-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πρέπει να βρήκες το ένα και μοναδικό τεστ που δεν το τοποθετεί τη Stelvio μόνο ίσα με Macan και F-Pace σε ότι αφορά το οδηγικό.Τέσπα όσο γρήγορα και ομαλά να εμπλέκεται το σύστημα αποκλείεται να είναι ίδιο με το υπάρχον που είναι 40-60. Είναι απλή φυσική. Σκέψου τα διάφορα παλαιότερα Audi που ήταν με haldex. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα συστήματα με torsen. Από κει και πέρα είναι και θέμα χρήσης. Το 99.9% των αγοραστών δεν θα αντιληφθούν τίποτα.
Δεν ξέρω τι λένε αλλα test, αλλα αυτό επιβεβαιώνει κάποια πράγματα που είδα στην Stelvio:
Because, as we've discovered over the past two days, the ride is as poor as the noise suppression, and the spacious interior is marred by a** low-quality interior** and a second-rate infotainment system. It's the most tiring car to spend time in and just doesn't feel like 40 grand's worth of SUV in the way the Volvo does. Yes, the Alfa is a little cheaper. But it never lets you forget it.
Πάντως τόσα λεφτά για Alfa, δεν θα έδινα δεν πα να ήταν το καλύτερο overall αμάξι. Αυτό λόγω προ-ιστοριας πάντα..
-
Τα έχω πει και αλλού, ας το γράψω και εδώ μέσα: καλή και άγια η Stelvio, όπως επίσης τυπικό και τίμιο το Q5, άντε και ασφαλές και εργονομικό το XC60. Αλλά κοιτάς παραδίπλα την F- και την E-, βλέπεις τις τιμές τους και το συνολικό πακέτο τους, και δεν νομίζω να χρειάζεται να το σκεφτείς δύο φορές
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Δεν ξέρω τι λένε αλλα test, αλλα αυτό επιβεβαιώνει κάποια πράγματα που είδα στην Stelvio:
Because, as we've discovered over the past two days, the ride is as poor as the noise suppression, and the spacious interior is marred by a** low-quality interior** and a second-rate infotainment system. It's the most tiring car to spend time in and just doesn't feel like 40 grand's worth of SUV in the way the Volvo does. Yes, the Alfa is a little cheaper. But it never lets you forget it.
Πάντως τόσα λεφτά για Alfa, δεν θα έδινα δεν πα να ήταν το καλύτερο overall αμάξι. Αυτό λόγω προ-ιστοριας πάντα..
Κάπου στο bold σταμάτησα να διαβάζω...απλά δεν ισχύει. Βασικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η ανάρτηση είναι υποδειγματική. Ίσως το highlight του αυτοκινήτου.
Τα έχω πει και αλλού, ας το γράψω και εδώ μέσα: καλή και άγια η Stelvio, όπως επίσης τυπικό και τίμιο το Q5, άντε και ασφαλές και εργονομικό το XC60. Αλλά κοιτάς παραδίπλα την F- και την E-, βλέπεις τις τιμές τους και το συνολικό πακέτο τους, και δεν νομίζω να χρειάζεται να το σκεφτείς δύο φορές
Είναι αισθητά πιο ακριβή η F-Pace χωρίς να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά στις εκδόσεις των 2λτ που μας αφορούν. Η δε diesel με τα 180 είναι ψιλοτάφος. Μου κόλλαγε μία τις προάλλες στην ΑΟ και την πέρασα πριονοκορδέλα με το γεροντάκι μου.
-
Κάπου στο bold σταμάτησα να διαβάζω...απλά δεν ισχύει. Βασικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η ανάρτηση είναι υποδειγματική. Ίσως το highlight του αυτοκινήτου.
Νομίζω αναφέρεται στο harsh ride της Alfa, τουλάχιστον σε σχέση με το q5 και το xc60.
Κοιτα για εμενα που είμαι οικογενειάρχης, η ποιότητα κύλισης και η απουσία θορύβου είναι must. Όταν θέλω να 'παίξω', θα παίξω, αλλα στην καθημερινότητα μου θέλω αυτοκίνητο άνετο, ήσυχο και σβέλτο. -
Αυτό λέω. Ούτε harsh ride υπάρχει, ούτε απουσία ηχομόνωσης, ούτε χαμηλή ποιότητα κύλισης. Πάντα για συμβατική ανάρτηση. Με αερανάρτηση σε Q5 & Volvo, δεν έχω άποψη.
-
Στεφανε, το Στελβιο το οδηγησε φιλος στην Αμερικη σε συγκριτικο με αλλα SUV (X3, Q5) και ειναι πισω απο τα αλλα.
Αυτος ειναι
-
Αυτός δεν έλεγε στην παρουσίαση του Χ3 ότι είναι η καλύτερη? Τι ισχύει τελικά?
Τέσπα εγώ δε πάω να πείσω κανέναν για τίποτα. Ο καθένας έχεις τις παραστάσεις και τις προσλαμβάνουσές του και πράττει αναλόγως. Εγώ τυχαίνει να συμβιώνω με αμάξι της κατηγορίας εδώ και 8.5 χρόνια και έχω γράψει αρκετές 100δες χλμ με τα περισσότερα ανταγωνιστικά και απλά γράφω αυτά που αντιλαμβάνομαι όσο μπορώ πιο απαλλαγμένος από στερεότυπα.
-
Απο Στελβιο ετσι φαινεται. Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορεις να δεις τις προφανεις ελλειψεις/μειον που εχει το Στελνιο 2.0 (αλλα και το αντιστοιχο Τζουλια) απο τα αλλα.
-
Καλά κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπεις/βλέπετε την (τόσο ξεκάθαρη) υπεροχή των άλλων. Δε λέει κάτι αυτό. Γι' αυτό ακριβώς αναφέρθηκα πάνω σε παραστάσεις και προσλαμβάνουσες. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες...
-
Να μην μπορεις να βγαλεις ουτε κατα ενα μερος το συστημα ευσταθειας δεν ειναι χτυπητη αδυναμια σε τετοιο αμαξι?
Επισης, μολις οδηγησεις με τα ηλεκτρικα φρενα (κατι που δεν νομιζω οτι το λαμβανεις υποψιν) θα θυμηθεις αυτα τα ποστς.
-
Είναι αδυναμία να μη βγαίνει το ESP σε αμάξι σαν τη Stelvio? Πόσα θες να μας τρελάνεις? Στο Q5 βγαίνει? Η απάντηση είναι όχι. Να μου γράψεις για τεχνολογία που έχει το Audi (με το αζημίωτο φυσικά) τύπου virtual cockpit, wifi κτλ να το δεχτώ.
Τα ηλεκτρικά φρένα είναι θέμα calibration και στο επόμενο update μπορεί να είναι βελτιωμένα. Δεν παύουν να είναι 4πίστονα Brembo. Ξέρεις τι δε βελτιώνεται? Το τιμόνι του Q5, το σύστημα 4κίνησης, το βάρος και οι υποδεέστεροι (προηγούμενης γενιάς) κινητήρες. Όπως δε βελτιώνεται και η outdated σχεδίαση που στην ουσία είναι ένα βαρύ restyle αλλά αυτό δεν το λαμβάνω υπόψη γιατί είναι εντελώς υποκειμενικό.
Σκόπιμα δεν αναφέρομαι στη Χ3 γιατί είναι άγνωστη ποσότητα ακόμα.
-
Eχεις δοκιμασει sport+ σε BMW? Παλι δεν μπορω να καταλαβω, δηλ επηδη δεν βγαινει στο Αουντι το Στελβιο δηλαδη ειναι οκ? Στο Μακαν που ειναι μια εκδοση του Αουντι παντως σε αφηνει να κανεις αρκετα πριν επεμβει. Και το τιμονι φυσικα και βελτιωνεται αν παρεις Μακαν.
Στο Χ3 και βγαινει και ενδιαμεσο μοντ εχει (το οποιο ειναι σουπερ) και κινητηρα 6κυλινδρο εχει (χωρις να πας σε QV εκδοση) και LED και ηλεκτρονικο ταμπλω και και και....
-
Άτοπες συγκρίσεις. Που κολλάει η Μακάν των 90Κ+ και που κολλάνε οι εξακύλινδροι των επίσης πολλών €?
-
Νομιζω για καποιον που ψαχνεται και με τετοια χρηματα μπορεις να φερεις ενα απο Γερμανια (δεν θα εισαι ο μονος, 50 χιλ εχουν φερει μονο φετος απο εξωτερικο). Οποτε παιζουν πολλες επιλογες.
-
Καλά κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπεις/βλέπετε την (τόσο ξεκάθαρη) υπεροχή των άλλων. Δε λέει κάτι αυτό. Γι' αυτό ακριβώς αναφέρθηκα πάνω σε παραστάσεις και προσλαμβάνουσες. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες...Μα δεν νομίζω ότι το λεμε εμείς, αλλα τα reviews. Και φυσικά συγκριτικά με τα αλλα αυτοκίνητα που τεστάρουν .
Εσύ δλδ δεν μπορείς να δεις το πιο προφανές, ότι το Q5 έχει καλύτερη ποιότητα εσωτερικού από την Alfa;
Και άσχετος να είναι κάποιος, αυτό βγάζει ματι. -
Καλά το Χ3 είναι παλιό, το νέο δείχνει πολλά υποσχόμενο αλλά μένει να φανεί στην πράξη γιατί το παρόν έχει πολλά θέματα ποιότητας κατασκευής στο εσωτερικό. Το δικό μας ας πούμε (Q5 8R) είναι πολύ ανώτερο μέσα κι ας είναι ακόμα πιο παλιό.
Το XC60 δεν με πείθει ούτε αισθητικά, αντίθετα με το XC90, και φαντάζομαι ούτε οδηγικά. Θα επιδιώξω να το οδηγήσω άμεσα. Σα vmf είναι εξαιρετικό όμως και μάλλον έχει κι από τα πιο καλοσχεδιασμένα εσωτερικά.
Τη GLC τη βρίσκω επίσης άσχημη αλλά κι αυτή σαν πακέτο είναι καλή. Ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για κάποιον που ψάχνεται στην κατηγορία και θέλει λίγο αναβαθμισμένη off road ικανότητα.
Η F-Pace ξεφεύγει σε τιμή και ποιοτικά δεν είναι στην κορυφή της κατηγορίας.
Άρα τι μένει? Η Stelvio και το Q5. Ο ενθουσιώδης χωρίς παλαιολιθικά κολλήματα θα πάρει Stelvio, o πιο συντηρητικός θα πάρει Q5. Και οι δύο κερδισμένοι θα είναι με το δεδομένο ότι κανένα από τα δύο δεν θα επιβεβαιώσει τις φήμες που ακολουθούσαν τους προκατόχους τους.
Stelvio πανέμορφη, αλλα ποιοτικά κατασκευής μεσα πολύ Β΄ και σε κάτι test δεν διάβασα τα καλύτερα.
Το Q5 είναι πολύ κομψό αυτοκίνητο και ειδικά το εσωτερικό του είναι εκπληκτικό. Φυσικά τα γούστα είναι υποκειμενικά, οποτε...ΥΓ. Η GLC με χάλασε μεσα το εσωτερικό της, μου φάνηκε ελαφρώς καγκουρέ με το piano black και τους νίκελ εξαερισμούς.
Οι AR είναι για ανθρώπους που οδηγούν. Πάντως δεν μου φάνηκε να υστερεί πουθενά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά το Χ3 είναι παλιό, το νέο δείχνει πολλά υποσχόμενο αλλά μένει να φανεί στην πράξη γιατί το παρόν έχει πολλά θέματα ποιότητας κατασκευής στο εσωτερικό. Το δικό μας ας πούμε (Q5 8R) είναι πολύ ανώτερο μέσα κι ας είναι ακόμα πιο παλιό.
Το XC60 δεν με πείθει ούτε αισθητικά, αντίθετα με το XC90, και φαντάζομαι ούτε οδηγικά. Θα επιδιώξω να το οδηγήσω άμεσα. Σα vmf είναι εξαιρετικό όμως και μάλλον έχει κι από τα πιο καλοσχεδιασμένα εσωτερικά.
Τη GLC τη βρίσκω επίσης άσχημη αλλά κι αυτή σαν πακέτο είναι καλή. Ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για κάποιον που ψάχνεται στην κατηγορία και θέλει λίγο αναβαθμισμένη off road ικανότητα.
Άρα τι μένει? Η Stelvio και το Q5. Ο ενθουσιώδης χωρίς παλαιολιθικά κολλήματα θα πάρει Stelvio, o πιο συντηρητικός θα πάρει Q5. Και οι δύο κερδισμένοι θα είναι με το δεδομένο ότι κανένα από τα δύο δεν θα επιβεβαιώσει τις φήμες που ακολουθούσαν τους προκατόχους τους.
Stelvio πανέμορφη, αλλα ποιοτικά κατασκευής μεσα πολύ Β΄ και σε κάτι test δεν διάβασα τα καλύτερα.
Το Q5 είναι πολύ κομψό αυτοκίνητο και ειδικά το εσωτερικό του είναι εκπληκτικό. Φυσικά τα γούστα είναι υποκειμενικά, οποτε...ΥΓ. Η GLC με χάλασε μεσα το εσωτερικό της, μου φάνηκε ελαφρώς καγκουρέ με το piano black και τους νίκελ εξαερισμούς.
Οι AR είναι για ανθρώπους που οδηγούν. Πάντως δεν μου φάνηκε να υστερεί πουθενά.
Όλα είναι θέμα ισορροπίας sportiness/confrort του εκάστοτε μοντέλου και προτεραιοτήτων του εκάστοτε οδηγού. Πιθανότατα η Stelvio να προσφέρει μεγαλύτερη οδηγικη απόλαυση αν την πίεσεις, αλλα αν αυτό συνοδεύεται από harsh ride, αυξημένο θόρυβο κινητήρα και υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αυτό θα αποθαρρύνει πολλούς πιθανούς αγοραστές (καλη ώρα εμενα).
Επίσης το ότι ένα αυτοκίνητο είναι πιο sporty, δεν σημαίνει πως τα ανταγωνιστικά δεν θα προσφέρουν καθόλου οδηγικη απόλαυση, έτσι δεν είναι; -
Όλα είναι θέμα ισορροπίας sportiness/comfrort του εκάστοτε μοντέλου και προτεραιοτήτων του εκάστοτε οδηγού. Πιθανότατα η Stelvio να προσφέρει μεγαλύτερη οδηγικη απόλαυση αν την πίεσεις, αλλα αν αυτό συνοδεύεται από harsh ride, αυξημένο θόρυβο κινητήρα και υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αυτό θα αποθαρρύνει πολλούς πιθανούς αγοραστές (καλη ώρα εμενα).
Επίσης το ότι ένα αυτοκίνητο είναι πιο sporty, δεν σημαίνει πως τα ανταγωνιστικά δεν θα προσφέρουν καθόλου οδηγικη απόλαυση, έτσι δεν είναι; -
Είναι αισθητά πιο ακριβή η F-Pace χωρίς να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά στις εκδόσεις των 2λτ που μας αφορούν. Η δε diesel με τα 180 είναι ψιλοτάφος. Μου κόλλαγε μία τις προάλλες στην ΑΟ και την πέρασα πριονοκορδέλα με το γεροντάκι μου.
Γεροντάκι αλλά είχε κινητήρα, όχι αστεία ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Συμφωνω απολυτα μ αυτα που εχει γραψει ο stefan147 στις τελευταιες δυο σελιδες. Κατι αλλα που διαβασα ειναι εως και γραφικα...
AUDI Q5