-
ε δεν απεχουμε πολυ,10-12l με νορμαλ οδγηση,τωρα για γρηγορη οδηγηση βλεπω τρελα νουμερα..
οποτε να υποθεσω μια η αλλη θα μου ρθει απο καταναλωση,δεν με απασχολει τοσο.αν παραμεινω στα ιδια επιπεδα.το θεμα ειναι να κανω την μεταβαση σε μεταχ q5 του 09 η 10 μοντελ. ? θελω κατι ανετο ρε γμτο προεκυψε οικογενεια ,εχω και δυο σκυλια δεν χωραμε με τιποτα,ολα αυτα για μια αποσταση 300χιλ ,2 φορες το μηνα εξοχικο.
δεν με νοιαζουν τα τελη ,μπορω να τα επωμιστω θελω διλιτρο οπως και να χει.και απο ολα τα αλλα ψευδο suv,δεν μου αρεσει κανενα.
-
Θα ηθελα να ρωτησω αν το προβλημα με τα s-tronic οπως διαβαζω στο ποστ για το q5 ειναι γενικο ή αν το παρουσιασαν μια σειρα οχηματων πχ μοντελα 09. Για τα πιο καινουργια πχ ´12 κτλ παρουσιαζεται παλι;
-
Από γνωστούς που το έχουν μαθαίνω ότι τα προβλήματα είναι συνεχόμενα και η λύση είναι η αντικατάσταση πανάκριβως εξαρτημάτων, χωρίς καμία εγγύηση ότι δεν θα ξαναχαλάσουν.
-
Ναι ε; Πολυ απογοτευτικό αν συμβαίνει και στα πιο καινούργια
-
Επειδή έχω πουλήσει εδώ και καιρό το Q5, μου έχει μείνει το σκαφάκι του πορτ μπαγκάζ , γνήσιο της AUDI , σχεδόν καινούριο ,στα 60 Ε.
Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει email : nmixel@yahoo.gr
Ευχαριστώ. -
Βαλτο στη κατηγορια των μικρων αγγελιων.
-
Καλημέρα για να τσιγκλίσω λίγο τον Stefan αλλά και για να μοιραστώ τον πόνο μου μαζί σας πληροφορώ πως άλλαξα δίσκο και βολάν (ναι καλά διαβάσατε βολάν) σε χειροκίνητο TFSI Q5 του 2011.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι το 5ετίας 'premium' SUV έχει μόνο 90.000 χλμ, οδηγείται σχεδόν αποκλειστικά από εμένα σε εθνικές οδούς και σπάνια στην πόλη, καθώς αποτελεί το 'μεγάλο' οικογενειακό αυτοκίνητο, ενώ δεν έχω αλλάξει ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο που είχα στην ιδιοκτησία μου ξανά δίσκο συμπλέκτη.Είπατε τίποτα για αξιοπιστία του group;
-
Λυπηρό για ένα τόσο όμορφο κ ποιοτικό suv...Καλά έκανες κ το μοιράστηκες μαζί μας για να είναι υποψιασμένοι κ άλλοι κάτοχοι...
-
Συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες....να 'σαι καλα και να ειναι το τελευταιο προβλημα!
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες....να 'σαι καλα και να ειναι το τελευταιο προβλημα!+1
nickthetrib from tapatalk
-
Το Q5 του κολλητού μου άρχισε να καίει λάδια. Περίπου 1 λίτρο ανα 1000 χιλιόμετρα. έχει συμβεί σε κάτοχο αυτό?
-
Δεν είναι φυσιολογικό αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Ο 2.0 TFSI κινητήρας μέχρι το 2011/12 είχε πρόβλημα με τα πιστόνια. Συνήθως χρειάζεται αντικατάσταση πιστονιών. Εγώ έχω τον ίδιο κινητήρα σε Α5 ο οποίος καίει τώρα πια 1 λίτρο ανά 1500km αλλά έχει και 300.000km.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Λυπηρό για ένα τόσο όμορφο κ ποιοτικό suv...Καλά έκανες κ το μοιράστηκες μαζί μας για να είναι υποψιασμένοι κ άλλοι κάτοχοι...Πως ειναι ποιοτικο βρε Βασιλη μου αφου συνεχεια βγαζει προβληματα; [emoji38]
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Με το ποιοτικό εννοώ κ τα υλικά κατασκευής, το στήσιμο του αυτοκινήτου, τους ισχυρούς κ αποδοτικούς κινητήρες...Για τις αστοχίες ασφαλώς εχεις δίκιο!
-
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Audi έχει -στο εσωτερικό τουλάχιστον-μακράν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Προσωπικά δε βγάζω συμπεράσματα από τα forum για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων γιατί εκεί γίνονται κατά κανόνα αναφορές στα προβλήματα. Σε μεγάλο βαθμό είναι αυτό ο λόγος υπάρξης τέτοιων forum. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί περισσότεροι κάτοχοι Q5 που είναι ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητο, αλλά δε το γράφουν.
To A5 έχει διανύσει 300.000km χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και το εσωτερικό του είναι σχεδόν σαν καινούριο. -
Δεν είναι φυσιολογικό αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Ο 2.0 TFSI κινητήρας μέχρι το 2011/12 είχε πρόβλημα με τα πιστόνια. Συνήθως χρειάζεται αντικατάσταση πιστονιών. Εγώ έχω τον ίδιο κινητήρα σε Α5 ο οποίος καίει τώρα πια 1 λίτρο ανά 1500km αλλά έχει και 300.000km.
Άντε να του το πω τώρα... Μόνο το κόστος επισκευής, φαντάζομαι θα είναι το λιγότερο 3000.
-
Δε το ξέρω, αλλά νομίζω ότι δεν είσαι μακριά. Στη Γερμανία είναι περίπου 4000€ (στην Audi). Άν το αυτοκίνητο δεν έχει πολλά χιλόμετρα και έχει κάνει τα σέρβις στην Audi, ίσως υπάρχει πιθανότητα να αναλάβει η Audi ένα μέρος του κόστους επισκευής.
-
@gmer
σε σχέση με ποιο αυτοκίνητα ή μάρκα αναφέρεις ότι τα Audi έχουν ποιοτικότερο εσωτερικό;
Aν συγκρίνεις με τα λοιπά αυτοκίνητα του vag ισχύει μεν αλλά δες και πόσο ακριβότερα είναι τα Audi.
Αν συγκρίνεις με Mercedes ή BMW διαφωνώ απόλυτα. Ειδικά τα Mercedes είναι πολύ ανώτερα και πως να μην είναι όταν πχ οι διακόπτες των φλας ή των υαλοκαθαριστήρων των Audi είναι όμοιοι με αυτούς των Skoda που κοστίζουν σημαντικά λιγότερο.
Σε ότι αφορά την κατανάλωση λαδιού στον TFSI, το δικό μου καίει 1,5 Lt σε 15.000 χλμ από την 1η μέρα μέχρι σήμερα. -
Όλα τα τεστ στα γερμανικά περιοδικά δίνουν στην Audi την υψηλότερη βαθμόλογία στην ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τη Mercedes και τη BMW. Για τη BMW δε το συζητώ καν, είναι πολύ πίσω και μόνο στα τελευταία μοντέλα έκανε σημαντική πρόοδο. Για τους διακόπτες δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι, πάντως στα Α5 και Α6 που οδηγώ δε μοιάζουν με Skoda. Αν θεωρείς τη Mercedes τόσο ανώτερη ΟΚ, δεν προσπαθώ να σου αλλάξω άποψη.
-
Ο κολλητός σκέφτεται να το κάνει ανταλλαγή με κάποιο άλλο VW η AUDI
AUDI Q5