-
Και που να χες αυτόματο με μεγαλυτερη ζαντα...Περιεργο ομως μου φαινεται.
-
Η άμμος είναι δύσκολη γενικά. Σίγουρα είχες βγάλει πλήρως το ESP;
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Με λαστιχα dunlop 17ρια και manual σασμαν.ξεκινισα κανονικα με το ESPoff και στα πενηντα μετρα με το γκαζι πατημενο αυτο φρεναρε μεχρι που μου εσβησε.και μετα δεν ξεκινουσε με τιποτα σαν να ειχα χειροφρενο και μου εσβηνε.{τα λαστιχα ηταν σχεδον πανω απο την αμμο}και τελικα μετα απο καμια δεκαρια αποτυχημενες προσπαθειες το αυτοκινητο ξεκολησε βγηκα .και μυριζε το αυτοκινητο καμενο δισκο για μερες.Πιστεύω ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι σχεδιασμένο για την άμμο... επίσης όταν μπαίνουμε στην άμμο τα ελαστικά πρέπει να είναι με αρκετά χαμηλότερη πίεση απ' όσο ξέρω....
Είχα ένα cherokee - ικανότερο από το Q5 - με 16αρα ζάντα και η αλήθεια είναι ότι και αυτό ζορζόνταν στην παραλία. (χωρίς ESP...)
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Θελω να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις στην αμουδια. Εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια. Με απογοητευσε!!!!!!!Η άμμος είναι δύσκολη και παράξενη. Μπορεί να περάσεις με ένα απλό δικίνητο και να βρεθείς κολλημένος με το καλύτερο 4χ4 του κόσμου. Επιπλέον δεν υπάρχει στάνταρ στο πόσο βατή είναι μια αμμουδιά. Ακόμα και δύο παραλίες ίδιες οπτικά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στο πόσο δυνατή είναι η προσπέλασή τους.
Δεν θα έπρεπε όμως να σε απασχολεί αυτό και τόσο. Άλλωστε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να βάζουμε τα αυτοκίνητά μας στην στην άμμο. -
Οπότε να το βάλουμε το Q Paris-Dakar?
Μάλλον όχι!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θελω να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις στην αμουδια. Εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια. Με απογοητευσε!!!!!!!
Η άμμος είναι δύσκολη και παράξενη. Μπορεί να περάσεις με ένα απλό δικίνητο και να βρεθείς κολλημένος με το καλύτερο 4χ4 του κόσμου. Επιπλέον δεν υπάρχει στάνταρ στο πόσο βατή είναι μια αμμουδιά. Ακόμα και δύο παραλίες ίδιες οπτικά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στο πόσο δυνατή είναι η προσπέλασή τους.
Δεν θα έπρεπε όμως να σε απασχολεί αυτό και τόσο. Άλλωστε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να βάζουμε τα αυτοκίνητά μας στην στην άμμο.Μπορει να κουβαλαμε ενα τρειλερακι με ενα φουσκωτακι και να μην βρισκουμε γλυστρα
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Θελω να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις στην αμουδια. Εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια. Με απογοητευσε!!!!!!!Δυστυχώς!! Την πατήσαμε και εγώ και ο πατέρας μου! Απ ότι φαίνεται ξεχνάμε τις δύσβατες παραλίες για ψαροτούφεκο!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Θελω να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις στην αμουδια. Εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια. Με απογοητευσε!!!!!!!
Δυστυχώς!! Την πατήσαμε και εγώ και ο πατέρας μου! Απ ότι φαίνεται ξεχνάμε τις δύσβατες παραλίες για ψαροτούφεκο!
Δυσβατες παραλίες για ψαροτούφεκο και πήρατε Q5???? Να μου γνωρίσετε τον πωλητή που σας το πούλησε! Τον προσλαμβάνουμε αμέσως!
Αφου έχετε το Land βρε Στέφανε! Για να μην πω την 147
Η αμμουδιά είναι όντως περίεργο θέμα. Οπως είπε και συνάδελφος φορουμίτης παραπάνω, έχουμε κολήσει με Nivara σε σημείο που ήρθε και μας τράβηξε ένα παμπάλαιο Datsun.... Το βασικότερο είναι τα λάστιχα. Για άμμο δεν θα πήγαινα με τίποτε λιγότερο απο λάστιχο με αρκετό τακούνι....
-
Ο χρήστης nkarama έγραψε:
Δυστυχώς!! Την πατήσαμε και εγώ και ο πατέρας μου! Απ ότι φαίνεται ξεχνάμε τις δύσβατες παραλίες για ψαροτούφεκο!
Δυσβατες παραλίες για ψαροτούφεκο και πήρατε Q5???? Να μου γνωρίσετε τον πωλητή που σας το πούλησε! Τον προσλαμβάνουμε αμέσως!
Αφου έχετε το Land βρε Στέφανε! Για να μην πω την 147
Η αμμουδιά είναι όντως περίεργο θέμα. Οπως είπε και συνάδελφος φορουμίτης παραπάνω, έχουμε κολήσει με Nivara σε σημείο που ήρθε και μας τράβηξε ένα παμπάλαιο Datsun.... Το βασικότερο είναι τα λάστιχα. Για άμμο δεν θα πήγαινα με τίποτε λιγότερο απο λάστιχο με αρκετό τακούνι....
Ντροπής πράγματα! Μια κυρία (που είναι και προς πώλησιν) δεν μπαίνει ποτέ έτσι στις άμμους!!
Το Land θέλει δίσκο και πίσω διαφορικό και δεν είμαστε για έξοδα!
Είπα να δοκιμάσω το Audi να ξέρουμε τι γίνεται αλλά μας μάζεψε τρακτέρ φίλου τελικά! Το περίμενα ότι θα κολλάγαμε ειδικά με τα εντελώς ασφάλτινα Bridgestone αλλά ήθελα να δοκιμάσω... -
Παιδιά η άμμος θέλει φαρδύ λάστιχο με όσο το δυνατόν αραιότερη χάραξη. Το βαθύ τακούνι κακό κάνει καθώς σημαίνει ότι το βάρος καταμερίζεται σε μικρότερη επιφάνεια μιας και τα M&S έχουν φαρδιά αυλάκια. Επίσης όταν μπαίνετε σε άμμο καλό είναι να χαμηλώνετε τις πιέσεις. Οδηγείς με φόρα και πολύ γκάζι ανάμεσα στις στροφές μέγιστης ροπής και μέγιστης ιπποδύναμης, αν κόψεις βούλιαξες. Εναλλακτικά παίρνεις ένα Land Rover, βάζεις την ρύθμιση για άμμο και ξενοιάζεις...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παιδιά η άμμος θέλει φαρδύ λάστιχο με όσο το δυνατόν αραιότερη χάραξη. Το βαθύ τακούνι κακό κάνει καθώς σημαίνει ότι το βάρος καταμερίζεται σε μικρότερη επιφάνεια μιας και τα M&S έχουν φαρδιά αυλάκια. Επίσης όταν μπαίνετε σε άμμο καλό είναι να χαμηλώνετε τις πιέσεις. Οδηγείς με φόρα και πολύ γκάζι ανάμεσα στις στροφές μέγιστης ροπής και μέγιστης ιπποδύναμης, αν κόψεις βούλιαξες. Εναλλακτικά παίρνεις ένα Land Rover, βάζεις την ρύθμιση για άμμο και ξενοιάζεις...Άντε γεια σου (μεταξύ μας το ήθελα σαν τρελός το Freelander II)!! Το θέμα είναι όμως τι κάνεις αν το προηγούμενο σου αμάξι ήταν Land Rover και έχεις πληρώσει 2 φορές την αξία του σε συνεργεία! Τους ξαναδίνεις τα ωραία σου λεφτά?? Εμείς πάντως δεν τους τα ξαναδώσαμε και ας είχαν σπάσει τα τηλέφωνα από τους πωλητές της NORTH...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Παιδιά η άμμος θέλει φαρδύ λάστιχο με όσο το δυνατόν αραιότερη χάραξη. Το βαθύ τακούνι κακό κάνει καθώς σημαίνει ότι το βάρος καταμερίζεται σε μικρότερη επιφάνεια μιας και τα M&S έχουν φαρδιά αυλάκια. Επίσης όταν μπαίνετε σε άμμο καλό είναι να χαμηλώνετε τις πιέσεις. Οδηγείς με φόρα και πολύ γκάζι ανάμεσα στις στροφές μέγιστης ροπής και μέγιστης ιπποδύναμης, αν κόψεις βούλιαξες. Εναλλακτικά παίρνεις ένα Land Rover, βάζεις την ρύθμιση για άμμο και ξενοιάζεις...
Άντε γεια σου (μεταξύ μας το ήθελα σαν τρελός το Freelander II)!! Το θέμα είναι όμως τι κάνεις αν το προηγούμενο σου αμάξι ήταν Land Rover και έχεις πληρώσει 2 φορές την αξία του σε συνεργεία! Τους ξαναδίνεις τα ωραία σου λεφτά?? Εμείς πάντως δεν τους τα ξαναδώσαμε και ας είχαν σπάσει τα τηλέφωνα από τους πωλητές της NORTH...
Σε καταλαβαίνω... κι εγώ με Discovery 1 πιο συχνά στο συνεργείο ήμουν παρά στον δρόμο... Εκτός δρόμου όμως είναι !!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εναλλακτικά παίρνεις ένα Land Rover, βάζεις την ρύθμιση για άμμο και ξενοιάζεις...
.... Ή ακόμα και ένα Pajero (το κοντό) της δεκαετίας του '90 και άμα κολλήσεις το αφήνεις και εκεί...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η άμμος είναι δύσκολη γενικά. Σίγουρα είχες βγάλει πλήρως το ESP;Ειχα βαλει το ESPoff .εχω την εντυπωση οτι δεν λειτουργισε γιατι το αυτοκινητο δεν σπινιαριζε καθολου για να ξεκινηση στην αμμο.Και στην αρχη οταν μπηκα στην αμμο με φορα αυτο σιγα σιγα εκοβε ταχυτητα μεχρι που μου εσβησε,ισως το ESP βλεπωντας το αυτοκινητο να χανει την προσφυση του αρχισε να φρεναρη τους τροχους
μεχρι που το ακινητοποιησε. -
Σχετικά με το τρέμουλο στο φρενάρισμα σήμερα αντικαταστάθηκαν οι δισκόπλακες και τα τακάκια εντός εγγυήσεως και μένει να δω αν το πρόβλημα λύθηκε και αν θα ξαναπαρουσιαστή στο μέλλον. Με τo Servis δεν είχα κανένα πρόβλημα και μόλις το είδανε η πρότασή τους ήτανε αλλαγή. Πιθανόν να έχει δοθεί οδηγεία από τη μαμά AUDI.
-
Στα 1700 χιλ. περίπου η ψηφιακή ένδειξη λαδιού κατέβηκε 1 γραμμή..normal?σε τι ποσότητα άραγε αντιστοιχεί?
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Στα 1700 χιλ. περίπου η ψηφιακή ένδειξη λαδιού κατέβηκε 1 γραμμή..normal?σε τι ποσότητα άραγε αντιστοιχεί?Μια χαρά μου φαίνεται. Στο δικό μου ( 2.0, χειροκίνητο) όταν το πρώτο-πήρα δεν μπορούσε να υπολογίσει την στάθμη. Όταν τα κατάφερε, κάπου στα 150-200χλμ, δεν θυμάμαι, ήταν ήδη μια γραμμή κάτω.
Κατά τα άλλα οι εντυπώσεις στα πρώτα 1700 χλμ. είναι πολύ καλές:- Κανένα τρέμουλο στο τιμόνι
- Κατανάλωση γύρω στα 9.5lt (οδήγηση σε ταξίδια, μέχρι 3.500 στροφές)
- Κανένας θόρυβος ( εκτός από ενα ελάχιστο τρίξιμο που κάνει το κάθισμα όταν μπαίνω και κάθομαι-ζυγίζω 82 kg)
- Τρομερή συμπεριφορά στο δρόμο και εξαιρετική επιτάχυνση
- Κανένα πρόβλημα με το στροφόμετρο
Όμως: - Ξενέρωμα που δεν είχε θερμαινόμενους καθρέφτες (που να φανταστώ ότι ήταν προαιρετικοί)
- Υπερβολικό να μην υπάρχουν φώτα στα σκιάδια στον βασικό εξοπλισμό
- Έχω πάρει μια κάρτα SD 4 GB, όχι HC, και κάποια τραγούδια δεν μπορεί να μου τα διαβάσει. Το περίεργο είναι οτι κάποια απο αυτά που αρχικά δεν διάβαζε τα ξαναβγάζει στο τέλος της λίστας και μπορεί και τα παίζει.
-
Σε σχεδόν 4000 χλμ η ένδειξη ποσότητας λαδιού είναι στο μισό σχεδόν...
-
Στα 7.000χλμ έχω χρησιμοποιήσει ακριβώς ένα λίτρο Castrol για συμπλήρωμα.
-
Θυμάσαι ένδειξη προ συμπληρώματος?
AUDI Q5