-
για καλο και για κακο ομως ριξε μια ματια στα λαδια το πρωι πριν βαλεις μπροστα,μπορει να εχουν γινει σαπουναδα.
-
Είμαι υποψήφιος αγοραστής κ κλεινω προς ατμοσφαιρικό στο Toyota auris 1.33cc 101hp ´η σε τουρμπο στο fiat punto evo sport 1.4cc 135hp-multiair. Από αποψη τιμής βγαίνουν το ίδιο περίπου στα 17χιλ. €. Η Φιατ ήδη έβαλε τιμές κ εξοπλισμό στο site της. Τι θα μου προτεινατε εσείς ως κάτοχοι αυτ/των φιατ; Αξιζει τα λεφτά του;
-
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
Πρέπει και εγω απο την μεριά μου να διαμαρτυρηθω για τα ψευτικα,ζημιαρικα αυτοκίνητα που φτιαχνει η fiat:
Το Punto 75 ELX Μk1 μοντελο 94 του πατέρα μου μετα από μόλις 390.000 χιλιόμετρα εμφάνισε κολημένη βαλβίδα εισαγωγής και επειδή το κόστος επισκευης (πλάνισμα κεφαλης,φλάντζες βαλβίδα και λοιπά) εβγαινε μόλις 100 ευρω παρακάτω απο την αγορα ενος κινητηρα μεταχειρισμένου με λιγα χιλιομετρα ,αναγκαστηκα να τον αλλάξω.Ντροπή στην Fiat που τα αυτοκίνητα της κράτανε μόνο τόσο (ο βαλβίδα παρέδωσε στο Βουργαρέλι Αρτας και το όχημα επέστρεψε στο συνεργείο 100+χλμ με τρεις κυλίνδρους και παρόλα αυτά αρπαζε με μιση στροφη μιζας).φιατ παντα '88 750cc... κοντεύει 400000km με τέρμα γκάζι ΄(πια το χρησιμοποιούν εργάτες με ότι αυτό συνεπάγεται)
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Progetto 327.Ξεκινάνε οι πωλήσεις του τον Απρίλιο στη Βραζιλία (όπου και θα παράγεται σε 3πορτη και 5πορτη έκδοση),πιθανότατα ως Uno.
H ευρωπαϊκή εκδοχή του,με ελάχιστες τροποποιήσεις,θα παράγεται στο Kragujevac της Σερβίας.
Αρκετά του στυλιστικά στοιχεία θα δούμε και στο Panda III.
Στη βάση του θα στηριχτεί και κάτι από την Jeep.http://images.noticiasautomotivas.com.b ... rces-1.jpg
Παρουσιάζει ένα σχεδιαστικό ενδιαφέρον....
κάνει το uno πρώτης γεννιάς να φαίνεται 10 χρόνια πιο σύγχρονο...
ΑΠΑΙΣΙΟ -
Καλα σοβαρα τωρα κανεις συγγριση toyota me fiat; βγες γυρω γυρω και πες για φιατ και θα δεις τι θα σου πουνε. αλφα ρομεο και φιατ ποτε. παρε γιαπωνεζικο να μην καταλαβεις τι σημαινει service. ιταλικο αμαξι θα παρεις ; ειναι δυνατον; ρωτα και αν δεν σου πουν τα ιδια το 85% του κοσμου ,πεσ μου. εγω πειρα ενα ντομπλο γιατι δεν μποορουσα να κανω αλλιως,για καποιους λογους, και εχω δωσει στα 10.000 χιλ 650 ευρω για φλατζα κεφαλης,και αλλα 750 στις 20000 χιλ για εγκεφαλο. για ρωτα τους ενοικιαστες αυτοκινητων να δεις τι θα σου πουν. ακης
-
Ο χρήστης akis60 έγραψε:
παρε γιαπωνεζικο να μην καταλαβεις τι σημαινει service. ιταλικο αμαξι θα παρεις ; ειναι δυνατον;Είναι αυτοεπισκευαζόμενα? Αυτοσυντήρητα?
-
Ρε παλικάρια δηλαδή ήμαρτον, δεν την παλεύω άλλο, τι γράφετε????
Κάθε μέρα κι από ένα φρούτο....
Θα κάνω χαρακίρι, έλεος -
οι ενοικιαστες αυτοκινητων παντως εχουν και παντα ειχαν ιταλικα, εχω νοικιασει αρκετες φορες
Ο χρήστης akis60 έγραψε:
πεσ μου. εγω πειρα ενα ντομπλο γιατι δεν μποορουσα να κανω αλλιως,για καποιους λογους...ηταν ζητημα ζωης και θανατου κρατουσαν ομηρους τα παιδια του
-
Αυτες οι αποψεις που αφορουν ''τα χαλια των ιταλικων,την τελειοτητα των γερμανικων,την διαρκεια των κορεατικων'' εχουν αποδοκιμαστει σε αυτο το fotum απειρες φορες κατα καιρους.Δεν υπαρχει λογος να συνεχιζεται η απαξιωση η' επιδοκιμασια της εκαστοτε εταιριας το forum αλλωστε δεν απαρτιζεται απο μετοχους.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι ενοικιαστες αυτοκινητων παντως εχουν και παντα ειχαν ιταλικα, εχω νοικιασει αρκετες φορεςπεσ μου. εγω πειρα ενα ντομπλο γιατι δεν μποορουσα να κανω αλλιως,για καποιους λογους...
ηταν ζητημα ζωης και θανατου κρατουσαν ομηρους τα παιδια του
Τα είχαν κλειδώσει σε golf ...
-
ρε παιδια εχω εξηγησει οτι εγινε μαιμουδια για να παρω αυτοκινητο επειδη δεν ειχα αρκετα μεγαλη ενημερωτητα και δεν εδεινε η τραπεζα χρηματοδοτηση,και μονον ο συγκεκριμενος αντιπροσωπος που ειχε κονε κανονισε και το πηρα το αμαξακι. εσεις τωρα τι λετε ναχω γιαπωνεζο μπαμπα και να υποστηριζω τα γιαπωνεζικα,η μανα γερμανα; αν με λεγανε τζουζεπε βεβαια μπορει να υποστηριζα τα ιταλικα. αυτα για τα σχολια σας. τωρα, οτι ακουγα για τα ιταλικα σε εμενα βγηκε αληθινο. αυτο ειναι ολο. ακης
-
Ο χρήστης speedtouch έγραψε:
Είμαι υποψήφιος αγοραστής κ κλεινω προς ατμοσφαιρικό στο Toyota auris 1.33cc 101hp ´η σε τουρμπο στο fiat punto evo sport 1.4cc 135hp-multiair. Από αποψη τιμής βγαίνουν το ίδιο περίπου στα 17χιλ. €. Η Φιατ ήδη έβαλε τιμές κ εξοπλισμό στο site της. Τι θα μου προτεινατε εσείς ως κάτοχοι αυτ/των φιατ; Αξιζει τα λεφτά του;Εγώ είχα οδηγήσει το 1.6 άουρις και μου είχε φανεί πάναργο, το 1.33 φαντάζομαι...
-
Ακη απο Θεσσαλονικη εισαι;
-
οχι φιλε απο τηνο. ακης
-
Σίγουρα είναι πιο αργό το auris αλλά γνωρίζω ότι είναι και αξιόπιστα. Όπως και ενας συγγενής μου έχει το bravo με τα 150hp και είναι πολύ ευχαριστημένος ακόμη κ από τις τιμές του σέρβις. Απλά ο multiair είναι καινούριος κ τα 17χιλ € δεν είναι κ λίγα.
-
Ο χρήστης speedtouch έγραψε:
Είμαι υποψήφιος αγοραστής κ κλεινω προς ατμοσφαιρικό στο Toyota auris 1.33cc 101hp ´η σε τουρμπο στο fiat punto evo sport 1.4cc 135hp-multiair. Από αποψη τιμής βγαίνουν το ίδιο περίπου στα 17χιλ. €. Η Φιατ ήδη έβαλε τιμές κ εξοπλισμό στο site της. Τι θα μου προτεινατε εσείς ως κάτοχοι αυτ/των φιατ; Αξιζει τα λεφτά του;περιμενε να το δεις απο κοντα πρωτα. σε κανα 2 βδομαδες θα ερθουν τα εκθεσιακα evo. παντως εαν ειναι σαν ενα μικρο bravo τοτε εσωτερικα δεν θα συγκρινονται με τιποτα . μια κλαση ανωτερο το Ιταλικο σε σχεση με το Auris!! και απο καταναλωση και τα δυο ειναι το ιδιο. απλα το auris παιζει σε αλλη κατηγορια τελων(μεχρι στιγμης)
α και επισης δεν ειναι 17000 € αλλα 16000 € με την εκπτωση!!!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Σε περίπου 2 μήνες λήγει η εγγύηση των 2 χρόνων. Έχει κάνει κανείς την επέκταση στα 5 κι αν ναι πόσο κόστισε;
Το αμάξι μέχρι τώρα (27.000χλμ) έχει βγάλει τα εξής:
- Τον κλασικό τριγμό πίσω δεξιά που διορθώθηκε με λίπανση του σινεμπλοκ και ένα ακόμα μπροστά αριστερά που διορθώθηκε μόνος του.
- Κόλλημα του blue & me που διορθώθηκε με reset
- Το ψυγείο χάνει αργά αργά υγρό και απ' ότι έχω διαβάσει θέλει σφίξιμο ένα κολάρο.
Κατά τ' άλλα όποτε μπαίνω μέσα έχω ακόμα αυτό το ωραίο συναίσθημα που είχα όταν πρωτομπήκα
- Ποιος ειναι αυτος ο κλασικος τριγμος;Τι κανει δηλαδη;
2)Σημερα πηγα στην αντιπροσωπια για τον τριγμο που μου κανει απο την μπροστα αναρτηση.Τελικα μου ειπαν οτι ειναι απο το τιμονι.Αυτο εν μερει εξηγει το θορυβο γιατι μου το κανει σε κυκλικη πορεια καθως στριβω αργα το τιμονι (οπου κυκλικη πορεια εννοω σε μια αλανα να κανεις γυρους με σχεδον τερμα δεξια-αριστερα το τιμονι και αργη μεταβολη της γωνιας του.Δηλαδη τερμα δεξια-κυκλικη πορεια-αργο στριψιμο αριστερα) και πολλες φορες-οχι παντα ομως-σε παρκαρισμα η'ξεπαρκαρισμα σε κεκλιμενο και μη επιπεδο.
Πως εξηγει ομως το θορυβο που κανει σε σαμαρακια η' λακουβες οταν βρεχει;
Ειναι απο post μου στο θεμα του bravo
-
Italians urge Fiat boycott
Thursday, January 28, 2010
Fiat’s decision to shut all six of its Italian plants for two weeks from next month due to falling sales has sparked political activists to call for a boycott on all Fiat products.
Around 30,000 workers will be affected by the closures, which will occur in the last week of February and first week of March. Fiat is also considering axing a plant in Sicily.
Giovane Italia, a junior organisation to Silvio Berlusconi's ruling party, will lead a boycott against buying Fiat group cars and demonstrations against the company in 30 cities where the company has a strong presence.
Giovane Italia also wants Italians to sell any shares they own in the company and avoid using banks, insurers and publishing companies which Fiat has an interest in.
“Fiat is taking anti-national decisions such as delocalising vehicle production out of Italy, closing the Termini Imerese plant and putting workers in temporary lay-offs,' Giovane Italia said in a statement.
One Fiat union has described the cuts as “blackmail” and workers will strike early next month to protest the closures.
Fiat’s sales in January are expected to be 12 per cent lower than the same month in 2009 and 40 per cent lower than in 2008.
The firm has called on pan-European scrappage schemes to stay in place if new car sales are to remain at sustainable levels in 2010. CEO Sergio Marchionne said earlier this week that sales would be “drastically cut” if schemes were withdrawn.
Source: http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/247125/
-
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα την άποψη σας για το 'πρόβλημα' μου.
Πέρυσι τον φεβρουάριο αγόρασα μεταχειρισμένο απο ιδιώτη, ένα fiat punto sporting 1.2 16v 80hp μοντέλο αρχές 2002 με 105.000 χλμ
Πριν το αγοράσω, το πήγα για πλήρη τεχνικό έλεγχο στην Fiat Εσκιάδης στη Θεσσαλονίκη. Πλήρωσα 25 ευρώ και μου έδωσαν μια λίστα με το τι έλεγξαν και τι βρήκαν. Μου έγραψαν κάποιες παρατηρήσεις, που όντος ίσχυαν, και τέλος πάντων τις έκρινα όχι τόσο σημαντικές για να μην πάρω το αυτοκίνητο.
Αν εξαιρέσουμε το τι θα αναφέρω παρακάτω, απο το αμάξι είμαι ικανοποιημένος γενικά.
Τώρα πιο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει λίγες μέρες αφού το πήρα... πάω να παρκάρω, και τερματίζει το τιμόνι... ανάβει κόκκινο λαμπάκι τιμονιού και βαραίνει... και φυσικά εγώ πάγωσα προσωρινά. Αφού έκλεισα / ξανα άνοιξα το αυτοκίνητο το λαμπάκι έσβησε και το τιμόνι επανήλθε στα φυσιολογικά.
Τότε δεν έδωσα ιδίαίτερη σημασία. Μερικούς μήνες μετά , πάλι σε παρκάρισμα, μου το ξανακάνει. Και απο τότε γενικά το κάνει.... όποτε τερματίζει το τιμόνι με λίγη παραπάνω 'φόρα - δύναμη' Μου το έκανε και 2 φορές πέφτοντας σε λακούβα.
Οπότε έψαξα ιντερνετ και έμαθα για το γενικό πρόβλημα με τα ηλεκτρικά τιμόνια της Φιατ.
Εντομεταξύ ο προηγούμενος κάτοχος, αν και δεν μου ανέφερε απολύτως τίποτα για το θέμα... μου έδωσε όλες τις αποδείξεις και εντολές εργασίας. Ο τύπος το πήγαινε πάντα αντιπροσωπία και τα έχει κρατήσει όλα.
Σε κάποια φάση τον σεπτέμβριο που μας πέρασε σε τυπικό σέρβις που το πήγα τους είπα να ελέγξουν και το τιμόνι, και δεν βρήκανε τίποτα , ενώ το πρόβλημα υπήρχε και υπάρχει ακόμη. Έχω και τα χαρτιά της εντολής εργασίας και τις αποδείξεις.
Σήμερα που τα κοιτούσα, είδα ότι ο προηγούμενος κάτοχος το έχει πάει στην Φίατ Εσκιάδης 4 μήνες αφότου το αγόρασε (ιούνιους του 2002) με παρατήρηση: 'Ανάβει το λαμπάκι τιμοιού' και κάτι σαν απάντηση του τεχνικού απο κάτω : 'χαλασμένη μονάδα ελέγχου - στιγμιαίο' .
Οπότε έχω πλέον πονηρευτεί οτι το αυτοκίνητο ίσως είχε απο την αρχή πρόβλημα και οι κύριοι της αντιπροσωπίας δεν θέλανε να το περάσουν στην εγγύηση και βρίσκανε δικαιολογίες.
Σε τηλεφωνική συνομιλία μου χθές, ανώνυμα, τους ρωτάω για το πρόβλημα και μου λένε οτι παίζει να είναι απο 70 ευρώ έως 800.... πρέπει να το βάλουνε στον εγκέφαλο να το ελέγξουν για να μου απαντήσουν.
Και έρχομαι τώρα και ρωτάω:
-
Θα μπορούσα κάπως να αποδείξω με τα χαρτιά που έχω οτι το αμάξι είχε πρόβλημα εξ ' αρχής και απέφυγαν να το διορθώσουν?
-
Να επικοινωνήσω με φίατ Ιταλίας?
-
Αφού εγώ τον σεπτέμβριο τους είπα να ελέγξουν το τιμόνι, πως και δεν έδειξε κάτι ο εγκέφαλος?? Μήπως δεν το έλεγξαν??
-
Να πάω πάλι για γενικές εργασίες, να τους πώ να το ξανα- ελέγξουν, να μην βρούν πάλι τίποτα, και μπροστά τους , μετά τον έλεγχο, να τους κάνω ρόμπα?
-
????????????????????????????????????????
Συγνώμη αν κούρασα, αλλά θέλω να το κάνω ιστορία και θα το κυνηγήσω όσο μπορώ....
Ευχαριστώ
-
-
Ετοιμασε κανα 500αρικο, και προχωρα. απ οτι ακουω πολυ συνηθισμενη βλαβη σε φιατ σαν το δικο σου.
FIAT FORUM