-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Anyway... to Mk3 ειναι απαιχτο (Best Punto ever) !!!
Σ' αυτό νομίζω πως συμφωνούμε οι fiatisti αλλά και οι 'vwάκηδες' !
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είμαι ο μόνος που βρίσκω το facelift του punto πετυχημένο;Απ' όσα έχω διαβάσει, μάλλον ναι!
Και γω το προτιμάω από τον πρόγονό του
Υ.Γ. Μην ανησυχείς, όλα τα κινήματα από ένα επαναστατικό μυαλό ξεκινάνε
-
Ερώτηση: Στο ΜΚ2b ποιές είναι οι διαφορές στην ανάρτηση ανάμεσα στο πεντάπορτο (άκου κουραμπιές! μάλλον εννοείτε εύγευστο ε; ) και στο sporting; Απλά σκληρότερη ρύθμιση ή υπάρχει και κάτι άλλο;
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Ερώτηση: Στο ΜΚ2b ποιές είναι οι διαφορές στην ανάρτηση ανάμεσα στο πεντάπορτο (άκου κουραμπιές! μάλλον εννοείτε εύγευστο ε; ) και στο sporting; Απλά σκληρότερη ρύθμιση ή υπάρχει και κάτι άλλο;Δεν κατάλαβες καλά! Κουραμπιές χωρίς άχνη! Δηλαδή, άοσμο, άγευστο, άσχημο ξεροψημένο κουλουράκι! (να περιμένω μπούφλες; )
Το sporting έχει επιπλέον του απλού:
-6άρι κιβώτιο (κάνει αρκετή διαφορά, απ' ότι λένε)
-Σκληρότερη ανάρτηση (προφανώς διαφορετικά αμορτισέρ και ελατήρια)
-15άρες ζάντες αλουμινίου
-Εξωτερικές διαφορές, δηλαδή προφυλακτήρες και διαφορετική μάσκα
-Εσωτερικές: μονόχρωμο και όχι δίχρωμο ταμπλό, λευκά όργανα, ημιμπάκετ καθίσματα
-Δεν έχει διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, αλλά ένα απλά air-condition
*Edit: *
-Τώρα που βλέπω το 5θυρο του Γιώργου...Τα τρίθυρα (όλα) είχαν και τα έξτρα φωτιστικά σώματα στο πορτ μπαγκαζΚαι 300 ευρώ διαφορά στην τιμή (από το απλό τρίθυρο), τω καιρώ εκείνω... Τίποτα, κατά την ταπεινή μου άποψη, σε σχέση με αυτά που προσφέρει!
-
-
Ερώτηση: Στο ΜΚ2b ποιές είναι οι διαφορές στην ανάρτηση ανάμεσα στο πεντάπορτο (άκου κουραμπιές! μάλλον εννοείτε εύγευστο ε; ) και στο sporting; Απλά σκληρότερη ρύθμιση ή υπάρχει και κάτι άλλο;
Δεν κατάλαβες καλά! Κουραμπιές χωρίς άχνη! Δηλαδή, άοσμο, άγευστο, άσχημο ξεροψημένο κουλουράκι! (να περιμένω μπούφλες; )
Το sporting έχει επιπλέον του απλού:
-6άρι κιβώτιο (κάνει αρκετή διαφορά, απ' ότι λένε)
-Σκληρότερη ανάρτηση (προφανώς διαφορετικά αμορτισέρ και ελατήρια)
-15άρες ζάντες αλουμινίου
-Εξωτερικές διαφορές, δηλαδή προφυλακτήρες και διαφορετική μάσκα
-Εσωτερικές: μονόχρωμο και όχι δίχρωμο ταμπλό, λευκά όργανα, ημιμπάκετ καθίσματα
-Δεν έχει διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, αλλά ένα απλά air-conditionΚαι 300 ευρώ διαφορά στην τιμή (από το απλό τρίθυρο), τω καιρώ εκείνω... Τίποτα, κατά την ταπεινή μου άποψη, σε σχέση με αυτά που προσφέρει!
Αναλυτικότατος!!! Μόνο για την ανάρτηση ήθελα.
Τα υπόλοιπα γνωστά μιας και έπεσε τσακωμός για να επιλεγεί τελικά το πεντάπορτο λόγω... περισσοτέρων πορτών
Τέλος πάντων... Αν είναι μόνο σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ η διαφορά τους θα το ψάξουμε το θέμα εν καιρώ.
Ευχαριστώ!!!Όσο για την άχνη... πήγα να το σώσω αλλά τελικά θα τη φάω την παντοφλιά που κάθομαι στο internet και καταδέχομαι να διαβάζω αρνητικά (άκουσον άκουσον) σχόλια για το αγαπημένο της Ιταλάκι...
-
Αναλυτικότατος!!! Μόνο για την ανάρτηση ήθελα.
Τα υπόλοιπα γνωστά μιας και έπεσε τσακωμός για να επιλεγεί τελικά το πεντάπορτο λόγω... περισσοτέρων πορτών
Τέλος πάντων... Αν είναι μόνο σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ η διαφορά τους θα το ψάξουμε το θέμα εν καιρώ.
Ευχαριστώ!!!Όσο για την άχνη... πήγα να το σώσω αλλά τελικά θα τη φάω την παντοφλιά που κάθομαι στο internet και καταδέχομαι να διαβάζω αρνητικά (άκουσον άκουσον) σχόλια για το αγαπημένο της Ιταλάκι...
Για την ανάρτηση ξέρω, δυστυχώς, πολλά λιγότερα απ' όσα θα ήθελα (σχεδόν τίποτα). Ρώτησα μια φορά στην αντιπροσωπία όταν πήγα για σέρβις τι μάρκα αμορτισέρ και ελατήρια φοράει το δικό μου και η απάντηση ήταν κάτι μεταξύ 'Μιαου, μιαου, χμμμ' και 'Δεν είναι στάνταρ, ανάλογα με την παρτίδα...Μπορεί να είναι διαφορετικός ο προμηθευτής'.
Πάντως κάπου πήρε το μάτι μου ένα διαφημιστικό (για δικιά τους χρήση) που έγραφε κάτι για Boge και νέο Punto...Τώρα αν το Σερλοκ-Χολμσικό ένστικτό μου έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, ιδέα δεν έχω...
Τη συγγνώμη μου στη γυναίκα σου! Έχει δίκιο, είναι ερωτεύσιμο το Ιταλάκι!
-
Ερώτηση: Στο ΜΚ2b ποιές είναι οι διαφορές στην ανάρτηση ανάμεσα στο πεντάπορτο (άκου κουραμπιές! μάλλον εννοείτε εύγευστο ε; ) και στο sporting; Απλά σκληρότερη ρύθμιση ή υπάρχει και κάτι άλλο;μα και το απλό 3πορτο έχει πιο σκληρή ανάρτηση και στο Sporting ακόμα πιο σκληρή.
Νομίζω όμως οτι είναι 1 κλικ πιο μαλακή από το Μκ2(α) -
ωπαααα.... δεν μου λετε βρε αναρτησιολογοι, που το κατεχετε το σπορ καλυτερα απο μενα. Ωρες ωρες απορω... αυτο το Punto σινεμπλοκ εχει σαν κατασκευη η δεν του βαλανε? Στο δικο μου αν και αμορτισερ του αλλαξα και λαστιχα εχω 185/60 (οχι τιποτα χαμηλοπροφιλα δηλαδη) ενα Χ κοπανημα στις σκληρες ανωμαλιες το εχω. Το αμαξι εχει βεβαια πανω του 110κ+ χιλιομετρα...
Για πειτε καμια ιδεα... εσεις πως τα πατε με road harshness και κοπανηματα?
-
Χμ, ναι. Το ΓΔΟΥΠ της ανάρτησης είναι ένα θέμα. Ακόμα και με τα 165/70 ακουγόταν το ίδιο ακριβώς όπως τώρα με τα 185/60. Δε νομίζω να μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό.
-
Χμ, ναι. Το ΓΔΟΥΠ της ανάρτησης είναι ένα θέμα. Ακόμα και με τα 165/70 ακουγόταν το ίδιο ακριβώς όπως τώρα με τα 185/60. Δε νομίζω να μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό.Οκ.... το πιασα... Τουλαχιστον καταλαβαν τι μαμακια κανανε και στο mk3 τα πραγματα ειναι πολυ καλα σε αυτο τον τομεα.
Αραγε δεν μπορουμε να βρουμε τιποτα παχυτερα και ποιο μαλακα σινεμπλοκ να περιορισουμε το φαινομενο? Εχε χαρη που δεν ξερω ουτε και εχω τεχνικες λεπτομεριες για αυτα τα πραγματα, αλλιως θα του λεγα...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Όσοι νομίζουν ότι το f/l είναι άσχημο, είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Άκου εκεί!
Άκου συνάδελφε:
H γυναίκα μου έχει αυτό το λουκουμά που καλείται αυτοκίνητο (το Πόλο 6Ν )....
Πριν μερικές ημέρες δίπλα στο δικό της έρχεται και παρκάρει Punto MkII f/l,σε απλή έκδοση (όχι sporting),ιδίου χρώματος (ασημί)...
Με έπιασε απελπισία από την ομοιότητα του εμπρός μέρους των 2 αυτοκινήτων!
Δεν είναι δυνατόν να αντιγράφουν σχεδιαστικά οι Ιταλοί,και μάλιστα ποιους?
Τους Γοτθικούς κουραμπιέδες (συγνώμη,λουκουμάδες ήθελα να πω..)Σκεψου ομως πως εκαναν το Πολο στο δικο τους FL oι Γερμανοι .
Το δικο μου αμαξι το βλεπετε στην υπογραφη μου.
-
Όσοι νομίζουν ότι το f/l είναι άσχημο, είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Άκου εκεί!Ώπα!!!! Δεν είπα ότι ήταν άσχημο! Απλά το προ f/l ήταν πιο όμορφο και είχε κάτι που ξεχώριζε από τη μάζα. Τα μπροστινά φώτα ήταν πολύ ωραία.
Το f/l δεν είναι σε καμμία περίπτωση άσχημο, απλά δεν ήταν τόσο ωραίο όσο το προηγούμενο και τόσο ξεχωριστό. Άλλωστε και το polo 6n2 μια χαρά όμορφο αυτοκινητάκι ήταν. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το δικο μου αμαξι το βλεπετε στην υπογραφη μου.Καλώς τον Billy.
-
Γειά στους Φιατάκηδες.
Cinquecento του 1995, το απλό με τα 900 κυβικά, με 220.000 χιλιόμετρα. Το πρώτο μου αυτοκίνητο, πληρωμένο 100% από εμένα. Το φοβερό αυτό αυτοκινητάκι έχει κάνει (και συνεχίζει ακάθεκτο) σχεδόν τα πάντα.
Ταξίδια σε αυτοκινητόδρομους με τρία άτομα και φορτωμένο έως εκεί που δεν πάει άλλο (μετακόμιση). Σχεδόν έτοιμο για απογείωση από το πολύ βάρος στον πίσω άξονα. Στη αρχή της ζωής του καθ’ οδόν προς Τολό για διακοπές κάπου στο δρόμο Κόρινθος-Τρίπολη σε μεγάλη κατηφόρα το ταχύμετρο να έχει βγει εκτός κλίμακας. Τώρα δεν το κάνω με τίποτα, το σκέφτομαι και χαμογελώ.
Επαρχιακοί δρόμοι με στροφές και χιόνια. Μια φορά στο χιονοδρομικό στο Βελούχι άρχισε ξαφνικά να ρίχνει πολύ χιόνι, κι ενώ κάποιοι κόλλησαν επειδή ο καιρός άλλαξε ξαφνικά και δεν είχαν αλυσίδες ή γνώση κίνησης σε χιόνι, το Cinque (σχεδόν) ατάραχο τα έβγαλε πέρα. Παιδιά που τώρα είστε Σαλονικείς θυμάστε τη φάση;
Επίσης διαδρομές προς παραλίες των Κυκλάδων, πάνω σε άθλιους χωματόδρομους της Μήλου, Άνδρου κλπ, αέρα πατέρα, χωρίς να προσέχουμε μη το σπάσουμε, όλη μέρα στον ήλιο και μετά όλη η άμμος και σκόνη μέσα. Μια φορά στη Σέριφο μετά από παρατεταμένη κατηφόρα, έμαθα τι σημαίνει τρόμος από έλλειψη δύναμης φρεναρίσματος. Το 1996 όλη την Κρήτη με τέσσερα άτομα, κιχ δεν έκανε. Βενζίνη και πάμε για την επόμενη παραλία / αξιοθέατο.
Να έχουν έρθει κουστουμαρισμένοι από μεγάλη εταιρία του εξωτερικού για συνεργασία και ο αδερφός μου να τους έχει βάλει μέσα, εν μέσω κατακλυσμού. Οι άνθρωποι απορούσαν πόσο άνετα ήταν μέσα. Σε καθημερινή χρήση μέχρι και πέρυσι πέντε άτομα για αστικές / περιαστικές διαδρομές. Και τόσες άλλες καλές στιγμές μαζί με το Cinque...
Όχι χωρίς προβλήματα ή βλάβες - λογικές όμως. Διεσπαρμένα, όχι τώρα που έχει στην πλάτη του 10 χρόνια και 220 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτοκίνητο καρδιάς.
Εννοείται ότι και μετά την επερχόμενη αγορά καινούργιου τουτού, στην οικογένεια θα μείνει το Cinque, κληρονομιά στην επόμενη γενιά.
Jacob
-
Χμ, ναι. Το ΓΔΟΥΠ της ανάρτησης είναι ένα θέμα. Ακόμα και με τα 165/70 ακουγόταν το ίδιο ακριβώς όπως τώρα με τα 185/60. Δε νομίζω να μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό.Το γκντουπ το κάνει και το 5θυρο;
Μάιστα!
Στους 4Τ αποκάλεσαν την ανάρτηση 'απότομη' αν θυμάμαι καλά, πράγμα σωστό, γιατί δεν είναι σκληρή αλλά συμπεριφέρεται απότομα στις ανωμαλίες...
Οι λιγοστές μου τεχνικές γνώσεις λένε ότι είναι περισσότερο θέμα ελατηρίων παρά αμορτισέρ. Και τα σινεμπλοκ δε νομίζω να είναι τόσο σκληρά ώστε να θέλω να τα αλλαξω με μαλακότερα.
Μάλλον πρέπει να βρεθούν άλλα ελατήρια, ή ακόμη καλύτερα ένας σωστός συνδυασμός αμορτισέρ-ελατηρίων ώστε να κερδίσουμε σε απόσβεση χωρίς να χάσουμε σε κλίσεις...
Πώς όμως;
-
Χμ, ναι. Το ΓΔΟΥΠ της ανάρτησης είναι ένα θέμα. Ακόμα και με τα 165/70 ακουγόταν το ίδιο ακριβώς όπως τώρα με τα 185/60. Δε νομίζω να μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό.
Το γκντουπ το κάνει και το 5θυρο;
Μάιστα!
Στους 4Τ αποκάλεσαν την ανάρτηση 'απότομη' αν θυμάμαι καλά, πράγμα σωστό, γιατί δεν είναι σκληρή αλλά συμπεριφέρεται απότομα στις ανωμαλίες...
Οι λιγοστές μου τεχνικές γνώσεις λένε ότι είναι περισσότερο θέμα ελατηρίων παρά αμορτισέρ. Και τα σινεμπλοκ δε νομίζω να είναι τόσο σκληρά ώστε να θέλω να τα αλλαξω με μαλακότερα.
Μάλλον πρέπει να βρεθούν άλλα ελατήρια, ή ακόμη καλύτερα ένας σωστός συνδυασμός αμορτισέρ-ελατηρίων ώστε να κερδίσουμε σε απόσβεση χωρίς να χάσουμε σε κλίσεις...
Πώς όμως;Eγώ πάντως δεν θα άλλαζα τίποτα..έχοντας δει το ίδιο πρόβλημα στο πουντο του αδερφού είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αλλάζει τίποτα το εργοστασιακό..μόνο να αντικαθίσταται..δεν ξέρω,ίσως να είμαι επηρεασμένος από τις τελευταίες 'κινήσεις' μου στο δικό μου και..Σκέφτομαι να αλλάξω τα πίσω ταμπούρα με δισκόφρενα αφού σε Bravo γνωστού μου το φρενάρισμά του με εξέπληξε..Το αλλά στην ιστορία είναι ότι δεν θέλω να βάλει χέρι πάλι κανένας άσχετος...και πού θα βρείς το σωστό τεχνίτη;;; Τεσπα,είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αγγίζουμε τα τουτού μας...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μάιστα!
Πώς όμως;Eγώ πάντως δεν θα άλλαζα τίποτα..έχοντας δει το ίδιο πρόβλημα στο πουντο του αδερφού είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αλλάζει τίποτα το εργοστασιακό..μόνο να αντικαθίσταται..δεν ξέρω,ίσως να είμαι επηρεασμένος από τις τελευταίες 'κινήσεις' μου στο δικό μου και..Σκέφτομαι να αλλάξω τα πίσω ταμπούρα με δισκόφρενα αφού σε Bravo γνωστού μου το φρενάρισμά του με εξέπληξε..Το αλλά στην ιστορία είναι ότι δεν θέλω να βάλει χέρι πάλι κανένας άσχετος...και πού θα βρείς το σωστό τεχνίτη;;; Τεσπα,είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αγγίζουμε τα τουτού μας...
Εγώ πάντως με το Μκ2β δεν έιχα πρόβλημα. Νομίζω οτι τα έχουν μαλακώσει. Αυτός ο συνδιασμός μπάνει και στα Μκ2 ?
Τώρα το όχημα έχει 33000 χλμ (απροβλημάτιστα φυσικά) αλλά η αποσβέση δεν είναι πια ή ίδια με όταν ήταν καινούργιο ?
Στα πόσο αλλάζετε αμμορτισέρ ? -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εγώ πάντως με το Μκ2β δεν έιχα πρόβλημα. Νομίζω οτι τα έχουν μαλακώσει. Αυτός ο συνδιασμός μπάνει και στα Μκ2 ?Τώρα το όχημα έχει 33000 χλμ (απροβλημάτιστα φυσικά) αλλά η αποσβέση δεν είναι πια ή ίδια με όταν ήταν καινούργιο ?
Στα πόσο αλλάζετε αμμορτισέρ ?Για το ΜΚ2β μιλάω κι εγώ. Όντως το έχουν μαλακώσει αλλά χτυπάει. Αισθητά λιγότερο από το ΜΚ1 sporting που είχα αλλά χτυπάει.
Όσο για την απόσβεση, στα 30.000Km δεν έχω παρατηρήσει κάποια αισθητή διαφορά παρόλη την ταλαιπωρία. Ίσως απλά δεν το έχω προσέξει.
Στο Sporting πάντως είχα αλλάξει αμορτισέρ στα 80.000Km ενώ τα μετρούσα κάθε 15.000Km. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μάιστα!
Να σου πω...
Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα μα τίποτα όσον αφορά τον κινητήρα. Κάτι προγράμματα, φίλτρα, εξατμίσεις κλπ τα θεωρώ χαζομάρες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο! 1400 με 95 άλογα είναι, σιγά μη μπω στην φασαρία και τα έξοδα για 2 άλογα!
Αλλά δεν θα έλεγα όχι για άλλου είδους μετατροπές! Το πρόβλημα με τα αμορτισέρ-ελατήρια είναι ότι χρειάζεται πολύ ψάξιμο για καταλάβει κανείς το πόσο ταιριαστά είναι μεταξύ τους, αλλά και συμβατά με τους ελληνικούς δρόμους και τις οδηγικές απαιτήσεις σου. Ιδιώς όταν μιλάμε για οικονομικές/μη ρυθμιζόμενες λύσεις.
Επίσης λέω τα επόμενα τακάκια μου να είναι κάτι aftermarket...Δεν έχω παράπονο από τα φρένα, αλλά αν μπορούν να γίνουν καλύτερα...γιατί όχι;
Άξονες πίσω θα άλλαζα μόνο από HGT και σε έμπιστο μάστορα...
Ίσως να τολμούσα και ένα shortshift να βρισκόταν κάτι σίγουρα καλό, χωρίς επιπλοκές και σε λογική τιμή...
Πάντως η πρώτη παρέμβαση (michelin exalto II στη θέση των μαμά) είχε πολύ θετικά αποτελέσματα!
FIAT FORUM