επικεφαλής αναλυτή του κλάδου automotive της Ubs, την οποία επιβεβαίωσε ο Μarchionne κατά την παρουσιάση του pp τον Απρίλη του2010).Επιπλεόν η Fiat πούλησε περισσότερα εμπορικά οχήματα, τα οποία τόσο στην Ιταλία,όσο και στη Βραζιλία έχουν αποφασιστικά καλύτερο margin από ατα επιβατικά.
Το τρίτο τρίμηνο του 2010 ο αυτοκινητιστικός τομέας χωρίς Μaserati και Ferrari έπεσε από τα 155 εκατομύρια του 2009 στα 130 εκατομύρια,αλλά μαζί με Ferrari και Maserati πήγε από τα 210 εκ. του 2009 στα 260εκ.
Παρόλα αυτά η FGA, βρίσκεται αρκετά κάτω από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν θα επιτυχεί τους στόχους του Budget 2010 που τέθηκαν στο τέλος του 2009. Και όχι για λίγο.Αυτό θα είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια του 2011,όταν και εξαιτίας του spin off της Fiat Industrial τα δύο ισοζύγια θα εκτιμούνται αναγκαστικά χωριστά.Τα οικονομικά ολοκλήρου του ομίλου είναι παραπάνω από ικανοποιητικά,ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών (282 εκατομύρια καθαρά κέρδη εννιαμήνου), οι οποίοι μέχρι στιγμής εγκρίνουν την διαχείριση Marchionne, αλλά κοιτώντας τις επιδόσεις του ανταγωνισμού, το νόμισμα εμφανίζει και την άλλη του όψη:σήμερα το group VAG εμφανίζει αποτελέσματα......στρατοσφαιρικά, καθώς το εννιάμηνο του 2010 καταγράφει κέρδη προ φόρων 5,4 δισεκατομυρίων ευρώ (4,029 δισ μετά φόρων), ακολουθώντας στρατηγική ακριβώς αντίθετη από εκείνη του Marchionne, με συνεχείς και μαζικές επενδύσεις σε νέα εργοστάσια και εξαγορές της Porsche(49%) και Suzuki (20%).Τα αποτελέσματα της Renault και PSA συγκρινόμενα με εκείνα της Fiat post demerger είναι αποφασιστικά καλύτερα. Συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι ο όμιλος Fiat κρατάει,αλλά ανακάμπτει με πολύ αργότερους ρυθμούς από τους ανταγωνιστές του. Επιπλέον τα σημερινά δεδομένα κάνουν εξαιρετικά αμφίβολη την επίτευξη των στόχων του 2014 που έχουν τεθεί για την Fiat auto+Chrysler.
Τέλος πάντων.... ο καθένας είναι ελεύθερος να ζει στο ζωτικό του ψεύδος,πιστεύοντας οτιδήποτε τον συμφέρει.Η πραγματικότητα πάντως λέει ότι ο όμιλος Fiat είναι από τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του Milano,εκείνη με το μεγαλύτερο λόγο χρεών προς μετοχικό κεφάλαιο (πάνω από 240%).......που πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε ένα ευρώ μετοχικού κεφαλαίου αντιστοιχούν....2,5 ευρώ χρέους.
Τα βαγόνια των χρεών είναι πραγματικά ατελείωτα,ξεπερνώντας τα 29 δισ. ευρώ,την ίδια στιγμή που ο όμιλος εμφανίζει μέρος του μελλοντικού του χρέους υπό τη μορφή ρευστότητας (σε μετρητό και τίτλους),η οποία είναι προορισμένη να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού ή μη μόνον στην μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση των δανείων. -
.....αγόρασε η Fiat τον όμιλο Chrysler;
Το 20% της χαρίστηκε χωρίς να ξοδέψει ούτε cent (όπως θα της χαριστεί και το υπόλοιπο 15,μέχρι του 35%),ενώ ό,τι δουλειά γίνεται από πλευράς εξέλιξης νέων μοντέλων, κινείται από τα αμερικανικά $$$$ του task force Obama.....και ευλόγως αφορά τα αμερικανικά brands.
H Fiat παραδοσιακά και σταθερά κινείται προς τα εκεί που της χαρίζονται τα χρήματα (να μην θυμηθούμε την συμβολική τιμή της μίας λιρέτας ανά μετοχή που πλήρωσε για την Lancia,ούτε τα χρήματα που δεν πλήρωσε για την Alfa Romeo).Aρκεί να θυμηθούμε την περίπτωση του βετεράνου της General Electric,Paolo Fresco,στον οποίο ανετέθησαν τα ηνία....προκειμένου να φορτώσει την FGA στην GM (ασχέτως αν αποδείχθηκε ότι οι τσέπες των αμερικανών ήταν πιο τρύπιες από των τορινέζων)για να καταλήξουμε στην 'σοσιαλιστικού τύπου' προσφορά του Martin Luther Obama και στις ερωτοτροπίες με το Kragujevac,στο οποίο τα 3/4 των κονδυλίων τα βάζει η ΕΕ και το 1/4 η σερβική κυβέρνηση.Στη δε διαθέσιμη τεχνολογία υπάρχει και η άλλη άποψη.Τι ακριβώς πρωτοποριακό διαθέτει αυτή τη στιγμή η Fiat πλην δύο συστημάτων ψεκασμού, μιας πλατφόρμας και ενός διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου;
Αλλά για να μην σας στενοχωρώ (και επειδή εκτιμώ πραγματικά την FPT),ήδη ετοιμάζεται εκεί η κατασκευή μεγάλων πετρελαιοκινητήρων, τους οποίους θα πωλούν σε VAG και MB.
-
Βλεπω αναπαραγαγεις, αφου πρωτα μεταφρασεις απο τα διαφορα ξενα αρθρα, 'ειδησεις', τις οποιες τις ποσταρεις οχι μονο εδω....και αλλου 'αναλλοιωτες'.
Μαλλον απο το πολυ διαβασμα εχεις παθει παρακρουση, διοτι το παραδειγμα σου αναφερομενο σε μενα σχετικα με το punto, δεν προκυπτει τουλαχιστον απο τα δικα μου γραφομενα...
Μαθε να ξεχωριζεις τι διαβαζεις και απο που!
Συγκινηθηκα απο την παρελθοντικη σου αναφορα στο παρελθον της fiat, με τις απαραιτητες ασπρομαυρες φωτο....
Και ακομη περισσοτερο με επεισε ποσο αγαπας το γκρουπο
**Σαν **εντεταλμενο 'παπαγαλακι' πρατεις, και μην στεναχωριεσαι δεν στεναχωρεις καθολου, με τις 'ειδησεις'-προφητειες σου, κανεναν νοημων ανθρωπο. -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Μαλλον απο το πολυ διαβασμα εχεις παθει παρακρουση, διοτι το παραδειγμα σου αναφερομενο σε μενα σχετικα με το punto, δεν προκυπτει τουλαχιστον απο τα δικα μου γραφομενα...
Μαθε να ξεχωριζεις τι διαβαζεις και απο που!Αδυναμία στοιχειώδους κατανόησης της ελληνικής ....ή κάτι πιο ανησυχητικό;
Ξαναπροσπάθησε μια ακόμα φορά και αν καταφέρεις να καταλάβεις ότι η τοποθέτησή μου απευθυνόταν στους προβληματισμούς του 'jimhs' (δια σχετκής παραθέσεως μάλιστα)....τότε έχεις ελπίδες να ανακαλύψεις από τι πάσχεις.......Σε αυτή τη δημοσίευση .... σου απευθύνω το λόγο (gratis πρακτική εφαρμογή).
FIAT FORUM